Skocz do zawartości

Head e speed pro

Victor

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, Victor napisał:

Licytacja ze sprzedającym stanęła na 350€ narta do kupienia ale czy tygodniowe użytkowanie jak w ogłoszeniu tego nie jestem pewny bo nie widziałem jej na żywo kilka fotek przed chwilą dostałem 

IMG_2774.jpeg

IMG_2775.jpeg

IMG_2776.jpeg

IMG_2777.jpeg

IMG_2781.jpeg

IMG_2782.jpeg

Daj sobie spokój z tą nartą. Nawalone wosku bez cyklinowania i szczotkowania,żeby nie było nic widać. Poza tym na chusteczkę Tobie w tej chwili taka narta.

Edytowane przez Edwin
  • Like 1

13 minut temu, Edwin napisał:

Daj sobie spokój z tą nartą. Nawalone wosku bez cyklinowania i szczotkowania,żeby nie było nic widać. Poza tym na chusteczkę Tobie w tej chwili taka narta.

Wiesz jak czytam ciągle o wyższości długiej nad krótką to fantazja w dzień dopadła więc spojrzałem w net za długa, dobrze że szybko stłumiona w zarodku 😉 ufff już mi przeszło 

• Haha 1

2 minuty temu, Victor napisał:

Wiesz jak czytam ciągle o wyższości długiej nad krótką to fantazja w dzień dopadła więc spojrzałem w net za długa, dobrze że szybko stłumiona w zarodku 😉 ufff już mi przeszło 

Dobra rada. Nie kupuj używek z nieznanego źródła nawet jak na zdjęciach będzie ok. Zazwyczaj można się przejechać.

• Like 1
  • Thanks 1

11 minut temu, Edwin napisał:

Dobra rada. Nie kupuj używek z nieznanego źródła nawet jak na zdjęciach będzie ok. Zazwyczaj można się przejechać.

Już wcześniej wrzucałem. Narta jakoś 14 letnia,przez jakiś czas jedyna,a zdarzało się 50 dni w sezonie przejeździć. Zdjęcia po małym serwisie,bo duży nie był potrzebny. 

Nawet Duchowi chciałem kiedyś sprezentować,bo mu się marzyła,ale jak spojrzałem, że kawał chłopa z niego to sobie dałem spokój 😁

IMG_20240208_182838.jpg

IMG_20240208_182201.jpg

Edytowane przez Edwin
  • Like 1

Godzinę temu, Mitek napisał:

Cześć

Nie wiem czy o tym roczniku piszesz ale E-race (czarna) i E-race pro (żółta) - w poprzednim sezonie kupiłem 3 pary takich nart dla różnych narciarzy o średnim poziomie - do nauki. Narta we wszystkich wypadkach została pochwalona jako znakomity dobór. Brałem lekko poniżej wzrostu bo do głowy by mi nie przyszło, że to może mieć coś wspólnego z GS czy Masterem przy tych parametrach. Raczej taka przyjazna hybryda.

Tak, że ... chyba nie taki diabeł straszny Tomek... ale zaznaczam, że nie pamiętam roczników.

Pozdro

To jest e-Speed a nie e-Race. Łatwo się pomylić, bo oba modele są w identycznym, żółtym kolorze. Od ubiegłego sezonu zmienili kolorystykę, ale problem dalej pozostał. e-Speed Pro oraz e-Race Pro są obecnie błękitne, jedynie zwykła wersja e-Race jest inna - stanowi negatyw do komórki - czarne tło, białe napisy. Niestety identyfikacja graficzna tych modeli jest bardzo nieczytelna, a poza tym ten błękit jest szpetny. Odnośnie samych nart to osobiście mnie bardziej pasują stare, żółte modele, gdyż stawiają większe wymagania, mam na myśli e-Race Pro. Te nowe są lżejsze, łatwiej skręcają ale jak dla mnie brakuje im większej stabilności. Starsze były bardziej zbliżone charakterem do komórek. 

• Like 1
  • Thanks 1

Cze

Nie przesadzajcie z tymi negatywami, narty są świeże, mają góra 2 sezony, bo wcześniej były i-speed, krawędź jest gruba, to porządna decha, nawet bardzo. To, że ktoś zasmarował po sezonie grubo i zostawił, to chyba dobrze. To top model sklepowy i chyba najlepsza narta Head dla ludu. Ta narta jest wystaczającą aż nadto dla każdego bardzo dobrego amatora. Żaden komórkowy GS jest niepotrzebny do amatorskiej jazdy stokowej, ta narta będzie więcej niż bardzo dobra. Natomiast dla przeciętnego, czy początkującego amatora będzie bardzo trudna. 
pozdro

• Like 2

3 godziny temu, Marcos73 napisał:

Cze

Nie przesadzajcie z tymi negatywami, narty są świeże, mają góra 2 sezony, bo wcześniej były i-speed, krawędź jest gruba, to porządna decha, nawet bardzo. To, że ktoś zasmarował po sezonie grubo i zostawił, to chyba dobrze. To top model sklepowy i chyba najlepsza narta Head dla ludu. Ta narta jest wystaczającą aż nadto dla każdego bardzo dobrego amatora. Żaden komórkowy GS jest niepotrzebny do amatorskiej jazdy stokowej, ta narta będzie więcej niż bardzo dobra. Natomiast dla przeciętnego, czy początkującego amatora będzie bardzo trudna. 
pozdro

Jeśli tym woskiem nie maskował np jakiejś wklejki to git. Ile używek kupiłeś w życiu? Ja 6 , 4 od forumowiczów i były ok, 2 od obcych i jak pisałem obydwie miały zamaskowane pewne ukryte wady, nie twierdzę, że tak jest zawsze, ale zalecam ostrożność jak Edwin. PS jak przy używanych autach, które też zwykle kupuje... pasek dochodzi od 400k km...

Edytowane przez star

8 godzin temu, tomkly napisał:

lżejsze, łatwiej skręcają ale jak dla mnie brakuje im większej stabilności

Dla mnie osobiście słowo klucz-stabilność !
 @Gabrik to jest mega istotny aspekt w narcie wyczuwalny nawet dla laika takiego jak ja który nie wnika z czego dokładnie narta jest zrobiona ale czuję różnicę między np SL sklep a SL zawodnicza już w pierwszym zjeździe -stabilność dechy ! 

• Like 1
  • Thanks 1

Godzinę temu, Victor napisał:

@Gabrik to jest mega istotny aspekt w narcie wyczuwalny nawet dla laika takiego jak ja który nie wnika z czego dokładnie narta jest zrobiona ale czuję różnicę między np SL sklep a SL zawodnicza już w pierwszym zjeździe -stabilność dechy ! 

Jeśli czujesz tą różnicę to załóż GS … poczujesz przepaść 😉

2 godziny temu, Victor napisał:

Wywołałeś, to sobie skrobnę, ale krucjat już nie toczę jak coś.

Narta 20/21 w wersji PRO, czy e race, czy e speed, sztywne narty jak @Tomkly pisał. Ta sama budowa, inne taliowania i długości. I jeszcze nie zapomnij go zapytać o parametry fizyczne (Tomkly).

I możesz mi pisać o stabilności ile wlezie.

Proszę bardzo stoją w domu, e-race 17/18 z płytą Speedflex Plate 13 (jeszcze nie było podziału na pro i "zwykłe".

20240119_125323.thumb.jpg.17a08eb7154fdb6b0056348f9fe71f78.jpg

Kronplatz i twardo, bardzo fajnie wgryzają się w stok I trzymają, ale są mocno jednowymiarowe. Jadą przy mojej atletyce i fizyce "swoim" łukiem. I potrzebują speeda, a np Scala, czy nawet Laser fajnie współpracują już przy mniejszych prędkościach.

Na żółtym też kilka zjazdów zaliczyłem (model 21/22).

A o stabilność Lasera, czy Kastla zapytaj obu Marków czy @MikoskiPrzy czym lasera także miałem z płytą, więc nie pitolmy o stabilności w kontekście tylko sztywności wzdłużnej.

I zupełnie na koniec

"Onanizujemy się" dalej stabilnością nart zawodniczych, w kontekście jazdy amatorów? Ok, ale beze mnie 😉 .

