grimson Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września W dniu 18.09.2024 o 18:28, grimson napisał: Wpis potwierdzony: Dlatego napisalem @moruniek, ze wpis potwierdzony. Inny mieszkaniec Lądek Zdrój potwierdził prawdziwość informacji w tym wpisie. Dokad zmierza to państwo policyjne??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 20 Września Autor Udostępnij Napisano 20 Września (edytowane) 3 godziny temu, grimson napisał: Dlatego napisalem @moruniek, ze wpis potwierdzony. Inny mieszkaniec Lądek Zdrój potwierdził prawdziwość informacji w tym wpisie. Dokad zmierza to państwo policyjne??? Ciekawe kiedy trzeba będzie wyciągać rękę w górę by pozdrowić donka. Edytowane 20 Września przez Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 21 Września Udostępnij Napisano 21 Września 5 godzin temu, Spiochu napisał: Ciekawe kiedy trzeba będzie wyciągać rękę w górę by pozdrowić donka. Masz na myśli salut rzymski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Września Udostępnij Napisano 21 Września 5 godzin temu, Spiochu napisał: Ciekawe kiedy trzeba będzie wyciągać rękę w górę by pozdrowić donka. Jak nie pozdrowisz, to do paki na 2 lata, za brak okazania szacunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 3 Października Udostępnij Napisano 3 Października Tak w temacie ubezpieczeń i wody. "Powodzianie są wściekli. Skarżą się na ubezpieczycieli. "Nawet brakuje słów"" https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/kuriozalne-zachowanie-ubezpieczyciela-wobec-powodzian-nawet-brakuje-slow/pr01bp6,79cfc278 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 Października Udostępnij Napisano 3 Października Jest i pozytyw: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adammat675 Napisano 2 Listopada Udostępnij Napisano 2 Listopada Dzień dobry, jak wiadomo po powodzi naprawy będą wymagały dużego wysiłku i pieniędzy. Niestety odszkodowania są często zaniżone. Możemy uzyskać dla Poszkodowanych dopłaty. Bezpłatnie przeanalizujemy dokumenty ze szkody. W ciągu kilku dni podamy kwotę do dopłacenia. Zajmujemy się również dopłatami do innych szkód i pomocą w wstrzymaniu należności. Zapraszam do kontaktu priv lub Tel. 534 196 083 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 Listopada Udostępnij Napisano 2 Listopada 3 godziny temu, adammat675 napisał: Dzień dobry, jak wiadomo po powodzi naprawy będą wymagały dużego wysiłku i pieniędzy. Niestety odszkodowania są często zaniżone. Możemy uzyskać dla Poszkodowanych dopłaty. Bezpłatnie przeanalizujemy dokumenty ze szkody. W ciągu kilku dni podamy kwotę do dopłacenia. Zajmujemy się również dopłatami do innych szkód i pomocą w wstrzymaniu należności. Zapraszam do kontaktu priv lub Tel. 534 196 083 [email protected] Oczywiście "pro bono"? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Listopada Udostępnij Napisano 2 Listopada 57 minut temu, kordiankw napisał: Oczywiście "pro bono"? Cześć Witoldzie jak Spiochu z Grimsonem dojdą do władzy to będzie idealnie i wszystko będziesz miał za darmo. Teraz trzeba płacić niestety. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 Listopada Udostępnij Napisano 3 Listopada 13 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Witoldzie jak Spiochu z Grimsonem dojdą do władzy to będzie idealnie i wszystko będziesz miał za darmo. Teraz trzeba płacić niestety. Pozdro Marzy ci się socjalizm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 Listopada Udostępnij Napisano 3 Listopada 2 godziny temu, grimson napisał: Marzy ci się socjalizm? Nie. Urealniam wasze idee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 Listopada Udostępnij Napisano 3 Listopada 16 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Spiochu z Grimsonem dojdą do władzy najpierw trzymajmy kciuki za Donalda, jeszcze tylko 2 dni 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 Listopada Udostępnij Napisano 3 Listopada 53 minuty temu, Mitek napisał: Nie. Urealniam wasze idee. Jakie idee? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 3 Listopada Udostępnij Napisano 3 Listopada 1 godzinę temu, Jan napisał: najpierw trzymajmy kciuki za Donalda, jeszcze tylko 2 dni Z tego co kojarzę, to Trump był gwałcicielem kobiet, skazanym sądownie. Pytanie, kim są ludzie, którzy głosują na takiego zwyrodnialca ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 Listopada Udostępnij Napisano 3 Listopada 21 minut temu, MarioJ napisał: Z tego co kojarzę, to Trump był gwałcicielem kobiet, skazanym sądownie. Pytanie, kim są ludzie, którzy głosują na takiego zwyrodnialca ? Stanisław Tymiński bił swoją żonę. Taki materiał wyemitowała TVP w porze największej oglądalności, na dzień przed II rundą wyborów prezydenckich w Polsce, gdzie to Bolek miał rywalizować z Tymińskim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 Listopada Udostępnij Napisano 3 Listopada 1 godzinę temu, MarioJ napisał: Z tego co kojarzę, to Trump był gwałcicielem kobiet, skazanym sądownie. a ofiary tych gwałtów przypomniały sobie dopiero po 30 latach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 3 Listopada Udostępnij Napisano 3 Listopada 2 godziny temu, Jan napisał: a ofiary tych gwałtów przypomniały sobie dopiero po 30 latach Na liście Epsteina też podobno figuruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 Listopada Udostępnij Napisano 3 Listopada 4 minuty temu, kordiankw napisał: Na liście Epsteina też podobno figuruje. Razem z Clintonem, Hawkingiem i Jacksonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 3 Listopada Udostępnij Napisano 3 Listopada „100 proc. personelu administracji uważa Trumpa za niezdolnego do sprawowania funkcji” Chodzi o personel z pierwszej kadencji. To z książki Michael Wolff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 3 Listopada Udostępnij Napisano 3 Listopada (edytowane) Nie wiem czy wiecie że Arnold Schwarzenegger był republikańskim gubernatorem w Kalifornii. Gość trochę zna USA bo tam mieszka i tam pracował jako polityk. Arnold napisał dłuższy tekst na X, przetłumaczyłem kilka akapitów. Całość na sieci, mogę wrzucić link. Mój czas jako gubernatora nauczył mnie kochać politykę i ignorować politykę. Jestem dumny z pracy, którą wykonałem, aby pomóc oczyścić nasze powietrze, stworzyć miejsca pracy, zrównoważyć budżet, dokonać największej inwestycji w infrastrukturę w historii stanu i odebrać władzę politykom i oddać ją ludziom, jeśli chodzi o nasz proces redystrybucji i nasze prawybory w Kalifornii. To jest polityka. Wymaga współpracy z drugą stroną, a nie obrażania jej w celu wygrania następnych wyborów, i wiem, że nie jest to seksowne dla większości ludzi, ale uwielbiam, gdy mogę pomóc poprawić życie ludzi dzięki polityce, tak jak nadal robię to w moim instytucie w USC, gdzie walczymy o czyste powietrze i odbieranie władzy politykom, którzy fałszują system przeciwko ludziom. Będę z tobą szczery: Nie lubię obecnie żadnej z tych partii. Moi Republikanie zapomnieli o pięknie wolnego rynku, zwiększyli deficyty i odrzucili wyniki wyborów. Demokraci nie są lepsi w radzeniu sobie z deficytami i martwię się, że ich lokalna polityka szkodzi naszym miastom poprzez wzrost przestępczości. Prawdopodobnie nie jest niespodzianką, że nienawidzę polityki bardziej niż kiedykolwiek, co, jeśli jesteś normalną osobą, która nie jest uzależniona od tego gówna, prawdopodobnie rozumiesz. Chcę się wyłączyć. Ale nie mogę. Ponieważ odrzucanie wyników wyborów jest tak nieamerykańskie, jak to tylko możliwe. Dla kogoś takiego jak ja, kto rozmawia z ludźmi na całym świecie i wciąż wie, że Ameryka to lśniące miasto na wzgórzu, nazywanie Ameryki śmietnikiem dla świata jest tak niepatriotyczne, że doprowadza mnie do wściekłości. I zawsze będę Amerykaninem, a nie Republikaninem. Dlatego w tym tygodniu głosuję na Kamalę Harris i Tima Walza. Edytowane 3 Listopada przez MarioJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 3 Listopada Udostępnij Napisano 3 Listopada 7 godzin temu, MarioJ napisał: Pytanie, kim są ludzie, którzy głosują na takiego zwyrodnialca ? Wczoraj spotkałem się z parą Polaków żyjących w Stanach od 40 lat. Mieszkają w Bostonie. Ona pracuje w służbie zdrowia, on, elektronik, pomimo 75 lat, pracuje w firmie produkującej między innymi podzespoły dla wojska. Dobrze się im powodzi. Pytałem na kogo zagłosują. On na Kamalę, mimo że stwierdził, że za prezydentury Donalda, powodziło mu się lepiej niż za Bidena. A ona na Donalda. Dlaczego? Bo na niepewne, nieprzewidywalne czasy lepszy jest nieprzewidywalny facet, którego różne światowe goźne oszołomy będą się bały. I niestety coś w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 Listopada Udostępnij Napisano 3 Listopada 20 minut temu, a_senior napisał: Wczoraj spotkałem się z parą Polaków żyjących w Stanach od 40 lat. Mieszkają w Bostonie. Ona pracuje w służbie zdrowia, on, elektronik, pomimo 75 lat, pracuje w firmie produkującej między innymi podzespoły dla wojska. Dobrze się im powodzi. Pytałem na kogo zagłosują. On na Kamalę, mimo że stwierdził, że za prezydentury Donalda, powodziło mu się lepiej niż za Bidena. A ona na Donalda. Dlaczego? Bo na niepewne, nieprzewidywalne czasy lepszy jest nieprzewidywalny facet, którego różne światowe goźne oszołomy będą się bały. I niestety coś w tym jest. No skoro uważasz, że coś w tym jest to straciłeś ostrość widzenia chyba Andrzeju: W paru krajach do władzy doszli nieobliczalni szaleńcy - dogońmy ich, nie bądźmy gorsi. Brawo. U Amerykanów ten kretyn to może u nas np. Maciarewicz? Jest pomysł co? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 3 Listopada Udostępnij Napisano 3 Listopada 40 minut temu, a_senior napisał: Wczoraj spotkałem się z parą Polaków żyjących w Stanach od 40 lat. Mieszkają w Bostonie. Ona pracuje w służbie zdrowia, on, elektronik, pomimo 75 lat, pracuje w firmie produkującej między innymi podzespoły dla wojska. Dobrze się im powodzi. Pytałem na kogo zagłosują. On na Kamalę, mimo że stwierdził, że za prezydentury Donalda, powodziło mu się lepiej niż za Bidena. A ona na Donalda. Dlaczego? Bo na niepewne, nieprzewidywalne czasy lepszy jest nieprzewidywalny facet, którego różne światowe goźne oszołomy będą się bały. I niestety coś w tym jest. Rozumiem że cytujesz ludzi mieszkających w USA. To jest cenne. Natomiast Twoje ostatnie zdanie mnie zmroziło. Ja rozumiem że są ludzie którzy popierają podejście konserwatywne do polityki: więcej wojska, mniej emigrantów. Z drugiej strony mamy świat umownie zwany liberalny czy też centrowy. Natomiast wszyscy jako ludzie powinniśmy zastanowić się czy warto popierać zwyrodnialców, kłamców i skrajnych manipulantów takich jakimi są Trump, a u nas np. wspomniany już Maciarewicz. Partia i ludzie nie powinni polityków ze swojego obozu bronić do upadłego. Tu mi się podoba jak republikański Schwarzenegger uniósł się ponad swoje podwórko i stanął z boku. I odważnie przedstawił krytyczne zdanie wobec republikańskiego kandydata. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 Listopada Udostępnij Napisano 3 Listopada (edytowane) 25 minut temu, MarioJ napisał: Rozumiem że cytujesz ludzi mieszkających w USA. To jest cenne. Natomiast Twoje ostatnie zdanie mnie zmroziło. Ja rozumiem że są ludzie którzy popierają podejście konserwatywne do polityki: więcej wojska, mniej emigrantów. Z drugiej strony mamy świat umownie zwany liberalny czy też centrowy. Natomiast wszyscy jako ludzie powinniśmy zastanowić się czy warto popierać zwyrodnialców, kłamców i skrajnych manipulantów takich jakimi są Trump, a u nas np. wspomniany już Maciarewicz. Partia i ludzie nie powinni polityków ze swojego obozu bronić do upadłego. Tu mi się podoba jak republikański Schwarzenegger uniósł się ponad swoje podwórko i stanął z boku. I odważnie przedstawił krytyczne zdanie wobec republikańskiego kandydata. Wiesz ale wierzy w bozię, a właściwie to wystarczy, że tak mówi i już. Edytowane 3 Listopada przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 3 Listopada Udostępnij Napisano 3 Listopada 30 minut temu, MarioJ napisał: Ja rozumiem że są ludzie którzy popierają podejście konserwatywne do polityki: więcej wojska, mniej emigrantów. Z drugiej strony mamy świat umownie zwany liberalny czy też centrowy. Natomiast wszyscy jako ludzie powinniśmy zastanowić się czy warto popierać zwyrodnialców, kłamców i skrajnych manipulantów takich jakimi są Trump, a u nas np. wspomniany już Maciarewicz. Partia i ludzie nie powinni polityków ze swojego obozu bronić do upadłego. Wszystko to prawda, ale jak sądzisz, z kim będzie sie bardziej liczył, a ściśle przed kim będzie miał większego pietra taki Kim czy Putin? Przed Kamalą czy Donaldem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi