KrzysiekK Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września 4 minuty temu, a_senior napisał: Dzięki, dzięki. Rytmika to już od dawna nawala, choć na razie opanowana, czyli w normie (fachowo mówią rytm zatokowy), ale od pewnego czasu pojawiły się problemy z przerwami pracy serduszka. I trochę na wyrost, ale w tych sprawach żartów nie ma (40 letni syn znajomej, wysportowany, bez nałogów nie obudził sie pewnej nocy), założono mi rozrusznik. Niektórzy fachowcy twierdzą, że w pewnym wieku każdy, zwłaszcza chłop, powinien go mieć. W niczym nie przeszkadza, nawet rezonas jest dopuszczony, a uratować to liche życie może. Z dietą problemów nie ma, ale z abstynencją to u mnie różnie bywa. 😉 Faktem jest, że zbyt dużo tego co powoduje szum w głowie i błogi nastrój (co prawda u niektórych agresję, ale to nie mój casus) sprzyja niestety arytmii. O nartach i moim w nich udziale myślę coraz bardziej pozytywnie. 🙂 Nie wiem jaki będzie w nich udział lewej czy prawej stopy, ale od ho ho lat skręcam z odciążenia stopy zewnętrznej (przyszłej wewnętrznej). 🙂 Nawet zacząłem z małżonką omawiać najbliższą destynację (nie mylić z destylacją :)). Ja bym chciał jakieś Włochy, a ta czegoś z grubej rury, np. Ischgl. Pożywiom uwidim. Bardzo się cieszę Twoim optymizmem. U mnie dwa napady migotania a ze piwko mało a bardzo często, waga spora więc … było co rzucać… jak w dowcipie, żeby się lepiej poczuć. Na razie spokój. Zobaczymy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września Godzinę temu, KrzysiekK napisał: Bardzo się cieszę Twoim optymizmem. U mnie dwa napady migotania a ze piwko mało a bardzo często, waga spora więc … było co rzucać… jak w dowcipie, żeby się lepiej poczuć. Na razie spokój. Zobaczymy. Lepiej chuchać na zimne i... brać coś na rozrzedzenie krwi. Bo samo migotanie ponoć nie jest groźne. Ino tylko te ewentualne zakrzepy i ich konsekwencje. Ale gdyby migotanie się powtarzało to ablacja. Mnie bardzo pomogła. A wagę zawsze warto sprowadzić do tej właściwej. MŻ i WR. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września 16 minut temu, a_senior napisał: Lepiej chuchać na zimne i... brać coś na rozrzedzenie krwi. Bo samo migotanie ponoć nie jest groźne. Ino tylko te ewentualne zakrzepy i ich konsekwencje. Ale gdyby migotanie się powtarzało to ablacja. Mnie bardzo pomogła. A wagę zawsze warto sprowadzić do tej właściwej. MŻ i WR. 🙂 Miałem dwa epizody … październik i kwiecień .. myślimy o ablacji jakby się powtórzyło. Na razie zobaczymy zachowawczo. Na antykrzepliwe leczenie podobno nie mam wystarczająco dużo lat. 🤣 na razie zero migotań, nawet rolki z holterem nic nie pokazały… tylko panika w przychodni ze tachykardia bez powodu. A powód był i to celowy. Zero picia, waga w dół i .. nie gazować, nie hamować, obserwować .. jak to mówi mój mechanik. Co ciekawe … bez piwa -10kg w miesiąc, teraz zwolniło ale też spada. W życiu bym nie uwierzył… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 10 Września Udostępnij Napisano 10 Września 8 godzin temu, KrzysiekK napisał: Miałem dwa epizody … październik i kwiecień .. myślimy o ablacji jakby się powtórzyło. Na razie zobaczymy zachowawczo. Na antykrzepliwe leczenie podobno nie mam wystarczająco dużo lat. 🤣 na razie zero migotań, nawet rolki z holterem nic nie pokazały… tylko panika w przychodni ze tachykardia bez powodu. A powód był i to celowy. Zero picia, waga w dół i .. nie gazować, nie hamować, obserwować .. jak to mówi mój mechanik. Co ciekawe … bez piwa -10kg w miesiąc, teraz zwolniło ale też spada. W życiu bym nie uwierzył… Odstaw jeszcze wóde i rum to dopiero zobaczysz…😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 10 Września Udostępnij Napisano 10 Września 27 minut temu, Lexi napisał: Odstaw jeszcze wóde i rum to dopiero zobaczysz…😉 Wszystko odstawione .. alkohol tylko jak mi soczek sfermentuje z zaskoczenia … 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 10 Września Udostępnij Napisano 10 Września 9 godzin temu, KrzysiekK napisał: Wszystko odstawione .. alkohol tylko jak mi soczek sfermentuje z zaskoczenia … Na zlocie będą same odpowiednio-zaskakująco-odpowiednie soczki.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 10 Września Udostępnij Napisano 10 Września 3 minuty temu, .Beata. napisał: Na zlocie będą same odpowiednio-zaskakująco-odpowiednie soczki.. Beatko … ja znam te ekipę. Z wami można się dobrze bawić i na Cisowiance 🤗 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 10 Września Udostępnij Napisano 10 Września 10 minut temu, KrzysiekK napisał: Beatko … ja znam te ekipę. Z wami można się dobrze bawić i na Cisowiance 🤗 Wiem, że znasz. Wiem też, że Cisowianka również potrafi być zaskakująca;) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września Cisowianka to mieszkanka Cisownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi