Jan Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 2 godziny temu, Estka napisał: ona jest spokojna. Jako strażniczka ogniska domowego - pochwalam 😇 zazdrosna żona zdecydowanie gorsza od brudnej kurteczki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października 8 minut temu, a_senior napisał: Gdyby to ode mnie zależało nie prałbym ich nigdy. pomyśl ile sezonów będziesz musiał jeździć aby zbliżyć się do tych 250-300 dni kolegi @Marcos73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 11 Października Udostępnij Napisano 11 Października Czyli, podsumowując... Membranie nie szkodzą: deszcz, śnieg, błoto, smog, smar, sól z drogi, mocz z podłogi i ścian w WC, pryskające mydło, brud z orczyka, brud z gondoli, brud z ławki w wypożyczalni, zapachy z karczmy, tłuszcz ze stołu w karczmie, wosk z nart niesionych na ramieniu, ślina, smarki i pot właściciela. Dla membrany zabójcza jest czysta, chłodna woda i płyn przeznaczony do prania membrany. 2 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 11 Października Udostępnij Napisano 11 Października 8 godzin temu, Estka napisał: Czyli, podsumowując... Membranie nie szkodzą: deszcz, śnieg, błoto, smog, smar, sól z drogi, mocz z podłogi i ścian w WC, pryskające mydło, brud z orczyka, brud z gondoli, brud z ławki w wypożyczalni, zapachy z karczmy, tłuszcz ze stołu w karczmie, wosk z nart niesionych na ramieniu, ślina, smarki i pot właściciela. Dla membrany zabójcza jest czysta, chłodna woda i płyn przeznaczony do prania membrany. Jak Ty nic nie rozumiesz 😉 Szkodzą mniej, na tyle mają nieistotny wpływ, że jest to pomijalne 🙂 Poważnie, poprzednie kombi z ociepliną - były czyszczone chemicznie conajmniej raz w roku, ale tutaj naprawdę nie czuję takiej potrzeby - kolokwialnie mówiąc - brudu nie widać, a jak trochę widać - to dodaje tylko trochę sznytu, jak pocięte buty od krawędzi i krzywe kijki 😉. Ja osobiście używam go tylko na narty, nie po nartach i inne takie tam. Świetnie się sprawdza podczas aktywności, ale tak do chodzenia jest w nim zimno. Smog ? Dałaś czadu, w górach. Generalnie to non stop go wietrze jeżdżąc. W deszczu też jeżdżę, więc jakiś kontakt z wodą ma, nogawki na wiosennych śniegach są bezbłędnie doprane. Bardzo szybko schnie i nie robią się na nim zacieki. Spodnie mam krótki, moczu nie zbierają z podłogi, soli z drogi także, bo to bardzo cienki materiał i przed, jak i po zawsze podwijam nogawki powyżej kolana, bo tak się wygodniej chodzi. Widać tylko skarpety, a te piorę. Pisałem o przemyślanym kroju - taki właśnie jest - orczyk nie straszny - bo na tyłku wstawka i w kroku - nic nie widać - na plecach, tak samo, nic nie widać, na ramionach - tak samo - nic nie widać. Jedynie obawiam się prania, a raczej jego skutków, bo może będzie czysty, ale jak szlak trafi membranę - to po zawodach. Ato najlepsza rzecz w tym odzieniu. Podsumowując. Przekonałaś mnie, moje argumenty są niewystarczające, ponadto mam go tak długo, że już się zamortyzował. Idzie do pralni - postanowione. Jak się zniszczy to może sobie kupię nowy. Najlepiej taki sam, albo bardzo podobny. pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 11 Października Udostępnij Napisano 11 Października (edytowane) Godzinę temu, Marcos73 napisał: Jak Ty nic nie rozumiesz 😉 (...) Podsumowując. Przekonałaś mnie, moje argumenty są niewystarczające, ponadto mam go tak długo, że już się zamortyzował. Idzie do pralni - postanowione. Jak się zniszczy to może sobie kupię nowy. Najlepiej taki sam, albo bardzo podobny. Ja nic nie rozumiem?!? 😲 Przecież to Ty napisałeś, że swoją kurteczkę wypierzesz. Ja wyraźnie napisałam, że to może być dla membrany zabójcze! 😁 Edytowane 11 Października przez Estka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 11 Października Udostępnij Napisano 11 Października 39 minut temu, Estka napisał: Ja nic nie rozumiem?!? 😲 Przecież to Ty napisałeś, że swoją kurteczkę wypierzesz. Ja wyraźnie napisałam, że to może być dla membrany zabójcze! 😁 Bo najwyższy czas zmienić coś w życiu, bo się wkradła stagnacja 😉 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 11 Października Udostępnij Napisano 11 Października 6 minut temu, Marcos73 napisał: Bo najwyższy czas zmienić coś w życiu, bo się wkradła stagnacja 😉 pozdrawiam Kupiłeś nowe auto, którym będziesz woził kolegów na narty. Obyś tylko nie zmienił preferencji seksualnych 😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi