brachol Napisano wczoraj o 08:47 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:47 11 godzin temu, Marcos73 napisał: Cze Syn pisze, że na Pitzalu warun petarda. Ostrzyć trzeba codziennie, ale sztos jest. Dzisiaj nowe Gs-y ujeżdżał i stwierdził, że skręcają jak stare, nawet chyba lepiej??? ale można na nich szybciej cisnąć i w sumie to mogłyby być dłuższe. Ani razu nie wypadł, ani się nie wyj…ał. Tyle dobrze😀. Zdjęcia nie da rady wkleić. Sorka. pozdro Cześć Ciekawe czy takie samo zdanie na temat warunków będzie miał przeciętny narciarz? Pewnie będzie narzekał na beton i kiepskie warunki... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 08:53 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:53 5 minut temu, brachol napisał: Cześć Ciekawe czy takie samo zdanie na temat warunków będzie miał przeciętny narciarz? Pewnie będzie narzekał na beton i kiepskie warunki... pozdro Cze Pewnie masz rację, takie warunki śniegowe nie są odpowiednie dla wszystkich. Wszystkim pewnie pogoda pasuje, ale warunki niekoniecznie. W końcu to lodowiec 😉 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano wczoraj o 09:46 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:46 No bez przesady tylko 27 🔴⚫️ I 36 🔴w dwóch fragmentach trasy mocno lodowate i tu umiejętności wychodzą kto potrafi a kto nie plus oczywiście przygotowanie sprzętu a reszta się nada do banana 👌 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 10:03 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:03 16 minut temu, Victor napisał: No bez przesady tylko 27 🔴⚫️ I 36 🔴w dwóch fragmentach trasy mocno lodowate i tu umiejętności wychodzą kto potrafi a kto nie plus oczywiście przygotowanie sprzętu a reszta się nada do banana 👌 Ładne kropki 😉 pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano wczoraj o 10:16 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:16 (edytowane) 42 minuty temu, Marcos73 napisał: Ładne kropki 😉 pozdro Filmik z SO mlodego to właśnie góra trasy 27 teraz patrzę to górna część to ⚫️ i tam trzeba umieć 😉 dwa razy podchodziłem i dwa razy uciekałem na boczną 26 ⚫️ bo trzymanie dużo lepsze zresztą nie tylko ja/my ale bardzo wielu narciarzy no Tadeo jak i umiejący dobrze-bd jeździć w takich warunkach nie mieli problemu ale to inne kalosze i level narciarski . ps widzę,że dziś pogoda się lekko popsuła u góry 🤷♂️ pozdro …tak kończąc do tego umienia 😉 któregoś dnia ćwiczyliśmy na tej 26 NW i chyba pół plug z podnoszoną wewnętrzną do zewnętrznego nacisku od lini spadku chyba tak to się zwie ( pomijam) ale obok właśnie na tej 27 dwóch małolatów może 12 max 14 tak czy siak dzieciaki pięknym krótkim skrętem takim okrąglutkim- finezyjnym na prędkości cisnęli,że staliśmy wryci patrząc jak można jechać . Trza umieć oj trza 😁 tu widać jakie warunki były tarasowe na 26 a zdecydowanie gorzej było obok na 27 oj dużo gorzej 🤣 Edytowane wczoraj o 10:48 przez Victor 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano wczoraj o 10:52 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:52 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Kupiłeś nowe? pozdro Nie, będę jeździł na gigantkach a przymierzam się do jeszcze jednej pary RC na 180cm, bo gigantka też sezonu sama nie uciągnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 10:52 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:52 35 minut temu, Victor napisał: Filmik z SO mlodego to właśnie góra trasy 27 teraz patrzę to górna część to ⚫️ i tam trzeba umieć 😉 dwa razy podchodziłem i dwa razy uciekałem na boczną 26 ⚫️ bo trzymanie dużo lepsze zresztą nie tylko ja/my ale bardzo wielu narciarzy no Tadeo jak i umiejący dobrze-bd jeździć w takich warunkach nie mieli problemu ale to inne kalosze i level narciarski . ps widzę,że dziś pogoda się lekko popsuła u góry 🤷♂️ pozdro Nie jest tak źle. Do przeżycia. Mgły nie ma, może płaskie światło tylko. