Skocz do zawartości

Piąty Zlot Twardzielek i Twardzieli - edycja zimowa 2025, głosowanko na stronie 4! SZCZEGÓŁY STRONA 8 🤦🏽‍♀️

.Beata.

Rekomendowane odpowiedzi

Miło było poznać szanowne grono forumowicz na żywo.

Szkoda, że tylko krótką chwilę, lae myślę następnym razem będzie do dłuższe spotkanie.

Dziękuję @Adam ..DUCHza uświadomienie mi, że to tak naprawdę to mało wiem ... w sumie nic nie wiem 🙂 oraz pokazanie ile jeszcze mi brakuje.

Obiecuję, że następnym razem będę lepiej przygotowany.

Droga powrotna trudna, ruch, błoto pośniegowe. 

@lubeckimwidziałem korek w stronę Żywca, na drodze stała ciężaróœka, i troche dalej rozwalony Peugeot.

Miłego szusowania życzę.

• Like 2

2 minuty temu, lubeckim napisał:

To pewnie to co poniżej. No cóż... Za rok,może dwa w końcu uda się dotrzeć 🙂 Za to z Adamem pewnie będę się widział za jakiś tydzień, najwyżej dwa.

image.png.a9a15d4e4421482092e7f3a8098bcb7d.png

Tak, ten. Pewnie ja też spotkam się z Adamem, gdzieś na koniec lutego, jak poćwiczę. 

Wspomnę tylko, ze okazało się że mamy wspólnego znajomego: SQ9NJE pewnie ci to coś mówi.

40 minut temu, lubeckim napisał:

No mówi,mówi. Boję się tylko zapytać w jakich okolicznościach ujawniłeś tą koincydencję 😄

Podczas wątku o stacji pogodowej, wrzuciłęś pozwolenie z kodem wywoławczym, i tak sie składa, że pracujemy razem z Przemkiem i od słowa do słowa 🙂

Godzinę temu, lubeckim napisał:

To pewnie to co poniżej. No cóż... Za rok,może dwa w końcu uda się dotrzeć 🙂 Za to z Adamem pewnie będę się widział za jakiś tydzień, najwyżej dwa.

image.png.a9a15d4e4421482092e7f3a8098bcb7d.png

Z tego powodu porzuciłem pomysł piątkowego wyjazdu z Katowic do Ślemienia. Normalnie w piątek jest ciężko, a dzisiaj nawet nie myślę. Zobaczymy, co przyniesie jutro.

1 hour ago, rulez said:

Podczas wątku o stacji pogodowej, wrzuciłęś pozwolenie z kodem wywoławczym, i tak sie składa, że pracujemy razem z Przemkiem i od słowa do słowa 🙂

Ty go namów może, żeby w końcu powrócił do nart. Bo o ile dobrze kojarzę, to swego czasu bardzo dużo jeździł w czymś, co nazywało się Harcerski Klub Narciarski.

26 minut temu, lubeckim napisał:

Ty go namów może, żeby w końcu powrócił do nart. Bo o ile dobrze kojarzę, to swego czasu bardzo dużo jeździł w czymś, co nazywało się Harcerski Klub Narciarski.

A wiesz, ze go namowilismy :), nawet jezdzil ostatnio w Krynicy :). 

40 minut temu, SzymQ napisał:

Widziałem dzisiaj człowieka w czapeczce na twintipach... Dawał radę jak ten:

https://youtube.com/shorts/OZZ1qHdIosA?si=M4ORT7h7dVVnU0L8

Widziałem też pewnego kozaka na jednej narcie... Dawał radę jak ten:

https://youtu.be/QHxmVRXoVMA?si=o7Y5eT4IupHrEqLF

Kozacki zlot. Nieobecni niech żałują 😉

To chyba na innym zlocie byłeś 😁

1 godzinę temu, SzymQ napisał:

Widziałem dzisiaj człowieka w czapeczce na twintipach... Dawał radę jak ten:

https://youtube.com/shorts/OZZ1qHdIosA?si=M4ORT7h7dVVnU0L8

Widziałem też pewnego kozaka na jednej narcie... Dawał radę jak ten:

https://youtu.be/QHxmVRXoVMA?si=o7Y5eT4IupHrEqLF

Kozacki zlot. Nieobecni niech żałują 😉

Amen.

• Thanks 2

To jakiś tajemny zlot ???

Że żadnych zdjęć nie ma, czy nawet kilku słów o tym jak jest, czy warto.

Za późno się o nim dowiedziałem, bo do Zwardonia mam blisko, ale inne plany na ten weekend. Ale jak tak czytam - a właściwie nie czytam, bo nie ma co, to chyba impreza dla wybranych ... ???

6 minut temu, moloo napisał:

To jakiś tajemny zlot ???

Że żadnych zdjęć nie ma, czy nawet kilku słów o tym jak jest, czy warto.

Za późno się o nim dowiedziałem, bo do Zwardonia mam blisko, ale inne plany na ten weekend. Ale jak tak czytam - a właściwie nie czytam, bo nie ma co, to chyba impreza dla wybranych ... ???

Co dzieje się w Zwardoniu, zostaje w Zwardoniu 😉. To impreza dla Wszystkich. Jest dość cykliczna.

p.s.

Może wreszcie uda mi się tam dojechać. Po co wszystko fotografować ?

• Thanks 2
  • Sad 1

12 godzin temu, moruniek napisał:

Co dzieje się w Zwardoniu, zostaje w Zwardoniu 😉. To impreza dla Wszystkich. Jest dość cykliczna.

p.s.

Takie podejście akurat za bardzo nie zachęca nowych ludzi,do przyjazdu, zwłaszcza jak nikogo osobiście nie znają .

Jeśli to ma być zlot forum, a nie tylko spotkanie twardzieli i twardzielek😄

Edytowane przez Edwin
  • Like 1

3 godziny temu, Edwin napisał:

Takie podejście akurat za bardzo nie zachęca nowych ludzi,do przyjazdu, zwłaszcza jak nikogo osobiście nie znają .

i cóż się czepiasz, przeczytaj tytuł tematu jeśli nie jesteś twardzielem i nie pojechałeś to Twój problem.

Nie każdy lubi szczerzyć swoją facjatę do objektywu - musisz to uszanować.

Zawsze możesz sam taki zlot zorganizować.

• Thanks 2
  • Sad 1

4 godziny temu, Edwin napisał:

Drogi w białym szaleństwie kolego. Koncepcja zlotu o charakterze otwartym - dostępnym dla każdego uczestnika SF jak i także dla osób nie związanych z forum zrodziła się w naszych głowach kilka lat temu i myślę że temat wypalił. Ja zaproponowałem miejsce (myślę że dosyć przystępne w kontekście dojazdowym) dla każdego. Na fali uniesienia Naszym forumowym reżyserem stała się @.Beata.(to oczywiście jedyny słuszny wybór był ot taki przez aklamację). Ja ze swojej strony w miarę możliwości organizuję zniżki na karnety, szkolenie (nie chcę słyszeć o żadnych pieniądzach - kask pasuje mi do rękawiczek:classic_biggrin:) lub inne atrakcje np stare narty do jazdy. Każdy i to bez wyjątku (tu chyba wypowiem się w ramach ogółu) jest mile widziany. Np w tej osłonie mieliśmy okazję pojeździć z najmłodszą uczestniczką zlotu która niewątpliwie pokazała nam jak można "bawić się narciarstwem", był ni z gruchy ni z pietruchy "stary forumoweiec" Tadziu który jak mi się wydaje, ba jestem tego pewien że spowodował u nie których opad szczęki ...że się da, a wiek nie ma żadnego znaczenia. Myślę że zorganizowane warsztaty dały niektórym narciarzom nieco do myślenia. "......twardzieli i twardzielek..." Forumowe "hasła" powstają z realnych zdarzeń z którymi mieliśmy do czynienia w trakcie zlotów i tak sobie myślę że jak wpadniesz do nas następnym razem z swoją drugą połową a ona w trakcie apre ski stwierdzi jednoznacznie że ".....potrzebuje czegoś dłuższego..." to myślę że wejdziesz w szerszy kontekst rozumienia. 

"Co było w ZW zostaje w ZW" - zasada zrodziła się samoistnie i ja akurat byłem jednym z pierwszych który ową zasadę złamał.....bura była. Grupówka oczywiście jest i z tego co wiem będzie to jedyna fotka udostępniona na forum.

To był jest i pozostanie zlot forumowych "twardzieli i twardzielek". Osób które są w stanie coś poświęcić. Taką mam nadzieję.

• Like 5
  • Thanks 4
  • Sad 1

Akurat w moim przypadku nie mam parcia na zdjęcia,czy filmy ze zlotu.

Ważne, że impreza się udała i czapki z głów za chęci organizacji.

Ze zlotów forumowych kiedyś organizowanych każdy dzielił się zdjęciami i posiadanymi filmami, stąd tylko taka aluzja.

Czyżby Tadeusz T dołączył?

Edytowane przez Edwin

7 minut temu, Edwin napisał:

Akurat w moim przypadku nie mam parcia na zdjęcia,czy filmy ze zlotu.

Ważne, że impreza się udała i czapki z głów za chęci organizacji.

Ze zlotów forumowych kiedyś organizowanych każdy dzielił się zdjęciami i posiadanymi filmami, stąd tylko taka aluzja.

Czyżby Tadeusz T dołączył?

Chyba tak. Jeżeli ten szpec miał taki nick i on to on to tak. Czapki z głów.....no i popatrz znów pojechałem .....co było w ZW zostaje w ZW....nie znam człowieka:classic_biggrin:

Edytowane przez Adam ..DUCH
  • Haha 4