moruniek Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 Dziś, nartowanie w szerszym gronie. Dojechał @Lexi z synem, szwagier z Chrześniakiem. Młody wymieniał się nartami i pokazywał co one potrafią jechać. Ludzi ilość umiarkowana, gdyby jeszcze obsługa ośrodka była bardziej ogarnięta. Mam pod opieką 7 letnie dziecko, miałem dziś problem z uzyskanie darmowego karnetu oraz wejścia na basen. W końcu nas wpuścili. Sami publikują taki oto cennik (na końcu relacji). Same trasy rano mocno zlodzone, po wieczornym ratrakowaniu, roztopiło w nocy a nad ranem przymroziło. Stoki puste rano bo ... Ludzie stali w nieustających kolejkach do kasy bo obsługa miała ciągłe problemy. Tak to wyglądało. Około 13;00 gorzej. Pełna lampa. A tak tuż przed zamknięciem, jak my wychodziiśmu już z term. A to wspomniany cennik, którego chyba sama obsługa ośrodka nie rozumie. 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 (edytowane) 5 minut temu, moruniek napisał: Dziś, nartowanie w szerszym gronie. Dojechał @Lexi z synem, szwagier z Chrześniakiem. Młody wymieniał się nartami i pokazywał co one potrafią jechać. Ludzi ilość umiarkowana, gdyby jeszcze obsługa ośrodka była bardziej ogarnięta. Mam pod opieką 7 letnie dziecko, miałem dziś problem z uzyskanie darmowego karnetu oraz wejścia na basen. W końcu nas wpuścili. Sami publikują taki oto cennik (na końcu relacji). Same trasy rano mocno zlodzone, po wieczornym ratrakowaniu, roztopiło w nocy a nad ranem przymroziło. Stoki puste rano bo ... Ludzie stali w nieustających kolejkach do kasy bo obsługa miała ciągłe problemy. Tak to wyglądało. Około 13;00 gorzej. Pełna lampa. A tak tuż przed zamknięciem, jak my wychodziiśmu już z term. A to wspomniany cennik, którego chyba sama obsługa ośrodka nie rozumie. Dzięki Krzychu za spotkanie… warun po południu iście wiosenny - piłowaliśmy do 15.00 Edytowane 29 Grudnia 2024 przez Lexi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 …. I jeszcze instrukcja ja zrobić solidne zdjęcie na stokj.. 😉 ScreenRecording_12-29-2024 17-30-58_1.mov ScreenRecording_12-29-2024 17-30-58_1.mov 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 Uff, wreszcie sezon rozpoczęty. Mosorny z rana twardziutki, ale akuratny, nie zapomniałem jak się jeździ, trochę luzu tylko trzeba se było przypomnieć. Po 11 zaczęło mięknąć, ale praktyka z ostatniego marca zaprocentowała super miękką jazdą, mimo wąskich slalomek. Żonka też pierwszy raz od 2 lat. Teraz już z górki. 7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 3 minuty temu, Chertan napisał: Uff, wreszcie sezon rozpoczęty. Mosorny z rana twardziutki, ale akuratny, nie zapomniałem jak się jeździ, trochę luzu tylko trzeba se było przypomnieć. Po 11 zaczęło mięknąć, ale praktyka z ostatniego marca zaprocentowała super miękką jazdą, mimo wąskich slalomek. Żonka też pierwszy raz od 2 lat. Teraz już z górki. So jaki fajny pusty stok, w Alpach tlumy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 Pusty bo jeszcze stoku nie otworzyli 😜, później nie było tak lekko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Chertan napisał: Pusty bo jeszcze stoku nie otworzyli 😜, później nie było tak lekko. rano musieliśmy też 30 minut do dużej kabiny odstać, prawie jak w Kuźnicach taka sama kolejka mieści 70 osób i pokonuje jak Kasprowy 935 metrów w pionie tyle że bez przesiadki i jedzie 3,5 minuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 @moruniek faktycznie cennik pisany chyba na kolanie, tak jak przygotowanie tras do sezonu. W cenniku dziecko do lat 10 jeździ za darmo, a w legendzie poniżej za darmo tylko do 5.99. Dla mnie ten szczegół jest akurat kluczowy. Nikodem niedawno skończył 6 lat i w zasadzie od tego zależy czy będę brał pod uwagę Oravice na ten sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 pogoda dalej nudna 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 U nas wiosennie, tylko sztuczny i wielu stesknionych bialego szalenstwa 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 10 godzin temu, bubol.T napisał: @moruniek faktycznie cennik pisany chyba na kolanie, tak jak przygotowanie tras do sezonu. W cenniku dziecko do lat 10 jeździ za darmo, a w legendzie poniżej za darmo tylko do 5.99. Dla mnie ten szczegół jest akurat kluczowy. Nikodem niedawno skończył 6 lat i w zasadzie od tego zależy czy będę brał pod uwagę Oravice na ten sezon. Tylko przy zakupie sezonówki dziecko do lat 10 gratis. Musisz się po prostu umówić z nami na narty i młody wejdzie ze mną, na moją sezonówkę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 Dziś warunki można opisać krótko, cud, lód, malina. Tym razem pasek (karnet dla Chrześniaka bezproblemowo). Za to w restauracji obok basenów skończyło się jedzenie i Pani nas poinformowała, że czas oczekiwania to około godziny do 1,5 bo pojechali po towar. Rano wylizane. Z bliska tak. Fantastycznie. Ludzi mało, niektórych to mocno przygrzało. Chrześniak coraz lepiej sobie radzi na nartach. Stok trzymał się zaskakująco dobrze. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 Góra z górą się nie zejdzie ale człowiek z człowiekiem zawsze. Święta racja Krzychu... ..Rusin dzisiaj - ludzi w sroc...kolejka do krzesła niemała - alee zawsze jakąś "perełkę" wyłowisz jak tak popatrzysz po gębach.. ;D 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, moruniek napisał: Dziś warunki można opisać krótko, cud, lód, malina. nie mogło być tak wczoraj?.. 😉 Edytowane 30 Grudnia 2024 przez Lexi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 17 minut temu, Lexi napisał: Góra z górą się nie zejdzie ale człowiek z człowiekiem zawsze. Święta racja Krzychu... ..Rusin dzisiaj - ludzi w sroc...kolejka do krzesła niemała - alee zawsze jakąś "perełkę" wyłowisz jak tak popatrzysz po gębach.. ;D Maras, dzięki za dzisiaj, na Ciebie zawsze można liczyć. Pozdro dla Michała, zaczyna kumać bazę. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 31 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2024 Dziś warunki bomba, kto nie jeździł ten .... Rok kończyłem narciarsko oraz basenowo. Syn dał mi pojeździć na swoich nowych nartach. Dogtouring ? Pies fantastycznie ułożony. Na basenach brak tłoku. Życzę Wam tyle samo słońca w nadchodzącym 2025 co ja dziś miałem. 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 31 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2024 ZAJEBISTEGO NOWEGO ROKU WAM WSZYSTKIM ŻYCZĘ!!!! 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi