grimson Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada 11 minut temu, kordiankw napisał: Wystarczy użyć google. Przyszłość to drony, a nie tysiące czołgów. Zamiast używać google, lepiej napisać. Zero (0). Czy Polska ma obecnie, ponad 2,5 roku po wybuchu wojny na wschodzie, dostępne dziesiątki tysięcy dronów? To, że drony są przyszłością to wiem doskonale. Takie ruskie mają obecnie zdolność wyprodukowania 1,4 mln szt dronów w skali roku, gdzie do zniszczenia Abramsa wystarczy ich 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada 13 minut temu, grimson napisał: Zamiast używać google, lepiej napisać. Zero (0). Czy Polska ma obecnie, ponad 2,5 roku po wybuchu wojny na wschodzie, dostępne dziesiątki tysięcy dronów? To, że drony są przyszłością to wiem doskonale. Takie ruskie mają obecnie zdolność wyprodukowania 1,4 mln szt dronów w skali roku, gdzie do zniszczenia Abramsa wystarczy ich 5. https://spidersweb.pl/2024/09/warmate-50-dron-kamikadze.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada Wypowiedź kogoś kto ma znajomego w USA: Mój kolega z ławy szkolnej, w latach 80 zbiegł na Bornholm helikopterem opryskującym pola PGR na Pomorzu. Następnie via Kanada i zielona granica z US osiadł w Detroit. Teraz, jak wielu jego znajomych największe zagrożenie widzi w "nielegalnych"... Jak widać na podkręcanym lęku, można zdobyć nawet prezydenturę. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada 2 minuty temu, MarioJ napisał: Jak widać na podkręcanym lęku, można zdobyć nawet prezydenturę. Nie tylko - można wszystko zdobyć - popatrz na nasze podwórko.. Jarek straszył emigrantami, pedałami, Tuskiem stonką..i czym sie dało. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada 21 minut temu, kordiankw napisał: https://spidersweb.pl/2024/09/warmate-50-dron-kamikadze.html pytanie było o dostępną operacyjnie ilość czołgów, a nie ich ilość całkowitą. czołgi dostępne operacyjnie: amunicja na miejscu, części zamienne na miejscu, obsługa czołgów wyszkolona, centra serwisowe dostępne i wyposażone, itd. dlatego powtórzę: dla K2 oraz Abrams, ilość dostępna operacyjnie = 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada Teraz, grimson napisał: pytanie było o dostępną operacyjnie ilość czołgów, a nie ich ilość całkowitą. czołgi dostępne operacyjnie: amunicja na miejscu, części zamienne na miejscu, obsługa czołgów wyszkolona, centra serwisowe dostępne i wyposażone, itd. dlatego powtórzę: dla K2 oraz Abrams, ilość dostępna operacyjnie = 0. Nie mam dostępu do niejawnych danych, a gdybym miał, to nie upubliczniał bym ich na publicznym forum dając się podpuszczać gościowi co do którego nie mam pewności w jakiej walucie otrzymuje wypłatę. 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada 10 minut temu, Lexi napisał: Nie tylko - można wszystko zdobyć - popatrz na nasze podwórko.. Jarek straszył emigrantami, pedałami, Tuskiem stonką..i czym sie dało. Ale w końcu się nie dało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada 59 minut temu, kordiankw napisał: Nie mam dostępu do niejawnych danych, a gdybym miał, to nie upubliczniał bym ich na publicznym forum dając się podpuszczać gościowi co do którego nie mam pewności w jakiej walucie otrzymuje wypłatę. to są logiczne dane, a nie niejawne dane. każda nowa broń, w tym pancerna, wymaga lat, żeby mieć ją dostępną operacyjnie. ponieważ nowe modele zjeżdżają do nas od końca? 2023, to na 100% nie są do wykorzystania. to tak na marginesie trzeciej siły wojskowej w NATO. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada 2 godziny temu, kordiankw napisał: A w kilku zdaniach możesz przedstawić jak to pozytywnie wpłynie na twoje życie, że aż tak bardzo cię to cieszy? postawiłem u bukmachera na Donalda i po odliczeniu różnych opłat wpadnie ok. 1,5 K tak więc będzie na kolejne narty w CH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada 2 minuty temu, Jan napisał: postawiłem u bukmachera na Donalda i po odliczeniu różnych opłat wpadnie ok. 1,5 K tak więc będzie na kolejne narty w CH To jest dobry powód. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada (edytowane) 4 minuty temu, kordiankw napisał: To jest dobry powód. Tusk też gratulował Wybory w USA. Donald Tusk pogratulował Donaldowi Trumpowi. "Liczę na współpracę" | Wiadomości ze świata - Gazeta.pl Edytowane 6 Listopada przez Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada 4 minuty temu, grimson napisał: to są logiczne dane, a nie niejawne dane. każda nowa broń, w tym pancerna, wymaga lat, żeby mieć ją dostępną operacyjnie. ponieważ nowe modele zjeżdżają do nas od końca? 2023, to na 100% nie są do wykorzystania. to tak na marginesie trzeciej siły wojskowej w NATO. Zakupy uzbrojenia to nie zakup bułek w piekarni, wymaga czasu. Natomiast twój oficer prowadzący za bardzo cię naciska. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada (edytowane) dubel Edytowane 6 Listopada przez Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada 2 minuty temu, Jan napisał: Tusk też gratulował Wybory w USA. Donald Tusk pogratulował Donaldowi Trumpowi. "Liczę na współpracę" | Wiadomości ze świata - Gazeta.pl Gość z klasą, nie to co rezydent z pałacu, który pogratulował Bidenowi po czterdziestu kilku dniach i to nawet nie wygranej a jedynie udanej kampanii 😂. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada 1 minutę temu, kordiankw napisał: który pogratulował Bidenowi nie było co gratulować po sfałszowanych wyborach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada 5 minut temu, Jan napisał: nie było co gratulować po sfałszowanych wyborach Musiałeś być przy liczeniu głosów, skoro masz pewność. 🤣 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada Godzinę temu, kordiankw napisał: Nie mam dostępu do niejawnych danych, a gdybym miał, to nie upubliczniał bym ich na publicznym forum dając się podpuszczać gościowi co do którego nie mam pewności w jakiej walucie otrzymuje wypłatę. Właśnie miałem napisać to samo ale byłeś pierwszy 👍 nie wiadomo czy to ruski czy chiński śpioch ... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada 3 minuty temu, Mikoski napisał: czy to ruski czy chiński śpioch ... ale i tak płacą w CHF 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada 10 minut temu, Jan napisał: ale i tak płacą w CHF Ty też? Ale żeby się tak samemu przypucować? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada Godzinę temu, Mikoski napisał: Właśnie miałem napisać to samo ale byłeś pierwszy 👍 nie wiadomo czy to ruski czy chiński śpioch ... nie napisałeś, że amerykański lub izraelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada 57 minut temu, grimson napisał: nie napisałeś, że amerykański lub izraelski Nie obrażaj inteligencji osób które od wielu lat czytają SF dobrze znają twoje polityczne wycieczki i w którą stronę cię ciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada 17 minut temu, Mikoski napisał: Nie obrażaj inteligencji osób które od wielu lat czytają SF dobrze znają twoje polityczne wycieczki i w którą stronę cię ciągnie. Rozumiem, że chciałeś napisać zamiast „inteligencji”, > partyjnego betonu PIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada Cześć Panowie śmieci się zamiata i wyrzuca do kosza a jeżeli nie mamy takiej możliwości to się je ignoruje. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada Tak mi się przypomniało w temacie... nie, nie powodzi 2024, ale wyborów, nie tylko tych ostatnich. Słowa z piosenki W. Młynarskiego "Ludzie to kupią": Ludzie to lubią, ludzie to kupią, byle na chama, byle głośno, byle głupio. Prorok jaki czy co? 🙂 https://youtu.be/F4Ux_12X6UM?si=V0LjNToCPOra0Y-g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada Widzę, że brak śniegu w dalszym ciągu mocno na forum odczuwalny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi