Victor Napisano Czwartek o 12:37 Udostępnij Napisano Czwartek o 12:37 3 godziny temu, .Beata. napisał: Lepiej wrzuć tu jakiś filmik z tobą w roli głównej Dziwne bo same errory przy wstawieniu czy to zdjęcia czy filmu mi pokazuje . Ps.Dziś na Pitztal’u rozstawiają stragany ze sprzętem do testowania. Jest atom elan fischer nordica … 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Czwartek o 13:21 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 13:21 43 minuty temu, Victor napisał: Dziwne bo same errory przy wstawieniu czy to zdjęcia czy filmu mi pokazuje . Ps.Dziś na Pitztal’u rozstawiają stragany ze sprzętem do testowania. Jest atom elan fischer nordica … u mnie też 4 litery z dodawaniem fotek, bez względu czy z telefonu, czy z komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano Czwartek o 15:56 Udostępnij Napisano Czwartek o 15:56 6 godzin temu, Victor napisał: Daleko przecież nie masz. 8h jazdy i śmigasz cały weekend. Wczoraj w krecie rozmawiałem z Azjatami bo zastanawiałem się z którego państwa są ,okazało się że Chińczycy którzy przylecieli do Monachium tam fura z wypożyczalni i na narty do AT . Da sie jak się chce 😉! Panie żadna inna opcja prócz Montenegro 🤣 nie wchodzi w rachubę 🤪 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano Czwartek o 17:15 Udostępnij Napisano Czwartek o 17:15 Na Pitztalu odpalili dziś armaty-niestety nie da się wstawić zdjęć 🤷♂️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano Czwartek o 17:55 Udostępnij Napisano Czwartek o 17:55 36 minut temu, Victor napisał: Na Pitztalu odpalili dziś armaty-niestety nie da się wstawić zdjęć 🤷♂️ Jedni się bawią na śniegu drudzy się rehabilitują żeby coś tam w zimie się poślizgać 😁 Naprawdę jest tak twardo jak w internetach piszą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Czwartek o 18:03 Udostępnij Napisano Czwartek o 18:03 3 minuty temu, Mikoski napisał: Jedni się bawią na śniegu drudzy się rehabilitują żeby coś tam w zimie się poślizgać 😁 Naprawdę jest tak twardo jak w internetach piszą ? Jest gorzej aniżeli piszą. Odpuszczam najbliższe 2 tygodnie i czekam aż uruchomią wszystkie wyciągi z dołu, a przede wszystkim spadnie (lub naprodukują) śnieg. Najwcześniej 22 listopada pojadę, choć teoretycznie wszystkie wyciągi mają ruszyć 16 listopada, ale ja w to absolutnie nie wierzę. Prognozy pogody są takie, że może padać ale deszcz a pierwsze mrozy w nocy 20 listopada, do tej pory cały czas powyżej zera. Może w wyższych partiach będzie ciut chłodniej, ale teraz była cały czas inwersja, więc nic na to nie wskazuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano Czwartek o 19:23 Udostępnij Napisano Czwartek o 19:23 Godzinę temu, Mikoski napisał: Jedni się bawią na śniegu drudzy się rehabilitują żeby coś tam w zimie się poślizgać 😁 Naprawdę jest tak twardo jak w internetach piszą ? Cześć Szczerze to warun jest wyśmienity jak na te warunki pogodowe. Słońce daje mocno w dzień a nocą wszystko mrozi. Jest tak jak piszą znaczy twardo mega twardo napisałbym,że są miejsca typowo pod zawodników a nie amatorów bo trzeba w takich warunkach umieć jeździć i tyle a amator nigdy nie wykorzysta w pełni takich lodowatych tras. Na Pitztalu co chwila śmigło kogoś zabiera więc trzeba naprawdę uważać. Osobiscie jestem osobą która się uczy i dla mnie jest rewelacyjnie w znaczeniu coś nowego w nauce na twardym ale są miejsca gdzie robią się już lekkie odsypy i jazda w nich jest rewelacyjna a tam gdzie śnieg pod narta jest już bajkowo bo i trzymanie już zupełnie inne .Oczywiście tego śniegu naturalnego brakuje choć nie ma na co narzekać . Warun dla koneserów . Patrząc na dzieciaków/juniorow z klubów lub tych potrafiących bardzo dobrze jeździć mają totalną frajdę ale potrafią wykorzystać w pełni to co podłoże im daje,nam amatorom dużo brakuje 😉. Ale nie mi oceniać 🤷♂️ co ja tam wiem . pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano Czwartek o 20:02 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:02 1 godzinę temu, tomkly napisał: Prognozy pogody są takie, że może padać ale deszcz a pierwsze mrozy w nocy 20 listopada, do tej pory cały czas powyżej zera. Tak nie do końca . Dziś już odpalili armaty na Pitztalu bo jest zdecydowanie chłodniej a na lodowcu był minus w nocy . Z rana w dolinie dziś było w granicach +1 .Prognozy na następny tydzień na lodowcu to -7 plus zapowiadają jakiś już opad od wtorku nawet -16 w nocy z czwartku na piątek i dalej . Niestety nie mogę wrzucić zdjęć . Ale zobacz pogodę na yr.no . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Czwartek o 20:20 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:20 55 minut temu, Victor napisał: a tam gdzie śnieg pod narta jest już bajkowo Generalnie trudno się z Tobą nie zgodzić... abstrahując gdzie co i jak.. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Czwartek o 20:41 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:41 33 minuty temu, Victor napisał: Tak nie do końca . Dziś już odpalili armaty na Pitztalu bo jest zdecydowanie chłodniej a na lodowcu był minus w nocy . Z rana w dolinie dziś było w granicach +1 .Prognozy na następny tydzień na lodowcu to -7 plus zapowiadają jakiś już opad od wtorku nawet -16 w nocy z czwartku na piątek i dalej . Niestety nie mogę wrzucić zdjęć . Ale zobacz pogodę na yr.no . To bardzo dobrze, bo z prognoz to w jakikolwiek sposób nie wynika. One pokazują temperaturę w dolinach a na górze co do zasady powinno być istotnie chłodniej, no ale przez ostatni tydzień była inwersja jak cholera. Na dolnej stacji kolejki Tiefenbachbahn w południe było po 10-11 stopni i to kilka dni z rzędu. Nawet jeśli jest obecnie chłodniej to przy braku naturalnego opadu nie wyobrażam sobie ile czasu zajmie im naśnieżenie całego Gaislachkogla oraz Giggijocha. To jest zadanie na miesiąc albo więcej nieustannej pracy armatek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Czwartek o 21:20 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:20 37 minut temu, tomkly napisał: To bardzo dobrze, bo z prognoz to w jakikolwiek sposób nie wynika. One pokazują temperaturę w dolinach a na górze co do zasady powinno być istotnie chłodniej, no ale przez ostatni tydzień była inwersja jak cholera. Na dolnej stacji kolejki Tiefenbachbahn w południe było po 10-11 stopni i to kilka dni z rzędu. Nawet jeśli jest obecnie chłodniej to przy braku naturalnego opadu nie wyobrażam sobie ile czasu zajmie im naśnieżenie całego Gaislachkogla oraz Giggijocha. To jest zadanie na miesiąc albo więcej nieustannej pracy armatek. Cześć Wysokie ciśnienie, mroźna noc, słoneczny ciepły dzień i lodowa góra gotowa. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Czwartek o 21:26 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:26 (edytowane) 5 minut temu, Mitek napisał: Cześć Wysokie ciśnienie, mroźna noc, słoneczny ciepły dzień i lodowa góra gotowa. Pozdro W Solden jest ponad 140 km tras, a w chwili obecnej chodzi może 20. Żeby tyle nasypać to ja nie wiem co musiałoby się wydarzyć. Bez naturalnego opadu moim zdaniem się nie da. Edytowane Czwartek o 21:26 przez tomkly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Czwartek o 21:32 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:32 2 minuty temu, tomkly napisał: W Solden jest ponad 140 km tras, a w chwili obecnej chodzi może 20. Żeby tyle nasypać to ja nie wiem co musiałoby się wydarzyć. Bez naturalnego opadu moim zdaniem się nie da. Cześć No toż to mówię. Zresztą powiem Ci... sztuczny śnieg to nie śnieg i ... wiadomo. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano Piątek o 08:21 Udostępnij Napisano Piątek o 08:21 Dzień dobry Zdjęcia nadal nie wchodzą to szybki film z rana 😉😜 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Piątek o 08:29 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 08:29 7 minut temu, Victor napisał: Dzień dobry Zdjęcia nadal nie wchodzą to szybki film z rana 😉😜 twardziutko. tylko te kamienie po lewej stronie mówiące memento mori... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Piątek o 10:55 Udostępnij Napisano Piątek o 10:55 Warunki - marzenie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Piątek o 11:08 Udostępnij Napisano Piątek o 11:08 13 minut temu, mig napisał: Warunki - marzenie... Jedynie na niebieskiej trasie jest miękki śnieg. Na czerwonych i czarnych lodowisko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Niedziela o 19:18 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 19:18 Dobry near miss: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Niedziela o 19:24 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:24 5 minut temu, grimson napisał: Dobry near miss: pięknie zasuwasz na tych GSach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Białka odpaliła armaty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) W dniu 10.11.2024 o 20:18, grimson napisał: Dobry near miss: Też mi się to często przydarza jak usiłuję tak siłowo walczyć na swoich GS 186, nie mówiąc już o 193. Stylistyczny koszmarek, skręty wrzucane na siłę, płynności oraz kontroli jazdy brak, cały stok zajęty. Po co się tak męczyć i wydziwiać?? Edytowane 1 godzinę temu przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Cze Syn pisze, że na Pitzalu warun petarda. Ostrzyć trzeba codziennie, ale sztos jest. Dzisiaj nowe Gs-y ujeżdżał i stwierdził, że skręcają jak stare, nawet chyba lepiej??? ale można na nich szybciej cisnąć i w sumie to mogłyby być dłuższe. Ani razu nie wypadł, ani się nie wyj…ał. Tyle dobrze😀. Zdjęcia nie da rady wkleić. Sorka. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 9 minut temu, Marcos73 napisał: Cze Syn pisze, że na Pitzalu warun petarda. Ostrzyć trzeba codziennie, ale sztos jest. Dzisiaj nowe Gs-y ujeżdżał i stwierdził, że skręcają jak stare, nawet chyba lepiej??? ale można na nich szybciej cisnąć i w sumie to mogłyby być dłuższe. Ani razu nie wypadł, ani się nie wyj…ał. Tyle dobrze😀. Zdjęcia nie da rady wkleić. Sorka. pozdro Marek, narty (szczególnie SL) po kilkunastu dniach takiej jazdy; połączone z codziennym ostrzeniem; nadają się do wyrzucenia. Czekam do czasu aż spadnie normalny śnieg, bo szkoda sprzętu. SL-ki zostawiłem w busie dla kolegów, niech ujeżdżają bo i tak po jednym, ubiegłym sezonie nadają się wyłącznie na płot. Edytowane 1 godzinę temu przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi