Dzejk Napisano Poniedziałek o 22:03 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 22:03 Witam, Jestem nowy na forum więc gdyby coś było nie tak, Admini dajcie znać, na stoku też w zasadzie jestem nowy.. no poza paroma wypadami z 10/15 lat temu także potrzebuję trochę pomocy, ruszam w Alpy Włoskie i chcę w tą zimę więcej pośmigać ( przez całą zimę ) także też chciałbym porównać kurtkę + spodnie, poszukać opinii itd. Chyba rozumiecie 🙂 Tak więc - oczywiście że mamy rossignol’a, head, Helly Hansen, itp itd aczkolwiek ja niestety nie wydam na takie kurteczki 1500/2000/2500zl a zauważyłem takową z z 4f z podobnymi ( chyba ) specyfikacjami zerknijcie na link, napewno jesteście w stanie powiedzieć czy kurtka jest ok, czy się nada i czy za tą cenę warto ( wydaje mi się że tak ) ale oczywiście mogę się mylić. Kurtka: https://4f.com.pl/kurtka-narciarska-membrana-dermizax-r-20-0-meska-h4z2-kumn012-72s.html Co do spodni sam nie wiem, raczej wybrałem coś takiego, mają wszystko czego potrzebuje, zazwyczaj wolę lekkie oraz nie „aż” tak ciepłe: https://4f.com.pl/spodnie-narciarskie-z-szelkami-membrana-50-meskie-czarne-4fwaw24tftrm0756-20s.html Dobrze? Nie dobrze, coś zmienić ? Kupić coś innego? Polecajki na jakieś niegrube rękawice L/XL i kask z mipsem 55-59cm też przyjmę 🙂 Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 06:27 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:27 8 godzin temu, Dzejk napisał: Witam, Jestem nowy na forum więc gdyby coś było nie tak, Admini dajcie znać, na stoku też w zasadzie jestem nowy.. no poza paroma wypadami z 10/15 lat temu także potrzebuję trochę pomocy, ruszam w Alpy Włoskie i chcę w tą zimę więcej pośmigać ( przez całą zimę ) także też chciałbym porównać kurtkę + spodnie, poszukać opinii itd. Chyba rozumiecie 🙂 Tak więc - oczywiście że mamy rossignol’a, head, Helly Hansen, itp itd aczkolwiek ja niestety nie wydam na takie kurteczki 1500/2000/2500zl a zauważyłem takową z z 4f z podobnymi ( chyba ) specyfikacjami zerknijcie na link, napewno jesteście w stanie powiedzieć czy kurtka jest ok, czy się nada i czy za tą cenę warto ( wydaje mi się że tak ) ale oczywiście mogę się mylić. Kurtka: https://4f.com.pl/kurtka-narciarska-membrana-dermizax-r-20-0-meska-h4z2-kumn012-72s.html Co do spodni sam nie wiem, raczej wybrałem coś takiego, mają wszystko czego potrzebuje, zazwyczaj wolę lekkie oraz nie „aż” tak ciepłe: https://4f.com.pl/spodnie-narciarskie-z-szelkami-membrana-50-meskie-czarne-4fwaw24tftrm0756-20s.html Dobrze? Nie dobrze, coś zmienić ? Kupić coś innego? Polecajki na jakieś niegrube rękawice L/XL i kask z mipsem 55-59cm też przyjmę 🙂 Dzięki ! w jakim rejonie Polski mieszkasz? Jak szukasz dobrych ciuchów narciarskich w dobrej cenie, to wbij do sklepu TK Maxx. Im bardziej na południe Polski jest położony sklep, tym lepszy mają wybór. Pod koniec listopada powinni już mieć towar w sklepach. Możesz wydać na nową i markową kurtkę w granicach 500-600zł GoreTex, do tego spodnie z tym samym materiałęm za jakieś 300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano wczoraj o 07:53 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:53 (edytowane) 9 godzin temu, Dzejk napisał: Witam, Jestem nowy na forum więc gdyby coś było nie tak, Admini dajcie znać, na stoku też w zasadzie jestem nowy.. no poza paroma wypadami z 10/15 lat temu także potrzebuję trochę pomocy, ruszam w Alpy Włoskie i chcę w tą zimę więcej pośmigać ( przez całą zimę ) także też chciałbym porównać kurtkę + spodnie, poszukać opinii itd. Chyba rozumiecie 🙂 Tak więc - oczywiście że mamy rossignol’a, head, Helly Hansen, itp