Skocz do zawartości

Head e speed pro

Victor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Co to za narta może ktoś coś więcej napisać bo w tych opisach jak czytam elektroniczne systemy drgań to już jakaś czerwona lampka mi sie zaświeca. EMC – jedyny na rynku system elektronicznego tłumienia drgań,
IMG_2773.thumb.jpeg.db8abea4460588f5468f27815c0f7feb.jpegIMG_2772.thumb.jpeg.1b74961eb64b4e625114e935bb458de5.jpeg

oferta z netu niby narta sezonowa po tygodniowym użytkowaniu cena 400€ zaproponowalem 250€ jako że spezedajacy zaznaczyl min. I od tej można podbijać wyżej . Długość 185 czyli cale 4cm więcej ode mnie 🥳 pod butem mniej jak 70mm więc się nada do nauki klasyka 😜

pozdro

• Sad 1

26 minut temu, Victor napisał:

Witam 

Co to za narta może ktoś coś więcej napisać bo w tych opisach jak czytam elektroniczne systemy drgań to już jakaś czerwona lampka mi sie zaświeca. EMC – jedyny na rynku system elektronicznego tłumienia drgań,
IMG_2773.thumb.jpeg.db8abea4460588f5468f27815c0f7feb.jpegIMG_2772.thumb.jpeg.1b74961eb64b4e625114e935bb458de5.jpeg

oferta z netu niby narta sezonowa po tygodniowym użytkowaniu cena 400€ zaproponowalem 250€ jako że spezedajacy zaznaczyl min. I od tej można podbijać wyżej . Długość 185 czyli cale 4cm więcej ode mnie 🥳 pod butem mniej jak 70mm więc się nada do nauki klasyka 😜

pozdro

Pierwsza Gigantka sklepowa, top sklep jeśli chodzi o head-a.Jeździ się na niej normalnie, a dzięki elektronice można z niej dzwonić i wysyłać SMS-y. Nie ma przeglądarki internetowej. To model sprzed 3-4 sezonów. Nowe podobno maja tą funkcję, ekran jest za dodatkową opłatą 😉. Miałem podobne - e-race pro. Żółty to szybki kolor. Dość poważna narta.

pozdro

• Haha 4

2 minuty temu, Marcos73 napisał:

Pierwsza Gigantka sklepowa, top sklep jeśli chodzi o head-a.Jeździ się na niej normalnie, a dzięki elektronice można z niej dzwonić i wysyłać SMS-y. Nie ma przeglądarki internetowej. To model sprzed 3-4 sezonów. Nowe podobno maja tą funkcję, ekran jest za dodatkową opłatą 😉. Miałem podobne - e-race pro. Żółty to szybki kolor. Dość poważna narta.

pozdro

Czyli lipa jak bez Internetu czułem coś nosem,że śmierdzi z tygodniowym użytkowaniem . 

Dzięki Amigo

Mam blisko do gościa to jak coś się odezwie to te 2.5 stówki można dać na przełamanie długości 🤯

• Haha 1

Cze

Jeśli chcesz sprawdzić śmig - to wjedź w śnieg przy trasie, jak te skręty będą siłowe - znaczy trzeba ćwiczyć. Co do narty - nie wiem kiedy zmienili malowanie - na niebieskie - chyba 2 sezony temu. Mogą być z wyprzedaży posezonowej, faktycznie tylko 1 sezon na śniegu. Raz na niej jeździłem. Sztywna decha. Ma ciąg w dół. No ale na Rusinie to nie było gdzie pojechać na niej 😉.

pozdro

25 minut temu, Marcos73 napisał:

Cze

Jeśli chcesz sprawdzić śmig - to wjedź w śnieg przy trasie, jak te skręty będą siłowe - znaczy trzeba ćwiczyć. Co do narty - nie wiem kiedy zmienili malowanie - na niebieskie - chyba 2 sezony temu. Mogą być z wyprzedaży posezonowej, faktycznie tylko 1 sezon na śniegu. Raz na niej jeździłem. Sztywna decha. Ma ciąg w dół. No ale na Rusinie to nie było gdzie pojechać na niej 😉.

pozdro

Wieczorem będę miał więcej zdjęć bo w ofercie są tylko te dwie fotki- już zszedł do 350 więc zanosi się na końcowe 300 ale nie wiem czy warte świeczki bo ja fokus mam na SL i mi w sumie ta narta wystarczy do szczęścia a długą na dzionek czy dwa można zawsze wypożyczyć …hmmm 

…a Ty @Gabrik nie brechtaj pod nosem 😉 to poważny temat- długa narta 😱 q…a 🤯nie ma lipy 🤣

16 minut temu, Victor napisał:

Wieczorem będę miał więcej zdjęć bo w ofercie są tylko te dwie fotki- już zszedł do 350 więc zanosi się na końcowe 300 ale nie wiem czy warte świeczki bo ja fokus mam na SL i mi w sumie ta narta wystarczy do szczęścia a długą na dzionek czy dwa można zawsze wypożyczyć …hmmm 

…a Ty @Gabrik nie brechtaj pod nosem 😉 to poważny temat- długa narta 😱 q…a 🤯nie ma lipy 🤣

Odpuść, wydaj ta kasę na jazdę. Przyjdzie czas - przyjdzie rada. Jak poczujesz, że możesz wszystko 😉 to wypożyczysz, spróbujesz, kupisz.

pozdro

• Like 2
  • Thanks 1

1 minutę temu, Gabrik napisał:

Masz prawo należeć do grupy, która twierdzi, że nie.

Pawle ja nic nie twierdzę tylko pytam 😉

Jak wiesz wybrałem co innego i mi z tym dobrze 👌 a że na nartach się nie znam nie wnikam w szczegóły to warto pytać tych co się znają 

pozdro 

To jest GS master Heada sprzed kilku sezonów. Twardsza i trudniejsza w obsłudze od obecnego błękitnego modelu. Wymaga przyzwoitych umiejętności żeby na nim porządnie pojeździć. Dobra narta ale dla narciarza o poziomie umiejętności rzędu 7 wzwyż, w forumowej skali.

Edytowane przez tomkly
  • Like 4
  • Thanks 2

2 godziny temu, tomkly napisał:

To jest GS master Heada sprzed kilku sezonów. Twardsza i trudniejsza w obsłudze od obecnego błękitnego modelu. Wymaga przyzwoitych umiejętności żeby na nim porządnie pojeździć. Dobra narta ale dla narciarza o poziomie umiejętności rzędu 7 wzwyż, w forumowej skali.

Cześć

Nie wiem czy o tym roczniku piszesz ale E-race (czarna) i E-race pro (żółta) - w poprzednim sezonie kupiłem 3 pary takich nart dla różnych narciarzy o średnim poziomie - do nauki. Narta we wszystkich wypadkach została pochwalona jako znakomity dobór. Brałem lekko poniżej wzrostu bo do głowy by mi nie przyszło, że to może mieć coś wspólnego z GS czy Masterem przy tych parametrach. Raczej taka przyjazna hybryda.

Tak, że ... chyba nie taki diabeł straszny Tomek... ale zaznaczam, że nie pamiętam roczników.

Pozdro

Edytowane przez Mitek
  • Like 1

10 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Nie wiem czy o tym roczniku piszesz ale E-race (czarna) i E-race pro (żółta) - w poprzednim sezonie kupiłem 3 pary takich nart dla różnych narciarzy o średnim poziomie - do nauki. narta we wszystkich wypadkach została pochwalona jako znakomity dobór. brałem lekko poniżej wzrostu bo do głowy by mi nie przyszło, że to może mieć coś wspólnego z GS czy Masterem przy tych parametrach. Raczej taka przyjazna hybryda.

Tak, że ... chyba nie taki diabeł straszny Tomek...

Pozdro

Ale to e speed, nie e-race. A 184 to już taki master. To różne deski, ale wyglądają tak samo. 
pozdro

• Like 1

1 minutę temu, Marcos73 napisał:

Ale to e speed, nie e-race. A 184 to już taki master. To różne deski, ale wyglądają tak samo. 
pozdro

Cześć

Tak, masz rację. Dwie były e-race a jedna i-speed i pomyliło mi się. Nawet na zdjęciach widać, że to konstrukcyjnie zupełnie inne narty. Mój błąd i znając życie Tomek ma rację - sorry.

Pozdro

7 minut temu, Victor napisał:

Licytacja ze sprzedającym stanęła na 350€ narta do kupienia ale czy tygodniowe użytkowanie jak w ogłoszeniu tego nie jestem pewny bo nie widziałem jej na żywo kilka fotek przed chwilą dostałem 

IMG_2774.jpeg

IMG_2775.jpeg

IMG_2776.jpeg

IMG_2777.jpeg

IMG_2781.jpeg

IMG_2782.jpeg

Cześć

Strukturę widać, pod warunkiem, ze jest oryginalna. Posmarował tzn zapaćkał, jak umiał. Tyły nieźle wytłuczone a to sugeruje dłuższe użytkowanie.

Pozdro

Edytowane przez Mitek
  • Like 1

8 minut temu, Marcos73 napisał:

pozdro

Cześć

Tak masz rację. Dwie były e-race a jedna i-speed i mi się pomyliło. Nawet na zdjęciach widać, że to zupełnie inne narty konstrukcyjnie. Mój błąd. Właśnie coś mi nie pasowało jak Tomek pisał...

Pozdro

2 minuty temu, Mitek napisał:

Cześć

Tak masz rację. Dwie były e-race a jedna i-speed i mi się pomyliło. Nawet na zdjęciach widać, że to zupełnie inne narty konstrukcyjnie. Mój błąd. Właśnie coś mi nie pasowało jak Tomek pisał...

Pozdro

Uderzyłeś się w pierś, ale żeby 2 razy? Chory jesteś😉. E-race to fajne narty, ja jeździłem, a raczej przymierzyłem e speed 180 cm, chyba bez pro, dlatego mi nie szło😀.

pozdro