Skocz do zawartości

Piąty Zlot Twardzielek i Twardzieli - edycja zimowa 2025, głosowanko na stronie 4! SZCZEGÓŁY STRONA 8 🤦🏽‍♀️

.Beata.

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, KrzysiekK napisał:

Narta ma 165cm, średnio 8cm szerokości. Daje to powierzchnię 0,132 mkw. Razy dwa to 0.164 mkw. Jeśli ważysz 90kg i wziąwszy pod uwagę że g ma 9.81 m/s2 niezmiennie to ciśnienie masz 3.3kPa. Da się zjechać. Tylko trzeba zapierdalac. 

Cześć

Czyli co? Jak jestem lżejszy to lepiej czy ja cięższy. Lepiej żeby wychodziło, że cięższy bo w zimie zawsze przytywam...

Pozdro

5 minut temu, Chertan napisał:

Najlepiej po powierzchni, a jak, to Krzychu napisał. Tzn dość szybko. Ino czy w ogóle umiesz w slalomki? I to 2 takie same?

Trzeba jeszcze pamiętać, jak mają zakrzywione dzioby to do środka muszą być skierowane, bo inaczej się rozjadą. Na Mosornym byłeś?

pozdro

• Haha 1

Godzinę temu, Adam ..DUCH napisał:

Się powiedziało to się robi. Te z prawej dla @Marcos73IMG_20250106_174356.thumb.jpg.aceeff5fcf18727f80f0c0409507f08d.jpg

Swietne zdjęcie Adam 👌

Nie miałem na takiej narcie nigdy przyjemnosci zjechać z górki to nie moje narciarstwo volkl p10 fantasy oldtimer -narta zjazdowa mega świetnie obrazujaca dla mnie dziś ewolucje narciarstwa kiedyś i obecnie  .Brakuje jedynie na zdjęciu SLki 165  krótkiej narty taliowanej do krótkiego skretu dlaczego bo fajnie pokazuje jak sprzęt w nauczaniu narciarstwa się zmienił choć idea ta sam jednak sprzęt to już różne kalosze. Plus śmig o którym ciągle sie mówi . Zdefiniowałbym go jako krótki skręt na długiej narcie. Totalne co innego z dzisiejszą SLką. Dwa światy ta sama zajawka  . 

Mega fota bawcie się dobrze .💪

3 godziny temu, Adam ..DUCH napisał:

Się powiedziało to się robi. Te z prawej dla @Marcos73IMG_20250106_174356.thumb.jpg.aceeff5fcf18727f80f0c0409507f08d.jpg

A nie masz, a może ktoś ma … do pozbycia się proste narty, znaczy ołówki? Dałes mi kiedyś na nich pojeździć i byłem pod wrażeniem. Jakby ktoś miał nie za miliony i weszłyby do boxa to bym przytulił … l

7 minut temu, KrzysiekK napisał:

A nie masz, a może ktoś ma … do pozbycia się proste narty, znaczy ołówki? Dałes mi kiedyś na nich pojeździć i byłem pod wrażeniem. Jakby ktoś miał nie za miliony i weszłyby do boxa to bym przytulił … l

I znowu mam iść do szopy....poważnie?? Mam fajne kastle WC. Muszę sprawdzić jaki stan. Jutro prześlę ci fotki. Ale tam chyba piętki słabe są

• Like 1

25 minut temu, KrzysiekK napisał:

Mam ale do boxa mogą Ci nie wejść - już dużym chłopcem byłem jak na nich jeździłem..

• Like 1