P.S.

Oczywiście, nie znam Cię i może jesteś mini Pudzian, wtedy będzie troszkę inna rozmowa 🙂 .

Edytowane przez Gabrik
  • Like 2

7 godzin temu, star napisał:

Jeśli tym woskiem nie maskował np jakiejś wklejki to git. Ile używek kupiłeś w życiu? Ja 6 , 4 od forumowiczów i były ok, 2 od obcych i jak pisałem obydwie miały zamaskowane pewne ukryte wady, nie twierdzę, że tak jest zawsze, ale zalecam ostrożność jak Edwin. PS jak przy używanych autach, które też zwykle kupuje... pasek dochodzi od 400k km...

Tadeusz, kupiłem 4 pary używek w swoim życiu, nie licząc dla dzieci - bo tego było sporo, a to inna bajka. Wszystkie dorosłe, każde z innego źródła, lecz wszystkie "świeże" modele. 2 pary ze zdjęć, 2 pary organoleptycznie. Więcej sprzedałem używek niż kupiłem. Ale jedne ze zdjęć od Brunera - jest ok, drugie ze zdjęć z FB - też jest ok, trzecie bezpośrednio od prywatnego sprzedawcy, twierdził, że są prawie nowe - kłamał, bo na miejscu okazało się, że nie są prawie - tylko nowe. Dla Maksa kupowałem chyba 2 sezony temu narty bo stare były już ciut za krótkie, a nowe - kupione na wyrost jeszcze za długie (SL). Wyjazd miał na lodowiec w październiku,  nowych jeszcze nie było, stare w tym rozmiarze wymiecione, a używek jak na lekarstwo. Ale pojawiły się używki po sezonowym użytkowaniu, w KRK. Pojechałem je obejrzeć i kupić. Po zawodniku i to dość dobrym - nowe z Head już dostał, a sprzedawał 4 pary z zeszłego sezonu (2 x GS + 2 x SL - startowe i treningowe). A że to było tuż przed sezonem, a narty leżakowały w garażu, wyobraź sobie wszystkie 4 pary były tak zasmarowane jakimś smarem bazowym, że nic nie było widać. Kupiłem startowe, bo mniej używane i wizualnie lepiej wyglądały, a smar w pracy (bo syn miał wyjazd) ściągałem z godzinę. Więc to co my amatorzy robimy z nartami pieszcząc nasze cuda ma się nijak do pewnych standardowych zachowań. Ja bym książki nie oceniał po okładce. Narta świeża, ale ani to narta zawodnicza lecz dla bardzo dobrego amatora. Mało osób takie narty kupuje, bo już niestety aby coś z tych nart wykrzesać, to trzeba umieć jeździć. Cena adekwatna do wartości narty, raczej bym sprzedawcy nie podejrzewał o jakiś przekręt z góry. Trochę wiary w ludzi. A narta na tyle dobra, że żaden amator nie jest w stanie wyklepać ją w sezon, czy dwa.

pozdro

• Like 1
  • Thanks 1

Ale nie zmienia to faktu, że jedni sprzedają narty zabezpieczone byle jak smarem bazowym i nie przywiązują do tego wagi,inni by ukryć uszkodzenia.

Szanse 50/50. Też wierzę w ludzi,ale jedyne narty które kiedyś w taki sposób kupiłem,szybko odesłałem.

Wypadało by smar ściągnąć do zdjęć sprzedając,chyba że mało komuś zależy.

Wyklepania nie biorę pod uwagę.

Edytowane przez Edwin
  • Thanks 1

Narta z tytułu tego tematu to już nie byle co , na tej konkretnej nie jeździłem ale przed zmianą nazewnictwa heda to był i speed pro który jest dalej ze mną i są to narty na których trzeba umić 😜 żeby docenić co potrafią. Do śmigu jak każde inne są dobre 😁. Dopiero odpowiednia prędkość ujawnia moc tych nart, mój przyjaciel dobrze jeżdżący nigdy się z nimi nie zaprzyjaźnił sam jeździ na x9 . Myślę że nowe hedy mogą być bardzo podobne, lasery zdecydowanie bardziej przyjazne w obsłudze, stabilność porównywalna w obydwu nartach.

• Like 4

3 godziny temu, Gabrik napisał:

Wywołałeś, to sobie skrobnę, ale krucjat już nie toczę jak coś.

Narta 20/21 w wersji PRO, czy e race, czy e speed, sztywne narty jak @Tomkly pisał. Ta sama budowa, inne taliowania i długości. I jeszcze nie zapomnij go zapytać o parametry fizyczne (Tomkly).

I możesz mi pisać o stabilności ile wlezie.

Proszę bardzo stoją w domu, e-race 17/18 z płytą Speedflex Plate 13 (jeszcze nie było podziału na pro i "zwykłe".

20240119_125323.thumb.jpg.17a08eb7154fdb6b0056348f9fe71f78.jpg

Kronplatz i twardo, bardzo fajnie wgryzają się w stok I trzymają, ale są mocno jednowymiarowe. Jadą przy mojej atletyce i fizyce "swoim" łukiem. I potrzebują speeda, a np Scala, czy nawet Laser fajnie współpracują już przy mniejszych prędkościach.

Na żółtym też kilka zjazdów zaliczyłem (model 21/22).

A o stabilność Lasera, czy Kastla zapytaj obu Marków czy @MikoskiPrzy czym lasera także miałem z płytą, więc nie pitolmy o stabilności w kontekście tylko sztywności wzdłużnej.

I zupełnie na koniec

"Onanizujemy się" dalej stabilnością nart zawodniczych, w kontekście jazdy amatorów? Ok, ale beze mnie 😉 .

P.S.

Oczywiście, nie znam Cię i może jesteś mini Pudzian, wtedy będzie troszkę inna rozmowa 🙂 .

Michaela robi przysiady bułgarskie, jak dobrze widzę na sztandze 75? kg jak nie ciut więcej. I to na serie.

Ja na dzisiaj robię to samo ćwiczenie z obciążeniem 36kg, więc nawet nie połowa.

Ma dziewczyna nogi ze stali.

• Like 1

42 minuty temu, Mikoski napisał:

Dopiero odpowiednia prędkość ujawnia moc tych nart,

Cze

Dlatego na Rusinie nic z tych nart nie mogłem wykrzesać, bo to górka typowo na SL i nic więcej, taka hala tylko bez dachu 😉.

45 minut temu, Mikoski napisał:

Myślę że nowe hedy mogą być bardzo podobne, lasery zdecydowanie bardziej przyjazne w obsłudze, stabilność porównywalna w obydwu nartach.

Bartek, który tylko na Head jeździ z wiadomych powodów, wypowiadał się w bardzo stonowany sposób o nowych, że ..... między wierszami słabsze od poprzednich modeli. Seria żółta była udana i była kontynuacją udanej serii i.

pozdro

• Like 2

Dlatego ja uważam że lepiej kupić nowe narty nawet z przed kilku sezonów,bo niejednokrotnie co osobiście potwierdzam często się zdarza że starsze roczniki tego samego producenta i niby tej samej narty są lepsze niż najnowsze roczniki.

Po co ryzykować z używkami (no chyba, że od Brunera😄)

Edytowane przez Edwin
  • Like 3

6 minut temu, Edwin napisał:

A zdjęcia,to zdjęcia. Nie każdy musi się znać na rocznikach.

Ja swoje kneisle też mogę wrzucić do sprzedaży i napisać - mało jeżdżono,jeden sezon 14 dni na śniegu 😁😁

Cze

Jasne, że nie każdy się musi na tym znać, ale uczciwość sprzedawcy wymaga rzeczywisty stan opisać. Kosa może trafić na kamień.

pozdro

• Like 2

20 minut temu, Marcos73 napisał:

Cze

Jasne, że nie każdy się musi na tym znać, ale uczciwość sprzedawcy wymaga rzeczywisty stan opisać. Kosa może trafić na kamień.

pozdro

Ja jak już pisałem raz ukryta wklejka przy krawędzi a drugi raz urwana śruba wkręcona jakaś połówkowa wyszło na czarnej w Szpindlu dobrze że jakiś Czech mi podał nartę nie musiałem podchodzić, potem zjechałem na jednej bo nic już nie dało się zrobić… serwis po powrocie do domu ale przy okazji pożyczyłem sobie jakieś nówki testowe paraGS od heada więc wyszło nie najgorzej… choć mogło różnie się skończyć a jeździć miał wnusio itd itp…

26 minut temu, Marcos73 napisał:

Cze

pozdro

Tu raczej trafiła bo zwróciłem uwagę na spody co i Mitek rowniez zwrócił kiedy zdjęcia wstawiłem na forum zresztą pierwszą serię zdjęć dostałem bez nich a już w ofercie powiększając zdjęcie zwróciłem na nie uwagę jak te spody wyglądają po otrzymaniu fotek napisałem że narta raczej nie tygodniowa jednak tłumaczenie w zaparte że tygodniowa więc wysłałem jak wygląda tygodniowa i jak po kilku sezonach -brak reakcji  🤷‍♂️. Ludzie się nie znają i łatwo coś komuś wmówić . Takie też są fakty. Co nie zmniejsza ze narta może być wystarczająca na kolejne sezony ale już trzeba by dalej mocno negocjować . Cena czyni cuda 😉

• Like 1
  • Thanks 1

Victor decyzję podjał,tak mi się wydaje😄

W tym sezonie pojeździ na tym co ma,na wyjazdach może coś popróbuje z Gs. Na przyszły sezon może się szykować z zakupem i pewnie będzie się na spokojnie rozglądał. 

Gabrik rzucił dwie propozycje i ja się zgadzam.

To Panowie ,może na zapas propozycje dla Viktora konkretnych modeli, które nie potrzebują zawrotnych prędkości i dadzą mu frajdę w jeździe.

Jak będzie wiedział za czym się rozglądać,to może będzie miał okazję wypożyczyć,a to najlepszy sposób przed zakupem.

Edytowane przez Edwin
  • Haha 1

1 godzinę temu, Victor napisał:

Tu raczej trafiła bo zwróciłem uwagę na spody co i Mitek rowniez zwrócił kiedy zdjęcia wstawiłem na forum zresztą pierwszą serię zdjęć dostałem bez nich a już w ofercie powiększając zdjęcie zwróciłem na nie uwagę jak te spody wyglądają po otrzymaniu fotek napisałem że narta raczej nie tygodniowa jednak tłumaczenie w zaparte że tygodniowa więc wysłałem jak wygląda tygodniowa i jak po kilku sezonach -brak reakcji  🤷‍♂️. Ludzie się nie znają i łatwo coś komuś wmówić . Takie też są fakty. Co nie zmniejsza ze narta może być wystarczająca na kolejne sezony ale już trzeba by dalej mocno negocjować . Cena czyni cuda 😉

Cześć

Wiesz sam, ślizg można tak zrobić, że będzie lepszy jak nowy a na to metalowe okucie piętki raczej nikt nie zwraca uwagi a po tym widać ile razy narta była stawiana na betonie. Są oczywiście z tworzywa ale to raczej narty, którymi nie ma co się zajmować. A czy narta może być wystarczająca - wiesz pewnie po prostu jest jak trzeba bo gość raczej się nie zna i nie przygotował jej do sprzedaży, co jest na pewien sposób uczciwe, więc może ...

Pozdro

Edytowane przez Mitek
  • Like 1

21 minut temu, Edwin napisał:

Victor decyzję podjał,tak mi się wydaje😄

W tym sezonie pojeździ na tym co ma,na wyjazdach może coś popróbuje z Gs. Na przyszły sezon może się szykować z zakupem i pewnie będzie się na spokojnie rozglądał. 

Gabrik rzucił dwie propozycje i ja się zgadzam.

To Panowie ,może na zapas propozycje dla Viktora konkretnych modeli, które nie potrzebują zawrotnych prędkości i dadzą mu frajdę w jeździe.

Jak będzie wiedział za czym się rozglądać,to może będzie miał okazję wypożyczyć,a to najlepszy sposób przed zakupem.

Cześć

🫣 jestem ciekaw tych propozycji 😉 tą sobie odpuściłem ale na dłuższą przyjdzie czas oj przyjdzie …

pozdro