Skocz do zawartości

PŚ 2024/2025

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.12.2024 o 11:01, mlesik napisał:

I jak wrażenia po przejeździe Vonn - jestem w szoku bo po wolniutkim asekuracyjnym górnym najlatwiejszym odcinku pojechała naprawdę dobrze. Naprawdę jestem w szoku. Zawsze ryzykowała na maksa a tu spokojny przejazd.  Obawiam się tylko jak zacznie atakować i co się stanie jak wydupi... 

W wywiadzie mowila, ze nie jechala na max bo pierwszy start to nie jest "the day" na szalenstwa 🙂 . Bardzo przyjemnie sie ogladało jej jazde. 

• Like 1

17 minut temu, mlesik napisał:

oglądałeś czy tylko dajesz newsa pudelkowego?

Cześć

Kontrowersje z przygotowaniem trasy , pewno Ci doskonale znane. Widziałeś to nie muszę nic komentować. Mam wrażenie, że psychika szwajcarskiej młodzieży wygrała te zawody...

Ale, słaba widoczność i nierówności powodowały, że tor jazdy był loteryjny a uruchomienie poduszki Odermatta to już prawdziwe kuriozum.

Pozdro

Edytowane przez Mitek
  • Like 1

13 minut temu, Paw napisał:

Semmering Brignone 2x wygrała, Gasienica  dobre 13 miejsce w sumie 16 w klasyfikacji WC

Bormio jak zwykle fajne zawody tak jak było już napisane Szwajcarzy rządzą

Odermatt nadal w gazie mimo problemów

Cześć

W Semmering Brignone wygrała po raz pierwszy.

Pozdro

4 godziny temu, Mitek napisał:

Cześć

Kontrowersje z przygotowaniem trasy , pewno Ci doskonale znane. Widziałeś to nie muszę nic komentować. Mam wrażenie, że psychika szwajcarskiej młodzieży wygrała te zawody...

Ale, słaba widoczność i nierówności powodowały, że tor jazdy był loteryjny a uruchomienie poduszki Odermatta to już prawdziwe kuriozum.

Pozdro

Sarrazina strasznie szkoda, na szczęście powinien się wylizać. Słabo było widać ale chyba przed skokiem zahaczył nartą o tyczką.

Mało śniegu tradycyjnie w Bormio - straszne nierówności

3 godziny temu, Paw napisał:

Semmering Brignone 2x wygrała, Gasienica  dobre 13 miejsce w sumie 16 w klasyfikacji WC

Bormio jak zwykle fajne zawody tak jak było już napisane Szwajcarzy rządzą

Odermatt nadal w gazie mimo problemów

Maryna drugi przejazd na maksa swoich obecnych możliwości - szkoda że oba tak nie wyszły. Brignone mega forma...

8 godzin temu, mlesik napisał:

a o zawodach coś powiesz:)?

jak tam zieleniec...:)

Wczoraj 7 godzin w aucie. Wracaliśmy w piątek ze Świąt w górach,  i jeden z członków rodziny miał wypadek samochodowy, tak więc trzeba było wczoraj  trochę tematów ogarnąć. 

Zieleniec? Warun petarda, szczególnie na ściance na trasie 20/21.

10 godzin temu, mlesik napisał:

Maryna drugi przejazd na maksa swoich obecnych możliwości - szkoda że oba tak nie wyszły. Brignone mega forma...

Cześć

Hm... Nie znam jej - w sensie nie obserwuję tak solidnie jej kariery ale mam wrażenie, że coś nie do końca działa, być może nie działa w teamie. Może ma problemy ze spinaniem wszystkiego w sensie budżetu i spraw poza treningowych - wiesz jak to jest. Ona jest już zawodniczką ukształtowaną i teraz wydaje się, że tylko robić formę na poszczególne zawody. Bardziej martwi mnie Magda Łuczak bo to fajna młoda dziewczyna a znowu nie ma pełnego cyklu startów i.... o chłopakach nie piszę.

Brignone... to chyba najbardziej lubiana przeze mnie zawodniczka - w ogóle lubię Włochów, włoską szkołę jazdy, może przez to, że spędziłem tam sporo czasu i mam znajomych. Ale też nie lubię jej stylu jazdy z tym wiecznym X-em i takim jakimś wiszącym tyłkiem... No ale to są tylko gówno warte moje wrażenia bo w sporcie nie mają takie rzeczy znaczenia. Pamiętasz Cuche'a - brzydziej jeżdżącego trudno znaleźć a znowu niezwykle skuteczny i równie sympatyczny.

A co do Zieleńca... to jest to jedyne miejsce gdzie byłem kiedyś na nartach pod namiotem z dojazdem stopem.

Pozdrowienia

Edytowane przez Mitek
  • Like 2

50 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Hm... Nie znam jej - w sensie nie obserwuję tak solidnie jej kariery ale mam wrażenie, że coś nie do końca działa, być może nie działa w teamie. może ma problemy ze spinaniem wszystkiego w sensie budżetu i spraw poza treningowych - wiesz jak to jest. Ona jest już zawodniczką ukształtowaną i teraz wydaje się, że tylko robić formę na poszczególne zawody. Bardziej martwi mnie Magda Łuczak bo to fajna młoda dziewczyna a znowu nie ma pełnego cyklu startów i.... o chłopakach nie piszę.

Brignone... to chyba najbardziej lubiana przeze mnie zawodniczka - w ogóle lubię Włochów, włoską szkołę jazdy, może przez to, że spędziłem tam sporo czasu i mam znajomych. Ale też nie lubię jej stylu jazdy z tym wiecznym X-em i takim jakimś wiszącym tyłkiem... No ale to są tylko gówno warte moje wrażenia bo w sporcie nie mają takie rzeczy znaczenia. Pamiętasz Cuche'a - brzydziej jeżdżącego trudno znaleźć a znowu niezwykle skuteczny i równie sympatyczny.

A co do Zieleńca... to jest to jedyne miejsce gdzie byłem kiedyś na nartach pod namiotem z dojazdem stopem.

Pozdrowienia

Maryna wg mnie dobiła do maksa i tak jest za co ją podziwiać. Magda musi więcej jeździć a miała kontuzję na starcie sezonu . Dziś jedzie slalom i bardzo dobrze!

w Zieleńcu ostatni raz byłem z 6 lat temu na zawodach izby. To miejsce to profanacja narciarska - mekka bezkijkowcow, płaskich stoków i kolejek;) jak czytam o ściance w Zieleńcu i porównanie do ściany w Szklarskiej to …😂

• Like 1

4 minuty temu, mlesik napisał:

Maryna wg mnie dobiła do maksa i tak jest za co ją podziwiać. Magda musi więcej jeździć a miała kontuzję na starcie sezonu . Dziś jedzie slalom i bardzo dobrze!

w Zieleńcu ostatni raz byłem z 6 lat temu na zawodach izby. To miejsce to profanacja narciarska - mekka bezkijkowcow, płaskich stoków i kolejek;) jak czytam o ściance w Zieleńcu i porównanie do ściany w Szklarskiej to …😂

Gdzie napisałem że ścianka w Zielu = Ściana w Szklarskiej?

• Haha 1

7 minut temu, mlesik napisał:

Cześć

Są miejsca czy okresy, w których na narty się po prostu nie jeździ. 😉

A kolega - jak widzisz - nawet nie rozumie własnego przekazu.

No to zobaczymy ten SL. To chyba jest dość płaski stok - nie wiem nigdy tam nie byłem ale tak wygląda. Za to chyba lity lód bo nisko...

Nie wiedziałem, że Panna Magda leczy kontuzję. Ten jej przejazd - do momentu tego kardynalnego błędu - nie było źle...

Ale później SG.

Pozdro

Pozdro

Edytowane przez Mitek

Liensberger lubię tą zawodniczkę. Podoba mi sie jej sposób jazdy trochę jak Noel. Wysokie biodra

Duerr druga fajnie że drugi przejazd był tak dobry

Ljutic niesamowity talent po pierwszym przejeżdzie pierwsza a drugi..... to było fenomenalne

23 godziny temu, Mitek napisał:

Cześć

Pozdro

Po fragmencie trasy Stelvio, którą otwarli 12 grudnia miałem okazję jeździć. Już dawno mnie tak nie "poszarpało" po udach. Częściowo zlodzone i grudy po ratraku. Na widoczność nie narzekałem, jazda rekreacyjna. W Santa Caterina były zupełnie inne warunki-zdecydowanie lepsze oraz zawody Pucharu Europy więc jedna trasa zamknięta. Wg aplikacji mój sukces życiowy 105km/h nawet nie wiem kiedy to było zliczone. Narty Rossi Master M23 

• Like 1