Skocz do zawartości

proszę o pomoc w doborze nart

Malka

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc w doborze nart, mam 179cm i 67kg. 
Jeżdżę dopiero 3ci sezon ale kilka razy w sezonie. Do tej pory na Volkl RTM 156cm
Kilka dni temu jeździłam na Hintertuxie i czuję że narta ta jest trochę za miękka, rwie przy szybszej jeździe i generalnie słabo "trzyma się" na lodzie. 
Nie jeżdże jeszcze super technicznie więc nie myślę o profesjonalnej narcie ale chciałabym jednak coś lepszego. 

Budżet do 2000zł, rozważam tez kupno używanych 

Pozdrawiam

Gosia

Edytowane przez Malka

Ostatnio jeździłem z absolwentką AWF dawną zawodniczką a obecna instruktorka w Swiss która bardzo chwaliła Stockli SC nawa ma cena zaporową ale może gdzieś znajdziesz używkę albo napisz do @Bruner79 bo chyba nawet taka miał …

https://nartywisla.pl/kolekcja-202425/1057-stockli-laser-sc-mc12-2023.html

• Like 1
  • Haha 1

Godzinę temu, Victor napisał:

Ostatnio jeździłem z absolwentką AWF dawną zawodniczką a obecna instruktorka w Swiss która bardzo chwaliła Stockli SC nawa ma cena zaporową ale może gdzieś znajdziesz używkę albo napisz do @Bruner79 bo chyba nawet taka miał …

https://nartywisla.pl/kolekcja-202425/1057-stockli-laser-sc-mc12-2023.html

ostatnio w hali jedna zawodniczka miała

https://www.sport-mueller.de/van-deer-red-bull-sports-sl-world-cup-11-24-25-slalom-carver-skiset/

i też bardzo chwaliła

• Haha 2

4 godziny temu, Malka napisał:

Proszę o pomoc w doborze nart, mam 179cm i 67kg. 
Jeżdżę dopiero 3ci sezon ale kilka razy w sezonie. Do tej pory na Volkl RTM 156cm
Kilka dni temu jeździłam na Hintertuxie i czuję że narta ta jest trochę za miękka, rwie przy szybszej jeździe i generalnie słabo "trzyma się" na lodzie. 
Nie jeżdże jeszcze super technicznie więc nie myślę o profesjonalnej narcie ale chciałabym jednak coś lepszego. 

Budżet do 2000zł, rozważam tez kupno używanych 

Pozdrawiam

Gosia

Cześć

Jesteś wysoka więc narta na której jeździsz jest dla Ciebie co najmniej o 15cm za krótka. Sugeruję:

1. Kupić nartę o konstrukcji narty sportowej o profilu SL - długość 155-160cm

2. Kupić nartę z grupy nart popularnych ale wysoki model o długości 170cm.

Propozycje konkretnych modeli to bezsens bo odpowiadające sobie narty w kolekcjach różnych firm są praktycznie identyczne. Weź tą która ci się spodoba i/lub będzie w dobrej cenie. Jakby co pytaj.

Pozdro

Edytowane przez Mitek
  • Like 1