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano wczoraj o 11:04 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:04 10 minut temu, Marcos73 napisał: Nie jest tak źle. Do przeżycia. Mgły nie ma, może płaskie światło tylko. pozdro Jak sam dałem coś radę pojechać to Ty byś zapierniczal bo warun 👌 i jest po czym jechać 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 11:15 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:15 (edytowane) Godzinę temu, Victor napisał: Filmik z SO mlodego to właśnie góra trasy 27 teraz patrzę to górna część to ⚫️ i tam trzeba umieć 😉 dwa razy podchodziłem i dwa razy uciekałem na boczną 26 ⚫️ bo trzymanie dużo lepsze zresztą nie tylko ja/my ale bardzo wielu narciarzy no Tadeo jak i umiejący dobrze-bd jeździć w takich warunkach nie mieli problemu ale to inne kalosze i level narciarski . ps widzę,że dziś pogoda się lekko popsuła u góry 🤷♂️ pozdro …tak kończąc do tego umienia 😉 któregoś dnia ćwiczyliśmy na tej 26 NW i chyba pół plug z podnoszoną wewnętrzną do zewnętrznego nacisku od lini spadku chyba tak to się zwie ( pomijam) ale obok właśnie na tej 27 dwóch małolatów może 12 max 14 tak czy siak dzieciaki pięknym krótkim skrętem takim okrąglutkim- finezyjnym na prędkości cisnęli,że staliśmy wryci patrząc jak można jechać . Trza umieć oj trza 😁 tu widać jakie warunki były tarasowe na 26 a zdecydowanie gorzej było obok na 27 oj dużo gorzej 🤣 Nieźle Ci to już wychodzi ! W prawo nie dociągasz skrętu, ale w lewo gites. pozdro Edytowane wczoraj o 11:17 przez Marcos73 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano wczoraj o 11:43 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:43 23 minuty temu, Marcos73 napisał: Nieźle Ci to już wychodzi ! W prawo nie dociągasz skrętu, ale w lewo gites. pozdro Marku, daleka droga ale coś tam rzeźbię 😉 z prawym dokładnie tak,że co chwila joby dostawałem 🤦♂️ pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 6 godzin temu, Victor napisał: Filmik z SO mlodego to całkiem nieźle młody sobie radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Wydaje mi się, że Szczyrkowski też lada moment odpali naśnieżanie (lub test systemu ?). Na MS armata wyraźnie budzi się do życia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu W Slaskim powyzej 700m bialo. Bardziej to szadź niz śnieg ale wyglada miło. Na tarasie mam lodowisko, ciekawe jak bedzie na drogach rano.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Na Chopoku śnieżą. Planuję tam pojeździć w grudniu. To dosyć "kapryśna" góra, ale ponieważ z Krakowa mam rzut beretem, to będę jeździł "na pogodę". Pierwszy wyjazd planuję od 9.12 na około 5 dni, zależnie od pogody. Jak zobaczę okienko pogodowe to wcześnie rano w autko i o 8.oo jestem pod wyciągiem. Z kwaterkami w okolicy nie ma problemów więc jeśli aura dopisze powinno być dobrze. Pozdr4all. 🙂 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 2 godziny temu, Dany de Vino napisał: będę jeździł "na pogodę". Mam podobne plany ale myślę że będą to wypady 2dniowe na Słowacje - nie tylko Chopok.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 2 godziny temu, Dany de Vino napisał: Na Chopoku śnieżą. Planuję tam pojeździć w grudniu. To dosyć "kapryśna" góra, ale ponieważ z Krakowa mam rzut beretem, to będę jeździł "na pogodę". Pierwszy wyjazd planuję od 9.12 na około 5 dni, zależnie od pogody. Jak zobaczę okienko pogodowe to wcześnie rano w autko i o 8.oo jestem pod wyciągiem. Z kwaterkami w okolicy nie ma problemów więc jeśli aura dopisze powinno być dobrze. Pozdr4all. 🙂 świetny pomysł, mnie zawsze cały ośrodek wydawał się bardo duży ale okazuje się że ma tylko 51,2 km tras ale za to ogromną przepustowość wyciągów 31 600 na godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 4 godziny temu, Jan napisał: świetny pomysł, mnie zawsze cały ośrodek wydawał się bardo duży ale okazuje się że ma tylko 51,2 km tras ale za to ogromną przepustowość wyciągów 31 600 na godzinę. Cześć Dlatego, po modernizacji bazy wyciągowej na trasach przy dobrych warunkach bywa nie do jazdy. Stary Chopok za to był naprawdę luźny a talerzyk do takiego skalnego kotła, którego chyba już dawno nie ma był po prostu wspaniały. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 16 minut temu, Mitek napisał: a talerzyk do takiego skalnego kotła, którego chyba już dawno nie ma był po prostu wspaniały. też go pamiętam, jechało się kubełkami na Brhliska i w górę pod Derese, ale to było w latach 80, w 94 już nie chodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 50 minut temu Udostępnij Napisano 50 minut temu 35 minut temu, Jan napisał: też go pamiętam, jechało się kubełkami na Brhliska i w górę pod Derese, ale to było w latach 80, w 94 już nie chodził. Cześć Z pewnością byłem tam później i była to sama końcówka jego istnienia. W każdym razie po roku 91. Nazwy nic mi nie mówią ale kolejność wyciągów się zgadza. Czerwona gondolka przy takiej płaściuteńkiej trasie i później patrząc w dól w prawo w las a później między głazami, czasami w powietrzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi