Skocz do zawartości

Pomoc w doborze nart

aga.m

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, potrzebowałabym pomocy w doborze nart. Mam 18 lat i świetnie jeżdżę na nartach, ostatni sezon jeździłam na nartach racetiger i bardzo dobrze mi się jeździło, ale niestety zniszczyły się  już bardzo wizualnie. 

I zastanawiam się, jakie teraz narty wybrać. Na pewno muszą być bardzo porządne, bo kiedyś podczas jazdy złamałam taką zwykłą nartę. 🙈

Bardzo proszę o jakieś wskazówki ☺️

I z góry dziękuję za pomoc

• Haha 1

Cze

Mam dla Ciebie porządne narty. Na pewno się nie złamią, a dla dobrze jeżdżącej osoby jak znalazł. Nie wiem czy nie za krótkie, bo nie znam Twoich parametrów. Buty też mam do kompletu. Wszystko po 1 sezonie jeżdżenia.

Nartki

IMG_4720.thumb.jpeg.02db9c776633740956b59c011c4d1623.jpeg

IMG_4725.thumb.jpeg.f19d4d3fec8168b8a870ae628b76c36b.jpeg

Buciki 24,5 - skorupa 284mm - zapinać i jeździć! WCR 90 - nie wiem czy nie za miękkie będą.

IMG_4708.thumb.jpeg.815936a84f41e955d7682d78abf75e80.jpeg

pozdro

Edytowane przez Marcos73
  • Like 1

16 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Jeżeli to nie jest jakiś wygłup to napisz normalnie co i jak bo świetnie w wieku 18 lat to jeździła Michaela - wtedy chętnie pomożemy.

Marek co to za buty bo strasznie gruba cholewka a niby Raptor?

Pozdro

Grubego - po sezonie. Noga mu urosła, już de facto jest taki jak ja. Tylko „trochę” mniej waży. Juniorskie Raptory 90/100 flex - ostatnie przed RD - do bootfittingu. Wystarczające dla każdego juniora, nawet dla drobnych kobiet dobrze jeżdżących. Nowe ma takie same, numer większe. Czy gruba cholewka (liner????), raczej nie. Z tyłu ma liftery włożone, może zdjęcie zniekształca. Botek wiązany jest. Tak to Raptor WCR 90. A z tym „za miękkie” to żartowałem😉.

pozdro

IMG_4710.thumb.jpeg.f1b410f3c6d7d24b08790545e7da5f39.jpeg

Edytowane przez Marcos73
  • Like 1

55 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

A... bo nie zwróciłem uwagi na rozmiar. Pewnie zdjęcie też trochę przekłamuje. Fajny zestaw...

Ale teraz jak dałeś zdjęcia to sporo tego kapcia - czy to znowu iluzja obiektywu...

Pozdro

Wewnątrz, poniżej skorupy jest cienki. Nawet bardzo. Seria RD ma ten sam liner. Tak wygląda obecny but sportowy, do amatorskiej jazdy. Nie wiem jakie masz wyobrażenie o linerze. Może kiedyś były całe cienkie i sztywne. Teraz tak to wygląda.

pozdro

• Like 1
  • Thanks 1

11 godzin temu, Mitek napisał:

Chyba nie jeździła na nartach ale nie wiem.

A Michaela na nartach to dla mnie jest jedna. Wspólczuję jej trochę ale jednocześnie mam nadzieję, że jest po prostu fajna.

Pozdro

Coś tam wiosłowała to może i na nartach jej się zdarzyło

Pasted-Graphic.png

https://atlassztuki.pl/wtedy-to-byla-zima-i-wtedy-tez-byla-michalina-wislocka/