itd aczkolwiek ja niestety nie wydam na takie kurteczki 1500/2000/2500zl a zauważyłem takową z z 4f z podobnymi ( chyba ) specyfikacjami zerknijcie na link, napewno jesteście w stanie powiedzieć czy kurtka jest ok, czy się nada i czy za tą cenę warto ( wydaje mi się że tak ) ale oczywiście mogę się mylić. Kurtka: https://4f.com.pl/kurtka-narciarska-membrana-dermizax-r-20-0-meska-h4z2-kumn012-72s.html Co do spodni sam nie wiem, raczej wybrałem coś takiego, mają wszystko czego potrzebuje, zazwyczaj wolę lekkie oraz nie „aż” tak ciepłe: https://4f.com.pl/spodnie-narciarskie-z-szelkami-membrana-50-meskie-czarne-4fwaw24tftrm0756-20s.html Dobrze? Nie dobrze, coś zmienić ? Kupić coś innego? Polecajki na jakieś niegrube rękawice L/XL i kask z mipsem 55-59cm też przyjmę 🙂 Dzięki ! Te linki do rzeczy 4F dają podejrzenia jakiejś akcji marketingowej. Ale odniosę się. Najogólniej z moich doświadczeń i doświadczeń innych - omijać 4F szerokim łukiem. To wyjątkowo badziewna firma (a dokładnie to ich produkty). Jest na to multum dowodów w sieci. Z zlinkowanych rzeczy zacznę od spodni. Membrana o bardzo niskiej paroprzepuszczalności (czyli praktycznie nieoddychająca) oraz brak wywietrzników czynią z tego wyrobu coś spodnioprzypominającego. Do użytku się nie nadają. Kurtka wygląda zdecydowanie lepiej bo przynajmniej laminat jest z dobrej półki (Dermizax). Krój standardowy. Wbudowanie ociepliny i siatki to zdecydowanie zły kierunek ta kurtka w cieplejsze dni marcowe i kwietniowe będzie zbyt ciepła a jednocześnie pogarsza ona paroprzepuszczalność. Jestem zdecydowanym zwolennikiem kurtek jednowarstwowych do których dobiera się warstwę pośrednią w zależności od pogody. Z innych spraw jasny kolor bardzo uwypukli zabrudzenia co zmusi do częstego prania i na pewno nie przysłuży się dwr. W linku jest tylko rozmiar XXL i 3XL. Natomiast znając firmę 4F to za chwilę okaże się, że rzepy przestaną się kleić, albo coś się odpruje. Czyli z dużą dozą nieufności. Rada @grimson (o poszukiwaniach w TK maxx ) jest jak najbardziej dobra. Kupiłem tam sporo świetnych ciuchów w trochę wyższej cenie jak napisał. Edytowane wczoraj o 07:55 przez Wujot2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 07:53 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:53 9 godzin temu, Dzejk napisał: Witam, Jestem nowy na forum więc gdyby coś było nie tak, Admini dajcie znać, na stoku też w zasadzie jestem nowy.. no poza paroma wypadami z 10/15 lat temu także potrzebuję trochę pomocy, ruszam w Alpy Włoskie i chcę w tą zimę więcej pośmigać ( przez całą zimę ) także też chciałbym porównać kurtkę + spodnie, poszukać opinii itd. Chyba rozumiecie 🙂 Tak więc - oczywiście że mamy rossignol’a, head, Helly Hansen, itp itd aczkolwiek ja niestety nie wydam na takie kurteczki 1500/2000/2500zl a zauważyłem takową z z 4f z podobnymi ( chyba ) specyfikacjami zerknijcie na link, napewno jesteście w stanie powiedzieć czy kurtka jest ok, czy się nada i czy za tą cenę warto ( wydaje mi się że tak ) ale oczywiście mogę się mylić. Kurtka: https://4f.com.pl/kurtka-narciarska-membrana-dermizax-r-20-0-meska-h4z2-kumn012-72s.html Co do spodni sam nie wiem, raczej wybrałem coś takiego, mają wszystko czego potrzebuje, zazwyczaj wolę lekkie oraz nie „aż” tak ciepłe: https://4f.com.pl/spodnie-narciarskie-z-szelkami-membrana-50-meskie-czarne-4fwaw24tftrm0756-20s.html Dobrze? Nie dobrze, coś zmienić ? Kupić coś innego? Polecajki na jakieś niegrube rękawice L/XL i kask z mipsem 55-59cm też przyjmę 🙂 Dzięki ! Cze O ile kurtka może być - nie Żółta - zupełnie niepraktyczna, to spodni poszukaj dużo lepszych, bo to najgorszy sort. Spodnie najwięcej maja kontaktu ze śniegiem, mokre kanapy, mokry śnieg etc. Taka żółta kurteczka będzie wyglądać super dopóki nie będzie kapać z rolek na kanapach woda wymieszana ze smarem. Zupełnie n niepraktyczna - spodnie tęż w stonowanych kolorach - czarne ok. Z linku wynika i rozmiarówka dostępnej - że jesteś potężnym facetem, wbrew pozorom powinno być łatwiej kupić coś dobrego w przyzwoitych pieniądzach. Trzeba poszukać - na pewno wie coś znajdzie na wyprzedaży w tak dużym rozmiarze. Może ten TK Maxx warto spróbować. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 08:03 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:03 1 minutę temu, Wujot2 napisał: Te linki do rzeczy 4F dają podejrzenia jakiejś akcji marketingowej. Ale odniosę się. Najogólniej z moich doświadczeń i doświadczeń innych - omijać 4F szerokim łukiem. To wyjątkowo badziewna firma (a dokładnie to ich produkty). Jest na to multum dowodów w sieci. Z zlinkowanych rzeczy zacznę od spodni. Membrana o bardzo niskiej paroprzepuszczalności (czyli praktycznie nieoddychająca) oraz brak wywietrzników czynią z tego wyrobu coś spodnioprzypominającego. Do użytku się nie nadają. Kurtka wygląda zdecydowanie lepiej bo przynajmniej laminat jest z dobrej półki (Dermizax). Krój standardowy. Wbudowanie ociepliny i siatki to zdecydowanie zły kierunek ta kurtka w cieplejsze dni marcowe i kwietniowe będzie zbyt ciepła a jednocześnie pogarsza ona paroprzepuszczalność. Jestem zdecydowanym zwolennikiem kurtek jednowarstwowych do których dobiera się warstwę pośrednią w zależności od pogody. Z innych spraw jasny kolor bardzo uwypukli zabrudzenia co zmusi do częstego prania i na pewno nie przysłuży się dwr. W linku jest tylko rozmiar XXL i 3XL. Natomiast znając firmę 4F to za chwilę okaże się, że rzepy przestaną się kleić, albo coś się odpruje. Czyli z dużą dozą nieufności. Wiesiu, 4F cieszy się podzielonymi zdaniami, ma swoich zwolenników jak i przeciwników. Mają dobre ceny, ale jakość kuleje. Patrząc na rozmiarówkę - podzielam Twoje zdanie - ubieranie warstwowe - zapocony śmierdzący facet w gondoli - to nic przyjemnego. Spodnie - model podstawowy - do wyjścia do marketu - nie do jazdy na nartach. Kurtka zdecydowanie lepsza - ale jak wiesz Dermizax - Dermizaxowi nie równy. W takim TK Maxx to może coś ustrzelić - ja standardowe M - nie ma szans. Zwykle w promocjach są bardzo duże czy też bardzo małe rozmiary. Warto tez poszukać w sieci. Ja także omijam 4F szerokim łukiem. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 08:09 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:09 (edytowane) 10 godzin temu, Dzejk napisał: Witam, Jestem nowy na forum więc gdyby coś było nie tak, Admini dajcie znać, na stoku też w zasadzie jestem nowy.. no poza paroma wypadami z 10/15 lat temu także potrzebuję trochę pomocy, ruszam w Alpy Włoskie i chcę w tą zimę więcej pośmigać ( przez całą zimę ) także też chciałbym porównać kurtkę + spodnie, poszukać opinii itd. Chyba rozumiecie 🙂 Tak więc - oczywiście że mamy rossignol’a, head, Helly Hansen, itp itd aczkolwiek ja niestety nie wydam na takie kurteczki 1500/2000/2500zl a zauważyłem takową z z 4f z podobnymi ( chyba ) specyfikacjami zerknijcie na link, napewno jesteście w stanie powiedzieć czy kurtka jest ok, czy się nada i czy za tą cenę warto ( wydaje mi się że tak ) ale oczywiście mogę się mylić. Kurtka: https://4f.com.pl/kurtka-narciarska-membrana-dermizax-r-20-0-meska-h4z2-kumn012-72s.html Co do spodni sam nie wiem, raczej wybrałem coś takiego, mają wszystko czego potrzebuje, zazwyczaj wolę lekkie oraz nie „aż” tak ciepłe: https://4f.com.pl/spodnie-narciarskie-z-szelkami-membrana-50-meskie-czarne-4fwaw24tftrm0756-20s.html Dobrze? Nie dobrze, coś zmienić ? Kupić coś innego? Polecajki na jakieś niegrube rękawice L/XL i kask z mipsem 55-59cm też przyjmę 🙂 Dzięki ! Jeśli nie chcesz wydać na markowe ciuchy w markowych sklepach to postaraj się te ciuchy kupić taniej w innych miejscach (jak wspomniany TKmax / TJmax ).. jeśli nie to na portalach sprzedażowych jest zatrzęsienie ofert ciuchów używanych - sporo okazji topowych marek których Polacy nie znają więc nie kupują. Lepszy używany ciuch (uwaga - nie zużyty). niż badziew z 4F. Poza odzieżą wierzchnią nie mniej ważne jest to co pod spodem - bielizna itd..... nie zapomnij że to wszystko tworzy całość a całość jest tylko tak dobra jak najsłabszy jej element. Edytowane wczoraj o 08:10 przez Lexi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 08:15 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:15 (edytowane) 18 minut temu, Marcos73 napisał: 4F cieszy się podzielonymi zdaniami, ma swoich zwolenników jak i przeciwników najlepsi polscy narciarze i narciarki używają ciuchów z tej firmy https://www.fakt.pl/polityka/andrzej-duda-na-kasprowym-wierchu-zobacz-zdjecia-prezydenta/jmtmqe2 GmDk9kpTURBXy85ZDA5MGUzMTMzMTAzMTI3NGRmNTg3NmUyNmVmYTI4Yy5qcGeSlQLNA8AAwsOVAgDNA8DCw94AAaEwBg.avif Edytowane wczoraj o 08:22 przez Jan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano wczoraj o 08:28 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:28 31 minut temu, Marcos73 napisał: Taka żółta kurteczka będzie wyglądać super dopóki nie będzie kapać z rolek na kanapach woda wymieszana ze smarem. Zupełnie n niepraktyczna Mam żółtą kanarkową i potwierdzam, to nie jest kurtka na stare badziewne wyciągi bez bąbelka 🙂 Na pozostałe najlepsza 😉 Rodzina znajdzie w każdym barze i wykopie z najgłębszych zasp. A na serio, kolor wypas, ale wymagający - przy syfie kapiącym z rolek problematyczna - musisz siadać na skraju kanapy na starszych wyciągach. Przerabiałem.... Ale i tak nie żałuję 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 08:29 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:29 11 minut temu, Jan napisał: najlepsi polscy narciarze i narciarki używają ciuchów z tej firmy https://www.fakt.pl/polityka/andrzej-duda-na-kasprowym-wierchu-zobacz-zdjecia-prezydenta/jmtmqe2 GmDk9kpTURBXy85ZDA5MGUzMTMzMTAzMTI3NGRmNTg3NmUyNmVmYTI4Yy5qcGeSlQLNA8AAwsOVAgDNA8DCw94AAaEwBg.avif 56 kB · 3 pobrania 4F ma dobre i słabe produkty. Ale większość to bardzo przeciętna jakość o dość dobrym design. Nawet w Decu kupisz dobrą rzecz, jest niestety wyraźnie droższa od całej oferowanej przez taki sklep reszty. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 08:30 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:30 1 minutę temu, Kubis napisał: Mam żółtą kanarkową i potwierdzam, to nie jest kurtka na stare badziewne wyciągi bez bąbelka 🙂 Na pozostałe najlepsza 😉 Rodzina znajdzie w każdym barze i wykopie z najgłębszych zasp. A na serio, kolor wypas, ale wymagający - przy syfie kapiącym z rolek problematyczna - musisz siadać na skraju kanapy na starszych wyciągach. Przerabiałem.... Ale i tak nie żałuję 🙂 Żyjesz 😉 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 08:38 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:38 21 minut temu, Jan napisał: najlepsi polscy narciarze i narciarki używają ciuchów z tej firmy Kłamiesz!!... jezdzę z @Marcos73 na codzień - nie ubrałby na siebie 4F . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano wczoraj o 08:38 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:38 7 minut temu, Marcos73 napisał: Żyjesz 😉 pozdro Żyję, ale jestem jeszcze mocno w sezonie siatkarskim. Natomiast już rezerwuję jakieś śniegi na luty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano wczoraj o 08:46 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:46 z 4F jest tak, że materiały są OK (powiedzmy dermizax i primaloft), ale poziom szycia i dodatków (rzepy, zameczki i inne duperele) pozostawiają wiele do życzenia. I albo sie trafi na model bez wadliwych elementów i akurat z lepszej szwalni, albo z czymś co się prędzej czy później rozsypie. Trochę loteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano wczoraj o 09:15 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:15 59 minut temu, Jan napisał: najlepsi polscy narciarze i narciarki używają ciuchów z tej firmy https://www.fakt.pl/polityka/andrzej-duda-na-kasprowym-wierchu-zobacz-zdjecia-prezydenta/jmtmqe2 GmDk9kpTURBXy85ZDA5MGUzMTMzMTAzMTI3NGRmNTg3NmUyNmVmYTI4Yy5qcGeSlQLNA8AAwsOVAgDNA8DCw94AAaEwBg.avif 56 kB · 5 pobrań Ale nie TYCH co w sklepie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 09:51 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:51 32 minuty temu, mig napisał: Ale nie TYCH co w sklepie.... w zeszłym roku chyba w katowickiej Silesii widziałam pięknie zaprezentowaną serię prezydencką z orłem na ramieniu- nawet później żałowałam że sobie nie kupiłem i teraz z mamutem na ramieniu jeździć muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clip Napisano wczoraj o 10:00 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:00 (edytowane) Ja może i nie jestem reprezentatywny ale ze mnie bardzo szybko leje się pot, szczególnie jak przyświeci słonce. A jeżdze w bluzkach takich siateczkowym (jak do biegania) tylko ze z długim rękawem i na to kurtka (żadnych polarow czy pogrubianych bielizn termoaktywnych) Dlatego dla mnie ważniejszy jest parametr oddychania (ten drugi) a nie nieprzemakalności. I tutaj 10.000 bym nie brał. Ale zona miała kiedyś jeden sezon 10.000/5.000 i nie narzekała. Więc to kwestia indywidualna. Ważne tez żeby były suwaki na udach i pod pachami - super sprawa. A co do koloru to czysto praktycznie łatwiej się wyróznić / znaleźć z innymi osobami jak nie weźmiesz standardowo niebieskiej kurtki i ciemnych spodni. tutaj żółte będzie zaletą (estetyke pomijam bo to rzecz indywidualna) Znajomy ma mega specyficzna kurtke i zawsze jak na siebie czekamy na jakims rozwidleniu to widac ooo Krzysiek tam jedzie ... Edytowane wczoraj o 10:08 przez Clip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1.mirinda Napisano wczoraj o 10:23 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:23 Nie wiem jakiego rozmiaru szukasz, tu w dobrej cenie spodnie bez ocieplony w rozmiarze XXL https://sklep.jmpsport.pl/sporty/108-tatra-spodnie-outdoorowe.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 10:39 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:39 (edytowane) 39 minut temu, Clip napisał: Ja może i nie jestem reprezentatywny ale ze mnie bardzo szybko leje się pot, szczególnie jak przyświeci słonce. A jeżdze w bluzkach takich siateczkowym (jak do biegania) tylko ze z długim rękawem i na to kurtka (żadnych polarow czy pogrubianych bielizn termoaktywnych) Dlatego dla mnie ważniejszy jest parametr oddychania (ten drugi) a nie nieprzemakalności. I tutaj 10.000 bym nie brał. Ale zona miała kiedyś jeden sezon 10.000/5.000 i nie narzekała. Więc to kwestia indywidualna. Ważne tez żeby były suwaki na udach i pod pachami - super sprawa. A co do koloru to czysto praktycznie łatwiej się wyróznić / znaleźć z innymi osobami jak nie weźmiesz standardowo niebieskiej kurtki i ciemnych spodni. tutaj żółte będzie zaletą (estetyke pomijam bo to rzecz indywidualna) Znajomy ma mega specyficzna kurtke i zawsze jak na siebie czekamy na jakims rozwidleniu to widac ooo Krzysiek tam jedzie ... też sugeruję się maksymą "bądź widoczny na stoku". żółte spodnie rules! https://www.skiforum.pl/uploads/monthly_2023_01/D21486AC-611C-4694-A5DE-64DA03C686F9.thumb.jpeg.896ffec533fca8d214f4804c91c8565a.jpeg Edytowane wczoraj o 10:40 przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clip Napisano wczoraj o 10:48 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:48 no czarne możnaby pomylić ze sniegiem 😂 dobrze maskujące ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano wczoraj o 11:54 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:54 (edytowane) 2 godziny temu, Jan napisał: w zeszłym roku chyba w katowickiej Silesii widziałam pięknie zaprezentowaną serię prezydencką z orłem na ramieniu- nawet później żałowałam że sobie nie kupiłem i teraz z mamutem na ramieniu jeździć muszę Faktycznie zaluj. Tym bardziej, ze szef RedisBad po zajumaniu cos ponad 200mln jest obecnie trudno osiagalny..... i z nowymi wzorami będzie kłopot.... Edytowane wczoraj o 12:12 przez mig 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pauli Napisano wczoraj o 11:55 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:55 3 godziny temu, Lexi napisał: Jeśli nie chcesz wydać na markowe ciuchy w markowych sklepach to postaraj się te ciuchy kupić taniej w innych miejscach (jak wspomniany TKmax / TJmax ).. jeśli nie to na portalach sprzedażowych jest zatrzęsienie ofert ciuchów używanych - sporo okazji topowych marek których Polacy nie znają więc nie kupują. Lepszy używany ciuch (uwaga - nie zużyty). niż badziew z 4F. Poza odzieżą wierzchnią nie mniej ważne jest to co pod spodem - bielizna itd..... nie zapomnij że to wszystko tworzy całość a całość jest tylko tak dobra jak najsłabszy jej element. z używanymi jest loteria. jak były wyprane w zwykłym proszku/płynie, to przy pierwszym śniegu będziesz jak gąbka. z bielizną bym nie przesadzała. kupiłam na szybko przed sezonem w decathlonie jakąś ich średnią półkę i jest super. aktualnie w promocji do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejk Napisano 22 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 22 godziny temu Wszedłem w czasie pracy i odpowiedzi jest masa, po 17 zerknę co i jak, podpowiadam i poczytam a i już z góry dziękuję za odpowiedzi. Dzięki 🫡 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejk Napisano 20 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 20 godzin temu 10 godzin temu, grimson napisał: w jakim rejonie Polski mieszkasz? Jak szukasz dobrych ciuchów narciarskich w dobrej cenie, to wbij do sklepu TK Maxx. Im bardziej na południe Polski jest położony sklep, tym lepszy mają wybór. Pod koniec listopada powinni już mieć towar w sklepach. Możesz wydać na nową i markową kurtkę w granicach 500-600zł GoreTex, do tego spodnie z tym samym materiałęm za jakieś 300zł. Jestem z "Centrum" byłem szukałem, problem to rozmiarówka niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Godzinę temu, Dzejk napisał: Jestem z "Centrum" Czyli z Mikołowa ?... (centrum wszechświata).. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luka34 Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu (edytowane) Zobacz na Zalando lounge, nieraz można wyrwać dobre okazje. Mnie się udało Edytowane 18 godzin temu przez Luka34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi