Skocz do zawartości

jak szukac apartamentow we Wloszech (Cortina)?

Clip

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie może i lamerskie ale jak szukac noclegow we Włoszech?

W Austrii sprawa jest prosta, kazdy osrodek ma swoją wyszukiwarke i setki opcji w normalnych cenach (czyt. nie booking.com'owych)

Chciałybym pojechac do Cortiny no i strony oficjalnej nie widze a te sewisy co google wyszuka to pokazuja po kilka opcji z reguły po 2-3k za tydzien.

Celuje w apartament za 1-1,5k za tydzien za 4 osoby (w lutym)

Edytowane przez Clip

• Clip zmienił tytuł na jak szukac apartamentow we Wloszech (Cortina)?
6 minut temu, Krzysztof SNOWTIME napisał:

Cortina, w lutym za 1000 - 1500 PLN, apartament dla 4 osób? Jeśli piszesz o PLN to misja niemożliwa, nawet w schronisku z pokojami wieloosobowymi. Jeśli Euro, to może się udać, choć też niekoniecznie.

EUR oczywiscie w PLN za tyle to Azja zostaje 😉

Gdzie tego szukac zeby nie klikac w google maps?

Edytowane przez Clip

no ale booking to jest minimum +30%

mam jakies lokalne biuro w wiednia ktore ma z 15 apartamentow w Gastein i jak do nich pisze to mam ceny ponizej tysiaka a ci sami na bookingu 1300.

W zeszlym roku pod koniec stycznia placilem 950E w Serfaus 500 metrow spacerkiem od kolejki, nawet nie wchodzilem do metra bo apartament byl w dwoch trzecich pierwszej stacji wiec musialbym sie cofac. Namiar z lokalnego www.

W tym roku poszli po rozum do glowy i maja 1200. Ale termin mi nie pasi.

Booking od 2-2,5k w gorę.

Z bookingu duzo korzystam ale jakoś przy nartach nigdy.

W Austrii zawsze były to lokalne serwisy z ofertami tylko z danego osrodka.

Edytowane przez Clip

10 godzin temu, Clip napisał:

mam jakies lokalne biuro w wiednia ktore ma z 15 apartamentow w Gastein i jak do nich pisze to mam ceny ponizej tysiaka a ci sami na bookingu 1300.

W zeszlym roku pod koniec stycznia placilem 950E w Serfaus 500 metrow spacerkiem od kolejki, nawet nie wchodzilem do metra bo apartament byl w dwoch trzecich pierwszej stacji wiec musialbym sie cofac. Namiar z lokalnego www.

Szukaj na booking, potem kontaktuj się osobiście. 

Sprobuj "nazwamiejscowisci.it".  Zwykle pokazywala sie stona 'gminna' i w ktorejs zakladce bylo o turystyce i ofertach lokalnych. Zwykle za polowe ceny bookingu czy bergfex. Zazwyczaj lepiej zadzialają mniejsze gminy a nie kurorty typu Cortina. Potem kilkanascie maili z zapytaniem i cos sie znajdzie. Sprawdzone kilkanascie razy. 

Edytowane przez mig

11 godzin temu, Clip napisał:

a chcesz jechać do konkretnego ośrodka czy gdziekolwiek aby tylko było tanio ?

te ceny to podalem tylko jako przyklad zeby zobrazowac booking vs lokalne serwisy www.

chce jechac do dowolnego fajnego/duzego osrodka w ktorym nie byłem

W Serfaus / Fiss / Ladis bylem tylko raz wiec sie jeszcze łapie.

Jak dla mnie ten ostatni jest prawie idealem. Ale pomyslalem ze poszukam alternatywy we Włoszech.

Byłem w Madonnie i umiarkowanie mi sie podobalo tzn OK ale stosunek odleglosci do jakosci juz gorzej (jade samochodem). 

Livignio male, wiec z szybkiego przegladu netu wyszla Cortina i Sella Ronda. Cos jeszcze powinieniem brac pod uwage? Kryteria: wysoko zeby nie konczyc jazdy o 13:00, duzo tras powiedzmy te 100km+, fajnie jakby było kilka długich tras a nie same po 2km. 

17 minut temu, Clip napisał:

te ceny to podalem tylko jako przyklad zeby zobrazowac booking vs lokalne serwisy www.

chce jechac do dowolnego fajnego/duzego osrodka w ktorym nie byłem

W Serfaus / Fiss / Ladis bylem tylko raz wiec sie jeszcze łapie.

Jak dla mnie ten ostatni jest prawie idealem. Ale pomyslalem ze poszukam alternatywy we Włoszech.

Byłem w Madonnie i umiarkowanie mi sie podobalo tzn OK ale stosunek odleglosci do jakosci juz gorzej (jade samochodem). 

Livignio male, wiec z szybkiego przegladu netu wyszla Cortina i Sella Ronda. Cos jeszcze powinieniem brac pod uwage? Kryteria: wysoko zeby nie konczyc jazdy o 13:00, duzo tras powiedzmy te 100km+, fajnie jakby było kilka długich tras a nie same po 2km. 

a w Zillertal, Ischgl(noclegi w Kappl), Arlberg-St. Anton, Saalbach-Hinterglemm, Sölden - Obergurgl, Val di Fassa, Kronplatz już byłeś ?