Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Robur82 napisał:

Nigdy tam nie byłem, mają długie krzesło? Z długich Tras 1 czy więcej czynna? Jadę z ekipą która nigdy tam nie była i jak ich namówię na coś nowego, a okaże się niewypał, będą zawiedzeni

OK 2 km, bardzo szybkie i przyjemne krzesło. Trasa ma kilka wariantów, ale czy wszystkie otwarte to nie wiem, chyba któryś z Marków był ostatnio. Nie będą zawiedzeni, jeżeli tylko warunki śniegowe będą OK. Blisko Małopolski to jedno z najlepszych miejsc. 

7 godzin temu, Robur82 napisał:

Nigdy tam nie byłem

4 godziny temu, Chertan napisał:

chyba któryś z Marków był ostatnio.

"Bylimy oba cfaj tugeder"...

.. szybkie grzane krzesło +2 orczyki, stara kanapa nie chodziła ostatnio -trasa niebiesko /czerwona. (przy czym nie ma objazdu czerwonych odcinków.. chyba że po czarnej...ciemnoczarnej 😉 )  ...widoki na Tatry Zachodne - zapierające dech

7 godzin temu, Robur82 napisał:

okaże się niewypał, będą zawiedzeni

Jeśli jako tako dają rade na nartach to wyjadą sie po pachy.. jeśli chcą więcej to Chopok - warun dobry na Chopoku

ediit... teeraz doczytalem że to nie dla. Ciebie - zjazd ma tylko 1,6km a ty szukasz 2km... najbliżej Alpy

Edytowane przez Lexi

5 godzin temu, Robur82 napisał:

Nigdy tam nie byłem, mają długie krzesło? Z długich Tras 1 czy więcej czynna? Jadę z ekipą która nigdy tam nie była i jak ich namówię na coś nowego, a okaże się niewypał, będą zawiedzeni

Cześć

Roburku naucz ich jeździć i będą zadowoleni, zapewniam.

Pozdro

5 godzin temu, Robur82 napisał:

Wiecie jak jest, chcesz czegoś nowego spróbować, a okaże się klops, będą póżniej niesnaski. Chopok wszyscy znaja, niekoniecznie kochają😀

Dziś na Rohacach będą Marki™.. okazja żeby sobie z nimi zdjęcie zrobić albo uzyskać autograf..😉

7 minut temu, Robur82 napisał:

Rozumiem, że to jest ośrodek Rohace? Możesz napisać jak warunki? Na mapie widzę 2 krzesła, oba działają? Jeżeli tak, jak z trasami zjazdowymi przy tych wyciągach?

Cześć

Zdjęcie jest zrobione właśnie tam godzinę temu, czy coś mylę?

To ośrodek w dolinie. Trasa jest właściwie jedna, ta druga to tak na upartego. Stok ma wystawę NW z czego praktycznie całość jest zalesiona. W nocy były minusy więc z rana będzie twardo ale za to chyba spadło troszeczkę śniegu więc nie będzie zgrzytu zębów. Stok zmięknie pewnie jeszcze przed południem ale nie na tyle aby zrobiła się kasza. Warunki do jazdy przez cały dzień będą znakomite.

Pozdro

Edytowane przez Mitek

12 minut temu, Robur82 napisał:

Rozumiem, że to jest ośrodek Rohace? Możesz napisać jak warunki? Na mapie widzę 2 krzesła, oba działają? Jeżeli tak, jak z trasami zjazdowymi przy tych wyciągach?

Jest 20 osób, 2 krzesła??? W jednym nie ma komu dzień dobry powiedzieć. Warun petarda. Wszystkie trasy czynne.

pozdro

• Like 1

11 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Zdjęcie jest zrobione właśnie tam godzinę temu, czy coś mylę?

To ośrodek w dolinie. Trasa jest właściwie jedna, ta druga to tak na upartego. Stok ma wystawę NW z czego praktycznie całość jest zalesiona. W nocy były minusy więc z rana będzie twardo ale za to chyba spadło troszeczkę śniegu więc nie będzie zgrzytu zębów. Stok zmięknie pewnie jeszcze przed południem ale nie na tyle aby zrobiła się kasza. Warunki do jazdy przez cały dzień będą znakomite.

Pozdro

Na górze 0 na dole 6 na plusie. Maras nie wziął poprawki na moją jazdę samochodem i przyjechaliśmy o 8.00😀. Otwarli o 9.00.

pozdro

Edytowane przez Marcos73
  • Like 1
  • Haha 1

On 4/10/2025 at 6:31 AM, Mitek said:

Cześć

Już trzeba było wejść na ten Kościelec... 🙂 Piękne wiosenne warunki i chyba - pomimo tej 2 dość bezpiecznie wszędzie.

Pozdrowienia serdeczne

No trzeba, ale... byliśmy w zespole bardzo początkującym i celem był tylko łatwy zjazd, bez dodatkowego wchodzenia. Karb do pojezierza świetnie się do tego nadawał 🙂 Dziś ma znów dosypać a w weekend zapowiada się piękna pogoda więc Kaspro jest dobrą opcją. Lawinowo jednak powinno być gorzej.

pzdr

• Like 1

25 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Marek, ja nigdy tam nie byłem a przewidywania oparłem jedynie na Waszym zdjęciu. Ciekawe czy coś się nie będzie zgadzało.

Pozdro

Zgadza się częściowo, stok się betonuje, nie mięknie. Taki gips?. Wszelkie nierówności twardną, a odsypy takie zbrylone. Słońca nie ma i dlatego. Ale widać.

• Like 1

2 minuty temu, Marcos73 napisał:

Zgadza się częściowo, stok się betonuje, nie mięknie. Taki gips?. Wszelkie nierówności twardną, a odsypy takie zbrylone. Słońca nie ma i dlatego. Ale widać.

Cześć

O to niebezpieczny śnieg, bardzo chwytny się robi jak jest ubity.

Pozdro

• Like 1

Jest ktoś na Chopoku? Może powiedzieć jak warunki? Ale najbardziej interesuje mnie, jak dostać się z południa na szczyt, na stronie internetowej Gondola A2 na szczyt Chopoka od strony południowej jest nieczynna, z tego wynika, że nie ma połączenia południa z północą?

Godzinę temu, Mitek napisał:

Cześć

O to niebezpieczny śnieg, bardzo chwytny się robi jak jest ubity.

Pozdro

Dokładnie tak, raz bym  leżał.  Nonszalancja się wkradła, a trzeba się pilnować. Na dole bardzo wolny śnieg. Dojazd do krzesła to walka. Ale generalnie jest super. Tłuczemy czarną na zmianę ze ścianką. 
pozdrów Ewcię od nas.

IMG_5222.thumb.jpeg.08ca4e7462e19ab189029fc0fdadba6e.jpeg

• Like 3
  • Thanks 1

6 minut temu, Chertan napisał:

Ale dużo brakuje do naszych jazd w Kappl i Ischgl

Brakowało, ale generalnie jak znasz stok, 18 kanap przed tobą nikt nie jechał, to w mleku można jechać bez strachu. Tak też było, nawet było jeszcze raz i koniec 🙂. Nogi bolą. A tylko 4 h jeździliśmy, no może z godzinkę dłużej. Super Warun nam się trafił wbrew pozorom. Maras @Lexi thx.

pozdro

• Thanks 1