Skocz do zawartości

Piąty Zlot Twardzielek i Twardzieli - edycja zimowa 2025, głosowanko na stronie 4! SZCZEGÓŁY STRONA 8 🤦🏽‍♀️

.Beata.

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Victor napisał:

Swietne zdjęcie Adam 👌

Nie miałem na takiej narcie nigdy przyjemnosci zjechać z górki to nie moje narciarstwo volkl p10 fantasy oldtimer -narta zjazdowa mega świetnie obrazujaca dla mnie dziś ewolucje narciarstwa kiedyś i obecnie  .Brakuje jedynie na zdjęciu SLki 165  krótkiej narty taliowanej do krótkiego skretu dlaczego bo fajnie pokazuje jak sprzęt w nauczaniu narciarstwa się zmienił choć idea ta sam jednak sprzęt to już różne kalosze. Plus śmig o którym ciągle sie mówi . Zdefiniowałbym go jako krótki skręt na długiej narcie. Totalne co innego z dzisiejszą SLką. Dwa światy ta sama zajawka  . 

Mega fota bawcie się dobrze .💪

Cieszy czytanie takich głupot. Musisz wpaść na zlot bo masz p[arcie i energię ale głupio myślisz.  Oczywiście pisze tylko o technice na nartach bo rasizm to inna kwestia.

Edytowane przez Mitek
  • Like 1
  • Haha 1

14 godzin temu, Victor napisał:

Swietne zdjęcie Adam 👌

Nie miałem na takiej narcie nigdy przyjemnosci zjechać z górki to nie moje narciarstwo volkl p10 fantasy oldtimer -narta zjazdowa mega świetnie obrazujaca dla mnie dziś ewolucje narciarstwa kiedyś i obecnie  .Brakuje jedynie na zdjęciu SLki 165  krótkiej narty taliowanej do krótkiego skretu dlaczego bo fajnie pokazuje jak sprzęt w nauczaniu narciarstwa się zmienił choć idea ta sam jednak sprzęt to już różne kalosze. Plus śmig o którym ciągle sie mówi . Zdefiniowałbym go jako krótki skręt na długiej narcie. Totalne co innego z dzisiejszą SLką. Dwa światy ta sama zajawka  . 

Mega fota bawcie się dobrze .💪

Tam jest SL. Pod kurtką i to dokładnie z tego okresu co P10

• Like 1

12 godzin temu, KrzysiekK napisał:

Tam mi wejdzie tak koło 185 … teraz wchodzą 181 i jeszcze coś miejsca jest ale resztkowe… 

185 więc wejdą..co prawda  wiązania do 8,5 więc książkowo nie będzie ale powinno być OK .. Deski miały powędrować do Adama ale On i tak by je "podał dalej" żeby odgruzować szopę..

..podobno we wsi i tak już na niego mówią "Szopen"... 😉

• Haha 1

50 minut temu, Lexi napisał:

185 więc wejdą..co prawda  wiązania do 8,5 więc książkowo nie będzie ale powinno być OK .. Deski miały powędrować do Adama ale On i tak by je "podał dalej" żeby odgruzować szopę..

..podobno we wsi i tak już na niego mówią "Szopen"... 😉

Skoro i tak wieziesz je, to 🙂 Niech Adaś zdecyduje które do kogo pójdą. Ja tak samo nie będę umiał jeździć, bez względu na to jakie to będą narty. 😄

6 godzin temu, KrzysiekK napisał:

Skoro i tak wieziesz je, to 🙂 Niech Adaś zdecyduje które do kogo pójdą. Ja tak samo nie będę umiał jeździć, bez względu na to jakie to będą narty. 😄

Jak pojadę dużym autem to je zabiorę ..jak małym to nie - rok czy dwa dłużej im nie zaszkodzi ..narty jak wino..

• Like 1

@KrzysiekK. Byłem w szopie i wygrzebałem. Kastle WC s co sugeruje iż narta jest slalomowa w słusznym rozmiarze XXL czyli 205 cm. Szczerze reaktywacja tych nart przerasta moje możliwości...za dużo tematów do ogarnięcia. Jeżeli jesteś zainteresowany to: okucia - Tyrolia 150...zdrowo wysłużone ja bym poszukał coś świeżego. Okucia były przebijane ..są dziury do zalania. Warto ustalić co na tych deskach był pierwotnie. Krawędzi jest sporo..zrobienie struktury nie powinno sprawiać problemu. Niestety w jednej narcie rozwarstwiła się  piętka ale sądzę że temat jest do ogarnięcia. @KrzysiekKchcesz to masz ale jeden warunek...przywróć je do życia bo to fajne narty.IMG_20250107_175729.thumb.jpg.05732237867e7005c604ae65321469c1.jpgIMG_20250107_175611.thumb.jpg.58065d8c1d6a2aea5b17041ed6457b8f.jpg

• Thanks 1

3 minuty temu, Adam ..DUCH napisał:

@KrzysiekK. Byłem w szopie i wygrzebałem. Kastle WC s co sugeruje iż narta jest slalomowa w słusznym rozmiarze XXL czyli 205 cm. Szczerze reaktywacja tych nart przerasta moje możliwości...za dużo tematów do ogarnięcia. Jeżeli jesteś zainteresowany to: okucia - Tyrolia 150...zdrowo wysłużone ja bym poszukał coś świeżego. Okucia były przebijane ..są dziury do zalania. Warto ustalić co na tych deskach był pierwotnie. Krawędzi jest sporo..zrobienie struktury nie powinno sprawiać problemu. Niestety w jednej narcie rozwarstwiła się  piętka ale sądzę że temat jest do ogarnięcia. @KrzysiekKchcesz to masz ale jeden warunek...przywróć je do życia bo to fajne narty.IMG_20250107_175729.thumb.jpg.05732237867e7005c604ae65321469c1.jpgIMG_20250107_175611.thumb.jpg.58065d8c1d6a2aea5b17041ed6457b8f.jpg

Adaś, skoro Ty w branży i czujesz problem to mnie przerasta tym bardziej. Poza tym nie wejdą do auta na stówę. Szkoda, piękne. Szkoda żeby u mnie też leżały. Ale wielkie dzięki za chęci i czas poświęcony na grzebanie. 🙂 

1 godzinę temu, Adam ..DUCH napisał:

Cześć

Tyrolia 150 to mechanizm niezniszczalny. Miałem takie na początku lat 80 i działały bezbłędnie pomimo, że przez co najmniej 4 lata były skręcone na maxa. Nie pozbywaj się tych wiązań.

Pozdro

• Like 2
  • Haha 1

Godzinę temu, Mitek napisał:

Cześć

Tyrolia 150 to mechanizm niezniszczalny. Miałem takie na początku lat 80 i działały bezbłędnie pomimo, że przez co najmniej 4 lata były skręcone na maxa. Nie pozbywaj się tych wiązań.

Pozdro

4 lata? Reanimowalem te wiazania rocznik 1976 lub 7 a bylo to 2 lub 3 lata temu.... czyli dobrze licze? 47 lat miały  skrecone sprezyny. Nigdy ich nie luzowalem na lato i w takim stanie przeleżaly na strychu a temperatury latem tam bywaly spore.... wiazania byly calkowicie sprawne, nawet plastik na paskach (skistopow jeszcze nie mialy)  byl czarny i elastyczny..... skali DIN Tyr 150 jeszcze nie mialy wiec trudno porownac czy sprezyny zmiekły. "Na wyrwe" dalo sie ustawic jak kiedys.....

Edytowane przez mig
  • Like 2