Peter Napisano 4 Października Udostępnij Napisano 4 Października (edytowane) 9 godzin temu, Marxx74x napisał: . Odnośnie zamkniętych figur (łokieć/vertical) to pomijając elementy wejścia z dużego offsetu i pułapki 1-2 za same figury raczej śladu hamującego nie lubią stąd klasyka ćwiczeń np. na ciągnących się w nieskończoność verticalach na kolanówkach. Tak jeśli pominie się w slalomie to co najtrudniejsze, to rzeczywiście...😃 Edytowane 4 Października przez Peter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 4 Października Udostępnij Napisano 4 Października (edytowane) 6 minut temu, Edwin napisał: Ty nie słuchaj się Ali,tylko film wrzucaj😁 A tu muszę mieć zgodę kolegi Mitka, bo go nie da rady wyciąć bo się non stop pląta po całym ekranie😀. pozdro Edytowane 4 Października przez Marcos73 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 4 Października Udostępnij Napisano 4 Października @Edwin poproś @star to za chwilę coś wygrzebie z przeszłości. Jest szybszy niż Google. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 4 Października Udostępnij Napisano 4 Października 6 minut temu, Marcos73 napisał: A tu muszę mieć zgodę kolegi Mitka, bo go nie da rady wyciąć bo się non stop pląta po całym ekranie😀. pozdro Mietek raczej nie wstydzi się swojej jazdy. A jak zobaczę Was śmigających w Zwardoniu,to może mnie bardziej zmotywuje,by na stok wrócić i może zawitać w Zwardoniu,by choć browara z Wami wypić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 4 Października Udostępnij Napisano 4 Października 11 minut temu, Peter napisał: Tak jeśli pominie się w slalomie to co najtrudniejsze, to rzeczywiście...😃 Oczywistym jest, że zmiana rytmu "robi robotę". Taka oczywista oczywistość i ratuj się kto może jak nie potrafi 🙂 M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 Października Udostępnij Napisano 4 Października 34 minuty temu, Marcos73 napisał: @Edwin poproś @star to za chwilę coś wygrzebie z przeszłości. Jest szybszy niż Google. pozdro Ja mogę nawet z przyszłości. Wróżbita Tadek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 Października Udostępnij Napisano 4 Października 29 minut temu, Edwin napisał: Mietek raczej nie wstydzi się swojej jazdy. A jak zobaczę Was śmigających w Zwardoniu,to może mnie bardziej zmotywuje,by na stok wrócić i może zawitać w Zwardoniu,by choć browara z Wami wypić. A jaki masz kłopot z motywacją? Czy ciało odmawia posłuszeństwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października 11 godzin temu, star napisał: A jaki masz kłopot z motywacją? Czy ciało odmawia posłuszeństwa? Lenistwo,by wzmocnić nogi i w końcu iść pod nóż i naprawić kolano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października 28 minut temu, Edwin napisał: końcu iść pod nóż i naprawić kolano. to się robi po zakończeniu sezonu a nie teraz przed jego rozpoczęciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października 8 minut temu, Jan napisał: to się robi po zakończeniu sezonu a nie teraz przed jego rozpoczęciem Tego się nie robi w ogóle jeśli trzech niezależnych dobrych specjalistów tego nie potwierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października 39 minut temu, Edwin napisał: Lenistwo,by wzmocnić nogi i w końcu iść pod nóż i naprawić kolano. Czasem odrobina lenistwa lepsza niż nadmierna ambicja, zdrowia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października 11 minut temu, Jan napisał: to się robi po zakończeniu sezonu a nie teraz przed jego rozpoczęciem Najpierw trzeba go zacząć 😁W zeszłym roku tylko raz stanąłem na nartach i próbowałem jeździć. Star dokładnie,tylko z rezonansu wyszło jedno,a później każdy