Marcos73 Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego 2 minuty temu, Chertan napisał: ino nogi trochę napieprzają Piotruś, bo trzeba się myć some time to time 😉 Pozdrówki dla Ani, niech stracę - dla Ciebie także. Pogoda dzwon. Bawcie się, wieczorami nie trzeba dekalogu przestrzegać, z góry ma pierwszeństwo 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego 3 minuty temu, Marcos73 napisał: Piotruś, bo trzeba się myć some time to time 😉 Pozdrówki dla Ani, niech stracę - dla Ciebie także. Pogoda dzwon. Bawcie się, wieczorami nie trzeba dekalogu przestrzegać, z góry ma pierwszeństwo 🙂 Niech Ci będzie, dzisiaj umyję. Ania też pozdrawia. Dzieciarnia wieczorem przychodzi i mamy grać w mafię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego Teraz, Chertan napisał: mamy grać w mafię A to jakieś zboczenie zawodowe? Nawet w czasie wolnym cały czas myśleć o robocie 😉 pozdro ps. Mam nadzieję że nikt nie wylosuje "Żeby się zabawić, trzeba kogoś zabić", albo "kosi, kosi łapci". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego 2 godziny temu, Robur82 napisał: Chyba ludzie wywiedzieli się o akceptowalnych kolejkach w Szczyrku tej zimy. Wczoraj na niedzielę za karnet 146zł dałem, dzisiaj na niedzielę cena 165zł, a to wróży najazad ludzi niestety. Obawiam się powtórki z przed lat i wmawianie sobie, ja tu szybko nie wrócę😘 Nie do końca tak działają te ich dynamiczne ceny. Raczej istotą jest im bliżej terminu tym drożej. Ja zwlekałem, gdyż patrzyłem na pogodę i różnica była ta sama co podajesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego 53 minuty temu, Marcos73 napisał: A to jakieś zboczenie zawodowe? Nawet w czasie wolnym cały czas myśleć o robocie 😉 pozdro ps. Mam nadzieję że nikt nie wylosuje "Żeby się zabawić, trzeba kogoś zabić", albo "kosi, kosi łapci". Tam się ciągle kogoś zabija. Natomiast zawodowo to inna mafia, raczej koperty i takie tam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego (edytowane) Po 5 latach przerwy odwiedziłem Włochy. Tre Cime powitało nas słoneczną pogodą, pięknymi widokami, bardzo dobrym przygotowaniem tras oraz małą liczbą ludzi. Zwiedziliśmy cały ośrodek i naprawdę zrobił na nas świetne wrażenie. Garść zdjęć z wczorajszej eskapady: Edytowane 17 Lutego przez tomkly 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego (edytowane) Dzisiejszy dzień to moje ulubione Kals-Matrei. Genialny śnieg, świetnie przygotowane trasy i piękne widoki. Edytowane 17 Lutego przez tomkly 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Lutego Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 21 minut temu, tomkly napisał: Dzisiejszy dzień to moje ulubione Kals-Matrei. Genialny śnieg, świetnie przygotowane trasy i piękne widoki. btw nie wrzucaj tyle fot na raz, bo wyczerpiesz limit. @stari ja mamy już przekroczenia. potem jest grzybnia z dodawaniem zdjęć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego 2 godziny temu, Chertan napisał: Dzisiaj pierwszy raz Alpe Lucia. Względnie mały ośrodek, natomiast z bardzo fajną w zasadzie większością tras. Zero trawersów, trochę dłuższych niebieskich, świetne czerwonki i kilka średnio stromych czarnych. Super dzień w nudnej lampie. A i komórki SL to zajebiste narty na cały dzień, ino nogi trochę napieprzają. Ale frajda z bujanka nie do przebicia. Ulubiony ośrodek mojej córki w tym rejonie. Moja żona lubi czerwone w słoneczku. Bawcie się przednio. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego W dniu 16.02.2025 o 21:32, Gabrik napisał: Pierwszy raz w życiu, w chwalonym i przeklinanym Szczyrku... Pogoda ogólnie dopisała - choć prócz pięknego "alpejskiego" słonka, były chwile z szarugą. Dwudniówka, służąca jako zwykłe pojeżdżenie, ale też jako zastanowienie się nad swoim narciarskim światem, przed alpejskim wypadem. COS pozostał nieodkryty, z pozostałej części ulubioną trasą została 7-demka. Słynna Golgota intensywnie naśnieżana. Niedziela miała być pochmurna... 7demka rano O 12 tylu chętnych w kierunku Zbójnickiej Kopy, ale ja katowałem w niedzielę trasę 7. Trasa 1 po godz 12, to już betonowa autostrada Co z plusów? Mniejsza od widzianych w relacjach ilość osób w kolejkach do wyciągów. Dzisiaj nawet nieco mniej niż wczoraj. Na Solisku po godz 10, około 8-10 minut stania Największy minus, kamienie ukryte pod śniegiem. Dobrze, że narty już z większym przebiegiem, to rysy i uszkodzona krawędź mniej bolą. Przypadkowo wpadłem na @Marxx74x🙂pzdr. Ja tak na szybko cały Szczyrk Młodemu pokazałem - w sumie to na jedynce się zatrzymaliśmy na trzy zjazdy bo jedyne miejsce gdzie można polatać na Małym a potem już na finał egzaminu się cofnęliśmy na Duże Skrzyczne .. FIS zajęty przez MPP a dół zdechniety, nie pokazałem gdzie Tata (czyli ja) wisiał w siatkach jak zdechła ryba na treningu DH .. dla mnie powrót po wielu latach - pozytywne zmiany ale górka się zmniejszyła 🙂 .. Egzamin PI pozytywnie - mamy klubowo kolejnego pomocnika z pierwszego podejścia 🙂 więc w takim klubowym rankingu wychowanków od małego jest 100%. M. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 18 Lutego Udostępnij Napisano 18 Lutego Kolejny nudny dzień z nudną pogodą. Lampa bezchmurna, Pellegrino i dużo zabawy. Córa założyła deskę (konsekwencje wyciągnę później), to jej podprowadziłem Salomon Addict Pro, 170 cm, wąziutka. Rewelacyjna zabawa, bardzo skrętna, bezwysiłkowa, a jednocześnie całkiem solidna. Później przesiadka na SL komórkę to duża solidność, ale sporo więcej siły. Salomona przejęła na próbę dziewczyna syna, przesiadła się z Head GS RD i bardzo pozytywnie. Dobry skręt, zabawa, zupełnie inna sylwetka. Dla mnie bardzo na plus. Ma pewno dobra narta na cały dzień, ale dla lubiących kręcić. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego (edytowane) 3 godziny temu, Chertan napisał: Salomon Addict Pro, 170 cm, wąziutka. Rozumiem że 66 a nie 76? Edytowane 19 Lutego przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego Wczoraj dzionek spędzony w Santa Bachledka w przemiłym towarzystwie @KrzysiekK i jego "dzieciątek".. Pogadane.. pośmiane.. pośmigane - jak to z Krzychem..... Natka wymiata!!! Dzięki Krzychu. Red Devil i Leośka wynurzają się z Jezierska 😉 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego 2 godziny temu, Lexi napisał: Wczoraj dzionek spędzony w Santa Bachledka w przemiłym towarzystwie @KrzysiekK i jego "dzieciątek".. Pogadane.. pośmiane.. pośmigane - jak to z Krzychem..... Natka wymiata!!! Dzięki Krzychu. Red Devil i Leośka wynurzają się z Jezierska 😉 Natka przy Tobie dostaje skrzydeł jak po red bulu … Było mi bardzo przyjemnie spędzić ten czas w Twoim towarzystwie. Do rychłego … 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego 17 godzin temu, tomkly napisał: Rozumiem że 66 a nie 76? Tak, 66 mm. Ciekaw jestem, czy 76 mm jest też taka skrętna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego Pojeżdżone w Alpe Lucia ponownie, te kilka tras na krzyż ma swój urok o okoliczności przyrody. Dzisiaj omc gigantka Blizzard WRC, przyzwoite bujanko, ale cisnąć trzeba było bardziej, żeby z niej coś wykrzesać. Rano mgiełka, a potem lampeczka . 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego (edytowane) Znam dość dobrze ten ośrodek, super! Nieopodal macie Latemar chyba na jednym karnecie. Polecam, bo naprawdę warto. 🙂 fajne foty Edytowane 19 Lutego przez Dany de Vino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego Cześć Piotrek w Latemar orczyk na szczyt Pala di Santa Zenggen czy coś takiego. Traska z góry Wam się spodoba. Trzymaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego 1 minutę temu, Mitek napisał: Cześć Piotrek w Latemar orczyk na szczyt Pala di Santa Zenggen czy coś takiego. Traska z góry Wam się spodoba. Trzymaj się. Cześć Na tej trasie Bartek nagrywał kilka filmów z tego co kojarzę. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego Godzinę temu, Chertan napisał: Tak, 66 mm. Ciekaw jestem, czy 76 mm jest też taka skrętna. Myślę, że to może być niezła całodzienna narta. Kurcze, w sobotę jeździłem z gościem i miał takie, gadałem z nim. Kurteczka mogłem poprosić, żeby dał się karnąć. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Piotrek w Latemar orczyk na szczyt Pala di Santa Zenggen czy coś takiego. Traska z góry Wam się spodoba. Trzymaj się. Pewnie o tą chodzi: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego (edytowane) 1 godzinę temu, Chertan napisał: Tak, 66 mm. Ciekaw jestem, czy 76 mm jest też taka skrętna. Aż tak nie, natomiast w dalszym ciągu bardzo reaktywne. Generalnie 76 to jedyny sensowny wybór, żeby mieć nartę w miarę uniwersalną. Jak chodzi o szerokość 66 to jest bezpośredni konkurent nart slalomowych, a w tej kategorii nie ma szans w starciu z topowymi konstrukcjami do tego celu przeznaczonymi. Jeśli kupować to 76. Edytowane 19 Lutego przez tomkly 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego (edytowane) Od kilku dni pogoda wygląda tak jak na załączonych poniżej zdjęciach. W dolinie zastoina mrozu, na wysokości 1,5 km około 200 m szerokości warstwa chmur a powyżej pełne słońce i potężna inwersja, z 10 stopni cieplej. Czy ktoś rozpozna ten ośrodek z kilku zdjęć?? Dla ułatwienia charakterystyczny zamek na dwóch ostatnich fotkach. Edytowane 19 Lutego przez tomkly 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego 23 godziny temu, Chertan napisał: Kolejny nudny dzień z nudną pogodą. Lampa bezchmurna, Pellegrino i dużo zabawy. Córa założyła deskę (konsekwencje wyciągnę później), to jej podprowadziłem Salomon Addict Pro, 170 cm, wąziutka. Rewelacyjna zabawa, bardzo skrętna, bezwysiłkowa, a jednocześnie całkiem solidna. Później przesiadka na SL komórkę to duża solidność, ale sporo więcej siły. Salomona przejęła na próbę dziewczyna syna, przesiadła się z Head GS RD i bardzo pozytywnie. Dobry skręt, zabawa, zupełnie inna sylwetka. Dla mnie bardzo na plus. Ma pewno dobra narta na cały dzień, ale dla lubiących kręcić. @Chertan mogę poprosić o uściślenie modelu Head? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego 52 minuty temu, Gabrik napisał: @Chertan mogę poprosić o uściślenie modelu Head? Wiele więcej nie napiszę, poza tym że 159 cm długości i 17 m promień, dziewczę ma niecałe 160 cm wzrostu. Co do Latemar, to już byliśmy raz i jutro znowu. Ośrodek znamy na pamięć. Ten orczyk na szczycie to fajny punkt widokowy. Od biedy trasa taka se nas początku, potem przechodzi w czarną i umiarkowanym nachyleniu. Od pewnej godziny jest bardzo zryta i nie jest atrakcyjna. Moje ulubione to trasy z Monte Angello, równolegle z krzesła 16, potem z krzesła 21 i 20 do samego dołu w Obereggen. Jest gdzie pojeździć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi