Skocz do zawartości

Nowe narty. Błysk, petarda!...???

Gabrik

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Wiesz przygotowanie nart na testach to oddzielny temat. Tam robi się idealnie pod warunki danego dnia, pod konkretny stok bo klient musi się zafascynować i lecieć do sklepu. Zazwyczaj zresztą tak jest bo przesiadają się ludzie z własnych nart, które są zaniedbane. A później się okazuje, że w innych warunkach narta nie pracuje a jak chodzi na takich testach parę dni to jest do wyrzucenia.

Pozdro

Edytowane przez Mitek

2 godziny temu, pauli napisał:

były testy nart, więc w tym sensie testowałam - od stoiska Nordiki, przez Fischera itd. Heady miałam na 3 dni, więc tu już było nieco więcej jazdy. w tym sensie - sprawdzone różne narty w tych samych warunkach (łącznie z moimi celowo po serwisie w intersporcie przy stoku, dla porównania) 🙂

Nie szukajmy dziury w X9 i pomińmy kolaboraty nieodpowiadające na Twoje pytanie. Sprawa jest prosta, przygotowanie nart. Określenie "słaby narciarz" odrzucamy, bo na wszystkich jeździłaś sama.

W tego typu narcie podcięcie od dołu przyjmij przedział 0.7-1. Atom fabrycznie 0.8. 

Prócz tego duże znaczenie ma płyta i wiązanie. Twierdzisz, że CT bombowo trzymały. Musiałabyś iść w wersję X9rs, aby porównanie było bliższe 1do1. RS ma wiązania x race.

• Like 1

21 minut temu, Edwin napisał:

Nawet nowe kupione narty czasem wymagają poprawek.

U mnie każde nowe narty idą do poprawki ... a dokładnie do poprawek diamentem - w 99% przypadków krawędzie idą do sprzedaży prosto spod kamienia .. wymagają "dopieszczenia".. :)..

A to moja komora grzewcza gdzie wygrzewane "profesjonalnie" są nowe ślizgi wsysając smar bazowy.. 😉

IMG_5278.jpg

• Like 1

4 minuty temu, Lexi napisał:

U mnie każde nowe narty idą do poprawki ... a dokładnie do poprawek diamentem - w 99% przypadków krawędzie idą do sprzedaży prosto spod kamienia .. wymagają "dopieszczenia".. :)..

A to moja komora grzewcza gdzie wygrzewane "profesjonalnie" są nowe ślizgi wsysając smar bazowy.. 😉

IMG_5278.jpg

Ale planowania ślizgów sam to raczej nie zrobisz😁

• Haha 1