zan Napisano 14 Października 2007 Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witam wszystkich. W moim poscie chcialbym poradzic sie co do doboru nart. Posiadam 175cm wzrostu i 70 kg wagi. Moje umiejetnosci oceniam na 6. Lubie krotkie skrety. Bardzo spodobaly mi sie narty Volkl p60 sc racing jednak nie wiem czy dam sobie na nich rade. Jezdze co weekend na krotkich czerwonych stokach obok mojego miasta oraz okolo 2-3 dni na czyms wiekszym typu bialka. Bardzo prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eismann Napisano 15 Października 2007 Udostępnij Napisano 15 Października 2007 uważam, że nie należy demonizować tej półki nart. sam mam p60 rc i jeśli dobrze dobierzesz długość to będziesz miał ogromną frajdę z jazdy na tych nartkach. na pewno pomogą szlifować technikę. do twojego wzrostu długość 163cm wg mnie byłaby ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zan Napisano 15 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2007 A co powiedzialbys o dlugosci 155 dla mnie ?? beda za krotkie czy dadza rade ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eismann Napisano 15 Października 2007 Udostępnij Napisano 15 Października 2007 -20 nie wiem czy nie za bardzo, ale jeżeli chcesz tylko krótki slalom to raczej ok różnica w promieniu nie jest chyba kolosalna jak dobrze pamiętam i fun poszalejesz sam czasem biorę 147cm od żonki r11m i szaleństwo jest niezłe, ale... jednak skłoniłbym się do 163cm. będą trochę szybsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi