Clip Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada (edytowane) Pytanie może i lamerskie ale jak szukac noclegow we Włoszech? W Austrii sprawa jest prosta, kazdy osrodek ma swoją wyszukiwarke i setki opcji w normalnych cenach (czyt. nie booking.com'owych) Chciałybym pojechac do Cortiny no i strony oficjalnej nie widze a te sewisy co google wyszuka to pokazuja po kilka opcji z reguły po 2-3k za tydzien. Celuje w apartament za 1-1,5k za tydzien za 4 osoby (w lutym) Edytowane 10 Listopada przez Clip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada Cześć Za późno na takie ceny we Włoszech raczej. Sugeruję szukać włoskich serwisów lokalnych. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clip Napisano 10 Listopada Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada (edytowane) no wlasnie troche przespalem temat, mam w Serfaus kilka opcji miedzy 1,7 a 2k z zapytan wyslanych wczoraj. Myslalem ze wlochy beda tansze. Edytowane 10 Listopada przez Clip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada 13 minut temu, Clip napisał: no wlasnie troche przespalem temat, mam w Serfaus kilka opcji miedzy 1,7 a 2k z zapytan wyslanych wczoraj. Myslalem ze wlochy beda tansze. to bierz Serfaus bo Cortina jest narciarsko słabsza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof SNOWTIME Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada Cortina, w lutym za 1000 - 1500 PLN, apartament dla 4 osób? Jeśli piszesz o PLN to misja niemożliwa, nawet w schronisku z pokojami wieloosobowymi. Jeśli Euro, to może się udać, choć też niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clip Napisano 10 Listopada Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada (edytowane) 6 minut temu, Krzysztof SNOWTIME napisał: Cortina, w lutym za 1000 - 1500 PLN, apartament dla 4 osób? Jeśli piszesz o PLN to misja niemożliwa, nawet w schronisku z pokojami wieloosobowymi. Jeśli Euro, to może się udać, choć też niekoniecznie. EUR oczywiscie w PLN za tyle to Azja zostaje 😉 Gdzie tego szukac zeby nie klikac w google maps? Edytowane 10 Listopada przez Clip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada 10 minut temu, Clip napisał: EUR oczywiscie w PLN za tyle to Azja zostaje 😉 Gdzie tego szukac zeby nie klikac w google maps? na booking.com wyświetla się mapa z cenami wolnych apartamentów w zadanym terminie https://www.booking.com/searchresults.pl.html?ss=Cortina+dʼAmpezzo%2C+Wenecja+Euganejska%2C+Włochy&ssne=Samnaun&ssne_untouched=Samnaun&label=gen173nr-1BCAEoggI46AdIM1gEaDuIAQGYAR64ARfIAQ_YAQHoAQGIAgGoAgO4ArnOxLkGwAIB0gIkMGQ5ZTZjYTEtNTQ1OC00NzNmLWFmYTYtNWE4NzBjODQxZmU22AIF4AIB&sid=bbf53bcab388be29ef2353b9823b9a3b&aid=304142&lang=pl&sb=1&src_elem=sb&src=searchresults&dest_id=-116371&dest_type=city&ac_position=0&ac_click_type=b&ac_langcode=pl&ac_suggestion_list_length=5&search_selected=true&search_pageview_id=c47b97f043d50382&ac_meta=GhBjNDdiOTdmMDQzZDUwMzgyIAAoATICcGw6B2NvcnRpbmFAAEoAUAA%3D&checkin=2025-02-15&checkout=2025-02-22&group_adults=4&no_rooms=1&group_children=0#map_opened Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clip Napisano 10 Listopada Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada (edytowane) no ale booking to jest minimum +30% mam jakies lokalne biuro w wiednia ktore ma z 15 apartamentow w Gastein i jak do nich pisze to mam ceny ponizej tysiaka a ci sami na bookingu 1300. W zeszlym roku pod koniec stycznia placilem 950E w Serfaus 500 metrow spacerkiem od kolejki, nawet nie wchodzilem do metra bo apartament byl w dwoch trzecich pierwszej stacji wiec musialbym sie cofac. Namiar z lokalnego www. W tym roku poszli po rozum do glowy i maja 1200. Ale termin mi nie pasi. Booking od 2-2,5k w gorę. Z bookingu duzo korzystam ale jakoś przy nartach nigdy. W Austrii zawsze były to lokalne serwisy z ofertami tylko z danego osrodka. Edytowane 10 Listopada przez Clip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada 10 godzin temu, Clip napisał: no ale booking to jest minimum +30% mam jakies lokalne biuro w wiednia ktore ma z 15 apartamentow w Gastein i jak do nich pisze to mam ceny ponizej tysiaka a ci sami na bookingu 1300. W zeszlym roku pod koniec stycznia placilem 950E w Serfaus 500 metrow spacerkiem od kolejki, nawet nie wchodzilem do metra bo apartament byl w dwoch trzecich pierwszej stacji wiec musialbym sie cofac. Namiar z lokalnego www. W tym roku poszli po rozum do glowy i maja 1200. Ale termin mi nie pasi. Booking od 2-2,5k w gorę. Z bookingu duzo korzystam ale jakoś przy nartach nigdy. W Austrii zawsze były to lokalne serwisy z ofertami tylko z danego osrodka. Szukaj na booking, potem kontaktuj się osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada (edytowane) Sprobuj "nazwamiejscowisci.it". Zwykle pokazywala sie stona 'gminna' i w ktorejs zakladce bylo o turystyce i ofertach lokalnych. Zwykle za polowe ceny bookingu czy bergfex. Zazwyczaj lepiej zadzialają mniejsze gminy a nie kurorty typu Cortina. Potem kilkanascie maili z zapytaniem i cos sie znajdzie. Sprawdzone kilkanascie razy. Edytowane 11 Listopada przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada 11 godzin temu, Clip napisał: no ale booking to jest minimum +30% mam jakies lokalne biuro w wiednia ktore ma z 15 apartamentow w Gastein i jak do nich pisze to mam ceny ponizej tysiaka a ci sami na bookingu 1300. W zeszlym roku pod koniec stycznia placilem 950E w Serfaus 500 metrow spacerkiem od kolejki, nawet nie wchodzilem do metra bo apartament byl w dwoch trzecich pierwszej stacji wiec musialbym sie cofac. Namiar z lokalnego www. W tym roku poszli po rozum do glowy i maja 1200. Ale termin mi nie pasi. Booking od 2-2,5k w gorę. Z bookingu duzo korzystam ale jakoś przy nartach nigdy. W Austrii zawsze były to lokalne serwisy z ofertami tylko z danego osrodka. a chcesz jechać do konkretnego ośrodka czy gdziekolwiek aby tylko było tanio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clip Napisano 11 Listopada Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada te ceny to podalem tylko jako przyklad zeby zobrazowac booking vs lokalne serwisy www. chce jechac do dowolnego fajnego/duzego osrodka w ktorym nie byłem W Serfaus / Fiss / Ladis bylem tylko raz wiec sie jeszcze łapie. Jak dla mnie ten ostatni jest prawie idealem. Ale pomyslalem ze poszukam alternatywy we Włoszech. Byłem w Madonnie i umiarkowanie mi sie podobalo tzn OK ale stosunek odleglosci do jakosci juz gorzej (jade samochodem). Livignio male, wiec z szybkiego przegladu netu wyszla Cortina i Sella Ronda. Cos jeszcze powinieniem brac pod uwage? Kryteria: wysoko zeby nie konczyc jazdy o 13:00, duzo tras powiedzmy te 100km+, fajnie jakby było kilka długich tras a nie same po 2km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada 17 minut temu, Clip napisał: te ceny to podalem tylko jako przyklad zeby zobrazowac booking vs lokalne serwisy www. chce jechac do dowolnego fajnego/duzego osrodka w ktorym nie byłem W Serfaus / Fiss / Ladis bylem tylko raz wiec sie jeszcze łapie. Jak dla mnie ten ostatni jest prawie idealem. Ale pomyslalem ze poszukam alternatywy we Włoszech. Byłem w Madonnie i umiarkowanie mi sie podobalo tzn OK ale stosunek odleglosci do jakosci juz gorzej (jade samochodem). Livignio male, wiec z szybkiego przegladu netu wyszla Cortina i Sella Ronda. Cos jeszcze powinieniem brac pod uwage? Kryteria: wysoko zeby nie konczyc jazdy o 13:00, duzo tras powiedzmy te 100km+, fajnie jakby było kilka długich tras a nie same po 2km. a w Zillertal, Ischgl(noclegi w Kappl), Arlberg-St. Anton, Saalbach-Hinterglemm, Sölden - Obergurgl, Val di Fassa, Kronplatz już byłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clip Napisano 14 Listopada Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada (edytowane) poza dwoma ostatnimi ktorych nie sprawdzalem nic nie bylo ponizej <2k to chyba kwestia kolizji terminu z feriami niemcow, austriakow i czechow. dodam ze szukalismy dwoch apartamentow albo w jednym miejscu albo do 5 minut spacerkiem a to nie ułatwiało sprawy Stanęło na Gastein, za 800E. Z plusow: w miarę blisko, nie stoi sie w korku w Kufstein ani na Brenerze, 1200E w kieszeni, znam na pamięć wiec nie dotknę mapy. No i trasa H1/H2 prawie 10km 😉 Z minusów: trochę dziadkowate, mogloby byc wyzej. No i znam na pamięć 😉 Wieksze i wyzsze osrodki zostawie moze na jakas marcową dogrywkę Edytowane 14 Listopada przez Clip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 14 Listopada Udostępnij Napisano 14 Listopada 2 godziny temu, Clip napisał: trochę dziadkowate, mogloby byc wyzej. No i znam na pamięć 😉 no to życzę udanego dziadowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi