Skocz do zawartości

Piąty Zlot Twardzielek i Twardzieli - edycja zimowa 2025, głosowanko na stronie 4! SZCZEGÓŁY STRONA 8 🤦🏽‍♀️

.Beata.

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, .Beata. napisał:

A jednak…

IMG_1830.thumb.jpeg.7ad5d887063a07126bf9aa266a48b042.jpeg

nie wiem, czy wszyscy na browara, ale Czerwone Wdzianko zapewne 🙂

będziemy jutro ok 15-tej, do zobaczenia 

No i mnie zatkało.....poważnie że aż tak???. A tak na marginesie Radek ps "klucha" l. 10 opanował pług i łuki płużne w stopniu umożliwiającym mu zjazd z "dużej górki" w nieco ponad godzinę. Kompletnie nie rozumie po Polsku bo to Słowak..."szpiczki ku sebe....pety od sebe....ruki do predu" Ale i tak mistrzem na dzisiaj był Piotrek z Australii co pierwszy raz w życiu śnieg widział znaczy tak dotykowo.

• Like 2

W dniu 6.01.2025 o 21:41, bubol.T napisał:

Czy to są beta race 9.12?

Poznaje po szachownicy, jeździłem na takich przez wiele sezonów.

Myślę że każdy a przy najmniej większość już wie że chodzi o narty Atomic w systemie Beta. Potwierdzam iż jest to seria 9 ale nie model 12. Ja się dobrze w necie zagłębić to znajdzie się film jak @Marek O na tych nartach w rysie pod Rysami zjeżdża. Jestem przekonany na granicy pewności że Marek temat ogarniał na tych mega krótkich, asymetrycznych fun carver-ach. Tak czy siak serwisant jest ustawiony i deski specjalnie dla @Marcos73będą zrobione z takim tycim charakterem....

• Like 2

W dniu 7.01.2025 o 11:30, KrzysiekK napisał:

Skoro i tak wieziesz je, to 🙂 Niech Adaś zdecyduje które do kogo pójdą. Ja tak samo nie będę umiał jeździć, bez względu na to jakie to będą narty. 😄

Krzysiek źle mnie zrozumiałeś. Temat mnie przerasta nie w sensie finansowym ale ilości "przepięknego" złomu który posiadam. A te narty - a moim zdaniem są poza "wampirami" i P10 i P30 moją perełką tyle że wymagają one poświęcenia czasowego. Wiesz to jest tak że np. "wampiry" wyciągnąłem z kosza, w bielsku ustaliłem jaki model wiązań, na SF zadałem pytanie, @Mitekodpowiedział i dostarczył okucia i to jeszcze w wersji sportowej na płycie, prosty serwis i działa. Przy tych kastlach trzeba czasu. Piętkę trzeba skleić - to problem nie jest (narty i tak będą używane okazjonalnie). Okucia odświeżyć (przody strasznie matowe są) trzeba poszukać Tyrolii 150 w lepszym stanie a najlepiej nowe - kolorystycznie lepsze by były te niebieskie ale to był chyba niższy model (130???). Problemem są skistopery - tu trzeba wymontować i piaskować. Krzysiek to nie są wielkie koszty ale czas??? a ja aktualnie mam na tapecie prześliczne Volkl Tiger na okuciach Ess - są tak proste że na geometrii wykreślnej mógł byś spokojnie kreski w rzutach robić, a do tego mają biały ślizg. Natomiast mając na stanie P30 tak na spokojnie mogę wydać P40 RC. Narty i tak na mnie za krótkie bo raptem mają coś ok 175.