Victor Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października (edytowane) 32 minuty temu, grimson napisał: To jest warun jak na zdjęciach, gdzie można szybciej jechać. Wejście z buta na szczyt i zjazd w dół o 8 rano, przy pustym stoku. Przy otwarciu stoku od 9. Na prowokacje typu Gardenissime nie będę odpowiadał. Nie za płasko na te 100lm/h ? Tu w pierwszym zakręcie miałbyś już ponad setkę bankowo 😉 Edytowane 9 Października przez Victor 1 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 11 minut temu, Victor napisał: Nie jest za płasko na te 100lm/h ? Wystarczająco stromo i długo, nam z Damiano wystarczył 500m odcinek czerwonej i to takiej se. Tam można grubo ponad 100 jechać. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 16 minut temu, Marcos73 napisał: Wystarczająco stromo i długo, nam z Damiano wystarczył 500m odcinek czerwonej i to takiej se. Tam można grubo ponad 100 jechać. pozdro 👍 z tych zdjęć wygląda płasko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 48 minut temu, Victor napisał: Nie za płasko na te 100lm/h ? Tu w pierwszym zakręcie miałbyś już ponad setkę bankowo 😉 Na tej trasie zrobiłem 96km/godz z potencjałem na więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 31 minut temu, Victor napisał: 👍 z tych zdjęć wygląda płasko To złudzenie, jak jazda Włocha w Madonnie która wrzuciłeś niedawno. Tam jest bardzo stromo, jednak kamera tego nie oddaje. W tym przypadku płaszcza rzeczywiste nachylenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 56 minut temu, Marcos73 napisał: To złudzenie, jak jazda Włocha w Madonnie która wrzuciłeś niedawno. Tam jest bardzo stromo, jednak kamera tego nie oddaje. W tym przypadku płaszcza rzeczywiste nachylenie. Bez porównania . Włoch w trawersie na 50/100 metrach osiągnął znaczną prędkość żeby wejść w ścianę w locie i spadał na niej więc to raczej taka ściana jak post wyżej gdzie ty chcesz to porównać tu jednak długi płaski odcinek ze zdjęcia przynajmniej tak to wygląda a @grimson kawał chłopa narta 2m i 4 do 100km/h brakuje 🤷♂️ Podejrzewam,że ta ściana w Madonnie stojąc u góry a patrząc w dół wygląda podobnie do tej czyli nie widać dołu i zakrętu w tym wypadku ( to ściana ze zdjęcia wyżej ) do tego mega twardo 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października (edytowane) 8 godzin temu, Maciej S napisał: Narty AM te z wyższej półki to mają ok 86 mm pod butem a takich do 70 mm pod butem to nie znam. Aktualny program to ten z 2018 ? Czasem mieszają się pojęcia , narty AM z allround.AM dedykowane zwykle do jazdy pozatrasowej. Może po prostu chochlik. Edytowane 9 Października przez Edwin 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 2 godziny temu, grimson napisał: To jest warun jak na zdjęciach, gdzie można szybciej jechać. Wejście z buta na szczyt i zjazd w dół o 8 rano, przy pustym stoku. Przy otwarciu stoku od 9. Na prowokacje typu Gardenissime nie będę odpowiadał. Cześć A trasa była oficjalnie zamknięta czy otwarta? Co do Gardenissimy to nie ja napisałem, że to zawody dla "wapniaków" - nieeleganckie, świadczące o niewiedzy, po prostu głupie. Ja jakbym coś takiego napisał to albo bym szedł a zaparte, albo przemyślał, poczytał i przeprosił a nie spychał na kogoś kto reaguje uczciwie jak należy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 15 minut temu, Edwin napisał: Czasem mieszają się pojęcia , narty AM z allround.AM dedykowane zwykle do jazdy pozatrasowej. Może po prostu chochlik. Ja myślę że @Adam ..DUCH właśnie allround miał na myśli .. przecie On się brzydzi szerokimi 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 15 minut temu, Victor napisał: Bez porównania . Włoch w trawersie na 50/100 metrach osiągnął znaczną prędkość żeby wejść w ścianę w locie i spadał na niej więc to raczej taka ściana jak post wyżej gdzie ty chcesz to porównać tu jednak długi płaski odcinek ze zdjęcia przynajmniej tak to wygląda a @grimson kawał chłopa narta 2m i 4 do 100km/h brakuje 🤷♂️ Podejrzewam,że ta ściana w Madonnie stojąc u góry a patrząc w dół wygląda podobnie do tej czyli nie widać dołu i zakrętu w tym wypadku ( to ściana ze zdjęcia wyżej ) do tego mega twardo Wystarczy spojrzeć na drzewa pod jakim kątem rosną w stosunku do trasy, ale to jest dość krótki odcinek, potem się wypłaszcza, ale niemniej jednak sporo osób tam schodziło, bo robi wrażenie. Tragedii nie ma, da się zjechać, ale jak ten Włoch - to trzeba umieć. Trochę inaczej niż na Twoim zdjęciu, widziałeś - dojazdówka wąska, normalnie dla większości "poczekalnia" i dopiero się jedzie, a nie wskakuje się na ta trasę z rozbiegu. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października Amatorom ścigantom zazwyczaj szybko przechodzi szybka jazda po pierwszej kontuzji (niekoniecznie na nartach) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 9 minut temu, Marcos73 napisał: Wystarczy spojrzeć na drzewa pod jakim kątem rosną w stosunku do trasy, ale to jest dość krótki odcinek, potem się wypłaszcza, ale niemniej jednak sporo osób tam schodziło, bo robi wrażenie. Tragedii nie ma, da się zjechać, ale jak ten Włoch - to trzeba umieć. Trochę inaczej niż na Twoim zdjęciu, widziałeś - dojazdówka wąska, normalnie dla większości "poczekalnia" i dopiero się jedzie, a nie wskakuje się na ta trasę z rozbiegu. pozdro Nie no o umiejętnościach nie dyskutujemy bo to trzeba umieć . Ja pewnie bym szurał na trawersie później poczekalnia jak to pięknie napisałeś na oddech ba modlitwę i raz kozie śmierć dalej ześlizgiem w dol jak to uczyniłem w Swiss Na te drzewa patrzyłem dlatego wygląda to bez większej/stromej ściany da radę jechać ba nie na takiej się zjeżdżało 🤣😜 pozdro A Włoch piękna jazda 👌 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 22 minuty temu, Lexi napisał: Ja myślę że @Adam ..DUCH właśnie allround miał na myśli .. przecie On się brzydzi szerokimi 😉 Ale zmoka - AR - dzięki z poprawkę 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 54 minuty temu, Edwin napisał: Amatorom ścigantom zazwyczaj szybko przechodzi szybka jazda po pierwszej kontuzji (niekoniecznie na nartach) Miałem glebę przy 94km/godz i….smigam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 13 minut temu, grimson napisał: Miałem glebę przy 94km/godz i….smigam dalej. A co gleba ma do rzeczy. Napisałem o kontuzji nie glebie. Chyba, że więzadła pozrywałeś przy okazji.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 21 minut temu, grimson napisał: glebę przy 94km/godz a skąd wiesz że akurat 94 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 1 minutę temu, Jan napisał: a skąd wiesz że akurat 94 ? Licznik się zatrzymał na takiej prędkości... 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 31 minut temu, grimson napisał: Miałem glebę przy 94km/godz i….smigam dalej. Musisz podnieść poprzeczkę, następna gleba przy 120 ⛷️ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 15 minut temu, Jan napisał: a skąd wiesz że akurat 94 ? Track GPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 23 minuty temu, Edwin napisał: A co gleba ma do rzeczy. Napisałem o kontuzji nie glebie. Chyba, że więzadła pozrywałeś przy okazji.. Na razie najgorsze było stłuczenie kości śródręcza prawej dłoni, po glebie przy 52km/godz. Wypięło się (samo) wiązanie prawej narty i już nie było co zbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października (edytowane) 4 godziny temu, Victor napisał: Tu w pierwszym zakręcie miałbyś już ponad setkę bankowo 😉 Edytowane 3 godziny temu przez Victor z daleka to nawet nie tak stromo wygląda ale jeszcze kawał przed zakrętem masz wrażenie swobodnego lotu w powietrzu Edytowane 9 Października przez Jan 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 22 minuty temu, Jan napisał: z daleka to nawet nie tak stromo wygląda ale jeszcze kawał przed zakrętem masz wrażenie swobodnego lotu w powietrzu Janek kawał ściany szczególnie do pierwszego lewego zakrętu później do drugiego prawego ciut łagodniej ale tylko ciut a po nim chwila na oddechu i znowu petarda . Uwielbiam ten ON i dzięki wielkie że podpowiedziałeś gdzie jechać 👌 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 34 minuty temu, Victor napisał: kawał ściany szczególnie ktoś to nagrał możesz też zapisać się na amatorskie zawody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 18 minut temu, Jan napisał: ktoś to nagrał Tak patrzę teraz na spokojnie i chyba mam coś pod sufitem nie tak poukładane że bez doświadczenia wlazłem na taką ścianę i bez gleby zjechałem 🤦♂️ no w pierwszej części ześlizg ale później już jechałem kuzwa cały dzionek w tej części ośrodka spędziłem 🤯 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 17 minut temu, Victor napisał: bez gleby zjechałem masz talent poprostu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi