Kaem Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września Upraszam pokornie o wszelkie w miarę aktualne informacje o tym ośrodku, szczególnie co do (nie) atrakcyjności stoków. Qrde ,PILNE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września 6 minut temu, Kaem napisał: Upraszam pokornie o wszelkie w miarę aktualne informacje o tym ośrodku, szczególnie co do (nie) atrakcyjności stoków. Qrde ,PILNE! Wybierasz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 26 Września Autor Udostępnij Napisano 26 Września raczej tak, w marcu chciałbym. Dlatego podpytuję, ale chyba kierunek ze względu na wielkość i odosobnienie ośrodka nie jest popularny. Qrde, to chyba dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 26 Września Udostępnij Napisano 26 Września 1 godzinę temu, Kaem napisał: raczej tak, w marcu chciałbym. Dlatego podpytuję, ale chyba kierunek ze względu na wielkość i odosobnienie ośrodka nie jest popularny. Qrde, to chyba dobrze. Kawał czasu jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Września Udostępnij Napisano 26 Września Bylem przed kilkunastu laty, na jeden dzien z Predazzo. Fajny maly osrodek z widokowymi trasami... ale chyba calego nie objechalismy w ten dzien, bo po drodze stanelismy jeszcze w Passo Role. W sumie niewiele pamietam... :-)) Wtedy wydawal sie za maly na tygodniowy wyjazd, teraz gdy mam kilkanascie lat wiecej - pewnie w sam raz. Coraz istotniejsze sa widoki znad kufla niz sama jazda. Chetnie bym sie wybral..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 26 Września Udostępnij Napisano 26 Września Ja też byłem w tamtych okolicach jakieś 20 lat temu. W samym ośrodku nie, a jedynie codziennie mijałem go w drodze na Passo Role. Było to podczas dni polskich na otwarciu sezonu. O ile w Passo Role warunki śniegowe były rewelacyjne, to w San Marino di Castrozza nie specjalne niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 26 Września Udostępnij Napisano 26 Września (edytowane) Podobnie jak przedmówcy jeździłem w tym ośrodku w grudniu 2005 oraz grudniu 2006, więc bardzo dawno temu. Mały, tak na jeden dzień, nie więcej. Na końcu świata, żeby się tam dostać trzeba przejechać przełęcz Passo Rolle co trzyosiowym autobusem jest bardzo trudne, szczególnie jak spadnie śnieg. W zasadzie trzeba mieszkać kilka dni w San Martino di Castrozza żeby jeżdżenie tam miało sens, gdyż codzienne dojazdy są bardzo uciążliwe. Jeśli już, to trzeba mieszkać poniżej miejscowości w dolinie od strony Mezzano. Sam ośrodek podzielony na trzy części, z czego Col Verde nie jest połączona z pozostałymi: Punta Ces oraz Tognola. No chyba że coś dobudowali, ale z mapy to nie wynika. Dobre na pierwszy wyjazd w Alpy, ale nic więcej. Edytowane 26 Września przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 26 Września Udostępnij Napisano 26 Września Podobnie jak koledzy byłem tam kilkanaście lat temu. Pamiętam, że mi się podobały trasy i mało ludzi. Było dużo lepiej jak na Passo Rolle. Popatrzyłem na mapę i ciekawe czy jest zjazd z Rosetty. Wtedy można byłoby się tam wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 26 Września Udostępnij Napisano 26 Września Godzinę temu, Wujot2 napisał: ciekawe czy jest zjazd z Rosetty. Wtedy można byłoby się tam wybrać. Jest zjazd rowerowy i to konkretny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 26 Września Udostępnij Napisano 26 Września 11 minut temu, JurekByd napisał: Jest zjazd rowerowy i to konkretny... Jechałeś? Może coś napisz i wrzuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 26 Września Udostępnij Napisano 26 Września 3 godziny temu, JurekByd napisał: Jest zjazd rowerowy i to konkretny... Juras, jechałeś rowerem po śniegu? 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 27 Września Udostępnij Napisano 27 Września W dniu 26.09.2024 o 19:41, Wujot2 napisał: Jechałeś? Może coś napisz i wrzuć. Na razie widziałem tylko na filmikach, w planach na przyszły rok jest (niedroga - 400 e) letnia sezonówka na Dolomity i dogłębna eksploracja tych pięknych gór rowerem i nie tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 27 Września Udostępnij Napisano 27 Września W dniu 26.09.2024 o 22:56, tomkly napisał: Juras, jechałeś rowerem po śniegu? 😀 Jechałem w Alpe d'Huez w sierpniu trasę Megaavalanche i nie mogę do dziś pojąć, jak oni pędzą rowerami po tym śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi