Lexi Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października 6 minut temu, star napisał: Tradycyjnie jak to ty: nie mam nic do wypowiedzenia to błysnę intelektem. Weź chłopie przejedź się gdzieś w tym KPN na nartach niekoniecznie po trasie a potem się mądrzyj. Jan ma na to przynajmniej papiery. Zwykle kopiesz jako ten drugi. Brak odwagi? Zresztą zwykle po kostkach bo wyżej nie podskoczysz. . nie do ciebie pisałem i nie o Tobie wiec ciąg się star- szarpanie nogawek to twoja brocha.. trzymaj się z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października (edytowane) 8 minut temu, Lexi napisał: . nie do ciebie pisałem i nie o Tobie wiec ciąg się star- szarpanie nogawek to twoja brocha.. trzymaj się z daleka Typowa taktyka obrabianie komuś dupy za plecami. Możesz być dumny. Napisz coś o swoich doświadczeniach w KPN na nartach i git. PS ja jedynie się odgryzam jakbyś nie zauważył. I nie gryzę jako drugi z kolei. Edytowane 14 Października przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października (edytowane) Godzinę temu, a_senior napisał: Marku, fajny carvingowy przejazd, choć w tych warunach bardziej optymalny byłby... krótki skręt. 😉 Taki przejazd, jak ten dziewczyny, w dawnych przedkarwingowych czasach byłby nazwany zwożeniem się. "Nie zwozimy się" - krzyknąłby instruktor z tamtych czasów - "pracujemy". 🙂 Widzę, że wciąż jesteś na etapie fascynacji carvingiem. BTW, moja córka też kiedys była. 🙂 ............... Cześć Andrzej nie powinieneś pisać takich rzeczy bo akurat Marek - jeżeli jest na jakimkolwiek etapie - to jest na etapie pełnej wiedzy co to jest dobra jazda a co nią nie jest. Przejazd Pani jest znakomity nie przez carving tylko przez elementy, które są w jeździe na nartach uniwersalne przynajmniej od 50 lat. Pozdro Edytowane 14 Października przez Mitek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października 4 godziny temu, Victor napisał: Z chęcią zobaczę jazdę ciętą mistrzów forumowych . Tu się możesz zdziwić, bo min 30% nie potrafi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października 1 minutę temu, grimson napisał: Tu się możesz zdziwić, bo min 30% nie potrafi. Nie doszacowałeś. Policz i mnie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października (edytowane) 22 minuty temu, Mitek napisał: Andrzej nie powinieneś pisać takich rzeczy bo akurat Marek - jeżeli jest na jakimkolwiek etapie - to jest na etapie pełnej wiedzy co to jest dobra jazda a co nią nie jest. Tut, które są w jeździe na nartach uniwersalne przynajmniej od 50 lat. Dlatego też co chwilę dokładałem smileje. Marek bardzo fajnie pisze i do tego rozsądnie i zna sie na rzeczy. Czyli mój tekst na półserio. Zwłaszcza, że po powrocie od wnuków warszawskich dopadł mnie jakiś paskudny, warszawski, dziecięcy mikrob. Ale z tym zwożeniem w dawnych czasach to prawda. Należało, a w każdym razie w dobrym tonie w latach 60-70, była jazda śmigiem. Takie "niewykorzystywanie" terenu przez jazdę dłuższym skrętem było traktowane jako "zwożenie się". Edytowane 14 Października przez a_senior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października (edytowane) 10 minut temu, a_senior napisał: Dlatego też co chwilę dokładałem smileje. Marek bardzo fajnie pisze i do tego rozsądnie i zna sie na rzeczy. Czyli tekst na półserio. Zwłaszcza, że po powrocie od wnuków warszawskich dopadł mnie jakiś paskudny warszawski dziecięcy mikrob. Ale z tym zwożeniem w dawnych czasach to prawda. Należało, a w każdym razie w dobrym tonie w latach 60-70 była jazda śmigiem. Takie "niewykorzystywanie" terenu przez jazdę dłuższym skrętem było traktowane jako "zwożenie się". Cześć Nie przypominam sobie tych czasów - jednak 10 lat później - ale już w latach 80 zwracano uwagę na nie stawianie nart bokiem, na obowiązkową jazdę po łuku a skręcie, śmigi również jeżdżone były już śladem zaokrąglonym a nie przez obracanie nart i spychanie - zresztą taka jazda, podobnie jak np."kolanko w kolanko" - zawsze były błędem a ich lansowanie wynikało z pewnego niezrozumienia programów. Pozdro Edytowane 14 Października przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października 26 minut temu, star napisał: Typowa taktyka obrabianie komuś dupy za plecami. Możesz być dumny. Napisz coś o swoich doświadczeniach w KPN na nartach i git. PS ja jedynie się odgryzam jakbyś nie zauważył. I nie gryzę jako drugi z kolei. Nawet nie rozumiesz co przeczytałeś .......pojmij wreszcie że nie jesteś centrum wszechświata i nie wszystko co napisano Cię dotyczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Ja bardzo dokładnie wiem co piszę i dlaczego. W tym akurat jestem niezły. Podkreśliłem Twoje stwierdzenie, na które zareagowałem i jeżeli czegoś w nim nie zrozumiałem bo z pewnością nie przeinaczyłem wymowy tego zdania to proszę mnie oświecić. Pozdro Cześć Mitku, nikogo na myśli nie miałem,nikogo nie muszę przepraszać czy się długo tłumaczyć i o nikim w sensie dosłownym nie pisałem luźna ogólna myśl jak widzę to co się dzieje na forum ale i w rzeczywistości. Nikt peselu nie oszuka mam tego świadomość bo i ja swojego też nie oszukam . A film z Deb to właśnie takie dobre porównanie o dwóch światach czy dwóch generacjach. Ty i twój syn . Marek i jego syn. Kąty też już inne tak jak panów z filmu co nie umniejsza kunsztu żadnemu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października 20 minut temu, Victor napisał: Cześć Mitku, nikogo na myśli nie miałem,nikogo nie muszę przepraszać czy się długo tłumaczyć i o nikim w sensie dosłownym nie pisałem luźna ogólna myśl jak widzę to co się dzieje na forum ale i w rzeczywistości. Nikt peselu nie oszuka mam tego świadomość bo i ja swojego też nie oszukam . A film z Deb to właśnie takie dobre porównanie o dwóch światach czy dwóch generacjach. Ty i twój syn . Marek i jego syn. Kąty też już inne tak jak panów z filmu co nie umniejsza kunsztu żadnemu. Pozdro Nie. Nie ściemniaj i nie przeinaczaj swoich słów bo można je przeczytać powyżej. Ja umiem czytać i widzę co poprzednio napisałeś. A napisałeś (czego pewnie nie wiesz nie rozumiesz), że jeden z najlepszych w historii zjazdowców, konkurencji gdzie czystość śladu i czysta jazda na krawędzi jest najważniejsza i ma największy wpływ na czas nie wie na czym polega taka jazda. Po Hirscherze - już nie pamiętam kto go krytykował - pojawiła się kolejna "teza".... Nie róbcie sobie obciachu pisząc o czymś na czym się nie znacie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października (edytowane) Fajnie piszecie..... moze jakos dotrwamy do zimy i ktos mi zrobi filmik z jazdy cietej. Sam jestem ciekaw jak daleko mojej dupie do sniegu. Przypuszczam, ze bardzo... A tzw miedzyczasie wstawiam filmik z jazdy forumowiczow (anonimowych, by nie bylo totam). Powstal jako wesoła czesc relacji z fimowej z zawodow, ktore nam zafundowal ówcesny forumowicz-Radek. Gorka Dzikowiec, nachylenie jedno z wiekszych w tym kraju, filmik z gory wiec nachylenia nie widac I szybka weryfikacja umiejetnosci. Polecam kazdemu sprobowac skretu wymuszonego na bardziej stromym stoku. To nie muszą byc tyczki. Wystarczy wyznaczyc sobie wzrokowo kilka punktow gdzie te wirtualne tyczki powinny byc i jazda. Konfrontacja realiow z wyobrazeniami bedzie na pewno brutalna. Zawsze jest. Te osoby z filmu, ktore przerosla 3via bramka jeżdzą calkiem sprawnie na normalnym stoku, na krawędziach tez. 😉 😉 Edytowane 14 Października przez mig 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października Godzinę temu, Lexi napisał: Nawet nie rozumiesz co przeczytałeś .......pojmij wreszcie że nie jesteś centrum wszechświata i nie wszystko co napisano Cię dotyczy.. kogokolwiek dotyczy taka pisanina - marna jest, choc podejrzewam raczej, ze to typowa twoja manipulacje i odwracanie kota ogonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października 19 minut temu, mig napisał: Fajnie piszecie..... moze jakos dotrwamy do zimy i ktos mi zrobi filmik z jazdy cietej. Sam jestem ciekaw jak daleko mojej dupie do sniegu. Przypuszczam, ze bardzo... A tzw miedzyczasie wstawiam filmik z jazdy forumowiczow (anonimowych, by nie bylo totam). Powstal jako wesoła czesc relacji z fimowej z zawodow, ktore nam zafundowal ówcesny forumowicz-Radek. Gorka Dzikowiec, nachylenie jedno z wiekszych w tym kraju, filmik z gory wiec nachylenia nie widac I szybka weryfikacja umiejetnosci. Polecam kazdemu sprobowac skretu wymuszonego na bardziej stromym stoku. To nie muszą byc tyczki. Wystarczy wyznaczyc sobie wzrokowo kilka punktow gdzie te wirtualne tyczki powinny byc i jazda. Konfrontacja realiow z wyobrazeniami bedzie na pewno brutalna. Zawsze jest. Te osoby z filmu, ktore przerosla 3via bramka jeżdzą calkiem sprawnie na normalnym stoku, na krawędziach tez. 😉 😉 „Dobry narciarz nie…” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października (edytowane) 37 minut temu, Mitek napisał: Nie. Nie ściemniaj i nie przeinaczaj swoich słów bo można je przeczytać powyżej. Ja umiem czytać i widzę co poprzednio napisałeś. A napisałeś (czego pewnie nie wiesz nie rozumiesz), że jeden z najlepszych w historii zjazdowców, konkurencji gdzie czystość śladu i czysta jazda na krawędzi jest najważniejsza i ma największy wpływ na czas nie wie na czym polega taka jazda. Po Hirscherze - już nie pamiętam kto go krytykował - pojawiła się kolejna "teza".... Nie róbcie sobie obciachu pisząc o czymś na czym się nie znacie. Pozdro 🤦♂️ Dowartościowałeś się to i gitara gra. A teraz pokaż własną jazdę ciętą porównywalną do kątów własnego syna może być i 20 lat temu to i tak zostaje Ci 20 lat jazdy . Taliowane już były . I nie napiszę bezczelnie-czekam masz 12h ! Spokojnie sprawdź we własnych filmach i wrzuć własne katy . A jak już chcesz roztrząsać to bardzo proszę Franz 76 jak ty widzisz tu jazdę na krawędziach i kąty które dziś są normą to gratuluję . Przejazd kozaka jak na tamte czasy bez dwóch zdań i nie dyskutuje . A TU DWA ŚWIATY jeżeli Ty widzisz podobne kąty u dwóch panów to czas do okulisty Proszę nawet szybko tel stop klatkę żebyś się nie wysilał to są właśnie dwa światy 😉 dobrej nocki Edytowane 14 Października przez Victor 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października 21 minut temu, mig napisał: Fajnie piszecie..... moze jakos dotrwamy do zimy i ktos mi zrobi filmik z jazdy cietej. Sam jestem ciekaw jak daleko mojej dupie do sniegu. Przypuszczam, ze bardzo... A tzw miedzyczasie wstawiam filmik z jazdy forumowiczow (anonimowych, by nie bylo totam). Powstal jako wesoła czesc relacji z fimowej z zawodow, ktore nam zafundowal ówcesny forumowicz-Radek. Gorka Dzikowiec, nachylenie jedno z wiekszych w tym kraju, filmik z gory wiec nachylenia nie widac I szybka weryfikacja umiejetnosci. Polecam kazdemu sprobowac skretu wymuszonego na bardziej stromym stoku. To nie muszą byc tyczki. Wystarczy wyznaczyc sobie wzrokowo kilka punktow gdzie te wirtualne tyczki powinny byc i jazda. Konfrontacja realiow z wyobrazeniami bedzie na pewno brutalna. Zawsze jest. Te osoby z filmu, ktore przerosla 3via bramka jeżdzą calkiem sprawnie na normalnym stoku, na krawędziach tez. 😉 😉 Dobry kanał, są tam nagrania Harpii, Tadeusza i Sese- to tak na szybko. Wincyj takich materiałów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października 22 minuty temu, mig napisał: Gorka Dzikowiec, nachylenie jedno z wiekszych w tym kraju, To chyba Radkom wyżej ustawił start niż w 2013 na memoriale😄 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października 51 minut temu, mig napisał: wstawiam filmik fantastyczna ta wichura z Les Arcs na Twoim kanale (styczeń 2018) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października 6 godzin temu, Victor napisał: Z chęcią zobaczę jazdę ciętą mistrzów forumowych . Misiu pysiu patysiu .. Franz Klammer. Siedząc jak pingwin w lodówce podejmujesz się oceny tego Mistrza? Odważnie .. A tego co robi na tym samym filmie Body nie zrozumiesz ani nie wykonasz bo ku utrapieniu wszystkich trenerów jest to naturszczyk z pięknie pogmatwanym życiorysem i stylem jazdy, który dość długo tylko próbowano naśladować. Może Ligety się zbliżył do tej kombinacji siły i odjazdu - Europa utknęla na sile. M. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Października Udostępnij Napisano 15 Października (edytowane) 10 godzin temu, Edwin napisał: To chyba Radkom wyżej ustawił start niż w 2013 na memoriale😄 Sporo powyzej orczyka i po przeciwnej stronie. Niestety fotki polecialy razem z uszkodzonym twardym.... Edytowane 15 Października przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Października Udostępnij Napisano 15 Października 8 godzin temu, grimson napisał: Dobry kanał, są tam nagrania Harpii, Tadeusza i Sese- to tak na szybko. Wincyj takich materiałów. Mozna ogladac, troche nart tam jest. 2 moje sprzed 20tu prawie lat, kiedywrocilem do nart po 10letniej przerwie ze sztywnym kregoslupem i dowiedzialem sie ze teraz sa jakies "carvingi". Fischer sc na nogach i jazda po staremu. Jednak teraz wole bardziej wiosenne klimaty. Dla mlodszych polecam kajakiem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Października Udostępnij Napisano 15 Października 8 godzin temu, Victor napisał: 🤦♂️ Dowartościowałeś się to i gitara gra. A teraz pokaż własną jazdę ciętą porównywalną do kątów własnego syna może być i 20 lat temu to i tak zostaje Ci 20 lat jazdy . Taliowane już były . I nie napiszę bezczelnie-czekam masz 12h ! Spokojnie sprawdź we własnych filmach i wrzuć własne katy . A jak już chcesz roztrząsać to bardzo proszę Franz 76 jak ty widzisz tu jazdę na krawędziach i kąty które dziś są normą to gratuluję . Przejazd kozaka jak na tamte czasy bez dwóch zdań i nie dyskutuje . A TU DWA ŚWIATY jeżeli Ty widzisz podobne kąty u dwóch panów to czas do okulisty Proszę nawet szybko tel stop klatkę żebyś się nie wysilał to są właśnie dwa światy 😉 dobrej nocki Kolejny dowód, że nie masz pojęcia co i jak oceniać, na co i w ogóle patrzyć. Kąty... jesteś śmieszny ale wiesz lepiej i ciesz się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PSmok Napisano 15 Października Udostępnij Napisano 15 Października On 9/30/2024 at 2:15 AM, Edwin said: W PL uczą tak. Śmig,to śmig, skręt rownoległy krótki to skręt krótki. Chyba, że coś się zmieniło od 2013r. Film nagrałem z płyty dvd, która była dołączana do podręcznika -Program nauczania narciarstwa zjazdowego Sitn. Viktor, na czym PSmok złapał Mitka🤔,bo trochę się kompromitujesz. Sorki za jakość,pozdrawiam Edwin. Dziękuje za wideo. Z tego co widzę to skręt równoległy krotki to nie jest skręt krótki tylko karwingowy. A śmig dalej nie uległ modernizacji . Mam nadzieje ze się obudza z tej legendy i przyjdą zmiany do standardu 2024. Szkoda ze demonstracje na płaskim stoku . Pozdrowienia 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 15 Października Udostępnij Napisano 15 Października 11 godzin temu, Mitek napisał: Cześć He he stawiam solidną flachę Marecki, że rzeczona dziewczyna miała konkretny epizod jazdy sportowej za sobą. Pozdro Mitek, raczej tak, bo to nie był przejazd taki sobie, tylko szkoleniowo/pokazowy. Ona szkoliła jakiegoś chłopaka (brata, podopiecznego - nie wiem), chyba zawodnika, bo dobrze jechał. Generalnie to chyba instruktorka/trenerka, ponieważ miała kombinezon z napisem ITA + znaczki na ramieniu. Nagrana przez przypadek, bo czekałem na Maksa, bo w tym dniu miał zajawkę na szybką jazdę. Zjechał tamtędy 36 razy i tylko tam jeździł. Generalnie ta trasa była cały czas pusta i czarna obok także. Jeździł raz tą, a raz tą obok. My akurat siedzieliśmy z Żoną w knajpie poniżej na przerwie. Pogoda lux. Maks tam jeździł na kreskę, ze skokiem z tego przełamania gdzie startowała ta dziewczyna. Stąd nagranie. Zadzwonił do mnie, abym go nagrał. Ale jak to zwykle bywa pojawili się ludzie i się na taki przejazd nie zdecydował. Czekał na górze z 10 minut. Jedzie na drugim planie, ale mocno zrezygnowany. Tą ściankę widać z knajpy, faktycznie wcześniej leciał gdzieś do połowy tej ścianki, ale mocno dusił skok. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 15 Października Udostępnij Napisano 15 Października 46 minut temu, Mitek napisał: Kolejny dowód, że nie masz pojęcia co i jak oceniać, na co i w ogóle patrzyć. Kąty... jesteś śmieszny ale wiesz lepiej i ciesz się. Cześć Ekspertem jesteś Ty i oceniasz wszystko i wszystkich. Ja mogę się cieszyć,że zawsze można liczyć na twoją wiedzę . Szkoda jedynie,ze interpretujesz wszytko pod siebie i na siłę chcesz zabłyszczeć bez sensu. Peselka nie da się oszukać-niestety i o tym napisałem we fragmencie którym pogrubiałeś . Kto chciał zrozumial przekaz kto nie ten szukał dziury w całym żeby atakować . Cóż. pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Października Udostępnij Napisano 15 Października 57 minut temu, PSmok napisał: Szkoda ze demonstracje na płaskim stoku . a gdzie mają demonstrować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi