Skocz do zawartości

[ Kurtka / Spodnie ] Nowicjusz kupuje wyposażenie narciarskie

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Dzejk napisał:

Chyba jedynie z ostatnim punktem mogę się zgodzić, na golasa nie pojedziesz, ja wiem i rozumiem że są zapaleni narciarze / snowboard’erzy ale po to mamy zakresy cenowo-półkowo-doświadczeniowe żeby była też odzież odpowiednia….

A ile lat jeździsz na nartach?

Pozdro

W dniu 29.11.2024 o 14:32, Marcos73 napisał:

Mitek, tak czy siak coś musi kupić - w jeans-ach czy w dresie przecież nie pojedzie. A na narty jakie kupujesz rzeczy - jak nie celowane? Jaką kolwiek rzecz kupisz, przede wszystkim wierzchnią będzie dedykowana sportom zimowym. Można kupić badziew i w przyszłym roku to wyjebać (tu nie wiem jak się to ma do Twoich poglądów o nadmiernym konsumpcjoniźmie), albo od razu kupić coś przyzwoitego, niekoniecznie drogiego, bo nikt tutaj Kolegi do takich zakupów nie namawia. Ma zamiar jeździć, wybiera się w wysokie góry i pewnie nie jedzie na pogodę - tylko wcześniej musi coś zarezerwować. Nie wiadomo na jaka pogodę trafi. Ty też jadąc do pracy na rowerze zbierasz jakieś pierdoły typu rękawki, jakaś zapasowa dętka i narzędzia podstawowe, bidon i inne pierdoły, a raptem masz godzinę jazdy. No i w Wawie raczej pogoda nie jest tak zmienna jak w górach, chyba że o czymś nie wiem. Przecież do jazdy na rowerze wystarczy tylko rower.

pozdro

W Sieprawiu to regularnie gości w dżinsach znajdziesz, a przynajmniej widziałem jak bywałem onegdaj. No i nie wiedzieli, że się nie da, ale generalnie nic im nie przeszkadzało, narty, kije, ludzie na stoku, byle w dół.

W dniu 29.11.2024 o 19:25, Mikoski napisał:

Też tak mam ale na pewnym wyjeździe z Gajowym mi się dostało. Było to w Sölden oficjalnie trasa do doliny była zamknięta ale co ja nie zjadę  😜i namówiłem kolegę i z automatu jego żonę, 99% trasy było spokojnie do przejechania ale ostatnie 300 metrów śniegu było na szerokość metra ,na prawo i lewo trawa i błoto . Żona Darka miała piękną białą kurtkę z futerkiem i na tym wąskim dojeździe zaliczyła orła 😁 zostawiam waszej wyobraźni jak ta kurteczka wyglądała 😜co ja się nasłuchałem że zabrałem ja na zamkniętą trasę 🫣

Ciesz się, że żyjesz po takim numerze...

• Like 1

4 minuty temu, Chertan napisał:

W Sieprawiu to regularnie gości w dżinsach znajdziesz, a przynajmniej widziałem jak bywałem onegdaj. No i nie wiedzieli, że się nie da, ale generalnie nic im nie przeszkadzało, narty, kije, ludzie na stoku, byle w dół.

Co się wydarzyło w Sieprawiu, zostaje w Sieprawiu. Nie rób se jajec Peter.

pozdro

DJI_0108.thumb.jpg.eb17ad886095d349b308f3d5306191f6.jpg