christof Napisano 26 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2024 W dniu 23.12.2024 o 11:01, mlesik napisał: I jak wrażenia po przejeździe Vonn - jestem w szoku bo po wolniutkim asekuracyjnym górnym najlatwiejszym odcinku pojechała naprawdę dobrze. Naprawdę jestem w szoku. Zawsze ryzykowała na maksa a tu spokojny przejazd. Obawiam się tylko jak zacznie atakować i co się stanie jak wydupi... W wywiadzie mowila, ze nie jechala na max bo pierwszy start to nie jest "the day" na szalenstwa 🙂 . Bardzo przyjemnie sie ogladało jej jazde. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 27 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2024 Cyprien Sarrazin na intensywnej terapii z krwiakiem podpajęczynówkowym, po upadku podczas treningu DH w Bormio, uderzył tyłem głowy w stok: French skier Cyprien Sarrazin suffers brain bleed in Bormio downhill training crash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 28 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2024 19 godzin temu, grimson napisał: Cyprien Sarrazin na intensywnej terapii z krwiakiem podpajęczynówkowym, po upadku podczas treningu DH w Bormio, uderzył tyłem głowy w stok: French skier Cyprien Sarrazin suffers brain bleed in Bormio downhill training crash oglądałeś czy tylko dajesz newsa pudelkowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2024 (edytowane) 17 minut temu, mlesik napisał: oglądałeś czy tylko dajesz newsa pudelkowego? Cześć Kontrowersje z przygotowaniem trasy , pewno Ci doskonale znane. Widziałeś to nie muszę nic komentować. Mam wrażenie, że psychika szwajcarskiej młodzieży wygrała te zawody... Ale, słaba widoczność i nierówności powodowały, że tor jazdy był loteryjny a uruchomienie poduszki Odermatta to już prawdziwe kuriozum. Pozdro Edytowane 28 Grudnia 2024 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw Napisano 28 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2024 Semmering Brignone 2x wygrała, Gasienica dobre 13 miejsce w sumie 16 w klasyfikacji WC Bormio jak zwykle fajne zawody tak jak było już napisane Szwajcarzy rządzą Odermatt nadal w gazie mimo problemów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 28 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2024 28 minut temu, mlesik napisał: oglądałeś czy tylko dajesz newsa pudelkowego? widziałem na YT. ja pudelka nie czytuję, natomiast widzę że jesteś dobrze zorientowany w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2024 13 minut temu, Paw napisał: Semmering Brignone 2x wygrała, Gasienica dobre 13 miejsce w sumie 16 w klasyfikacji WC Bormio jak zwykle fajne zawody tak jak było już napisane Szwajcarzy rządzą Odermatt nadal w gazie mimo problemów Cześć W Semmering Brignone wygrała po raz pierwszy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw Napisano 28 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2024 2x wygrała w tym roku raz w USA nie ukończyła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2024 7 minut temu, Paw napisał: 2x wygrała w tym roku raz w USA nie ukończyła Cześć Dwa razy to zupełnie co innego niż drug raz - nie zrozumiałem skrótu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 28 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2024 4 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Kontrowersje z przygotowaniem trasy , pewno Ci doskonale znane. Widziałeś to nie muszę nic komentować. Mam wrażenie, że psychika szwajcarskiej młodzieży wygrała te zawody... Ale, słaba widoczność i nierówności powodowały, że tor jazdy był loteryjny a uruchomienie poduszki Odermatta to już prawdziwe kuriozum. Pozdro Sarrazina strasznie szkoda, na szczęście powinien się wylizać. Słabo było widać ale chyba przed skokiem zahaczył nartą o tyczką. Mało śniegu tradycyjnie w Bormio - straszne nierówności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 28 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2024 3 godziny temu, grimson napisał: widziałem na YT. ja pudelka nie czytuję, natomiast widzę że jesteś dobrze zorientowany w tym temacie. a o zawodach coś powiesz:)? jak tam zieleniec...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 28 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2024 3 godziny temu, Paw napisał: Semmering Brignone 2x wygrała, Gasienica dobre 13 miejsce w sumie 16 w klasyfikacji WC Bormio jak zwykle fajne zawody tak jak było już napisane Szwajcarzy rządzą Odermatt nadal w gazie mimo problemów Maryna drugi przejazd na maksa swoich obecnych możliwości - szkoda że oba tak nie wyszły. Brignone mega forma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 8 godzin temu, mlesik napisał: a o zawodach coś powiesz:)? jak tam zieleniec...:) Wczoraj 7 godzin w aucie. Wracaliśmy w piątek ze Świąt w górach, i jeden z członków rodziny miał wypadek samochodowy, tak więc trzeba było wczoraj trochę tematów ogarnąć. Zieleniec? Warun petarda, szczególnie na ściance na trasie 20/21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 (edytowane) 10 godzin temu, mlesik napisał: Maryna drugi przejazd na maksa swoich obecnych możliwości - szkoda że oba tak nie wyszły. Brignone mega forma... Cześć Hm... Nie znam jej - w sensie nie obserwuję tak solidnie jej kariery ale mam wrażenie, że coś nie do końca działa, być może nie działa w teamie. Może ma problemy ze spinaniem wszystkiego w sensie budżetu i spraw poza treningowych - wiesz jak to jest. Ona jest już zawodniczką ukształtowaną i teraz wydaje się, że tylko robić formę na poszczególne zawody. Bardziej martwi mnie Magda Łuczak bo to fajna młoda dziewczyna a znowu nie ma pełnego cyklu startów i.... o chłopakach nie piszę. Brignone... to chyba najbardziej lubiana przeze mnie zawodniczka - w ogóle lubię Włochów, włoską szkołę jazdy, może przez to, że spędziłem tam sporo czasu i mam znajomych. Ale też nie lubię jej stylu jazdy z tym wiecznym X-em i takim jakimś wiszącym tyłkiem... No ale to są tylko gówno warte moje wrażenia bo w sporcie nie mają takie rzeczy znaczenia. Pamiętasz Cuche'a - brzydziej jeżdżącego trudno znaleźć a znowu niezwykle skuteczny i równie sympatyczny. A co do Zieleńca... to jest to jedyne miejsce gdzie byłem kiedyś na nartach pod namiotem z dojazdem stopem. Pozdrowienia Edytowane 29 Grudnia 2024 przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 50 minut temu, Mitek napisał: Cześć Hm... Nie znam jej - w sensie nie obserwuję tak solidnie jej kariery ale mam wrażenie, że coś nie do końca działa, być może nie działa w teamie. może ma problemy ze spinaniem wszystkiego w sensie budżetu i spraw poza treningowych - wiesz jak to jest. Ona jest już zawodniczką ukształtowaną i teraz wydaje się, że tylko robić formę na poszczególne zawody. Bardziej martwi mnie Magda Łuczak bo to fajna młoda dziewczyna a znowu nie ma pełnego cyklu startów i.... o chłopakach nie piszę. Brignone... to chyba najbardziej lubiana przeze mnie zawodniczka - w ogóle lubię Włochów, włoską szkołę jazdy, może przez to, że spędziłem tam sporo czasu i mam znajomych. Ale też nie lubię jej stylu jazdy z tym wiecznym X-em i takim jakimś wiszącym tyłkiem... No ale to są tylko gówno warte moje wrażenia bo w sporcie nie mają takie rzeczy znaczenia. Pamiętasz Cuche'a - brzydziej jeżdżącego trudno znaleźć a znowu niezwykle skuteczny i równie sympatyczny. A co do Zieleńca... to jest to jedyne miejsce gdzie byłem kiedyś na nartach pod namiotem z dojazdem stopem. Pozdrowienia Maryna wg mnie dobiła do maksa i tak jest za co ją podziwiać. Magda musi więcej jeździć a miała kontuzję na starcie sezonu . Dziś jedzie slalom i bardzo dobrze! w Zieleńcu ostatni raz byłem z 6 lat temu na zawodach izby. To miejsce to profanacja narciarska - mekka bezkijkowcow, płaskich stoków i kolejek;) jak czytam o ściance w Zieleńcu i porównanie do