Skocz do zawartości

Powódź 2024

Spiochu

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, grimson napisał:

Dlatego napisalem @moruniek, ze wpis potwierdzony.

Inny mieszkaniec Lądek Zdrój potwierdził prawdziwość informacji w tym wpisie.

Dokad zmierza to państwo policyjne???

Ciekawe kiedy trzeba będzie wyciągać rękę w górę by pozdrowić donka.

Edytowane przez Spiochu

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Dzień dobry,
jak wiadomo po powodzi naprawy będą wymagały dużego wysiłku i pieniędzy.

Niestety odszkodowania są często zaniżone.
Możemy uzyskać dla Poszkodowanych dopłaty.

Bezpłatnie przeanalizujemy dokumenty ze szkody. W ciągu kilku dni podamy kwotę do dopłacenia.

Zajmujemy się również dopłatami do innych szkód i pomocą w wstrzymaniu należności.

Zapraszam do kontaktu priv lub
Tel. 534 196 083
[email protected]

3 godziny temu, adammat675 napisał:

Dzień dobry,
jak wiadomo po powodzi naprawy będą wymagały dużego wysiłku i pieniędzy.

Niestety odszkodowania są często zaniżone.
Możemy uzyskać dla Poszkodowanych dopłaty.

Bezpłatnie przeanalizujemy dokumenty ze szkody. W ciągu kilku dni podamy kwotę do dopłacenia.

Zajmujemy się również dopłatami do innych szkód i pomocą w wstrzymaniu należności.

Zapraszam do kontaktu priv lub
Tel. 534 196 083
[email protected]

Oczywiście "pro bono"?

• Like 2

21 minut temu, MarioJ napisał:

Z tego co kojarzę, to Trump był gwałcicielem kobiet, skazanym sądownie.

Pytanie, kim są ludzie, którzy głosują na takiego zwyrodnialca ?

Stanisław Tymiński bił swoją żonę. Taki materiał wyemitowała TVP w porze największej oglądalności, na dzień przed II rundą wyborów prezydenckich w Polsce, gdzie to Bolek miał rywalizować z Tymińskim.

• Haha 1

Nie wiem czy wiecie że Arnold Schwarzenegger był republikańskim gubernatorem w Kalifornii. Gość trochę zna USA bo tam mieszka i tam pracował jako polityk. Arnold napisał dłuższy tekst na X, przetłumaczyłem kilka akapitów. Całość na sieci, mogę wrzucić link.

Mój czas jako gubernatora nauczył mnie kochać politykę i ignorować politykę. Jestem dumny z pracy, którą wykonałem, aby pomóc oczyścić nasze powietrze, stworzyć miejsca pracy, zrównoważyć budżet, dokonać największej inwestycji w infrastrukturę w historii stanu i odebrać władzę politykom i oddać ją ludziom, jeśli chodzi o nasz proces redystrybucji i nasze prawybory w Kalifornii. 

To jest polityka. Wymaga współpracy z drugą stroną, a nie obrażania jej w celu wygrania następnych wyborów, i wiem, że nie jest to seksowne dla większości ludzi, ale uwielbiam, gdy mogę pomóc poprawić życie ludzi dzięki polityce, tak jak nadal robię to w moim instytucie w USC, gdzie walczymy o czyste powietrze i odbieranie władzy politykom, którzy fałszują system przeciwko ludziom.

Będę z tobą szczery: Nie lubię obecnie żadnej z tych partii. Moi Republikanie zapomnieli o pięknie wolnego rynku, zwiększyli deficyty i odrzucili wyniki wyborów. Demokraci nie są lepsi w radzeniu sobie z deficytami i martwię się, że ich lokalna polityka szkodzi naszym miastom poprzez wzrost przestępczości.

Prawdopodobnie nie jest niespodzianką, że nienawidzę polityki bardziej niż kiedykolwiek, co, jeśli jesteś normalną osobą, która nie jest uzależniona od tego gówna, prawdopodobnie rozumiesz.

Chcę się wyłączyć.

Ale nie mogę. Ponieważ odrzucanie wyników wyborów jest tak nieamerykańskie, jak to tylko możliwe. Dla kogoś takiego jak ja, kto rozmawia z ludźmi na całym świecie i wciąż wie, że Ameryka to lśniące miasto na wzgórzu, nazywanie Ameryki śmietnikiem dla świata jest tak niepatriotyczne, że doprowadza mnie do wściekłości. 

I zawsze będę Amerykaninem, a nie Republikaninem.

Dlatego w tym tygodniu głosuję na Kamalę Harris i Tima Walza.

Edytowane przez MarioJ

7 godzin temu, MarioJ napisał:

Pytanie, kim są ludzie, którzy głosują na takiego zwyrodnialca ?

Wczoraj spotkałem się z parą Polaków żyjących w Stanach od 40 lat. Mieszkają w Bostonie. Ona pracuje w służbie zdrowia, on, elektronik, pomimo 75 lat, pracuje w firmie produkującej między innymi podzespoły dla wojska. Dobrze się im powodzi. Pytałem na kogo zagłosują. On na Kamalę, mimo że stwierdził, że za prezydentury Donalda, powodziło mu się lepiej niż za Bidena. A ona na Donalda. Dlaczego? Bo na niepewne, nieprzewidywalne czasy lepszy jest nieprzewidywalny facet, którego różne światowe goźne oszołomy będą się bały. I niestety coś w tym jest.

20 minut temu, a_senior napisał:

Wczoraj spotkałem się z parą Polaków żyjących w Stanach od 40 lat. Mieszkają w Bostonie. Ona pracuje w służbie zdrowia, on, elektronik, pomimo 75 lat, pracuje w firmie produkującej między innymi podzespoły dla wojska. Dobrze się im powodzi. Pytałem na kogo zagłosują. On na Kamalę, mimo że stwierdził, że za prezydentury Donalda, powodziło mu się lepiej niż za Bidena. A ona na Donalda. Dlaczego? Bo na niepewne, nieprzewidywalne czasy lepszy jest nieprzewidywalny facet, którego różne światowe goźne oszołomy będą się bały. I niestety coś w tym jest.

No skoro uważasz, że coś w tym jest to straciłeś ostrość widzenia chyba Andrzeju:

W paru krajach do władzy doszli nieobliczalni szaleńcy - dogońmy ich, nie bądźmy gorsi. Brawo. U Amerykanów ten kretyn to może u nas np. Maciarewicz? Jest pomysł co?

• Like 1
  • Thanks 1

40 minut temu, a_senior napisał:

Rozumiem że cytujesz ludzi mieszkających w USA. To jest cenne. Natomiast Twoje ostatnie zdanie mnie zmroziło.

Ja rozumiem że są ludzie którzy popierają podejście konserwatywne do polityki: więcej wojska, mniej emigrantów. Z drugiej strony mamy świat umownie zwany liberalny czy też centrowy. Natomiast wszyscy jako ludzie powinniśmy zastanowić się czy warto popierać zwyrodnialców, kłamców i skrajnych manipulantów takich jakimi są Trump, a u nas np. wspomniany już Maciarewicz. Partia i ludzie nie powinni polityków ze swojego obozu bronić do upadłego.

Tu mi się podoba jak republikański Schwarzenegger uniósł się ponad swoje podwórko i stanął z boku. I odważnie przedstawił krytyczne zdanie wobec republikańskiego kandydata.

• Like 2
  • Thanks 1

25 minut temu, MarioJ napisał:

Rozumiem że cytujesz ludzi mieszkających w USA. To jest cenne. Natomiast Twoje ostatnie zdanie mnie zmroziło.

Ja rozumiem że są ludzie którzy popierają podejście konserwatywne do polityki: więcej wojska, mniej emigrantów. Z drugiej strony mamy świat umownie zwany liberalny czy też centrowy. Natomiast wszyscy jako ludzie powinniśmy zastanowić się czy warto popierać zwyrodnialców, kłamców i skrajnych manipulantów takich jakimi są Trump, a u nas np. wspomniany już Maciarewicz. Partia i ludzie nie powinni polityków ze swojego obozu bronić do upadłego.

Tu mi się podoba jak republikański Schwarzenegger uniósł się ponad swoje podwórko i stanął z boku. I odważnie przedstawił krytyczne zdanie wobec republikańskiego kandydata.

Wiesz ale wierzy w bozię, a właściwie to wystarczy, że tak mówi i już.

Edytowane przez Mitek

30 minut temu, MarioJ napisał:

Wszystko to prawda, ale jak sądzisz, z kim będzie sie bardziej liczył, a ściśle przed kim będzie miał większego pietra taki Kim czy Putin? Przed Kamalą czy Donaldem?