Skocz do zawartości

Nocleg-Sylwester

drozd

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam noclegu w jakims ciekawym miejscu narciarskim.

Troche puzno sie obudzilem i nie jest latwo.

Termin sylwester  od soboty 28 .12 do soboty 4,01 dla dwoch osob .

Preferowane Wlochy ,zachodnia Austria ,moze byc rowniez Francja

Dojazd wlasny z Niemiec z Nadreni.

Edytowane przez drozd

14 godzin temu, drozd napisał:

Szukam noclegu w jakims ciekawym miejscu narciarskim.

Troche puzno sie obudzilem i nie jest latwo.

Termin sylwester  od soboty 28 .12 do soboty 4,01 dla dwoch osob .

Preferowane Wlochy ,zachodnia Austria ,moze byc rowniez Francja

Dojazd wlasny z Niemiec z Nadreni.

W tygodniu sylwestrowym musisz liczyć minimum 100 euro od łóżka za dobę jeśli chcesz być w dobrym miejscu bez dojazdu do wyciągu autem lub skibusem

Dzięki Jan ,chyba pojedziemy końcem stycznia do Livigno .Mi tam w sumie wszystko jedno,ale moja połówka lubi tam dwie łatwe trasy ,i chce tam.Odleglosc jest spoko tylko te ostatnie 100 ileś tam km od granicy niemieckiej trochę męczy.Szczegolnie powrót w sobotę ,zakorkowane aż Niemiec.

27 minut temu, drozd napisał:

Dzięki Jan ,chyba pojedziemy końcem stycznia do Livigno .Mi tam w sumie wszystko jedno,ale moja połówka lubi tam dwie łatwe trasy ,i chce tam.Odleglosc jest spoko tylko te ostatnie 100 ileś tam km od granicy niemieckiej trochę męczy.Szczegolnie powrót w sobotę ,zakorkowane aż Niemiec.

We francuskim Les Coches (La Plagne) masz jeszcze 2 osobowe studia po 900 euro

Edytowane przez Jan

Fynigfiker  to określenie skąpca albo dosadniej skąpca do kwadratu 😁 jadąc na Sylwestra w góry obojętnie gdzie i szukanie tanich noclegów to fantastyka. Polskie niymcy są skrzywieni i wierzą że może być tanio i na wypasie, pracując w Niemczech  fachowiec zarabia około 50 euro na godzinę tyle dostaję i nie jest dla mnie problemem zapłacić raz do roku 100 euro  od osoby za kwaterę. Nie wiem na czym to polega ale Livinio działa jak magnes na gołodupców 😜 chyba te wolnocłówki tak działają . 

Edytowane przez Mikoski
  • Haha 1

Mikoski czasy kiedy się zarabiało dobrze z dobrym przelicznikiem dawno się skończyły.Nie wiem gdzie Ty dostajesz 50€/h ,ja tyle nie mam.W Livigno byłem raz i się spodobało ,dojazd tam jest w miarę spoko,bliżej mam do Austrii ale tam pogoda wg mnie nie jest tak pewna jak Włochy.

• Like 1

7 godzin temu, drozd napisał:

Mimo że jestem ze Śląska to nie znam wyrazu Fynigfiker.Po niemiecku to jest nic. To nie jest kwestia wydania kasy a kwestia wyboru. Nie lepiej za tą samą kasę pojechać dwa razy? Rozumie sylwester w górach to co innego ,ale to tylko sylwester.

nie przejmuj się takimi wpisami, ten kolega cierpi na potężny ból dupy i wtedy zaczyna bredzić