Skocz do zawartości

Piąty Zlot Twardzielek i Twardzieli - edycja zimowa 2025, głosowanko na stronie 4! SZCZEGÓŁY STRONA 8 🤦🏽‍♀️

.Beata.

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, KrzysiekK napisał:

Narta ma 165cm, średnio 8cm szerokości. Daje to powierzchnię 0,132 mkw. Razy dwa to 0.164 mkw. Jeśli ważysz 90kg i wziąwszy pod uwagę że g ma 9.81 m/s2 niezmiennie to ciśnienie masz 3.3kPa. Da się zjechać. Tylko trzeba zapierdalac. 

Cześć

Czyli co? Jak jestem lżejszy to lepiej czy ja cięższy. Lepiej żeby wychodziło, że cięższy bo w zimie zawsze przytywam...

Pozdro

5 minut temu, Chertan napisał:

Najlepiej po powierzchni, a jak, to Krzychu napisał. Tzn dość szybko. Ino czy w ogóle umiesz w slalomki? I to 2 takie same?

Trzeba jeszcze pamiętać, jak mają zakrzywione dzioby to do środka muszą być skierowane, bo inaczej się rozjadą. Na Mosornym byłeś?

pozdro

• Haha 1

Godzinę temu, Adam ..DUCH napisał:

Się powiedziało to się robi. Te z prawej dla @Marcos73IMG_20250106_174356.thumb.jpg.aceeff5fcf18727f80f0c0409507f08d.jpg

Swietne zdjęcie Adam 👌

Nie miałem na takiej narcie nigdy przyjemnosci zjechać z górki to nie moje narciarstwo volkl p10 fantasy oldtimer -narta zjazdowa mega świetnie obrazujaca dla mnie dziś ewolucje narciarstwa kiedyś i obecnie  .Brakuje jedynie na zdjęciu SLki 165  krótkiej narty taliowanej do krótkiego skretu dlaczego bo fajnie pokazuje jak sprzęt w nauczaniu narciarstwa się zmienił choć idea ta sam jednak sprzęt to już różne kalosze. Plus śmig o którym ciągle sie mówi . Zdefiniowałbym go jako krótki skręt na długiej narcie. Totalne co innego z dzisiejszą SLką. Dwa światy ta sama zajawka  . 

Mega fota bawcie się dobrze .💪

3 godziny temu, Adam ..DUCH napisał:

Się powiedziało to się robi. Te z prawej dla @Marcos73IMG_20250106_174356.thumb.jpg.aceeff5fcf18727f80f0c0409507f08d.jpg

A nie masz, a może ktoś ma … do pozbycia się proste narty, znaczy ołówki? Dałes mi kiedyś na nich pojeździć i byłem pod wrażeniem. Jakby ktoś miał nie za miliony i weszłyby do boxa to bym przytulił … l

7 minut temu, KrzysiekK napisał:

A nie masz, a może ktoś ma … do pozbycia się proste narty, znaczy ołówki? Dałes mi kiedyś na nich pojeździć i byłem pod wrażeniem. Jakby ktoś miał nie za miliony i weszłyby do boxa to bym przytulił … l

I znowu mam iść do szopy....poważnie?? Mam fajne kastle WC. Muszę sprawdzić jaki stan. Jutro prześlę ci fotki. Ale tam chyba piętki słabe są

• Like 1

10 godzin temu, Mitek napisał:

Cześć

Jak k.....wa mam jechać na slalomce jak spadnie 10 mm??? Zastanów się!

Pozdro

Normalnie, robisz awanturę Pani na kasie, by wezwała managera, by ten puścił ratrak przed Tobą, bo jak jeździć w takich warunkach 😉.  

• Like 1
  • Haha 2

25 minut temu, KrzysiekK napisał:

Mam ale do boxa mogą Ci nie wejść - już dużym chłopcem byłem jak na nich jeździłem..

• Like 1