Skocz do zawartości

PŚ 2024/2025

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Mitek napisał:

Cześć

A ktoś w ogóle oglądał DH i SG w Beaver Creek? Szkoda, że ESport wolał jakieś bzdury bo zawody były znakomite i bardzo ciekawe a realizacja z dronów genialna!!

Wyniki są na FIS-SKI.

Pozdro

Oglądałem na austriackim kanale ORF1,  drony robią robotę oddają dynamikę i prędkość. Był wywiad z Kilde który w tym sezonie nie ma szans na powrót a czy w przyszłym to się okaże. Opowiadał też o Mikaeli nie wygląda to zaciekawo 😕 przerwa chyba będzie dłuższa.

https://www.instagram.com/mikaelashiffrin/reel/DDAtjbeyYoO/?locale=pl&hl=am-et

Edytowane przez Mikoski
  • Like 1

dawno mnie tu nie było...

Beaver Creek fantastyczna jazda Brathena - facet wraca z takim gazem że jak tylko poprawi numer startowy będzie głównym faworytem. Mój ulubiony Henryczek popracował fizycznie w lecie i od razu widać że potrafi jeździć. Odermatt jakoś strasznie niepewnie bo zarówno i DH jak i SG jechał z przygodami co w poprzednim sezonie się nie przytrafiało. A teraz już dwa DNFy w GS - szok...

Z ploteczek - Shiffrin z raną od wbitego talerzyka od kijka (najbardziej prawdopodobna przyczyna) ale rana głęboka, mięsień uszkodzony więc może być miesiąc w plecy. Na razie ledwo chodzi. Kilde dostał pozwolenie na jazdę luźną po stoku - on wróci dopiero w przysłżym sezonie, Hirshera szkoda bo niewinnie stanął na wewnętrznej i dostało kolano strzała. A Vonn wystartowała w zawodach fis w cooper mountain i powiedziała że się zwiezie. Zwiozła się w połowę dość silnej stawki bo z powodu odwołanych zawodów w Kanadzie trochę było dziewczyn z PŚ. Marynie władowała. Jednak 40 lat na karku - max 10-15 miejsce za miesiąc w PŚ.

• Like 3

Cześć

Tak zawody znakomite. Niestety DH nie widziałem bo Eurosport nie dał w awizowanym terminie i nie puścili powtórki - dla mnie to total! A SG tak ustawiony, że liczyło się doświadczenie w rozpoznaniu trasy i chyba część nie zdała egzaminu i/albo niedoszacowała prędkości. Odermatt zmężniał i stracił gibkość, stał się ociążały i wolny

4 godziny temu, Mitek napisał:

Cześć

Odermatt zmężniał i stracił gibkość, stał się ociążały i wolny

Akurat sylwetka chyba podobna - ale z czegoś gorsze czucie śniegu musi wynikać.

Wykup sobie playera wtedy studio i kwalifikacje skoków Cię ominą:)

• Like 1
  • Thanks 1

4 godziny temu, Mitek napisał:

Cześć

Tak zawody znakomite. Niestety DH nie widziałem bo Eurosport nie dał w awizowanym terminie i nie puścili powtórki - dla mnie to total!y

Dlatego wykupiłem pakiet na Playerze, żeby się nie wkurzać na Eurosport.

• Like 1
  • Thanks 1

18 minut temu, kordiankw napisał:

Damian specjalnie dla ciebie przebiłem się na ZK 😀.

I taki warun na Małym Skrzycznem

IMG_7952.jpeg

IMG_7957.jpeg

IMG_7955.jpeg

IMG_7954.jpeg

Wygląda zacnie👍 zawsze lubiłem trasę z Małego Skrzycznego najlepiej na sam dół do Soliska lub Czyrnej jest co jechać coś około 4 km lub nawet więcej.

• Like 1

40 minut temu, kordiankw napisał:

Damian specjalnie dla ciebie przebiłem się na ZK 😀.

I taki warun na Małym Skrzycznem

IMG_7952.jpeg

IMG_7957.jpeg

IMG_7955.jpeg

IMG_7954.jpeg

Może się jutro wybiorę na COS na kamerach wygląda dobrze i zero ludzi, muszę namówić córkę na pobudkę o 7 rano 😜

Edytowane przez Mikoski
  • Like 1

22 minuty temu, Mikoski napisał:

Wygląda zacnie👍 zawsze lubiłem trasę z Małego Skrzycznego najlepiej na sam dół do Soliska lub Czyrnej jest co jechać coś około 4 km lub nawet więcej.

Było co jechać, było - myślisz o Polankach...?

8 minut temu, Mitek napisał:

Było co jechać, było - myślisz o Polankach...?

Cześć 

Właściwie warianty zjazdów były mi obojętne każdy ciekawy jak był śnieg i każdy długi jak  na polskie warunki. Niebieskie warianty czy czerwone mają swój urok. Znasz to na pamięć i imprezy w Akwarium 😁

Pozdro 

Edytowane przez Mikoski
  • Like 1

Cześć

No ja właśnie zdecydowanie lubiłem Polanki - były chyba najdłuższe. Jedynka już krótsza, no bo była stromsza, chyba, że się jechało trawersami ale te niespodzianki, rowy w poprzek, krzaki, czy drogi. To były trasy... Jak ja patrzę teraz na te wyrównane spychami pola to mnie po prostu wstrząsa. Odechciewa się iść na narty.

Pozdro

Edytowane przez Mitek
  • Like 1

2 minuty temu, Mitek napisał:

Cześć

No ja właśnie zdecydowanie lubiłem Polanki - były chyba najdłuższe. Jedynka już krótsza, no bo była stromsza, chyba, że się jechało trawersami ale te niespodzianki, rowy w poprzek, krzaki, czy drogi. To były trasy...

Pozdro

A wariant z małego przeskok na 7 i zjazd do Soliska bajka.

• Like 1

17 minut temu, Mikoski napisał:

A wariant z małego przeskok na 7 i zjazd do Soliska bajka.

Cześć

Z 7 po płaskim odcinku można było jeszcze wydłużyć przejeżdżając pod wyciągiem - koło takiego domku - i wtedy do Cielętnika dojeżdżałeś od tyłu. to chyba była 6 czy coś takiego...

Edytowane przez Mitek

17 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Z 7 po płaskim odcinku można było jeszcze wydłużyć przejeżdżając pod wyciągiem - koło takiego domku - i wtedy do Cielętnika dojeżdżałeś od tyłu. to chyba była 6 czy coś takiego...

Domek stoi do dzisiaj , po  Akwarium nie ma śladu 

• Like 1