ściany w Szklarskiej to …😂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 4 minuty temu, mlesik napisał: Maryna wg mnie dobiła do maksa i tak jest za co ją podziwiać. Magda musi więcej jeździć a miała kontuzję na starcie sezonu . Dziś jedzie slalom i bardzo dobrze! w Zieleńcu ostatni raz byłem z 6 lat temu na zawodach izby. To miejsce to profanacja narciarska - mekka bezkijkowcow, płaskich stoków i kolejek;) jak czytam o ściance w Zieleńcu i porównanie do ściany w Szklarskiej to …😂 Gdzie napisałem że ścianka w Zielu = Ściana w Szklarskiej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 (edytowane) 7 minut temu, mlesik napisał: Maryna wg mnie dobiła do maksa i tak jest za co ją podziwiać. Magda musi więcej jeździć a miała kontuzję na starcie sezonu . Dziś jedzie slalom i bardzo dobrze! w Zieleńcu ostatni raz byłem z 6 lat temu na zawodach izby. To miejsce to profanacja narciarska - mekka bezkijkowcow, płaskich stoków i kolejek;) jak czytam o ściance w Zieleńcu i porównanie do ściany w Szklarskiej to …😂 Cześć Są miejsca czy okresy, w których na narty się po prostu nie jeździ. 😉 A kolega - jak widzisz - nawet nie rozumie własnego przekazu. No to zobaczymy ten SL. To chyba jest dość płaski stok - nie wiem nigdy tam nie byłem ale tak wygląda. Za to chyba lity lód bo nisko... Nie wiedziałem, że Panna Magda leczy kontuzję. Ten jej przejazd - do momentu tego kardynalnego błędu - nie było źle... Ale później SG. Pozdro Pozdro Edytowane 29 Grudnia 2024 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 Cześć Dlaczego wszystkie Panie jadą opóźnioną linią...? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 35 minut temu, Mitek napisał: Cześć Dlaczego wszystkie Panie jadą opóźnioną linią...? Pozdro Wg mnie szybko się mega wyślizgało i zrobiła tarka przy tyczce. Mało śniegu i taki efekt. Kiepskie przez to zawody… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 13 minut temu, mlesik napisał: Wg mnie szybko się mega wyślizgało i zrobiła tarka przy tyczce. Mało śniegu i taki efekt. Kiepskie przez to zawody… Kiepskie to są teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 Coś nie tak z tym Bormio znowu wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 53 minuty temu, Paw napisał: Coś nie tak z tym Bormio znowu wypadek Klasyczne niestety Bormio… wrednie ustawiona tyka, niby na płaskim ale z dziurą tuż przed i łatwo o błąd:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 Liensberger lubię tą zawodniczkę. Podoba mi sie jej sposób jazdy trochę jak Noel. Wysokie biodra Duerr druga fajnie że drugi przejazd był tak dobry Ljutic niesamowity talent po pierwszym przejeżdzie pierwsza a drugi..... to było fenomenalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PTT Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 23 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Kontrowersje z przygotowaniem trasy , pewno Ci doskonale znane. Widziałeś to nie muszę nic komentować. Mam wrażenie, że psychika szwajcarskiej młodzieży wygrała te zawody... Ale, słaba widoczność i nierówności powodowały, że tor jazdy był loteryjny a uruchomienie poduszki Odermatta to już prawdziwe kuriozum. Pozdro Po fragmencie trasy Stelvio, którą otwarli 12 grudnia miałem okazję jeździć. Już dawno mnie tak nie "poszarpało" po udach. Częściowo zlodzone i grudy po ratraku. Na widoczność nie narzekałem, jazda rekreacyjna. W Santa Caterina były zupełnie inne warunki-zdecydowanie lepsze oraz zawody Pucharu Europy więc jedna trasa zamknięta. Wg aplikacji mój sukces życiowy 105km/h nawet nie wiem kiedy to było zliczone. Narty Rossi Master M23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 Cześć Wiesz, jeździłem po fragmentach tej trasy - bo cała w tej formie jak na DH nie istnieje poza DH - dziesiątki razy... Tylko, że to nie ma nic wspólnego z zawodami... Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi