Victor Napisano Sobota o 15:04 Udostępnij Napisano Sobota o 15:04 7 minut temu, Chertan napisał: Tym co o białasach przypominam, że mamy w pucharze świata Brazylijczyka Pineiro 😁. Japończycy też się mają całkiem nieźle w narciarstwie. Więc to żenua czytać w ogóle takie zagadnienia. Przecież napisałem że rodzynki się zdarzają co nie zmienia faktu ze w ON alpejskich ciapanych nie widać żółtych coraz więcej nawet ostatnio rozmawiałem na Pitztalu w Krecie z grupą Chińczyków przesympatyczni przylecieli na deskach pojeździć Do Europy ale przeważają biali a Alpach ! To fakt niezaprzeczalny. A jak ktoś ma problem ze swoim kolorem skóry mi nic do tego jego problem nie mój ! 😉 miłego bo dyskusja żenująca się staje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano Sobota o 15:16 Udostępnij Napisano Sobota o 15:16 Pojeżdżone na Pilsku. Ludzi multum i z każdą godzina przybywało. Warunki adekwatne do ilości narciarzy. Dzień bardzo udany, ale 10 minut trzeba było odstać w kolejce do wyciągu. Jutro ma ruszyć Buczynka ,chcieliśmy jechać na Mosorny, ale w takiej sytuacji może wygrać Pilsko. Wartością dodaną była wycieczka do sąsiadów i mam teraz dylemat widoczny na ostatnim zdjęciu, nie wiem z której strony zacząć. 🤔 Na pierwszym zdjęciu widać trasę kolei baba i grodzące ją płoty. Jakże znana sytuacja z polskich stoków. 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano Sobota o 18:25 Udostępnij Napisano Sobota o 18:25 Białka z dziś. Pogoda fantastyczna, ludzi masakra. Zdjęcia dzięki uprzejmości szwagra. Od 9:00 do 13:00 zjechali 6 razy. Chrześniak zadowolony. Stoki przygotowane bardzo dobrze. Trwa dośnieżanie. Ludzi masakra. 2 1 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Sobota o 18:39 Udostępnij Napisano Sobota o 18:39 12 minut temu, moruniek napisał: Białka z dziś. Pogoda fantastyczna, ludzi masakra. Zdjęcia dzięki uprzejmości szwagra. Od 9:00 do 13:00 zjechali 6 razy. Chrześniak zadowolony. Stoki przygotowane bardzo dobrze. Trwa dośnieżanie. Ludzi masakra. Grunt, to że dzieci zadowolone. Ja bym wolał 6 pilznerów wypić w tym czasie, niż stać w takiej kolejce, by w minutę zjechać 😄 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Sobota o 19:13 Udostępnij Napisano Sobota o 19:13 34 minuty temu, Edwin napisał: Grunt, to że dzieci zadowolone. Ja bym wolał 6 pilznerów wypić w tym czasie, niż stać w takiej kolejce, by w minutę zjechać 😄 ja tam wolę postać, najdłużej stałem 30 min. do dużej kabiny takiej jak na Kasprowy a do krzeseł szybko idzie, przy takim tłumie ok 7 minut 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Sobota o 19:23 Udostępnij Napisano Sobota o 19:23 (edytowane) 14 minut temu, Jan napisał: ja tam wolę postać, najdłużej stałem 30 min. do dużej kabiny takiej jak na Kasprowy a do krzeseł szybko idzie, przy takim tłumie ok 7 minut Ale to nie była górka z której zjeżdżałeś 40 sek.😄 Mogłem jeździć po płaskich i krótkich stokach, to mi nie przeszkadza,byle bez kolejek. Edytowane Sobota o 19:29 przez Edwin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Sobota o 19:32 Udostępnij Napisano Sobota o 19:32 8 minut temu, Edwin napisał: Ale to nie była górka z której zjeżdżałeś 40 sek.😄 Mogłem jeździć po płaskich i krótkich stokach, to mi nie przeszkadza,byle bez kolejek. krzesło 320 m a kabina 925m przewyższenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano wczoraj o 09:24 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:24 Czorsztyn Ski. Ludzi mało. Przebija się słońce. Zdjęcia szwagra. Śnieżą. Warunki dobre. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano wczoraj o 09:24 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:24 Dzis Chopok 3 wyciagi czynne ludzi multum. Oczywiscie SK maja to gleboko gdzies, w informacji tylko wzruszaja ramionami i jak odbiles karnet to mozesz ich pocalowac w ... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 09:29 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:29 4 minuty temu, rulez napisał: Dzis Chopok 3 wyciagi czynne ludzi multum. Oczywiscie SK maja to gleboko gdzies, w informacji tylko wzruszaja ramionami i jak odbiles karnet to mozesz ich pocalowac w ... Cześć To znaczy co mają gdzieś, bo nie do końca rozumiem? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 10:01 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:01 35 minut temu, rulez napisał: Dzis Chopok 3 wyciagi czynne ludzi multum. Oczywiscie SK maja to gleboko gdzies, w informacji tylko wzruszaja ramionami i jak odbiles karnet to mozesz ich pocalowac w ... To ile czasu stales w kolejce bo widze ze jusz jedziesz krzeselkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano wczoraj o 12:04 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:04 2 godziny temu, Jan napisał: To ile czasu stales w kolejce bo widze ze jusz jedziesz krzeselkiem? Zjazd plus wjazd 40 minut. To buł raczej mój odtatni wyjazd na Chopok. Co tu jestem to zawsze to samo. Już się znajomi śmieją, że mam powiedzieć kiedy jadę, bo oni zostają w domu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 14:38 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:38 2 godziny temu, rulez napisał: Zjazd plus wjazd 40 minut. To buł raczej mój odtatni wyjazd na Chopok. Co tu jestem to zawsze to samo. Już się znajomi śmieją, że mam powiedzieć kiedy jadę, bo oni zostają w domu. Sylwester to temat sam w sobie, jak sięgnę pamięcią to zawsze był w górach, najgorzej w latach 80 ubiegłego stulecia, kiedy pojechaliśmy do Ustronia i tylko piliśmy bo śniegu nie było nawet na Stożku,potem przerzuciliśmy się na Alpy i najlepiej było zawsze we Francji mimo napierającego tłumu wedzeciaków, w szwajcarii nie ma tłoku ale do kosztów trzeba się przyzwyczaić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano wczoraj o 16:26 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:26 Na FB jest post, ostrzegający o silnym wietrze i zamkniętych wyciągach - 9h temu. Dwa pod innym postem jest taki komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano wczoraj o 17:25 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:25 7 godzin temu, Mitek napisał: Cześć To znaczy co mają gdzieś, bo nie do końca rozumiem? Pozdro Klienta, którym jestem. Szkoda, że to nie Polska napisałbym do ukoik. Płacę za wszystkie wyciągi a nie za 10 %. Rozumiem pogoda, wiatr, ale cena w takich przypadkach powinna byċ adekwatna do tego co otrzymuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano wczoraj o 17:29 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:29 Godzinę temu, cappo napisał: Na FB jest post, ostrzegający o silnym wietrze i zamkniętych wyciągach - 9h temu. Dwa pod innym postem jest taki komentarz Dzięki. Napiszę jak najbardziej. Niestety nie mam facebooka, jeszcze się noe dorobiłem a może to już nie to pokolenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 19:03 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:03 cze Dzisiaj wieczorne Safari po Białczańskich górach😀 od 14.00-20.00 Dojazd bezproblemowy, ludzi mało. Na dobry wieczór Rusin i kiełbaska u kumpla w knajpie parę zjazdów, kiełbaska się ułożyła i zmiana na Jurgów. Warun petarda. Po drodze zahaczyłem jeszcze o Grapę ski, szybka kanapa, pustki i mnóstwo zjazdów. Widok na Białkę z Grapyski. Zakebisty dzień💪. pozdro 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 19:25 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:25 20 minut temu, Marcos73 napisał: cze Dzisiaj wieczorne Safari po Białczańskich górach😀 od 14.00-20.00 Dojazd bezproblemowy, ludzi mało. Na dobry wieczór Rusin i kiełbaska u kumpla w knajpie parę zjazdów, kiełbaska się ułożyła i zmiana na Jurgów. Warun petarda. Po drodze zahaczyłem jeszcze o Grapę ski, szybka kanapa, pustki i mnóstwo zjazdów. Widok na Białkę z Grapyski. Zakebisty dzień💪. pozdro Ciekawe kto by mnie zmusił żebym 3 razy buta ściągał w jednym dniu.. nawet jednego..;) 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 19:30 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:30 3 minuty temu, Lexi napisał: Ciekawe kto by mnie zmusił żebym 3 razy buta ściągał w jednym dniu.. nawet jednego..;) jak masz szofera albo szoferke to ściągać nie trzeba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 19:33 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:33 3 minuty temu, Jan napisał: jak masz szofera albo szoferke to ściągać nie trzeba To fakt.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 20:37 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:37 3 godziny temu, rulez napisał: Klienta, którym jestem. Szkoda, że to nie Polska napisałbym do ukoik. Płacę za wszystkie wyciągi a nie za 10 %. Rozumiem pogoda, wiatr, ale cena w takich przypadkach powinna byċ adekwatna do tego co otrzymuję. Cześć Nie zgadzam się z tym podejściem. Klient ma wybór, informacja jest pełna. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 3 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Nie zgadzam się z tym podejściem. Klient ma wybór, informacja jest pełna. Pozdro Sprzedawca też ma pełną informacje a nawet większą niż klient. Ja wszystko rozumiem, tylko powinny być zawsze dwie strony fair aby również dwoe strony były zadowolone. Cały czas myśleliśmy, że warunki się poprawią, otworzą więcej wyciągów i nie było by problemu. Tylko to takie łudzenie się, że będzie dobrze. Trochę jesteś niekonsekwenty w odpowiedziach, nie dalej jak tydzień temu @migpisał o jeździe na połowie stoku to odpisałeś czy karnet też był za połowę ceny :). Tak samo można tu napisać. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 13 minut temu, rulez napisał: Sprzedawca też ma pełną informacje a nawet większą niż klient. Ja wszystko rozumiem, tylko powinny być zawsze dwie strony fair aby również dwoe strony były zadowolone. Cały czas myśleliśmy, że warunki się poprawią, otworzą więcej wyciągów i nie było by problemu. Tylko to takie łudzenie się, że będzie dobrze. Trochę jesteś niekonsekwenty w odpowiedziach, nie dalej jak tydzień temu @migpisał o jeździe na połowie stoku to odpisałeś czy karnet też był za połowę ceny :). Tak samo można tu napisać. Pozdrawiam Cześć Wybacz, to był oczywisty żart, z tą połową. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 10 minut temu, Mitek napisał: Cześć Wybacz, to był oczywisty żart, z tą połową. Pozdro W każdym żarcie zawsze jest trochę prawdy :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 16 minut temu, rulez napisał: W każdym żarcie zawsze jest trochę prawdy :). wielokrotnie w Alpach miałem sytuację że część wyciągów była nieczynna ze względu na warunki atmosferyczne i nikt nikomu kasy nie zwracał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi