staszkuu Napisano 5 Listopada Udostępnij Napisano 5 Listopada (edytowane) Cześć! Po kilku latach jazdy na Salomonach X-MAX X8 o długości 176 cm naszła mnie chęć zmiany na coś ciekawszego. Wstępny wybór padł na Head Worldcup Rebels e-race (bez pro). Pojawia się zasadnicze pytanie o długość: 175 czy 180cm? Mierzę 188cm i ważę 95kg, jeżdżę głównie w Alpy, 2-3 tygodniowe wyjazdy w sezonie, swój poziom określiłbym na 6-7/10, aspiruję oczywiście wyżej i chce się rozwijać dalej 😉 Edytowane 5 Listopada przez staszkuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 5 Listopada Udostępnij Napisano 5 Listopada Pisz do kolegi @Bruner79 miał ostatnio 175 pro jak nowe w dobrej cenie. PRO to tylko sztywniejsza płyta pod wiązaniem jest a narta ta sama. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszkuu Napisano 5 Listopada Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada (edytowane) No właśnie obawiam sztywniejszej płyty, bo zazwyczaj spędzam cały dzień na stoku. Edytowane 5 Listopada przez staszkuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Listopada Udostępnij Napisano 5 Listopada 41 minut temu, staszkuu napisał: No właśnie obawiam sztywniejszej płyty, bo zazwyczaj spędzam cały dzień na stoku. Cześć Nie obawiaj się to zwykłe narty do jazdy rekreacyjnej. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 5 Listopada Udostępnij Napisano 5 Listopada (edytowane) Przy Twoich parametrach sens mają jedynie w wersji Pro oraz długości 180 cm. Zwykłe e-Race rozklepiesz w 20 dni, a poza tym będzie im ewidentnie brakować sztywności oraz stabilności. W mojej percepcji nawet e-Race Pro to jest narta zbyt lekka i delikatna jak na moje 93 kilo. Edytowane 5 Listopada przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 5 Listopada Udostępnij Napisano 5 Listopada 2 godziny temu, tomkly napisał: Zwykłe e-Race rozklepiesz w 20 dni, a poza tym będzie im ewidentnie brakować sztywności oraz stabilności. Myślę, że przesadzasz 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Listopada Udostępnij Napisano 5 Listopada 25 minut temu, Bruner79 napisał: Myślę, że przesadzasz 😉 Cześć Może tak... Ale trochę rozumiem dlaczego Tomkly tak pisze. Jest sporym chłopem, wiem jak jeździ - dość agresywnie i raczej szybko, siłowo. Do takiej jazdy niezbędne są narty sztywne i każde inne będą postrzegane jako szajs. Sam również zgadzam się z tym podejściem bo na każdej narcie można pojechać delikatnie ale agresywnie można pojechać tylko na narcie o naprawdę porządnej konstrukcji. Wiesz to trochę tak: swego czasu miałem okazję próbować kolekcję Majesty. Warunki były dla takich nart idealne - solidnie rozgrzebany wiosenny stok. Żeby na tych Majesty - szerokich, zbudowanych przecież na taki teren czuć się pewnie musiałyby mieć pewnie z 220cm, ale na GS Fis, nawet damskim było super. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 5 Listopada Udostępnij Napisano 5 Listopada (edytowane) 54 minuty temu, Bruner79 napisał: Myślę, że przesadzasz 😉 Piszę z perspektywy posiadacza e-GS Rebel 186 cm, które oceniam jako minimum przyzwoitości dla faceta o moich parametrach. Opisywałem tu na forum wrażenia z testów e-Race Pro z ubiegłego sezonu. Świetna narta, zbliżona charakterem jazdy do Fischerów RC4 WC CT a jeszcze bardziej do starych dobrych RC4 WC RC, natomiast nie daje oczekiwanego przeze mnie poziomu stabilności oraz bezpieczeństwa podczas szybkiej jazdy w długich łukach. To są bardzo dobre narty do nauki sportowej jazdy, ale nic ponadto. Nie przejeździsz na nich całego sezonu na pełnym obciążeniu, gdyż zwyczajnie tego nie wytrzymają. Edytowane 5 Listopada przez tomkly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Listopada Udostępnij Napisano 5 Listopada (edytowane) 13 minut temu, tomkly napisał: Piszę z perspektywy posiadacza e-GS Rebel 186 cm, które oceniam jako minimum przyzwoitości dla faceta o moich parametrach. Opisywałem tu na forum wrażenia z testów e-Race Pro z ubiegłego sezonu. Świetna narta, zbliżona charakterem jazdy do Fischerów RC4 WC CT a jeszcze bardziej do starych dobrych RC4 WC RC, natomiast nie daje oczekiwanego przeze mnie poziomu stabilności oraz bezpieczeństwa podczas szybkiej jazdy w długich łukach. To są bardzo dobre narty do nauki sportowej jazdy, ale nic ponadto. Nie przejeździsz na nich całego sezonu na pełnym obciążeniu, gdyż zwyczajnie tego nie wytrzymają. Cześć Nie pisz tak bo to nie ma sensu. 1. Tomek Ty UMIESZ jeździć na nartach a to - patrząc na stoki - może o sobie powiedzieć max. 2-3 % ludzi, którzy mieli na nogach narty. 2. Ty masz wyjątkowo długie i pełne sezony. Ktoś kto pyta na forum jakie narty kupić nie ma o tych dwóch punktach bladego pojęcia - nie wie co to znaczy umieć jeździć na nartach, sezon to dla niego max dwa tygodniowe wyjazdy. Pozdro Edytowane 5 Listopada przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi