KrzysiekK Napisano Poniedziałek o 21:09 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:09 2 minuty temu, Lexi napisał: Mam ale do boxa mogą Ci nie wejść - już dużym chłopcem byłem jak na nich jeździłem.. Tam mi wejdzie tak koło 185 … teraz wchodzą 181 i jeszcze coś miejsca jest ale resztkowe… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Poniedziałek o 21:59 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:59 (edytowane) 6 godzin temu, KrzysiekK napisał: Nie ma znaczenia. Należy tylko zap … szybko jechać 😉 Ale wiesz, że jest zupełnie inaczej w praktyce oczywiście. Pozdro Edytowane Poniedziałek o 22:06 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Poniedziałek o 22:01 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 22:01 (edytowane) 3 godziny temu, Victor napisał: Swietne zdjęcie Adam 👌 Nie miałem na takiej narcie nigdy przyjemnosci zjechać z górki to nie moje narciarstwo volkl p10 fantasy oldtimer -narta zjazdowa mega świetnie obrazujaca dla mnie dziś ewolucje narciarstwa kiedyś i obecnie .Brakuje jedynie na zdjęciu SLki 165 krótkiej narty taliowanej do krótkiego skretu dlaczego bo fajnie pokazuje jak sprzęt w nauczaniu narciarstwa się zmienił choć idea ta sam jednak sprzęt to już różne kalosze. Plus śmig o którym ciągle sie mówi . Zdefiniowałbym go jako krótki skręt na długiej narcie. Totalne co innego z dzisiejszą SLką. Dwa światy ta sama zajawka . Mega fota bawcie się dobrze .💪 Cieszy czytanie takich głupot. Musisz wpaść na zlot bo masz p[arcie i energię ale głupio myślisz. Oczywiście pisze tylko o technice na nartach bo rasizm to inna kwestia. Edytowane Poniedziałek o 22:10 przez Mitek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano wczoraj o 09:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:20 14 godzin temu, Victor napisał: Swietne zdjęcie Adam 👌 Nie miałem na takiej narcie nigdy przyjemnosci zjechać z górki to nie moje narciarstwo volkl p10 fantasy oldtimer -narta zjazdowa mega świetnie obrazujaca dla mnie dziś ewolucje narciarstwa kiedyś i obecnie .Brakuje jedynie na zdjęciu SLki 165 krótkiej narty taliowanej do krótkiego skretu dlaczego bo fajnie pokazuje jak sprzęt w nauczaniu narciarstwa się zmienił choć idea ta sam jednak sprzęt to już różne kalosze. Plus śmig o którym ciągle sie mówi . Zdefiniowałbym go jako krótki skręt na długiej narcie. Totalne co innego z dzisiejszą SLką. Dwa światy ta sama zajawka . Mega fota bawcie się dobrze .💪 Tam jest SL. Pod kurtką i to dokładnie z tego okresu co P10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 09:25 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:25 12 godzin temu, KrzysiekK napisał: Tam mi wejdzie tak koło 185 … teraz wchodzą 181 i jeszcze coś miejsca jest ale resztkowe… 185 więc wejdą..co prawda wiązania do 8,5 więc książkowo nie będzie ale powinno być OK .. Deski miały powędrować do Adama ale On i tak by je "podał dalej" żeby odgruzować szopę.. ..podobno we wsi i tak już na niego mówią "Szopen"... 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano wczoraj o 09:42 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:42 11 godzin temu, Mitek napisał: bo rasizm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 10:29 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:29 46 minut temu, Victor napisał: 55 lat temu jeszcze nie bylo kaskow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 10:30 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:30 50 minut temu, Lexi napisał: 185 więc wejdą..co prawda wiązania do 8,5 więc książkowo nie będzie ale powinno być OK .. Deski miały powędrować do Adama ale On i tak by je "podał dalej" żeby odgruzować szopę.. ..podobno we wsi i tak już na niego mówią "Szopen"... 😉 Skoro i tak wieziesz je, to 🙂 Niech Adaś zdecyduje które do kogo pójdą. Ja tak samo nie będę umiał jeździć, bez względu na to jakie to będą narty. 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 10:32 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:32 49 minut temu, Victor napisał: Przypomina mi się dowcip z zakończeniem : chcesz, opowiem ci bajeczkę ... ; chcesz, opowiem ci bajeczkę ... etc etc etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano wczoraj o 12:14 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:14 Przedstawiam harmonogram pracy ZW SKI środa 11-20 Czwartek 11-20 Piątek 11-20 Sobota 9-20 Niedziela 9-20 Temperatury na plusie ale rano skrzypi pod nartami. Dzisiaj fajny dzień bo mżawka a w nocy ma być na minusie więc z rana winno być twardo...bardzo twardo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano wczoraj o 12:16 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:16 Przypominam że w SO i ND jest zniżka na karnety 20 proc - hasło "Adam Ski Forum".....wiem wiem że Zuzanna je lubi tylko jesienią...ale mamy zimę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano wczoraj o 12:40 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 12:40 Jeśli dzisiejsza migawka ze stoku to zapowiedź ilości ludziów na nartach, to rzeknę iż przybędziemy tłumnie i jeszcze będzie miejsce na Wasze eksperymenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 12:41 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:41 Hasło: Czy to Pan oferował mi kościane guziki do kożuchów? Odzew: Handluję tylko guzikami z masy perłowej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 13:03 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:03 20 minut temu, Mitek napisał: Hasło: Czy to Pan oferował mi kościane guziki do kożuchów? Odzew: Handluję tylko guzikami z masy perłowej. Nie spamiętam. Tam na dole jest zasięg?! Albo nie , zrobię sobie screena … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano wczoraj o 15:04 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:04 2 godziny temu, Mitek napisał: Hasło: Czy to Pan oferował mi kościane guziki do kożuchów? Odzew: Handluję tylko guzikami z masy perłowej. Wiedziałem że nie będzie się Pan w stanie powstrzymać???. Nie wiem z jakich lokalizacji jedziecie ale liczę na "dobre połączenie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 16:55 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:55 (edytowane) .. Edytowane wczoraj o 16:55 przez Lexi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 16:59 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:59 6 godzin temu, KrzysiekK napisał: Skoro i tak wieziesz je, to 🙂 Niech Adaś zdecyduje które do kogo pójdą. Ja tak samo nie będę umiał jeździć, bez względu na to jakie to będą narty. 😄 Jak pojadę dużym autem to je zabiorę ..jak małym to nie - rok czy dwa dłużej im nie zaszkodzi ..narty jak wino.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano wczoraj o 17:04 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:04 20 godzin temu, KrzysiekK napisał: A nie masz, a może ktoś ma … do pozbycia się proste narty, znaczy ołówki? Dałes mi kiedyś na nich pojeździć i byłem pod wrażeniem. Jakby ktoś miał nie za miliony i weszłyby do boxa to bym przytulił … l Czekaj muszę to ogarnąć na telefonie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 17:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:13 13 minut temu, Lexi napisał: Jak pojadę dużym autem to je zabiorę ..jak małym to nie - rok czy dwa dłużej im nie zaszkodzi ..narty jak wino.. Luzik … weź małego bo się boje że będę miał najmniejszego na zlocie pa jaki warun … można w ping pinga grać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano wczoraj o 17:18 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:18 @KrzysiekK. Byłem w szopie i wygrzebałem. Kastle WC s co sugeruje iż narta jest slalomowa w słusznym rozmiarze XXL czyli 205 cm. Szczerze reaktywacja tych nart przerasta moje możliwości...za dużo tematów do ogarnięcia. Jeżeli jesteś zainteresowany to: okucia - Tyrolia 150...zdrowo wysłużone ja bym poszukał coś świeżego. Okucia były przebijane ..są dziury do zalania. Warto ustalić co na tych deskach był pierwotnie. Krawędzi jest sporo..zrobienie struktury nie powinno sprawiać problemu. Niestety w jednej narcie rozwarstwiła się piętka ale sądzę że temat jest do ogarnięcia. @KrzysiekKchcesz to masz ale jeden warunek...przywróć je do życia bo to fajne narty. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 17:24 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:24 3 minuty temu, Adam ..DUCH napisał: @KrzysiekK. Byłem w szopie i wygrzebałem. Kastle WC s co sugeruje iż narta jest slalomowa w słusznym rozmiarze XXL czyli 205 cm. Szczerze reaktywacja tych nart przerasta moje możliwości...za dużo tematów do ogarnięcia. Jeżeli jesteś zainteresowany to: okucia - Tyrolia 150...zdrowo wysłużone ja bym poszukał coś świeżego. Okucia były przebijane ..są dziury do zalania. Warto ustalić co na tych deskach był pierwotnie. Krawędzi jest sporo..zrobienie struktury nie powinno sprawiać problemu. Niestety w jednej narcie rozwarstwiła się piętka ale sądzę że temat jest do ogarnięcia. @KrzysiekKchcesz to masz ale jeden warunek...przywróć je do życia bo to fajne narty. Adaś, skoro Ty w branży i czujesz problem to mnie przerasta tym bardziej. Poza tym nie wejdą do auta na stówę. Szkoda, piękne. Szkoda żeby u mnie też leżały. Ale wielkie dzięki za chęci i czas poświęcony na grzebanie. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 17:31 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:31 17 minut temu, KrzysiekK napisał: boje że będę miał najmniejszego na zlocie Sorry Krzychu.. mój kolega podobno miał małego ale jego żona mówiła że "waryjat".. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano wczoraj o 17:33 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:33 19 minut temu, KrzysiekK napisał: Luzik … weź małego bo się boje że będę miał najmniejszego na zlocie Myślisz, że Lexi to ma wymiennego? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 18:51 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:51 1 godzinę temu, Adam ..DUCH napisał: @KrzysiekK. Byłem w szopie i wygrzebałem. Kastle WC s co sugeruje iż narta jest slalomowa w słusznym rozmiarze XXL czyli 205 cm. Szczerze reaktywacja tych nart przerasta moje możliwości...za dużo tematów do ogarnięcia. Jeżeli jesteś zainteresowany to: okucia - Tyrolia 150...zdrowo wysłużone ja bym poszukał coś świeżego. Okucia były przebijane ..są dziury do zalania. Warto ustalić co na tych deskach był pierwotnie. Krawędzi jest sporo..zrobienie struktury nie powinno sprawiać problemu. Niestety w jednej narcie rozwarstwiła się piętka ale sądzę że temat jest do ogarnięcia. @KrzysiekKchcesz to masz ale jeden warunek...przywróć je do życia bo to fajne narty. Cześć Tyrolia 150 to mechanizm niezniszczalny. Miałem takie na początku lat 80 i działały bezbłędnie pomimo, że przez co najmniej 4 lata były skręcone na maxa. Nie pozbywaj się tych wiązań. Pozdro 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano wczoraj o 19:57 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:57 (edytowane) Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Tyrolia 150 to mechanizm niezniszczalny. Miałem takie na początku lat 80 i działały bezbłędnie pomimo, że przez co najmniej 4 lata były skręcone na maxa. Nie pozbywaj się tych wiązań. Pozdro 4 lata? Reanimowalem te wiazania rocznik 1976 lub 7 a bylo to 2 lub 3 lata temu.... czyli dobrze licze? 47 lat miały skrecone sprezyny. Nigdy ich nie luzowalem na lato i w takim stanie przeleżaly na strychu a temperatury latem tam bywaly spore.... wiazania byly calkowicie sprawne, nawet plastik na paskach (skistopow jeszcze nie mialy) byl czarny i elastyczny..... skali DIN Tyr 150 jeszcze nie mialy wiec trudno porownac czy sprezyny zmiekły. "Na wyrwe" dalo sie ustawic jak kiedys..... Edytowane wczoraj o 20:03 przez mig 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi