Skocz do zawartości

Powódź 2024

Spiochu

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, kordiankw napisał:

Wystarczy użyć google.

Przyszłość to drony, a nie tysiące czołgów.

Zamiast używać google, lepiej napisać. Zero (0). Czy Polska ma obecnie, ponad 2,5 roku po wybuchu wojny na wschodzie, dostępne dziesiątki tysięcy dronów?

To, że drony są przyszłością to wiem doskonale. Takie ruskie mają obecnie zdolność wyprodukowania 1,4 mln szt dronów w skali roku, gdzie do zniszczenia Abramsa wystarczy ich 5.

13 minut temu, grimson napisał:

Zamiast używać google, lepiej napisać. Zero (0). Czy Polska ma obecnie, ponad 2,5 roku po wybuchu wojny na wschodzie, dostępne dziesiątki tysięcy dronów?

To, że drony są przyszłością to wiem doskonale. Takie ruskie mają obecnie zdolność wyprodukowania 1,4 mln szt dronów w skali roku, gdzie do zniszczenia Abramsa wystarczy ich 5.

https://spidersweb.pl/2024/09/warmate-50-dron-kamikadze.html

Screenshot_2024-11-06-10-53-01-32_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Wypowiedź kogoś kto ma znajomego w USA:

Mój kolega z ławy szkolnej, w latach 80 zbiegł na Bornholm helikopterem opryskującym pola PGR na Pomorzu. Następnie via Kanada i zielona granica z US osiadł w Detroit. Teraz, jak wielu jego znajomych największe zagrożenie widzi w "nielegalnych"...
Jak widać na podkręcanym lęku, można zdobyć nawet prezydenturę.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1

2 minuty temu, MarioJ napisał:

Jak widać na podkręcanym lęku, można zdobyć nawet prezydenturę.

Nie tylko - można wszystko zdobyć - popatrz na nasze podwórko.. Jarek straszył emigrantami, pedałami, Tuskiem stonką..i czym sie dało. 

• Like 3
  • Thanks 1

21 minut temu, kordiankw napisał:

pytanie było o dostępną operacyjnie ilość czołgów, a nie ich ilość całkowitą.

czołgi dostępne operacyjnie: amunicja na miejscu, części zamienne na miejscu, obsługa czołgów wyszkolona, centra serwisowe dostępne i wyposażone, itd.

dlatego powtórzę: dla K2 oraz Abrams, ilość dostępna operacyjnie = 0.

Teraz, grimson napisał:

pytanie było o dostępną operacyjnie ilość czołgów, a nie ich ilość całkowitą.

czołgi dostępne operacyjnie: amunicja na miejscu, części zamienne na miejscu, obsługa czołgów wyszkolona, centra serwisowe dostępne i wyposażone, itd.

dlatego powtórzę: dla K2 oraz Abrams, ilość dostępna operacyjnie = 0.

Nie mam dostępu do niejawnych danych, a gdybym miał, to nie upubliczniał bym ich na publicznym forum dając się podpuszczać gościowi co do którego nie mam pewności w jakiej walucie otrzymuje wypłatę. 

• Like 1
  • Thanks 2
  • Haha 1

59 minut temu, kordiankw napisał:

Nie mam dostępu do niejawnych danych, a gdybym miał, to nie upubliczniał bym ich na publicznym forum dając się podpuszczać gościowi co do którego nie mam pewności w jakiej walucie otrzymuje wypłatę. 

to są logiczne dane, a nie niejawne dane.

każda nowa broń, w tym pancerna, wymaga lat, żeby mieć ją dostępną operacyjnie. ponieważ nowe modele zjeżdżają do nas od końca? 2023, to na 100% nie są do wykorzystania. to tak na marginesie trzeciej siły wojskowej w NATO.

• Thanks 1

2 godziny temu, kordiankw napisał:

A w kilku zdaniach możesz przedstawić jak to pozytywnie wpłynie na twoje życie, że aż tak bardzo cię to cieszy?

postawiłem u bukmachera na Donalda i po odliczeniu różnych opłat wpadnie ok. 1,5 K tak więc będzie na kolejne narty w CH

• Haha 1

4 minuty temu, grimson napisał:

to są logiczne dane, a nie niejawne dane.

każda nowa broń, w tym pancerna, wymaga lat, żeby mieć ją dostępną operacyjnie. ponieważ nowe modele zjeżdżają do nas od końca? 2023, to na 100% nie są do wykorzystania. to tak na marginesie trzeciej siły wojskowej w NATO.

Zakupy uzbrojenia to nie zakup bułek w piekarni, wymaga czasu. Natomiast twój oficer prowadzący za bardzo cię naciska. 

• Thanks 1
  • Haha 2

2 minuty temu, Jan napisał:

Gość z klasą, nie to co rezydent z pałacu, który pogratulował Bidenowi po czterdziestu kilku dniach i to nawet nie wygranej a jedynie udanej kampanii 😂.

• Haha 1

Godzinę temu, kordiankw napisał:

Właśnie miałem napisać to samo ale byłeś pierwszy 👍 nie wiadomo czy to ruski czy chiński  śpioch ... 

• Like 1
  • Haha 1