konował mówił co innego. Ale spoko bo mam namiary na prywatną klinikę pod Wrockiem i dobrego specjalistę, który naprawia kolana nawet naszym siatkarkom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października 1 minutę temu, Edwin napisał: 😁zeszłym roku tylko raz stanąłem na nartach i próbowałem jeździć. na GS czy SL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października (edytowane) 8 minut temu, Jan napisał: na GS czy SL ? SL i o ile cięty skręt na mniej stromych odcinkach był bezwysiłkowy,łatwy i przyjemny to na stromym była blokada w głowie żeby sobie kuku nie zrobić i szpitalu wylądować. Na mistrza oślich łaczek jeszcze może się nadaję 😁 Edytowane 5 Października przez Edwin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października (edytowane) 48 minut temu, Edwin napisał: Najpierw trzeba go zacząć 😁W zeszłym roku tylko raz stanąłem na nartach i próbowałem jeździć. Star dokładnie,tylko z rezonansu wyszło jedno,a później każdy konował mówił co innego. Ale spoko bo mam namiary na prywatną klinikę pod Wrockiem i dobrego specjalistę, który naprawia kolana nawet naszym siatkarkom. Jak już dotrzesz pod Wrocław to zasięgnij opinii tego lekarza Koprowski (wiele lat sprawował w praktyce funkcję ordynatora szpitala akademickiego) a jeśli w Łodzi to Domżalski (sportowy) w Warszawie też jest taki medialny jeden sportowy... a tam już lepiej Mitek się zna. PS. Zadzwoń tel na priv Edytowane 5 Października przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października 1 godzinę temu, Edwin napisał: Lenistwo,by wzmocnić nogi i w końcu iść pod nóż i naprawić kolano. Nie wiem, co Ci tam wyszło w tym rezonansie, ale oprócz opinii ortopedów zasięgnęłabym opinii rehabilitanta. To dwa światy, które zazwyczaj nie są zbieżne. Dobry rehabilitant postawi szybko na nogi, niekoniecznie zgodnie z zaleceniami lekarza. U mnie zerwane ACL i oczywiście łąkotka. Jakby co, to służę pomocą w Poznaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października Godzinę temu, Edwin napisał: SL i o ile cięty skręt na mniej stromych odcinkach był bezwysiłkowy,łatwy i przyjemny to na stromym była blokada w głowie żeby sobie kuku nie zrobić i szpitalu wylądować. Na mistrza oślich łaczek jeszcze może się nadaję 😁 Wbijaj na zlot, masz spore szanse na mistrza, dam Ci wygrać;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października 18 godzin temu, Marcos73 napisał: Dzięki Andrzeju za wrzutki, p. Berger to wyśmienity narciarz. Mądrze piszesz i ze wszystkim się zgadzam. Ulubioną jazdą Bergera jest krótki skręt czy śmig, gdzie wykorzystuje wszystkie znane techniki i korzysta z nich w zależności od sytuacji. Np. taki stary jego przejazd, też wycięty z dłuższego filmiku, gdzie jedzie śmigiem o zmiennym rytmie. Dla mnie to ideał jazdy. https://youtu.be/G7NXyN3EkN0?si=AgMTl6eyY7FtmOx9 Pisałem, że mam wątpliwości co to sugestii Francuzów dot. wyboru nart dla wczesnych średniaków. Czyli krótkie slalomki. I te wątpliwości dotyczą właśnie miejsc i okoliczności, w których jeździmy. Francuzi szkolą swoich "klientów" w super stacjach alpejskich typu Tignes, 2 Alpes, Hintertux... nie mówiąc o wypadach do Japonii i jeździe terenowej w głebokim śniegu. Trochę to się różni od szkolenia w naszych maleńkich stacjach, w których śnieg, najczęściej sztuczny, zalega niezbyt długo. Dlatego dobrze rozumiem argument, by zaczynać od dłuższych nart i przede wszystkim nauczyć się skręcać klasycznymi technikami ześlizgowymi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października 1 godzinę temu, Edwin napisał: Ale spoko bo mam namiary na prywatną klinikę pod Wrockiem i dobrego specjalistę, Loteria to loteria - bez względu kto za stołem i ile ma przed nazwiskiem ..zmienia sie jedynie rachunek prawdopodobieństwa ..też niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października Godzinę temu, .Beata. napisał: Nie wiem, co Ci tam wyszło w tym rezonansie, ale oprócz opinii ortopedów zasięgnęłabym opinii rehabilitanta. To dwa światy, które zazwyczaj nie są zbieżne. Dobry rehabilitant postawi szybko na nogi, niekoniecznie zgodnie z zaleceniami lekarza. U mnie zerwane ACL i oczywiście łąkotka. Jakby co, to służę pomocą w Poznaniu. Zasięgnąłem,chyba dobry ,bo to fizjoterapeuta i rehabilitant Huberta Hurkacza .Tak się zlożyło, że wcześniej był moim klientem😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października Cześć Protetyka stawu kolanowego czy innego to nie jest jakiś megatrudny temat dla DOBREGO specjalisty ukierunkowanego w tym temacie. Po prostu wymiana części a nie operacja na otwartym sercu. Decydujesz płacisz i po miesiącu skaczesz. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października Za dużo tu o mnie w tym wątku 😁😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października Godzinę temu, a_senior napisał: Mądrze piszesz i ze wszystkim się zgadzam. Ulubioną jazdą Bergera jest krótki skręt czy śmig, gdzie wykorzystuje wszystkie znane techniki i korzysta z nich w zależności od sytuacji. Np. taki stary jego przejazd, też wycięty z dłuższego filmiku, gdzie jedzie śmigiem o zmiennym rytmie. Dla mnie to ideał jazdy. https://youtu.be/G7NXyN3EkN0?si=AgMTl6eyY7FtmOx9 Pisałem, że mam wątpliwości co to sugestii Francuzów dot. wyboru nart dla wczesnych średniaków. Czyli krótkie slalomki. I te wątpliwości dotyczą właśnie miejsc i okoliczności, w których jeździmy. Francuzi szkolą swoich "klientów" w super stacjach alpejskich typu Tignes, 2 Alpes, Hintertux... nie mówiąc o wypadach do Japonii i jeździe terenowej w głebokim śniegu. Trochę to się różni od szkolenia w naszych maleńkich stacjach, w których śnieg, najczęściej sztuczny, zalega niezbyt długo. Dlatego dobrze rozumiem argument, by zaczynać od dłuższych nart i przede wszystkim nauczyć się skręcać klasycznymi technikami ześlizgowymi. Cześć Jak ktoś ma umiejętności to pojedzie na wszystkim i po wszystkim 😉 A z podwórka daleko szukać nie trzeba narta SL w każdych warunkach Tylko ilu takich jest co się odważy pojechać OFF na SL ? Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października 4 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Protetyka stawu kolanowego czy innego to nie jest jakiś megatrudny temat dla DOBREGO specjalisty ukierunkowanego w tym temacie. Po prostu wymiana części a nie operacja na otwartym sercu. Decydujesz płacisz i po miesiącu skaczesz. Pozdro Cześć Trochę a może bardziej niż trochę nie zgadzam się z tym że to proste zabiegi. Jest tyle niewiadomych że ten "prosty"zabieg może skończyć się amputacją lub zgonem 😕 Jako przykład podam mojego znajomego który w prywatnej klinice za jedyne 43 tyś złotych zrobił endoprotezę biodra pół roku temu i do dzisiaj porusza się z trudem. Przy operacji przyplątała się bakteria,skutek ropowica kolejny zabieg i problemy do dziś. A taki prosty zabieg miał być. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października 6 minut temu, Victor napisał: Cześć Jak ktoś ma umiejętności to pojedzie na wszystkim i po wszystkim 😉 A z podwórka daleko szukać nie trzeba narta SL w każdych warunkach Tylko ilu takich jest co się odważy pojechać OFF na SL ? Pozdrawiam Wrzucę jeszcze raz. To koledzy z naszego forum. Siwir i Fredo,jechali na SL 😄 https://youtu.be/89B7ibqrxig?si=XGYETU-RuN-bUZuL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi