Adam ..DUCH Napisano wczoraj o 16:46 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:46 12 minut temu, .Beata. napisał: Poważnie to aż tak się rzuciłeś na szkło. Zwłaszcza, jak nikogo innego nie było … Grimson sam sobie zrzuty robi Bo się pogniewam. Z Kamilem z Halki rozmawiałem dzisiaj....reżysera chce wreszcie poznać....nie wiem o co chodzi ale @Mitekbardzo pamięta?? - jakieś rozmowy przy szkle czy cuś tam. Generalnie Wszyscy macie serdeczne pozdrowienia o gestora OW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano wczoraj o 16:51 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:51 32 minuty temu, Adam ..DUCH napisał: Myślę że każdy a przy najmniej większość już wie że chodzi o narty Atomic w systemie Beta. Potwierdzam iż jest to seria 9 ale nie model 12. Ja się dobrze w necie zagłębić to znajdzie się film jak @Marek O na tych nartach w rysie pod Rysami zjeżdża. Jestem przekonany na granicy pewności że Marek temat ogarniał na tych mega krótkich, asymetrycznych fun carver-ach. Tak czy siak serwisant jest ustawiony i deski specjalnie dla @Marcos73będą zrobione z takim tycim charakterem.... Beta carv 9.11 ,sprytnie zakryłeś rzepem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 16:52 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:52 1 godzinę temu, .Beata. napisał: PILNE! pytanie od Gospodarza Halki: czy mig, kaem, Mitek i Rybelek są w stanie zrezygnować ze śniadania w piątek. Gospodarz będzie bardzo wdzięczny, jeśli nie będzie musiał przyjeżdżać wcześnie rano, aby zrobić tylko 4 śniadania. Cześć Jest to oczywisty skandal. Tak jest zawsze w polskich górach gdzie górale żerują na przyjezdnych biorą krocie za nic... itd. itp. Oczywiście dla nas nie ma problemu. 😉 Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 17:02 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:02 16 minut temu, Adam ..DUCH napisał: Krzysiek źle mnie zrozumiałeś. Temat mnie przerasta nie w sensie finansowym ale ilości "przepięknego" złomu który posiadam. A te narty - a moim zdaniem są poza "wampirami" i P10 i P30 moją perełką tyle że wymagają one poświęcenia czasowego. Wiesz to jest tak że np. "wampiry" wyciągnąłem z kosza, w bielsku ustaliłem jaki model wiązań, na SF zadałem pytanie, @Mitekodpowiedział i dostarczył okucia i to jeszcze w wersji sportowej na płycie, prosty serwis i działa. Przy tych kastlach trzeba czasu. Piętkę trzeba skleić - to problem nie jest (narty i tak będą używane okazjonalnie). Okucia odświeżyć (przody strasznie matowe są) trzeba poszukać Tyrolii 150 w lepszym stanie a najlepiej nowe - kolorystycznie lepsze by były te niebieskie ale to był chyba niższy model (130???). Problemem są skistopery - tu trzeba wymontować i piaskować. Krzysiek to nie są wielkie koszty ale czas??? a ja aktualnie mam na tapecie prześliczne Volkl Tiger na okuciach Ess - są tak proste że na geometrii wykreślnej mógł byś spokojnie kreski w rzutach robić, a do tego mają biały ślizg. Natomiast mając na stanie P30 tak na spokojnie mogę wydać P40 RC. Narty i tak na mnie za krótkie bo raptem mają coś ok 175. Adaś. Wiesz że ze mnie taki ekspert jak z koziej wiesz .. co będę tłumaczył. Sam nic nie zrobię. Chodziło mi o zakup nart na które bym sobie po prostu miał, od czasu do czasu ubrał na stok. Pamiętam tą dziwną reakcję śniegu na stopy jak jeździłem w tych które mi ostatnio dałeś do prób. Trzy lata temu, jak byłem tylko z Natką. To takie specyficzne trzymanie, inne niż na taliowanych. Ja się ani nie znam na takiej renowacji ani nie mam takiego serwisanta. Kasa ważna, ale poboczna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 17:04 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:04 (edytowane) 22 minuty temu, .Beata. napisał: Panie Krzysztofie, Pan za dużo myśli 😂 nie wiem co Adaś pokazuje, raczej przypomina gościa co stoi w Rio 😉 No może i przypomina. Ja nie wiem. Na szerokość toru dla smigu za wąsko, rozstaw ramion też za szeroki. Jedynie co mi przyszło do głowy to szerokość nart … w rozkroku, sumarycznie oczywiście…. 🤣 Edytowane wczoraj o 17:04 przez KrzysiekK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano wczoraj o 17:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:20 8 minut temu, KrzysiekK napisał: Adaś. Wiesz że ze mnie taki ekspert jak z koziej wiesz .. co będę tłumaczył. Sam nic nie zrobię. Chodziło mi o zakup nart na które bym sobie po prostu miał, od czasu do czasu ubrał na stok. Pamiętam tą dziwną reakcję śniegu na stopy jak jeździłem w tych które mi ostatnio dałeś do prób. Trzy lata temu, jak byłem tylko z Natką. To takie specyficzne trzymanie, inne niż na taliowanych. Ja się ani nie znam na takiej renowacji ani nie mam takiego serwisanta. Kasa ważna, ale poboczna. Fajnie że dostrzegasz różnicę. Wiesz to jest tak że ja generalnie orbituję w świecie SL - ucząc. Wszelkie braki takich nart nadrabiam a braków jest wiele i to poważnych. Ale Panie...Panie kiedy mam okazję ..rzadko ale kiedy mam okazję i wskakuję na "ołówki" to mam dokładnie te same odczucia co Ty. Tak masz rację ..kiedy ma się pod sobą jakieś min 195 prostej (w miarę linii) kiedy wiesz że cokolwiek robisz to 1 zależy tylko od ciebie, 2 nawet jak spieprzysz to i tak coś z tego wyjdzie, 3 narta trzyma. Dobrze @Krzysiek poszukam i znajdę Ci coś fajnego bez konieczności "super serwisu"...warunek jeden narty mają być jeżdżone a nie na "płot" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 17:26 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:26 19 minut temu, KrzysiekK napisał: No może i przypomina. Ja nie wiem. Na szerokość toru dla smigu za wąsko, rozstaw ramion też za szeroki. Jedynie co mi przyszło do głowy to szerokość nart … w rozkroku, sumarycznie oczywiście…. 🤣 Na szerokość toru do śmigu ideał, natomiast takich nart Krzychu to ja nie widziałem... ale może robią takie kwadraty. 🙂 Pozdrp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 17:28 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:28 Teraz, Mitek napisał: Na szerokość toru do śmigu ideał, natomiast takich nart Krzychu to ja nie widziałem... ale może robią takie kwadraty. 🙂 Pozdrp To taka analogia do szukania szerokiej narty do świeżego śniegu - Adaś opowiada kursantowi: "jak spadnie świeże, to bez takich na stok nie wchodź nawet" 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 17:38 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:38 4 minuty temu, Adam ..DUCH napisał: Fajnie że dostrzegasz różnicę. Wiesz to jest tak że ja generalnie orbituję w świecie SL - ucząc. Wszelkie braki takich nart nadrabiam a braków jest wiele i to poważnych. Ale Panie...Panie kiedy mam okazję ..rzadko ale kiedy mam okazję i wskakuję na "ołówki" to mam dokładnie te same odczucia co Ty. Tak masz rację ..kiedy ma się pod sobą jakieś min 195 prostej (w miarę linii) kiedy wiesz że cokolwiek robisz to 1 zależy tylko od ciebie, 2 nawet jak spieprzysz to i tak coś z tego wyjdzie, 3 narta trzyma. Dobrze @Krzysiek poszukam i znajdę Ci coś fajnego bez konieczności "super serwisu"...warunek jeden narty mają być jeżdżone a nie na "płot" Aby lepiej oddać to, co mnie zachwyca w narciarstwie pokażę Ci film. Różne opinie o Nim były, ale trenuje zawodnika, jeździ klasycznymi technikami. Dla mnie - jest gość ok. Abyś nie musiał dużo grzebać w tym skądinąd gadanym filmie. Zobacz fragmenty: 1:06 - ćwiczenie. Potem przechodzi w jazdę normalną. Skraca skręt. Piękne. 7:45 - jakaś archiwalna wstawka. Bajera. 11:24 - zabawy. Lekkość. 12:08 - na odsypach. Zabawa 17:33 - archiwalne. 18:32 - archiwalne, pewnie on sam. Nie wiem. Też super. Gracja w ruchu... Jak byłem na kasprowym, to zaraz w lewo od górnej stacji Gąsienicowej jest tak wcześniejszy zjazd, bardziej stromy. Starszy pan w stroju GOPR zjechał tam tak, jakby nie ważył nic. Stałem jak wryty. Adaś - carving jest super. Ja wiem. Ale takie techniki mi osobiście rozwalają obwody. Zachwyt i już. Nic nie poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano wczoraj o 17:38 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:38 Pytanie, bo już nie ogarniam kompletnie 😄 Kto będzie w piątek na miejscu we Zwardoniu? @Adam ..DUCH będziesz na miejscu? W sobotę o 9:00 jadę do Sappady ale wpadłbym wieczorem na kurtuazyjną wizytę tym bardziej, że za godzinę powinienem mieć nowe-stare gigantówki. Klonski z B-B niby ma coś ciekawego dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 17:43 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:43 1 minutę temu, lubeckim napisał: Pytanie, bo już nie ogarniam kompletnie 😄 Kto będzie w piątek na miejscu we Zwardoniu? @Adam ..DUCH będziesz na miejscu? W sobotę o 9:00 jadę do Sappady ale wpadłbym wieczorem na kurtuazyjną wizytę tym bardziej, że za godzinę powinienem mieć nowe-stare gigantówki. Klonski z B-B niby ma coś ciekawego dla mnie. Szkoda, że Cię nie będzie w sobotę 😞 Bardzo szkoda. Ja, jak mnie coś nie zeżre, przyjeżdżam w piątek wieczór. Nie śpię w Zwardoniu, ale jak będę na miejscu jeszcze o przyzwoitej godzinie, to wpadnę się przywitać i pogadać. Nr poszedł na priv. Możemy się zdzwaniać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano wczoraj o 17:46 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:46 Ok dostałem. No tak jakoś wyszło. Taka moja świecka tradycja, że za każdym razem jak jest zjazd, to ja mam coś innego w kalendarzu, a najczęściej nie ma mnie w kraju 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano wczoraj o 17:49 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:49 10 minut temu, lubeckim napisał: Pytanie, bo już nie ogarniam kompletnie 😄 Kto będzie w piątek na miejscu we Zwardoniu? @Adam ..DUCH będziesz na miejscu? W sobotę o 9:00 jadę do Sappady ale wpadłbym wieczorem na kurtuazyjną wizytę tym bardziej, że za godzinę powinienem mieć nowe-stare gigantówki. Klonski z B-B niby ma coś ciekawego dla mnie. Ja planuję wpaść na niewielką wizytę w PT wieczorem do Halki. Od rana jestem na stoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano wczoraj o 17:54 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:54 13 minut temu, KrzysiekK napisał: Aby lepiej oddać to, co mnie zachwyca w narciarstwie pokażę Ci film. Różne opinie o Nim były, ale trenuje zawodnika, jeździ klasycznymi technikami. Dla mnie - jest gość ok. Abyś nie musiał dużo grzebać w tym skądinąd gadanym filmie. Zobacz fragmenty: 1:06 - ćwiczenie. Potem przechodzi w jazdę normalną. Skraca skręt. Piękne. 7:45 - jakaś archiwalna wstawka. Bajera. 11:24 - zabawy. Lekkość. 12:08 - na odsypach. Zabawa 17:33 - archiwalne. 18:32 - archiwalne, pewnie on sam. Nie wiem. Też super. Gracja w ruchu... Jak byłem na kasprowym, to zaraz w lewo od górnej stacji Gąsienicowej jest tak wcześniejszy zjazd, bardziej stromy. Starszy pan w stroju GOPR zjechał tam tak, jakby nie ważył nic. Stałem jak wryty. Adaś - carving jest super. Ja wiem. Ale takie techniki mi osobiście rozwalają obwody. Zachwyt i już. Nic nie poradzę. Aby nie zamulać...wrzóć to do materiałów szkoleniowych i wpisz własne wnioski...Sorki za STOP....ja wiem że z deskami przesadziłem ale szkoleniowe video to już scandal. Spokojnie możemy się odnieść do starych technik - one wracają...ale nie to miejsce..zwłaszcza że już tam na początku widziałem wypuszczanie nart?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano wczoraj o 17:55 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 17:55 Godzinę temu, Adam ..DUCH napisał: Bo się pogniewam. 😘 9 minut temu, lubeckim napisał: Pytanie, bo już nie ogarniam kompletnie 😄 Kto będzie w piątek na miejscu we Zwardoniu? @Adam ..DUCH będziesz na miejscu? W sobotę o 9:00 jadę do Sappady ale wpadłbym wieczorem na kurtuazyjną wizytę tym bardziej, że za godzinę powinienem mieć nowe-stare gigantówki. Klonski z B-B niby ma coś ciekawego dla mnie. 1 minutę temu, Adam ..DUCH napisał: Ja planuję wpaść na niewielką wizytę w PT wieczorem do Halki. Od rana jestem na stoku. O to to właśnie, w piątek wieczorkiem widzimy się w Halce. Na piątek był też plan na Pilsko, ale o Pilsku mówił też coś Adaś na niedzielę, ale miał mieć ją wolną, ale ma być dyspozycyjny i w sumie to nie wiadomo. Jeśli przyklepiemy Pilsko w niedzielę, to ja bardzo chętnie poszuram w piątek w Zwardoniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano wczoraj o 17:58 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:58 3 godziny temu, .Beata. napisał: PILNE! pytanie od Gospodarza Halki: czy mig, kaem, Mitek i Rybelek są w stanie zrezygnować ze śniadania w piątek. Gospodarz będzie bardzo wdzięczny, jeśli nie będzie musiał przyjeżdżać wcześnie rano, aby zrobić tylko 4 śniadania. Ze mną nie ma problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano wczoraj o 18:00 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:00 1 minutę temu, .Beata. napisał: 😘 O to to właśnie, w piątek wieczorkiem widzimy się w Halce. Na piątek był też plan na Pilsko, ale o Pilsku mówił też coś Adaś na niedzielę, ale miał mieć ją wolną, ale ma być dyspozycyjny i w sumie to nie wiadomo. Jeśli przyklepiemy Pilsko w niedzielę, to ja bardzo chętnie poszuram w piątek w Zwardoniu. @.Beata.Z pilskiem jest tak że jak "góra" nie chodzi a z tego co wiem to nie chodzi, to nie ma po co jechać. Ja wpadnę do Was w pt po 16 a następnie w sobotę. I tu proponuję system alpejski - jazda do 16 i apre ski z obowiązkowym odprowadzeniem na PKP. Natomiast jeżeli komuś zależy na zewnętrznym ośrodku to można wybrać się na Oravska Leśna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano wczoraj o 18:02 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 18:02 Teraz, Adam ..DUCH napisał: @.Beata.Z pilskiem jest tak że jak "góra" nie chodzi a z tego co wiem to nie chodzi, to nie ma po co jechać. Ja wpadnę do Was w pt po 16 a następnie w sobotę. I tu proponuję system alpejski - jazda do 16 i apre ski z obowiązkowym odprowadzeniem na PKP. Natomiast jeżeli komuś zależy na zewnętrznym ośrodku to można wybrać się na Oravska Leśna. A Buczynka czy jakoś tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano wczoraj o 18:07 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:07 Mam do oddania kilka rzeczy: 1. 2 pary kijków Kompendrell 125 cm : 1 x szerokośc standart + 1 x cienkie. Biało - czarny uchwyt, czarny trzonek, kompletne, mało poobijane , ładne. Cena za parę: 4 dobre białe piwa. 2. Spodnie narciarskie damskie Volkl (nie wiem, kto dla nich szyje): nowe, rozmiar M, z metkami (i szelkami), od 2 lat w garderobie żony. Wyglądają bardzo przyzwoicie. Cena do uzgodnienia, nie więcej jak 50% orientacyjnej ceny sklepowej. 3. Narty Elan Prototype dł. 165, używane, stan BARDZO DOBRY, krawędzi multum, ślizgi bardzo dobre, wiązania 12 sygnowane Elan, rentalowe. W rzeczywistości to SLX Fusion w czarnym tajemniczym malowaniu, efektowne. Mam inne slalomki, więc oferuję. Cena około 700 zł do pogadania. Jeśli ktoś czymś zainteresowany, proszę o info dziś / jutro rano. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano wczoraj o 18:10 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:10 2 minuty temu, .Beata. napisał: A Buczynka czy jakoś tak? Tam jest zielono...No chyba że chcesz warunki takie jak na poprzednim zlocie kiedy ...oj główka bolała, oj w kościach łamało oj,,oj znaczy po trawie jeździć. A tak na poważnie. Ja jutro z menagerem naszej stacji pogadam jakie sa warunki na Pilsku - jego brat jest tam menagerem. Generalnie ustalę czy na Pilsko warto jechać. Znaczy ja wiem że Ty byś bardzo chciała (było nie chorować) ale moim zdaniem nie warto jak się na "kopułę" nie da wjechać i @.Beata.to Ci powie każdy kto choć raz na Pilsku przy dobrej pogodzie był. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek O Napisano wczoraj o 19:55 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:55 3 godziny temu, Adam ..DUCH napisał: Myślę że każdy a przy najmniej większość już wie że chodzi o narty Atomic w systemie Beta. Potwierdzam iż jest to seria 9 ale nie model 12. Ja się dobrze w necie zagłębić to znajdzie się film jak @Marek O na tych nartach w rysie pod Rysami zjeżdża. Jestem przekonany na granicy pewności że Marek temat ogarniał na tych mega krótkich, asymetrycznych fun carver-ach. Tak czy siak serwisant jest ustawiony i deski specjalnie dla @Marcos73będą zrobione z takim tycim charakterem.... Upsss jakie fajne wspomnienia!!!! Pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 19:58 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:58 Pogoda Zwardoń: Yr - Zwardoń - Detailed weather forecast as a graph Pogoda Korbielów: Yr - Korbielów - Detailed weather forecast as a graph Generalnie dla obu miejscówek: - czwartek na plusie - mocny zjazd temp z dodatniej na ujemną w piątek z samego rana, do niedzieli włącznie ma piździć i padać śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu (edytowane) 3 godziny temu, .Beata. napisał: A Buczynka czy jakoś tak? Buczynka pracuje i wygląda na to że bedzie pracowała a śniegu przybywa, w nocy z czwartku na piątek temp. drastycznie spadnie a jak nie spadnie to też powinno być super - rok temu deszcz napierdalał i było fajnie więc tego.... zapraszam w piątek rano na Pilsko. - w końcu to zlot twardzieli ma być a nie kółka różańcowego.. a Zwardoń się otwiera dopiero o 11 więc zdążycie wrócić jak Was "poważne góry" pokonają.. 😉 Edytowane 23 godziny temu przez Lexi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Ok. W piątek będę już miał od Klonski pożyczone (a potem może i kupione 🙂 ) gigantowe Heady. Chętnie wpadnę na jazdę wieczorną potestować przez godzinę albo dwie. Mam nadzieję,że potem @KrzysiekK i @Adam ..DUCH uda się zobaczyć 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 22 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 22 godziny temu Jeśli ma ktoś telefon do Michała, to poinformujcie go o swoim prowiancie na piątkowe śniadanie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi