Skocz do zawartości

Jak ustawić wiązania nart do długości buta

matgum007

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, Lexi napisał:

To patent ponadczasowy (też miałem kiedyś).. obecnie Look robi model  Pivot (w podobnym układzie sprężyn) i wszyscy pieją z zachwytu jakie są wspaniałe i elastyczne w trudnym terenie.. 🙂

A po co gdziekolwiek jeździć.. przecież wszystko zdobyte, opisane...wystarczy poczytać.. palcem po mapie pojeździć .. i "rżnąć" eksperta.. 🙂

• Haha 1

12 godzin temu, Mitek napisał:

Cześć

A ja nie oddam wiązań na żadną maszynę przypadkowemu serwisantowi - znam paru, którym powierzam narty w ciemno, ale przypadkowemu nigdy. Sam ustawiałem wiązania setki razy...baaa. Sprawdzenie sprzętu było przed przystąpieniem do zajęć standardem i obowiązkiem i wielokrotnie trzeba było robić korekty.

NIGDY nie miałem żadnego wypadku wśród kursantów w trakcie szkolenia.

Pozdro

Pisałeś że kiedyś prowadziłeś kursy, na których było po kilkaset osób i naprawdę wszystkim sprawdzałeś ?

• Like 1

4 godziny temu, matgum007 napisał:

Aj to ja Panowie aż takiej wiedzy nie mam jestem amatorem 😄 ale jak będę na stoku to zapytam o sprawdzenie na maszynie zawsze to zwiększy bezpieczeństwo i poprawność działania wiązań.

a nie było prościej od razu oddać do vahofca ?

5 godzin temu, matgum007 napisał:

Aj to ja Panowie aż takiej wiedzy nie mam jestem amatorem 😄 ale jak będę na stoku to zapytam o sprawdzenie na maszynie zawsze to zwiększy bezpieczeństwo i poprawność działania wiązań.

Cześć

Wiesz, największy wpływ na bezpieczeństwo ma solidna technika oraz taktyka poruszanie się po stoku. Taka prawda.

Pozdrowienia i oby wiązania Ci nigdy niczego nie musiały ratować życzę.

• Like 1