jan koval Napisano 20 Października 2007 Udostępnij Napisano 20 Października 2007 kto mial okazje jezdzic w tym samym czasie na podobnych nartach ktore roznily sie tylka konstrukcja jak w temacie??? jakie wrazenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devastator Napisano 20 Października 2007 Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Powiem Ci jak tylko będzie na tyle śniegu, że będzie się dało pojeździć . Nabyłem niedawno komórki Salomona, które właśnie mają konstrukcję cap (czy monocoque jak na nich pisze, ale wyglądają jak takie cap ), no i trzeba będzie popróbować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mus-tafa Napisano 20 Października 2007 Udostępnij Napisano 20 Października 2007 a czy na pewno te dwie konstrukcje można porównywać?wiem że snowboardziści często sie pytają która deska jest lepsza? cap czy sandwich?...a ponoć to jest źle sformułowane zapytanie...gdyż jeśli chce sie porównywać dwie konstrukcje w deskach-to można porównywać cap i sidewall, a nie cap i sandwich...ale może w nartach jest inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2007 a czy na pewno te dwie technologie można porównywać?wiem że snowboardziści często sie pytają która deska jest lepsza? cap czy sandwich?...a ponoć to jest źle sformułowane zapytanie...gdyż jeśli chce sie porównywać dwie konstrukcje w deskach-to można porównywać cap i sidewall, a nie cap i sandwich...ale może w nartach jest inaczej? w sumie jest tak ze mozna porownywac sandwich vs nie-sandwich moje pyt bylo troche nieprecyzyjne bo niektore sandwich maja dodany cap mi chodzi o porownanie sandwich do nie-sandwich: roznych firm ale identycznych wymiarach....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz Napisano 22 Października 2007 Udostępnij Napisano 22 Października 2007 w sumie jest tak ze mozna porownywac sandwich vs nie-sandwich moje pyt bylo troche nieprecyzyjne bo niektore sandwich maja dodany cap mi chodzi o porownanie sandwich do nie-sandwich: roznych firm ale identycznych wymiarach....... Moim zdaniem to sandwich jest drozszy w produkcji i dla tego z niego zrezygnowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldsnowjunky Napisano 22 Października 2007 Udostępnij Napisano 22 Października 2007 a czy na pewno te dwie konstrukcje można porównywać?wiem że snowboardziści często sie pytają która deska jest lepsza? cap czy sandwich?...a ponoć to jest źle sformułowane zapytanie...gdyż jeśli chce sie porównywać dwie konstrukcje w deskach-to można porównywać cap i sidewall, a nie cap i sandwich...ale może w nartach jest inaczej?Zgadzam sie z cap a sidewall. Osobiscie nie wiem co to "nie sandwich", ale nie jestem expertem w temacie. Stare Bandit XX i XXX mialy konstrukcje "dualtech", czyli czesciowo cap(przekaz energii) i czesciowo sidewall(ze wzgledu na trwalosc). Do tej pory sporo ludzi na nich jezdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 22 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Zgadzam sie z cap a sidewall. Osobiscie nie wiem co to "nie sandwich", ale nie jestem expertem w temacie. Stare Bandit XX i XXX mialy konstrukcje "dualtech", czyli czesciowo cap(przekaz energii) i czesciowo sidewall(ze wzgledu na trwalosc). Do tej pory sporo ludzi na nich jezdzi. nie sandwich to wszystko, co nie ma konstrukcji sandwich: uzywam sandwich jako prekursora w konstrukcji nart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldsnowjunky Napisano 23 Października 2007 Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Do tej pory wiekszosc nart, z wyjatkiem tych pierwszych calych z drewna, miala konstrukcje sandwich, czyli laminat kilku roznych materialow. Nowe technologie jak np. air channels przez Fischer, czy chassis, maja na celu stworzenie lekkiej narty, ktora zachowuje te same cechy co tradycyjna "kanapka"(ha, ha). Osobiscie uwazam, ze duzo nowych (nie wszystkie) technologii to marketingowy trick. Takie sa prawa rynku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi