Mitek Napisano 29 Listopada Udostępnij Napisano 29 Listopada 12 minut temu, Wujot2 napisał: Nie zgadzam się, to z czwartego punktu spoko można zrezygnować (co mi się parę razy zdarzyło). Cześć Myślę, że każdemu narciarzowi, który ma trochę wyjeżdżone się zdarzyło. Ja osobiście uwielbiam narciarstwo wiosenne po łachach. Zajebista sprawa. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 29 Listopada Udostępnij Napisano 29 Listopada 1 godzinę temu, Mitek napisał: Kupowanie ciuchów celowanych gdy się jedzie pierwszy raz, traktując to jako weekendową czy feryjną ciekawostkę jest bez sensu. Mitek, tak czy siak coś musi kupić - w jeans-ach czy w dresie przecież nie pojedzie. A na narty jakie kupujesz rzeczy - jak nie celowane? Jaką kolwiek rzecz kupisz, przede wszystkim wierzchnią będzie dedykowana sportom zimowym. Można kupić badziew i w przyszłym roku to wyjebać (tu nie wiem jak się to ma do Twoich poglądów o nadmiernym konsumpcjoniźmie), albo od razu kupić coś przyzwoitego, niekoniecznie drogiego, bo nikt tutaj Kolegi do takich zakupów nie namawia. Ma zamiar jeździć, wybiera się w wysokie góry i pewnie nie jedzie na pogodę - tylko wcześniej musi coś zarezerwować. Nie wiadomo na jaka pogodę trafi. Ty też jadąc do pracy na rowerze zbierasz jakieś pierdoły typu rękawki, jakaś zapasowa dętka i narzędzia podstawowe, bidon i inne pierdoły, a raptem masz godzinę jazdy. No i w Wawie raczej pogoda nie jest tak zmienna jak w górach, chyba że o czymś nie wiem. Przecież do jazdy na rowerze wystarczy tylko rower. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 29 Listopada Udostępnij Napisano 29 Listopada 2 godziny temu, Wujot2 napisał: Nie zgadzam się, to z czwartego punktu spoko można zrezygnować (co mi się parę razy zdarzyło). No niby można zrezygnować - brawo Ty.. niektórzy nie potrafią.. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 29 Listopada Udostępnij Napisano 29 Listopada 6 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Myślę, że każdemu narciarzowi, który ma trochę wyjeżdżone się zdarzyło. Ja osobiście uwielbiam narciarstwo wiosenne po łachach. Zajebista sprawa. Pozdro Też tak mam ale na pewnym wyjeździe z Gajowym mi się dostało. Było to w Sölden oficjalnie trasa do doliny była zamknięta ale co ja nie zjadę 😜i namówiłem kolegę i z automatu jego żonę, 99% trasy było spokojnie do przejechania ale ostatnie 300 metrów śniegu było na szerokość metra ,na prawo i lewo trawa i błoto . Żona Darka miała piękną białą kurtkę z futerkiem i na tym wąskim dojeździe zaliczyła orła 😁 zostawiam waszej wyobraźni jak ta kurteczka wyglądała 😜co ja się nasłuchałem że zabrałem ja na zamkniętą trasę 🫣 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Listopada Udostępnij Napisano 29 Listopada 4 godziny temu, Marcos73 napisał: Mitek, tak czy siak coś musi kupić - w jeans-ach czy w dresie przecież nie pojedzie. A na narty jakie kupujesz rzeczy - jak nie celowane? Jaką kolwiek rzecz kupisz, przede wszystkim wierzchnią będzie dedykowana sportom zimowym. Można kupić badziew i w przyszłym roku to wyjebać (tu nie wiem jak się to ma do Twoich poglądów o nadmiernym konsumpcjoniźmie), albo od razu kupić coś przyzwoitego, niekoniecznie drogiego, bo nikt tutaj Kolegi do takich zakupów nie namawia. Ma zamiar jeździć, wybiera się w wysokie góry i pewnie nie jedzie na pogodę - tylko wcześniej musi coś zarezerwować. Nie wiadomo na jaka pogodę trafi. Ty też jadąc do pracy na rowerze zbierasz jakieś pierdoły typu rękawki, jakaś zapasowa dętka i narzędzia podstawowe, bidon i inne pierdoły, a raptem masz godzinę jazdy. No i w Wawie raczej pogoda nie jest tak zmienna jak w górach, chyba że o czymś nie wiem. Przecież do jazdy na rowerze wystarczy tylko rower. pozdro Cześć A dlaczego nie? Swego czasu w wagoniku na Kasprowy namierzyłem Pana wyglądającego jak absolutny kosmita. Był... w garniturze, pod krawatem i w zupełnie nie pasującej do tego stroju dość złachanej kurtce oraz w butach narciarskich. W ręku trzymał narty i kije. Nawet nie pamiętam czy miał jakieś rękawice. Pan wzbudził nie tylko moje zainteresowanie ale wszyscy byli dyskretni. Na górze oczywiście czekałem co będzie... Pan wyszedł na tarasik, popatrzył na góry i zaczął się przemieszczać w kierunku trawersu. Po tym jak niósł narty a później jak je zapinał już widać było, że gość jeździ a jak ruszył... Rozmawiałem z nim później. Pan był Włochem, służbowo w Polsce i specjalnie wpadł do Zakopanego zjechać z Kasprowego. Był narciarzem, byłym zawodnikiem. nie przeszkadzało mu, że wyglądał jak wyglądał. Cieszył się fajną zabawą. Pozdro 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Listopada Udostępnij Napisano 29 Listopada 4 minuty temu, Mikoski napisał: Też tak mam ale na pewnym wyjeździe z Gajowym mi się dostało. Było to w Sölden oficjalnie trasa do doliny była zamknięta ale co ja nie zjadę 😜i namówiłem kolegę i z automatu jego żonę, 99% trasy było spokojnie do przejechania ale ostatnie 300 metrów śniegu było na szerokość metra ,na prawo i lewo trawa i błoto . Żona Darka miała piękną białą kurtkę z futerkiem i na tym wąskim dojeździe zaliczyła orła 😁 zostawiam waszej wyobraźni jak ta kurteczka wyglądała 😜co ja się nasłuchałem że zabrałem ja na zamkniętą trasę 🫣 No Damian ale sam żeś się wp......lił, przyznaj. Ale przyznaję wypasione kurteczki z misiem i złotą lamóweczką bywają mylące. Mam też na tą okoliczność opowieść... Pozdro PS A my z Rybelkiem właśnie otworzyliśmy wino i piwo w Sanoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 29 Listopada Udostępnij Napisano 29 Listopada 13 minut temu, Mitek napisał: PS A my z Rybelkiem właśnie otworzyliśmy wino i piwo w Sanoku. Pierwsza zasada, nie mieszać 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Listopada Udostępnij Napisano 29 Listopada 1 godzinę temu, kordiankw napisał: Pierwsza zasada, nie mieszać 😉 Cześć Oczywiście. Wino dla Pani a browar dla chama... Każdy pije to co lubi. Pozdro Przepiękne miasteczko aczkolwiek odnowione a dość chamskiej normie (rynek, itd.) Jedzenie dobre z karty pozasezonowej. POzdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 29 Listopada Udostępnij Napisano 29 Listopada 1 minutę temu, Mitek napisał: Cześć Oczywiście. Wino dla Pani a browar dla chama... Każdy pije to co lubi. Pozdro Przepiękne miasteczko aczkolwiek odnowione a dość chamskiej normie (rynek, itd.) Jedzenie dobre z karty pozasezonowej. POzdro Przecież wiem, żartowałem. Jeździłem z synem do Sanoka na zawody i zgrupowania, jak trenował panczeny. Klimatyczne miasteczko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 29 Listopada Udostępnij Napisano 29 Listopada (edytowane) 8 godzin temu, Mitek napisał: Myślę, że każdemu narciarzowi, który ma trochę wyjeżdżone się zdarzyło. Ja osobiście uwielbiam narciarstwo wiosenne po łachach. Zajebista sprawa. Wolę zjeżdżać po mokrej trawie obok trasy jak po mieszance kamieni i śniegu. Ważne, żeby tylko spad był. Edytowane 29 Listopada przez Wujot2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Listopada Udostępnij Napisano 29 Listopada Tyle stron o kurtce narciarskiej i spodniach, a czy Wy widzieliście by jakakolwiek zawodniczka/zawodnik w nich jeździła ? Tylko guma. Kurtka i spodnie służą jedynie by dojść na linię startu i utrzymać odpowiednią termikę 😉. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Listopada Udostępnij Napisano 29 Listopada Godzinę temu, moruniek napisał: a czy Wy widzieliście by jakakolwiek zawodniczka/zawodnik w nich jeździła ? ale tu zawodnicy tylko zawodzą na smartfonach i klawiaturach komputerów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 30 Listopada Udostępnij Napisano 30 Listopada (edytowane) 8 godzin temu, Mikoski napisał: Też tak mam ale na pewnym wyjeździe z Gajowym mi się dostało. Było to w Sölden oficjalnie trasa do doliny była zamknięta ale co ja nie zjadę 😜i namówiłem kolegę i z automatu jego żonę, 99% trasy było spokojnie do przejechania ale ostatnie 300 metrów śniegu było na szerokość metra ,na prawo i lewo trawa i błoto . Żona Darka miała piękną białą kurtkę z futerkiem i na tym wąskim dojeździe zaliczyła orła 😁 zostawiam waszej wyobraźni jak ta kurteczka wyglądała 😜co ja się nasłuchałem że zabrałem ja na zamkniętą trasę 🫣 Trzeba uważać. Ja kiedyś jeździłem z jakąś Czeszką w Szpindlu i też mnie skusiło na zamkniętą czarną. Panna odpadła i Bogu dzięki bo warunki były jak na jakimś Spitsbergenie lub na Studicni gdzie jeżdżę. Wywiane na maksa warunki jak na offpiste lodowo śnieżne. Ciężko było domyśleć się że to jest jakaś trasa. Zjazd czujny. Wąsko ostatnio na zamknięciu w Zieleńcu. Brak śniegu dla skiturowców nie jest problemem. Aby łąka nie kamienie. Płaska narta i do przodu, unikać carvingu jak ognia. Wujot ładnie wyłuscił problem. Trawa i śnieg jest cool. PS a w jeansach jeździłem ostatnio ale w Kamieńsku i nawet do tv trafiłem w tym zacnym stroju. Edytowane 30 Listopada przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 30 Listopada Udostępnij Napisano 30 Listopada (edytowane) 8 godzin temu, kordiankw napisał: Pierwsza zasada, nie mieszać 😉 Eee tam kolejność ważna. Kończymy piwem zaczynamy winem pytanie kiedy wódka jest otwarte? Edytowane 30 Listopada przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 30 Listopada Udostępnij Napisano 30 Listopada 7 godzin temu, Jan napisał: ale tu zawodnicy tylko zawodzą na smartfonach i klawiaturach komputerów No właśnie, mógłbyś już przestać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 30 Listopada Udostępnij Napisano 30 Listopada 10 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Oczywiście. Wino dla Pani a browar dla chama... Każdy pije to co lubi. Pozdro Przepiękne miasteczko aczkolwiek odnowione a dość chamskiej normie (rynek, itd.) Jedzenie dobre z karty pozasezonowej. POzdro To dla Pani Beksiński ( chyba stała wystawa) , a dla Chama nie wiem … skansen, stoki ( Bieszczad.ski. Kiczera.ski ) Można odwiedzić też lodowisko. Pozdrawiam w ,,moich stronach,,. Na długo jesteście? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Listopada Udostępnij Napisano 30 Listopada (edytowane) Cześć Celem jest Beksiński... Tylko na weekend. To, z oczywistych względów, największa na świecie ekspozycja jego dzieł. Dzięki za powitanie Edytowane 30 Listopada przez Mitek 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 30 Listopada Udostępnij Napisano 30 Listopada 55 minut temu, Mitek napisał: Celem jest Beksiński.. ....bez obrazów wszak trudno jest żyć.... A. Sikorowski - Żal za Piotrem S. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Listopada Udostępnij Napisano 30 Listopada 2 godziny temu, Wujot2 napisał: No właśnie, mógłbyś już przestać. to może wróćmy do tematu choć przypuszczam że kolega @Dzejk już kupił kurtkę i pojechał w Alpy Włoskie. Możemy też dalej pisać coś fajnego o sobie kurtka Haglöfs Spitz GTX (świetna - polecam), spodnie Mammut HS Stoney (trochę za ciepłe na wiosnę) 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 30 Listopada Udostępnij Napisano 30 Listopada Godzinę temu, Jan napisał: kurtka Haglöfs Spitz GTX (świetna - polecam), spodnie Mammut HS Stoney A garnek jakiej firmy ...Zepter?.. 😉 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejk Napisano 1 Grudnia Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia W dniu 29.11.2024 o 12:37, Mitek napisał: Cześć Czysto informacyjnie tylko napiszę, że do jazdy na nartach potrzebne są: - narty - buty - górka - trochę śniegu Kupowanie ciuchów celowanych gdy się jedzie pierwszy raz, traktując to jako weekendową czy feryjną ciekawostkę jest bez sensu. Na sensowne kompletowanie sprzętu - bo porządne narciarskie ciuchy to techniczny sprzęt, czas przychodzi później i robi się to bardziej świadomie. Pozdro Chyba jedynie z ostatnim punktem mogę się zgodzić, na golasa nie pojedziesz, ja wiem i rozumiem że są zapaleni narciarze / snowboard’erzy ale po to mamy zakresy cenowo-półkowo-doświadczeniowe żeby była też odzież odpowiednia…. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia 23 godziny temu, Lexi napisał: A garnek jakiej firmy ...Zepter?.. 😉 no właśnie nie mogę się z moim garnkiem rozstać mimo że już conajmniej 20 lat stary jest. Możesz polecić jakiś lekki uniwersalny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia 35 minut temu, Jan napisał: no właśnie nie mogę się z moim garnkiem rozstać mimo że już conajmniej 20 lat stary jest. Możesz polecić jakiś lekki uniwersalny ? Lekki nie jest, ale za to uniwersalny, na narty i na wojne jakby cuś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia 40 minut temu, Jan napisał: Możesz polecić jakiś lekki uniwersalny ? Sam noszę dość ciężki bo "pełny" (nieco lżejszy od tego z Witka rekomendacji 😉 )..... ale poszperaj w ofercie GIRO, jeździłem chwile potem syn zaaresztował ..superlekki i wygodny - polecam - nie był tani wtedy bo MIPS@ dopiero wchodził ale teraz jest lepiej a do tego Cię stać - okulary też fajne i dobrymi szkłami spasowane idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia 37 minut temu, kordiankw napisał: na wojne to akurat nie jest moje hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi