Jan Napisano 7 Czerwca Udostępnij Napisano 7 Czerwca 6 minut temu, Dolores napisał: ale tak już mam. 🙂 tak też myślałem - kolejny wirtualny profil 11 minut temu, Mitek napisał: A co Ci filmik pomoże na poziomie doboru narty nie chodziło mi o dobór 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolores Napisano 7 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca (edytowane) Nie każdy ma ochotę dzielić się z internetem swoimi prywatnymi zdjęciami. Proszę nie szukać w tym drugiego dna. Edytowane 7 Czerwca przez Dolores 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca 9 godzin temu, Dolores napisał: Nie każdy ma ochotę dzielić się z internetem swoimi prywatnymi zdjęciami. Proszę nie szukać w tym drugiego dna. a jakie masz buty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolores Napisano 8 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca (edytowane) Buty mam świerzo zakupione, udało mi się je wyrwać za 530 zł na wyprzedaży, dlatego myślałam, że skoro buty wyprzedają to i narty teraz też, a buty to: head formula 85 W z regulacją flexa do 95, ale czy to nie jest chwyt marketingowy to nie wiem. Jak dodatkowa śrubka może zmienić flex buta. 🤷 Edytowane 8 Czerwca przez Dolores Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca 6 godzin temu, Dolores napisał: Buty mam świerzo zakupione, udało mi się je wyrwać za 530 zł na wyprzedaży, dlatego myślałam, że skoro buty wyprzedają to i narty teraz też, a buty to: head formula 85 W z regulacją flexa do 95, ale czy to nie jest chwyt marketingowy to nie wiem. Jak dodatkowa śrubka może zmienić flex buta. 🤷 ..troche zmieni (nieznacznie).. nie zauważysz bo i sam flex to umowne wartości.. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca 19 godzin temu, Dolores napisał: ma ochotę dzielić się z internetem swoimi prywatnymi zdjęciami. Forum to nie jakieś tam internety tylko grupa przyjaciół, która spotyka się także w realu i nieźle by było popatrzeć sobie w oczy. Chwilowo jesteś tylko wirtualnym istnieniem albo osobą ubraną tak jak ta istota która próbuje wyciągnąć informacje nie dając nic w zamian, a wracając do nart to taki przykład z rzeczywistości, moja córka 174 cm i 60 kg żywej wagi dołączyła do wyjazdu narciarskiego w Alpy dosyć spontanicznie i przyjechała bez nart, zakładając że papuś coś wykombinuje. Moja córka uczyła się jako dziecko w erze nart określanych jako ołówki, miała bardzo dużą przerwę, umiejętności ok 5/10 bez ambicji jazdy ciętej. Wybór był taki jak na zdjęciu najbardziej logicznie wzięła Völkl Flair Elite 76 i cakiem nieźle sobie radziła ale następnego dnia wzięła juniorskie GS Racetiger o promieniu 17 m i to było dla niej odkrycie życia narciarskiego, już do końca nie chciała innych nart, nawet cięty na dużej prędkości wychodził jak bułka z masłem 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca (edytowane) Godzinę temu, Jan napisał: Forum to nie jakieś tam internety tylko grupa przyjaciół, która spotyka się także w realu i nieźle by było popatrzeć sobie w oczy. Chwilowo jesteś tylko wirtualnym istnieniem albo osobą ubraną tak jak ta istota która próbuje wyciągnąć informacje nie dając nic w zamian, Może nie chce być w bazie 30 miliardów zdjęć którymi chwali się Clearview AI? Edytowane 8 Czerwca przez kordiankw 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca 29 minut temu, Jan napisał: Forum to nie jakieś tam internety tylko grupa przyjaciół, która spotyka się także w realu i nieźle by było popatrzeć sobie w oczy. Chwilowo jesteś tylko wirtualnym istnieniem albo osobą ubraną tak jak ta istota która próbuje wyciągnąć informacje nie dając nic w zamian, a wracając do nart to taki przykład z rzeczywistości, moja córka 174 cm i 60 kg żywej wagi dołączyła do wyjazdu narciarskiego w Alpy dosyć spontanicznie i przyjechała bez nart, zakładając że papuś coś wykombinuje. Moja córka uczyła się jako dziecko w erze nart określanych jako ołówki, miała bardzo dużą przerwę, umiejętności ok 5/10 bez ambicji jazdy ciętej. Wybór był taki jak na zdjęciu najbardziej logicznie wzięła Völkl Flair Elite 76 i cakiem nieźle sobie radziła ale następnego dnia wzięła juniorskie GS Racetiger o promieniu 17 m i to było dla niej odkrycie życia narciarskiego, już do końca nie chciała innych nart, nawet cięty na dużej prędkości wychodził jak bułka z masłem Wiemy, że Ty przyjaciół wyciągasz jak króliki z kapelusza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2 minuty temu, star napisał: Wiemy, piszesz o sobie w liczbie mnogiej ? no już nieźle to gwiazdorstwo we Łbach WAM namieszało 👽 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2 minuty temu, Jan napisał: piszesz o sobie w liczbie mnogiej ? no już nieźle to gwiazdorstwo we Łbach WAM namieszało 👽 Nie no, Mitek też się dziwił jaki z ciebie przyjacielski miś prawie jak ten z Krupówek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca 49 minut temu, Jan napisał: Forum to nie jakieś tam internety tylko grupa przyjaciół, która spotyka się także w realu i nieźle by było popatrzeć sobie w oczy. Chwilowo jesteś tylko wirtualnym istnieniem albo osobą ubraną tak jak ta istota która próbuje wyciągnąć informacje nie dając nic w zamian, a wracając do nart to taki przykład z rzeczywistości, moja córka 174 cm i 60 kg żywej wagi dołączyła do wyjazdu narciarskiego w Alpy dosyć spontanicznie i przyjechała bez nart, zakładając że papuś coś wykombinuje. Moja córka uczyła się jako dziecko w erze nart określanych jako ołówki, miała bardzo dużą przerwę, umiejętności ok 5/10 bez ambicji jazdy ciętej. Wybór był taki jak na zdjęciu najbardziej logicznie wzięła Völkl Flair Elite 76 i cakiem nieźle sobie radziła ale następnego dnia wzięła juniorskie GS Racetiger o promieniu 17 m i to było dla niej odkrycie życia narciarskiego, już do końca nie chciała innych nart, nawet cięty na dużej prędkości wychodził jak bułka z masłem Też kolekcja niczego sobie😀. pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca 23 godziny temu, Dolores napisał: Do Wawy mam niedaleko 140 km, więc nie jest źle. Myślałam, że sprzątanie magazynów rozpoczyna się zaraz po sezonie. Dlatego napisałam teraz temat. Ale jeżeli piszesz, że w później no to zaczekam. Niee. Jestem prawdziwa, jeżeli tak to można nazwać 🙂 Kilka zdjęć by się znalazło, tylko mnie w kadrze nie będzie. Mam taką swoją zasadę, że nie wrzucam swoich zdjęć do neta. Wiem, że dziwne to w tych czasach, ale tak już mam. 🙂 Cześć Fajnie, też tak mam, z tymi zdjęciami. Mam nawet takie dość sprawdzone spostrzeżenie, że im ktoś dba bardziej o swój sieciowy wizerunek tym słabszy jest realnie - sprawdzone, zweryfikowane...;) Pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca 3 godziny temu, Jan napisał: Forum to nie jakieś tam internety tylko grupa przyjaciół, która spotyka się także w realu i nieźle by było popatrzeć sobie w oczy. Chwilowo jesteś tylko wirtualnym istnieniem albo osobą ubraną tak jak ta istota która próbuje wyciągnąć informacje nie dając nic w zamian, a wracając do nart to taki przykład z rzeczywistości, moja córka 174 cm i 60 kg żywej wagi dołączyła do wyjazdu narciarskiego w Alpy dosyć spontanicznie i przyjechała bez nart, zakładając że papuś coś wykombinuje. Moja córka uczyła się jako dziecko w erze nart określanych jako ołówki, miała bardzo dużą przerwę, umiejętności ok 5/10 bez ambicji jazdy ciętej. Wybór był taki jak na zdjęciu najbardziej logicznie wzięła Völkl Flair Elite 76 i cakiem nieźle sobie radziła ale następnego dnia wzięła juniorskie GS Racetiger o promieniu 17 m i to było dla niej odkrycie życia narciarskiego, już do końca nie chciała innych nart, nawet cięty na dużej prędkości wychodził jak bułka z masłem Akurat w Twoim przypadku nie sadziłbym się jako osoba mająca pojęcie o doborze nart do szkolenia, o szkoleniu itd. Pod tym względem jesteś bardziej drewniany niż wierzeje podsiedleckiej stodoły. Nie odbiera Ci to oczywiście znajomości gór, znakomitego doświadczenia, przeżyć związanych z narciarstwem wysokogórskim itd.... - Szacun. Ale nie deprecjonuj mile piszącej koleżanki tylko dlatego, że nie potrafisz odróżnić pługu od oporu... OK...? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca 12 godzin temu, Dolores napisał: Buty mam świerzo zakupione, udało mi się je wyrwać za 530 zł na wyprzedaży, dlatego myślałam, że skoro buty wyprzedają to i narty teraz też, a buty to: head formula 85 W z regulacją flexa do 95, ale czy to nie jest chwyt marketingowy to nie wiem. Jak dodatkowa śrubka może zmienić flex buta. 🤷 Cześć Realnie ta śruba to bzdura - sprawdziłem ja i paru kolegów. Ale wiesz..,. coś trzeba ludziom napisać, jakoś ich zanęcić. Nie popełniłaś błędu. Kupiłaś fajne buty w dobrej cenie. Buty to podstawowy sprzęt narciarza i warto mieć swoje spasowane i lubiane. Co do nart... ja nie wiem czy lepiej teraz czy lepiej po wakacjach... naprawdę. Okazja może zdarzyć się zawsze - ale raczej przed sezonem chłopaki opróżniają magazyny i czasami pojawiają się perełki. W każdym razie bądźmy w kontakcie bo moja żona też potrzebuje nowe nartki więc będę trzymał rękę na pulsie... A nik Dolores jest mi niezwykle bliski ale jakbym napisał dlaczego to.... Czy ktoś zna twórczość Jamesa Olivera Carwooda? Pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolores Napisano 8 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 33 minuty temu, Mitek napisał: W każdym razie bądźmy w kontakcie bo moja żona też potrzebuje nowe nartki więc będę trzymał rękę na pulsie... Bardzo dziękuję. Jak byś znalazł coś ciekawego to napisz wiadomość, bądź tu w temacie. Będę wdzięczna 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Czerwca Udostępnij Napisano 9 Czerwca Zawsze pozostaje jeszcze @Bruner79 z tego forum. Narty z tego źródła nigdy nie będą pomyłką.... 🙂 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolores Napisano 9 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca Kolega @Bruner79 udziela się w tym dziale, czy powinnam może napisać prywatną wiadomość? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Czerwca Udostępnij Napisano 9 Czerwca 5 minut temu, Dolores napisał: Kolega @Bruner79 udziela się w tym dziale, czy powinnam może napisać prywatną wiadomość? Lepiej napisz.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Czerwca Udostępnij Napisano 9 Czerwca 1 godzinę temu, Dolores napisał: Kolega @Bruner79 udziela się w tym dziale, czy powinnam może napisać prywatną wiadomość? Cześć Tak warto. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 9 Czerwca Udostępnij Napisano 9 Czerwca 15 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Realnie ta śruba to bzdura - sprawdziłem ja i paru kolegów. Ale wiesz..,. coś trzeba ludziom napisać, jakoś ich zanęcić. Nie popełniłaś błędu. Kupiłaś fajne buty w dobrej cenie. Buty to podstawowy sprzęt narciarza i warto mieć swoje spasowane i lubiane. Co do nart... ja nie wiem czy lepiej teraz czy lepiej po wakacjach... naprawdę. Okazja może zdarzyć się zawsze - ale raczej przed sezonem chłopaki opróżniają magazyny i czasami pojawiają się perełki. W każdym razie bądźmy w kontakcie bo moja żona też potrzebuje nowe nartki więc będę trzymał rękę na pulsie... A nik Dolores jest mi niezwykle bliski ale jakbym napisał dlaczego to.... Czy ktoś zna twórczość Jamesa Olivera Carwooda? Pozdro Nie bzdura - działa. Ale przy tej granicy flexu i testowaniu przez dorosłych mężczyzn zmiana o "10" jest mocno ulotna. Przy całym szacunku @Mitek czy blaszka, czy lifter, czy podcięcie buta daje zmianę. Z drugiej strony Curex, w zamieszaniu z psem zapomniała swoich butów (flex 120, ustawiony canting, wkładka) i jechała egzamin na PI (SL + figury) w pożyczonym sprzęcie z najbliższej parkingu wypożyczalni (jakieś 65). Jak widać można 🙂 FIrmy zawsze mają swój stock, nie koniecznie w Polsce. Cofnij dwa lata rocznikiem narty, poszukaj, pisz do dystrybutorów a nie po sklepach i pojawią się inne ceny 🙂 . M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Czerwca Udostępnij Napisano 9 Czerwca (edytowane) Cześć Z punktu widzenia wytrenowanej zawodniczki walczącej o setne każdy niuans jest ważny. Z punktu widzenia amatorskiej jazdy po ubitym jest to bzdura pomijalna. Swego czasu zgubiłem jedną śrubę w swoich butach i nigdy bym się nie zorientował, gdybym tego nie zauważył. Następnego dnia celowo założyłem buty nie zwracając uwagi w którym śruby nie ma i pomimo, że wiedziałem o tym, nie byłem w stanie określić w którym jest komplet, a który jest niby bardziej elastyczny. Później zaczęliśmy wykręcać śruby - jeżeli ktoś miał taką opcję - i NIKT nie był w stanie określić w którym bucie śruby nie ma. Sami narciarze jeżdżący na poziomie instruktorskim. Pozdro Edytowane 9 Czerwca przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Czerwca Udostępnij Napisano 9 Czerwca 1 godzinę temu, Marxx74x napisał: FIrmy zawsze mają swój stock, nie koniecznie w Polsce. Cofnij dwa lata rocznikiem narty, poszukaj, pisz do dystrybutorów a nie po sklepach i pojawią się inne ceny 🙂 . Taka zagrywka mogłaby mieć sens gdyby koleżanka chciała kupić pakiet nart. W wypadku jednej pary posunięcie dystrybutora byłoby idiotyczne.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 9 Czerwca Udostępnij Napisano 9 Czerwca Nie. Na nartach sprzed 2-3 sezonów bywa różnie. M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Czerwca Udostępnij Napisano 9 Czerwca 59 minut temu, Marxx74x napisał: Nie. Na nartach sprzed 2-3 sezonów bywa różnie. M Sorry.. takich ruchów NIE WOLNO robić - kto tak robi z reguły kończy szybko przygodę z handlem.. a przynajmniej powinien ( wiem tu jest Polska 🙂 ) .. ja w każdym razie kibicuje zdrowym zasadom biznesu (nie mylić z rynkiem) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 9 Czerwca Udostępnij Napisano 9 Czerwca No to jeszcze raz : piszę wprost o nartach mających 2-3 sezony czyli takich, które wychodzą poza rynek z oferty bo zmieniła się nazwa, szata graficzna i tak dalej. Sklepy tego nie chcą a pojedyncze sztuki zostają. Przesadne dbanie o rynek (patrz swojego czasu dystrybutor firmy na F. co nie tylko doprowadził do sprawy o zmowę handlową ale nawet ciuchy sam zaczął robić brandowane tą marką) pokazuje że wszystko ma swoje granice. Żaden dystrybutor nie wrzuci w detal - od tego ma sklepy - tegorocznej bądź ubiegłorocznej kolekcji. I słusznie. Ale starsze modele (w tym z testówek) jak najbardziej "chodzą", trzeba tylko poszukać. Jeżeli dystrybutor ma zatowarowny sprzęt, którego przez 2-3 lata nie sprzedał a żaden sklep nie chce się w to bawić (stary model, stara szata graficzna bądź opis modelu, używki w dobrym stanie taniej i tak dalej) to ceny bywają różne. I nie piszę tu o ofertach race/instruktorskich itd. - to inna bajka gdy wprowadzenie czegoś na rynek wymaga promocji - tylko o wietrzeniu magazynu. Jak w każdej branży gdzie nagle jest dziwna promocja - tyle, że tu trzeba poszukać a nie pójść do sklepu choć i w sklepach bywa różnie (Fischer RC4 Race -but, flex 150 za 450 złotych nowy ? .. można 🙂 nawet dla kilkunastu godzin bo maszyna nie dla emeryta 🙂 i upierdliwa w obsłudze 🙂 ) Nie pamiętam kiedy to było, ale na którychś igrzyskach Rossi wrzuciło zawodnikom szatę graficzną na następny sezon 🙂 choć sprzęt nie był do kupienia - chyba jak kolekcja Hero wchodziła. Handel to handel, niech się firmom dobrze powodzi, z całego serca życzę. A że na marży bywa nieco przesady to już tylko piłowanie gałęzi na której siedzą. M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi