Skocz do zawartości

Molitor r1 172cm jak stockli wrt

Bruner79

Rekomendowane odpowiedzi

Na sprzedaż - jak nowe - igiełka - hybryda - Molitor release r1. To samo taliowanie co stockli wrt, ten sam promień, te same laminaty…. Molitor produkowany jest w fabryce sztekla. Więcej info można poczytać w wątku Kurdziela:

https://www.ntn.pl/molitor-release-r1/

Cena - 1699pln. 

IMG_0837.jpeg

IMG_0838.jpeg

IMG_0839.jpeg

IMG_0840.jpeg

Edytowane przez Bruner79
  • Like 3

3 godziny temu, Bruner79 napisał:

Na sprzedaż - jak nowe - igiełka - hybryda - Molitor release r1. To samo taliowanie co stockli wrt, ten sam promień, te same laminaty…. Molitor produkowany jest w fabryce sztekla. Więcej info można poczytać w wątku Kurdziela:

Cena - 1699pln. 

IMG_0837.jpeg

IMG_0838.jpeg

IMG_0839.jpeg

IMG_0840.jpeg

Do tego chyba dożywotni free serwis… niestety tylko w Szwajcarii 😉

.. edit: zobaczcie ile tam mięsa na krawędziach … jak stockle albo kastle

Edytowane przez Lexi

• 2 miesiące temu...

Cześć

Nie nie miałem okazji ale sądząc po detalach wykończenia (sposób wykończeni dziobów, wyprowadzenie ścianek bocznych, ostre wykończenia laminatu) to jest tak jak pisze Brunner - solidna decha o charakterze sportowym. Zresztą, przekonałem się wielokrotnie, że jak on coś pisze to tak jest.

Pozdro

34 minuty temu, pauli napisał:

wręcz niszowa, jakby Kurdziel nie napisał to by się nikt nie zainteresował tym 🙂

jeździłeś na tych nartach może?

pozdrawiam

Jeździłem na WRT, jeśli ta sama fabryka i parametry i jakość wykonania to tę nartę należy traktować jako dłuższą slalomkę. Można pociągnąć dłuższy skręt, natomiast woli skręcać niż jechać dłuższym łukiem. To moje odczucia z jazdy na WRT. Ja tą nartę odrzuciłem, bo nie za bardzo odczułem różnicę między standardowym SL 165cm. A chciałem nartę inną niż SL, a nie tylko trochę dłuższą 😉. Wówczas produkowali tylko w tej długości - czyli 172cm. Innych nie było do wyboru. Narta na wszystkie stoki ze wskazaniem na osoby których pierwszym wyborem jest SL, jednak z jakichś powodów na dłuższe trasy szukające narty która aż tak nie dąży do krótkiego skrętu. Łatwiej chyba na niej zacieśniać skręty niż wydłużać na SL. Cena atrakcyjna - nazwa i malowanie inne. Jeśli komuś nie przeszkadza - brać.

pozdro

Edytowane przez Marcos73
  • Like 1

W dniu 25.10.2024 o 16:00, Bruner79 napisał:

Cena - 1699pln. 

IMG_0837.jpeg

IMG_0838.jpeg

IMG_0839.jpeg

IMG_0840.jpeg

jaki mają promień skrętu ?

wiązania GW ?

na Zlocie będzie można wypróbować R2 , także 172 cm, R14,7, wiązania Salomona o nazwie WRT 12.

Za diabła nie wiem, czym się konstrukcyjnie R1 od R2 różni, bo niespecjalnie o tym piszą ... a tu :

https://www.molitor.ch/en/winter-services/molitor-ski/

znajdziecie dodatkowo R2 w ciemnej szacie - nie mam pojęcia, czy to jeszcze jedna mutacja w konstrukcji, czy tylko inne ubranko.

582433312_MolitorR2fota.thumb.jpg.6bd3ef03d23d7c1b2a166d66ad53a6c0.jpg

• Like 3
  • Thanks 1

20 minut temu, Kaem napisał:

na Zlocie będzie można wypróbować R2 , także 172 cm, R14,7, wiązania Salomona o nazwie WRT 12.

Za diabła nie wiem, czym się konstrukcyjnie R1 od R2 różni, bo niespecjalnie o tym piszą ... a tu :

https://www.molitor.ch/en/winter-services/molitor-ski/

znajdziecie dodatkowo R2 w ciemnej szacie - nie mam pojęcia, czy to jeszcze jedna mutacja w konstrukcji, czy tylko inne ubranko.

A zlot to kiedy?

Co o R2 byś napisał, bo wygląda jakby tak samo

20 minut temu, pauli napisał:

A zlot to kiedy?

Co o R2 byś napisał, bo wygląda jakby tak samo

Jeździłem na nich raptem 4 godziny, ale na stoku było dużo, dużo ludzi zatem wrażenia ograniczają się do tego, że są bardzo dobre i w śmigu. Na szybszą jazdę czy krawędź nie było warunków. 

Pewnie po zlocie ktoś coś o nich więcej skrobnie. 

• Like 1
  • Thanks 1

1 godzinę temu, Kaem napisał:

Jeździłem na nich raptem 4 godziny, ale na stoku było dużo, dużo ludzi zatem wrażenia ograniczają się do tego, że są bardzo dobre i w śmigu. Na szybszą jazdę czy krawędź nie było warunków. 

Pewnie po zlocie ktoś coś o nich więcej skrobnie. 

Wiązanie to samo do dupy co ja mam w GS-ach. Nie rentalowe. Mam nadzieję, ale cichą, że nie masz stóp jak Podolski złodziej. Ustawianie tego to porażka.

pozdro

27 minut temu, Marcos73 napisał:

Wiązanie to samo do dupy co ja mam w GS-ach. Nie rentalowe. Mam nadzieję, ale cichą, że nie masz stóp jak Podolski złodziej. Ustawianie tego to porażka.

pozdro

Zawsze mnie ciekawiło czy ten zlodziej był podolski czyli z Podola, czy nazywał sie Podolski.... 😉

A w temacie... mam dkorupe buta 317 mm.....

Edytowane przez mig
  • Haha 1