.Beata. Napisano Sobota o 11:23 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 11:23 1 godzinę temu, mig napisał: No i prognoze mrozu na nast week diabli wzieli... Oj nie przesadzaj… a tymczasem w Zwardoniu kolejkę do wyciągu dość konkretną widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Sobota o 13:58 Udostępnij Napisano Sobota o 13:58 3 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Citroenem się przebijałeś przez takie zaspy, że aż nie wierzę, że Cię coś zatrzymało Michale. Pozdro To bylo dawno. C5 podnosil sie o 12 cm...prześwit jak terenowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano Sobota o 16:02 Udostępnij Napisano Sobota o 16:02 4 godziny temu, .Beata. napisał: Oj nie przesadzaj… a tymczasem w Zwardoniu kolejkę do wyciągu dość konkretną widać Dzisiaj chyba wszędzie takie kolejki,sobota, długi weekend,powiew zimy ,ludzie poczuli zew. Dzisiaj pierwszy raz w tym roku staliśmy w kolejkach do wyciągu. Na Pilsku było do odstania 10 minut. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Sobota o 17:34 Udostępnij Napisano Sobota o 17:34 Godzinę temu, bubol.T napisał: Dzisiaj chyba wszędzie takie kolejki,sobota, długi weekend,powiew zimy ,ludzie poczuli zew. Dzisiaj pierwszy raz w tym roku staliśmy w kolejkach do wyciągu. Na Pilsku było do odstania 10 minut. Ja dzis z moją ekipą byliśmy na Bieszczad.ski. Takiego oblężenia nie widziałem tam dawno. To był po prostu jakiś koszmar. Działa 1/3 stoku, bo niedawno w ogóle odpalili. Jeździ się taką wąską kiszką na której na przemian Górki, Dolinki, Lodowe kulki, Lodowe placki i śnieg z armatek ( dobrze że nie hamujacy, pewnie dzięki -6) … Wokół armatki, mnóstwo ludzi pchających się na samą gore i schodzący potem z buta, odsypy po pas. Pojeździli kilka razy, potem coś ciepłego na ząb, potem jeszcze dwa razy zjazd dla utwierdzenia że pora do domu. Powrót. Wróciliśmy w całości, więc był to doskonały narciarski dzień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Sobota o 17:53 Udostępnij Napisano Sobota o 17:53 Cześć Pisałem to wielokrotnie: Są miejsca, okresy, pory dnia, pogoda i różne zbiegi tych czynników przy których na narty się nie jeździ. To nie jest jakiś przymus do zaliczenia. Najczęstszą przyczyna wypadków na nartach jest zaniechanie tzw. sztuki rezygnacji. Skoro jak stwierdziliście - jest totalna kicha, to po co w takim razie szliście jeszcze jeździć po posiłku? Osobiście jest to dla mnie temat dość dziwny i raczej z gatunku myślowej abstrakcji. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Sobota o 19:00 Udostępnij Napisano Sobota o 19:00 Godzinę temu, Mitek napisał: Są miejsca, okresy, pory dnia, pogoda i różne zbiegi tych czynników przy których na narty się nie jeździ. na nartach można jeździć zawsze - trzeba tylko chcieć a nie szukać wymówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano Sobota o 19:08 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 19:08 3 godziny temu, bubol.T napisał: Dzisiaj chyba wszędzie takie kolejki,sobota, długi weekend,powiew zimy ,ludzie poczuli zew. Dzisiaj pierwszy raz w tym roku staliśmy w kolejkach do wyciągu. Na Pilsku było do odstania 10 minut. 1 godzinę temu, KrzysiekK napisał: Ja dzis z moją ekipą byliśmy na Bieszczad.ski. Takiego oblężenia nie widziałem tam dawno. To był po prostu jakiś koszmar. Działa 1/3 stoku, bo niedawno w ogóle odpalili. Jeździ się taką wąską kiszką na której na przemian Górki, Dolinki, Lodowe kulki, Lodowe placki i śnieg z armatek ( dobrze że nie hamujacy, pewnie dzięki -6) … Wokół armatki, mnóstwo ludzi pchających się na samą gore i schodzący potem z buta, odsypy po pas. Pojeździli kilka razy, potem coś ciepłego na ząb, potem jeszcze dwa razy zjazd dla utwierdzenia że pora do domu. Powrót. Wróciliśmy w całości, więc był to doskonały narciarski dzień. Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Pisałem to wielokrotnie: Są miejsca, okresy, pory dnia, pogoda i różne zbiegi tych czynników przy których na narty się nie jeździ. To nie jest jakiś przymus do zaliczenia. Najczęstszą przyczyna wypadków na nartach jest zaniechanie tzw. sztuki rezygnacji. Skoro jak stwierdziliście - jest totalna kicha, to po co w takim razie szliście jeszcze jeździć po posiłku? Osobiście jest to dla mnie temat dość dziwny i raczej z gatunku myślowej abstrakcji. Pozdro To też dlatego spotykamy się za tydzień 😎 a właściwie to za 5 dni 🥳 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano Sobota o 19:39 Udostępnij Napisano Sobota o 19:39 (edytowane) Tak jak pisałem dziś pierwszy raz staliśmy po 10 minut do wyciągu, a to piaty dzień sezonu. Trzeba też patrzeć gdzie i w jakich godzinach jeździmy. Jak ktoś ma dłuższe wolne, to oczywiste jest,że szuka śniegu. Jutro też atakujemy Pilsko,albo Mosorny. Tymczasem właśnie otwarliśmy sezon grillowy, na zewnątrz-9 i gwieździste niebo, pogoda idealna wyjazd noworoczny też Pozdrowienia. Edytowane Sobota o 19:42 przez bubol.T 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano wczoraj o 18:35 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:35 U mnie jest malutka zmiana, myślę że nie będzie miała ona wpływu na moją dyspozycyjność. Pozostaję w dyspozycji szkoły jako instruktor awaryjny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Hej, no qrde pogubiony jestem co do planu zlotu: - czy ktoś przyjeżdża z czwartek wieczorem? - jaka jest przymiarka / gdzie planowane jest nartowanie w piątek? - ile par nart wolno przywieźć, bo się nie znam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowane) Cześć Na dzisiaj z tego co kojarzę to My, Michał i Nasze Poznańskie Dziewczyny - nie wiem czy ktoś jeszcze. To zależy, my chcieliśmy uderzyć na Pilsko niezależnie od polanów ekipy bo raczej mamy bardzo niewiele nart w tym sezonie ale gdy będzie chodziło więcej bo na jednej trasie możemy pojeździć w Zwardoniu przecież. Na dzisiaj dwa miejsca mamy. Wiesz Marek u nas niestety w tym roku wszystko co piszę jest "na dzisiaj", bo jutro może być zupełnie co innego. Prosimy o wybaczenie. Ile się da i wszystkie trzeba zanieść na stok i objeździć tylko, że nie można zakładać dwóch takich samych - taka jest zasada. Pozdro Edytowane 11 godzin temu przez Mitek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 11 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 11 godzin temu 16 minut temu, Kaem napisał: Hej, no qrde pogubiony jestem co do planu zlotu: - czy ktoś przyjeżdża z czwartek wieczorem? - jaka jest przymiarka / gdzie planowane jest nartowanie w piątek? - ile par nart wolno przywieźć, bo się nie znam? Ty też przyjeżdżasz w czwartek…. jeszcze dwa dni! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu W dniu 28.12.2024 o 13:51, Mitek napisał: to w piątek Pilsko. Jak będziecie to ja też będę rano... ruszyła Buczynka tak że jest na dziś 2,5km zjazdu.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu (edytowane) Cześć Będziemy w kontakcie na bieżąco. Widać, że zrobili tak, że przetrzyma a w Korbielowie w piątek zapowiadają opady więc może być zajebiście. A przepraszam, odpada - my nie mamy szerokich nart, ani nawet uniwersalnych. No może ja coś tam znajdę ale Rybelek ma tylko Mastera i SL-kę więc sobie ni ch...a nie poradzi. Nie będziemy ryzykować życia i zdrowia bez odpowiedniego sprzętu. Pozdro Edytowane 10 godzin temu przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 19 minut temu, Mitek napisał: Rybelek ma tylko Mastera i SL-kę więc sobie ni ch...a nie poradzi. Od czego jeest taśma klejąca.. ważne tylko żeby kleić długościami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 10 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 10 godzin temu To ja wezmę tą do pakowania, mam całą rolkę, dwustronną też mogę zabrać, w razie czego posklejam też siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 17 minut temu, .Beata. napisał: To ja wezmę tą do pakowania, mam całą rolkę, dwustronną też mogę zabrać, w razie czego posklejam też siebie do dwustronnej będziemy się przyklejać do Ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu (edytowane) Cześć Nie nie, to tak nie działa. Musisz najpierw potestować i obcykać sobie literki i cyferki. 😉 Ale to tylko etap końcowy... - Najpierw trzeba mieć odzież z membranami, co najmniej 20000 (nieważne, że jeździsz tylko w Szczyrku w dwa weekendy w roku) - Buty koniecznie dopasowywane przez bootfittera (nieważne, że od razu leżały idealnie i że to 80 z kapciem z gąbki) A już wiem: - słownictwo, najlepiej sporo anglizmów, zdradzających, że Narciarza Doskonałego pisałeś z Le Masterem a właściwie to Ty napisałeś a On zerżnął i sprzedał - ale też oczywiście piszemy nie o technikach a o stylach a śmig, nie mówiąc o innych technikach z elementem śladu ślizgowego jest po prostu archaicznym szuraniem porównywalnym do młócenia cepem w porównaniu z pracą kombajnu. Co tam jeszcze zabawnego jest niezbędne bo nie pamiętam..? Pozdro Edytowane 9 godzin temu przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Będziemy w kontakcie na bieżąco. Widać, że zrobili tak, że przetrzyma a w Korbielowie w piątek zapowiadają opady więc może być zajebiście. A przepraszam, odpada - my nie mamy szerokich nart, ani nawet uniwersalnych. No może ja coś tam znajdę ale Rybelek ma tylko Mastera i SL-kę więc sobie ni ch...a nie poradzi. Nie będziemy ryzykować życia i zdrowia bez odpowiedniego sprzętu. Pozdro wg Yr.no w piątek na Pilsku może spaść około 10 mm a w sobotę ok 6 mm śniegu; trzeba będzie na bieżąco to kontrolować, że jeśli się sprawdzi to dramatu nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 3 minuty temu, Kaem napisał: wg Yr.no w piątek na Pilsku może spaść około 10 mm a w sobotę ok 6 mm śniegu; trzeba będzie na bieżąco to kontrolować, że jeśli się sprawdzi to dramatu nie będzie Cześć Jak k.....wa mam jechać na slalomce jak spadnie 10 mm??? Zastanów się! Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 16 minut temu, Mitek napisał: Cześć Jak k.....wa mam jechać na slalomce jak spadnie 10 mm??? Zastanów się! Pozdro I oby tak było (opad). Koleżanka Zając była teraz na skiturach i pisała o fatalnych warunkach. Mało śniegu i masa kamulców. Mnie osobiście szkoda sprzętu. Wczoraj na Litwince wjechałem na parking na nartach (idiota?). Na szczęście samochód był blisko a narty miałem nowe żony a moje stare. Krawędzie całe ale ślizgi z ranami. Niby śnieg na parkingu był. Nawet sporo, ale niewystarczająco dużo. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu (edytowane) 11 minut temu, Marcos73 napisał: Mnie osobiście szkoda sprzętu. Też mi szkoda ....i co z tego.....cza tfardym byc..nje mientkim.. 😉 (zabierz deski żony 😉 ) Edytowane 9 godzin temu przez Lexi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 14 minut temu, Mitek napisał: Cześć Jak k.....wa mam jechać na slalomce jak spadnie 10 mm??? Zastanów się! Pozdro Narta ma 165cm, średnio 8cm szerokości. Daje to powierzchnię 0,132 mkw. Razy dwa to 0.164 mkw. Jeśli ważysz 90kg i wziąwszy pod uwagę że g ma 9.81 m/s2 niezmiennie to ciśnienie masz 3.3kPa. Da się zjechać. Tylko trzeba zapierdalac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, KrzysiekK napisał: Narta ma 165cm, średnio 8cm szerokości. Daje to powierzchnię 0,132 mkw. Razy dwa to 0.164 mkw. Jeśli ważysz 90kg i wziąwszy pod uwagę że g ma 9.81 m/s2 niezmiennie to ciśnienie masz 3.3kPa. Da się zjechać. Tylko trzeba zapierdalac. mam stare felki RC, w sam raz będą, zatem także biorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 38 minut temu, Mitek napisał: Cześć Jak k.....wa mam jechać na slalomce jak spadnie 10 mm??? Zastanów się! Pozdro prowokator qrde , a przy świecie wyrafinowany, bo większość się nabrała 😄 Mitek wiemy przecież - narta to tylko środek i jej typ ma znaczenie statystyczne (prawie), narciarz ma ogarnąć i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi