Marcos73 Napisano 25 Listopada Udostępnij Napisano 25 Listopada (edytowane) Cze Oglądałem powtórkę z Gurgli. Pani Michaela jest i pewnie długo jeszcze będzie Narciarką Wszechczasów. Ale Coulturi zaliczyła pudło, a jeszcze niedawno była mocno krytykowana (szczególnie Mama), że zbyt wcześnie dla Niej na PŚ. Świetne zawody. Co prawda tylko 2-go przejazd oglądałem. Wendy po kontuzji wraca, ale się pogubiła na ściance. Lepiej niż w Levi. pozdro Edytowane 25 Listopada przez Marcos73 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 30 Listopada Udostępnij Napisano 30 Listopada (edytowane) Aleksandra Król druga w PŚ w snowbordzie dzisiaj, przegrała z Esterą Ledecki tylko. Ale skoczkowie najważniejsi.... I ch... z innymi dyscyplinami, niech sobie sami radzą. Edytowane 30 Listopada przez Edwin 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 30 Listopada Udostępnij Napisano 30 Listopada 32 minuty temu, Edwin napisał: Aleksandra Król druga w PŚ w snowbordzie dzisiaj, przegrała z Esterą Ledecki tylko. Ale skoczkowie najważniejsi.... I ch... z innymi dyscyplinami, niech sobie sami radzą. A Oskar Kwiatkowski 5, ale przynajmniej transmisja była. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 30 Listopada Udostępnij Napisano 30 Listopada Maryna 11. Szkoda Miśki oby nie było większych urazów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia Szkoda Michaeli. Poszła na wewnętrznej i było już po zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia Godzinę temu, grimson napisał: Szkoda Michaeli. Poszła na wewnętrznej i było już po zawodach. Wiek robi swoje, wcześniej jechała młoda Amerykanka, zrobiła pięknego Ruela na wewnętrznej ale się wyratowała i z dobrym czasem do mety dojechała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia (edytowane) 7 godzin temu, Jan napisał: Wiek robi swoje, wcześniej jechała młoda Amerykanka, zrobiła pięknego Ruela na wewnętrznej ale się wyratowała i z dobrym czasem do mety dojechała. No więc informuje Cię kolego, że Paula Moltzan, która miała te kłopoty jest o rok starsza o Michaeli Shiffrin. Panowie warto się odzywać jak ma się choć trochę pojęcia. Grimson wiadomo, że nie ma ale Ty... Edytowane 1 Grudnia przez Mitek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pw Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia Myślę, że Janowi chodziło o Ninę O'Brien która co prawda ma 27 lat ale komentatorzy "cudownie" ją odmłodzili i powiedzieli że ma 19. Komentatorzy Eurosportu to jakiś kabaret i nieważne czy to byli zawodnicy czy dziennikarze. Wszyscy siebie warci na czele z "królem" Witoldem Domańskim juniorem. Jaki pan taki kram ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia (edytowane) Cześć Komentatorzy Eurosporu w końcu - w postaci Pana Szafrańsiego i Pani Krzyżyńskiej znają się na nartach jak mało kto. Krytykowanie ich pod tym względem jest Wojtku... hm, nic nie piszę. A Domański to typowy dziadek od wspomnień - dla niektórych niezbędny bo tylko wspomnieniami żyją ale - i tu się z Tobą zgadzam w 100% - dla mnie jest niestrawny już zupełnie. A co do Amerykanek to jest jedna generacja tylko Shiffrin wyprzedziła je o lata - teraz doganiają. Pozdro PS Shiffrin OK. Mocno stłuczone biodro ale kolana itd. bez kontuzji. W SL jej nie będzie. Edytowane 1 Grudnia przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia 22 minuty temu, wojtek pw napisał: Myślę, że Janowi chodziło o Ninę O'Brien która co prawda ma 27 lat ale komentatorzy "cudownie" ją odmłodzili i powiedzieli że ma 19. Komentatorzy Eurosportu to jakiś kabaret i nieważne czy to byli zawodnicy czy dziennikarze. Wszyscy siebie warci na czele z "królem" Witoldem Domańskim juniorem. Jaki pan taki kram ... 14 minut temu, Mitek napisał: w postaci Pana Szafrańsiego i Pani Krzyżyńskiej właśnie że także na Eurosporcie komentator niemiecki powiedział że Nina ma 19 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pw Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia Błagam nie mylmy kompetencji. To że ktoś jak na polski grajdołek był dobrym zawodnikiem to nie oznacza, że musi być dobrym komentatorem. Dla mnie to oczywiste. Nie każdy zawodnik musi być dobrym dziennikarzem, trenerem, menedżerem itd. To są inne kompetencje. Po prostu. Zdaję sobie sprawę, że media nam wmawiają że aktor, piosenkarz czy inny celebryta to od razu wielki autorytet moralny i ma prawo wypowiadać się w każdej sprawie i podobnie jest z byłymi zawodnikami. Zgoda że czasem wybitny zawodnik i do tego inteligentny człowiek może być niezłym komentatorem czy tzw. ekspertem ale tu muszą się zejść dwa walory tj wybitny zawodnik i duża inteligencja. W przypadku komentarzy w polskim Eurosporcie już pierwszy warunek nie spełniony, nie warto zatem o drugim bo ludzi osobiście nie znam. Robiłem eksperymenty z angielskim komentarzem i mam wrażenie że nasi a zwłaszcza Domański pracują na odsłuchu i powielają informacje ale także błędy, tworzą nieudolne kalki językowe itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia 48 minut temu, Jan napisał: właśnie że także na Eurosporcie komentator niemiecki powiedział że Nina ma 19 lat A co Ty sam nie wiesz ile lat ma jedna z najlepszych od lat amerykańskich zawodniczek? Żałosne. Widzę, że Twoja pasja narciarska kończy się na kupownaiu drogich i jaskrawych ciuchów oraz wydawaniu pieniędzy na bycie w popularnych miejscach. Słabizna wali na odległość od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia 24 minuty temu, wojtek pw napisał: Błagam nie mylmy kompetencji. To że ktoś jak na polski grajdołek był dobrym zawodnikiem to nie oznacza, że musi być dobrym komentatorem. Dla mnie to oczywiste. Nie każdy zawodnik musi być dobrym dziennikarzem, trenerem, menedżerem itd. To są inne kompetencje. Po prostu. Zdaję sobie sprawę, że media nam wmawiają że aktor, piosenkarz czy inny celebryta to od razu wielki autorytet moralny i ma prawo wypowiadać się w każdej sprawie i podobnie jest z byłymi zawodnikami. Zgoda że czasem wybitny zawodnik i do tego inteligentny człowiek może być niezłym komentatorem czy tzw. ekspertem ale tu muszą się zejść dwa walory tj wybitny zawodnik i duża inteligencja. W przypadku komentarzy w polskim Eurosporcie już pierwszy warunek nie spełniony, nie warto zatem o drugim bo ludzi osobiście nie znam. Robiłem eksperymenty z angielskim komentarzem i mam wrażenie że nasi a zwłaszcza Domański pracują na odsłuchu i powielają informacje ale także błędy, tworzą nieudolne kalki językowe itd. Cześć Wiesz ja wolę jakiegokolwiek zawodnika, który była w tym sporcie, niż najlepszego dziennikarza, który barwnie i elokwentnie opowiada. Sami wiemy o co chodzi i potrafimy z Rybelkiem ocenić przejazdy i wyłapać błędy ale opowieści "od kuchni", język sportowy z kuluarów jest dla mnie bardzo wartościowy i wybaczam niedociągnięcia a rzemiośle TV. No w każdym razie Camille Rast idzie jak burza. Piękne i ciekawe zawody. Zrinka super - a jej kibicuję od pewnego czasu. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pw Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia Masz prawo tak myśleć. Ja jako konsument wymagam jednak poza oczywistą wiedzą dotyczącą techniki jazdy i sprzętu także swobody w posługiwaniu się językiem polskim, pewnej klasy, kultury i ogłady czyli swobody wypowiedzi i dużego zasobu słów. to wszystko jest unikatowe u większości sportowców. Niestety. Może za dużo. ale tak już mam. Poziom odrobinę powyżej Piotra Żyły mnie nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia Cześć Nie masz racji. Komentarz ma być fachowy a nie literacki bo to działania fachowe a znamionach sztuki ale jednak sztuka nie będące. myślę, że trochę walisz pretensjonalnością w tym momencie - nie zgadzam się, ale oczywiście to Twoja decyzja i Twoje prawo. Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2 godziny temu, Mitek napisał: A co Ty sam nie wiesz ile lat ma jedna z najlepszych od lat amerykańskich zawodniczek? Żałosne. Widzę, że Twoja pasja narciarska kończy się na kupownaiu drogich i jaskrawych ciuchów oraz wydawaniu pieniędzy na bycie w popularnych miejscach. Słabizna wali na odległość od dawna. oczywiście, rzadko oglądam te zawody, wolę w kolorowych ciuchach raz w tygodniu w hali i 40 dni w Alpach sobie pozjeżdżać niż śledzić przed monitorem życiorysy gwiazd ale dobrze że mamy na forum teoretyków, którzy mogą takie kardynalne błędy sprostować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia 13 minut temu, Jan napisał: oczywiście, rzadko oglądam te zawody, wolę w kolorowych ciuchach raz w tygodniu w hali i 40 dni w Alpach sobie pozjeżdżać niż śledzić przed monitorem życiorysy gwiazd ale dobrze że mamy na forum teoretyków, którzy mogą takie kardynalne błędy sprostować Dobrze, że piszesz o zjeżdżaniu bo jazdą na nartach tego nazwać nie można. Szacun za realizm podejścia do własnych możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 Grudnia Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia Ja oglądałem oba przejazdy na RAI sport. Tam to Piotrek Żyła byłby szczytem elokwencji. Włoskiego nie znam, ale coś rozumiałem. Co drugie słowo to kurwa, żenujące😀. pozdro 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 Grudnia Udostępnij Napisano 2 Grudnia 15 godzin temu, Mitek napisał: No więc informuje Cię kolego, że Paula Moltzan, która miała te kłopoty jest o rok starsza o Michaeli Shiffrin. Panowie warto się odzywać jak ma się choć trochę pojęcia. Grimson wiadomo, że nie ma ale Ty... cieszę się, że zrobiłeś doktorat z fizyki jądowej, masz mgr inż z Polibudy, ukończona medycyna oraz prawo. studiujesz zaocznie szydełkowanie, w wolnym czasie zajmujesz się pszczelarstwem, nagrywasz hip-hop, dilujesz kwasem na ulicach, udzielasz się na forum audiofilów i walczysz w klatce. no normalnie człowiek orkiestra. szacunek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Grudnia Udostępnij Napisano 2 Grudnia Nie mam żadnego z wymienionych przez Ciebie tytułów ani żadnej z wymienionych umiejętności, skąd to wziąłeś nie wiem. natomiast wiem trochę na temat narciarstwa i wiem, że Ty na ten temat praktycznie nic nie wiesz. Akurat tutaj to wystarczająca wiedza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia W dniu 1.12.2024 o 23:59, Marcos73 napisał: Ja oglądałem oba przejazdy na RAI sport. Tam to Piotrek Żyła byłby szczytem elokwencji. Włoskiego nie znam, ale coś rozumiałem. Co drugie słowo to kurwa, żenujące😀. pozdro Widać Ci brakowało "elokwentnego języka", zbyt kulturne towarzystwo wokół. Czasem se człowiek musi kurew posłuchać, i ja to rozumiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia 9 minut temu, Chertan napisał: Widać Ci brakowało "elokwentnego języka", zbyt kulturne towarzystwo wokół. Czasem se człowiek musi kurew posłuchać, i ja to rozumiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 Grudnia Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 6 minut temu, Chertan napisał: Widać Ci brakowało "elokwentnego języka", zbyt kulturne towarzystwo wokół. Czasem se człowiek musi kurew posłuchać, i ja to rozumiem. Za tydzień ruszam, biorę stopery do uszu z pracy, znów się osłucham "Marco, belle curve" 😉 Tak się dowartościowałem troszku. pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia 6 minut temu, Marcos73 napisał: Za tydzień ruszam, biorę stopery do uszu z pracy, znów się osłucham "Marco, belle curve" 😉 Tak się dowartościowałem troszku. pozdro Żeby usłyszeć "Marku, ładna kurwa", to nie musisz do Italii, sam Cię mogę dowartościować. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Grudnia Udostępnij Napisano 8 Grudnia Cześć A ktoś w ogóle oglądał DH i SG w Beaver Creek? Szkoda, że ESport wolał jakieś bzdury bo zawody były znakomite i bardzo ciekawe a realizacja z dronów genialna!! Wyniki są na FIS-SKI. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi