Marcos73 Napisano Środa o 10:56 Udostępnij Napisano Środa o 10:56 W dniu 29.03.2025 o 18:49, Edwin napisał: Z całym szacunkiem,ale czytając Twoje opisy z przygotowania do sezonu i treningach pod tym kątem na siłowni ,to bardzo cienko jeśli chodzi o te 12 dni na stoku. Myślałem, że to gruby sezon będzie. Gdybyś że 30 dni spędził na stoku,to siłownia nie była by potrzebna,bo spodnie w udach były by przyciasne. Progres pewnie też żaden bo na objeżdżenie do tego co było potrzeba trochę dni. Osobiście nie chciało by się wracać do nart,tym bardziej ćwiczyć pod tym kątem gdybym miał tylko 12 dni jeździć,ale takie życie,a narty w nim nie najważniejsze. Edwin, no mało trochę tej jazdy, to fakt. Z opisów przygotowań @grimson myślałem podobnie jak Ty, będzie grubo. Ale najważniejsze, że On się cieszy, jak ten czas spędził. Może to przygotowanie nie było takie bez sensu, bo te 12 dni wykorzystał jak tylko mógł. Zima była, jak była, nic na to nie poradzimy. Ma chłop daleko i to zwykle jest przeszkodą. Brak czasu jeszcze bardziej to ogranicza. A jeszcze jak rodzina nie pomaga .... wiemy, że Jego dziewczyny nie są jakimiś fankami narciarstwa. pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano Środa o 11:33 Udostępnij Napisano Środa o 11:33 56 minut temu, Marcos73 napisał: Artie - nie, jak byliśmy to cała góra była zamknięta. Z Bormio 2000 szybka kanapą - w mgłę 🙂, lekko na dół i w lewo w czarną która dochodziła do górnej stacji krzesła krótkiego z Bormio 2000. Oba te krzesła ida równolegle do siebie - to stare krótsze i wolne, a to szybsze jest dłuższe i gdzieś tam wyjeżdża. Byłem tam 2 x i 2 x razy była taka mgła, że nic nie było widać powyżej górnej stacji starej kanapy. Na górę nie chodziła ani gondola, ani krzesło - które tam dojeżdża. Gondolka przez 2 dni może 3 kursy zrobiła, ale wpuszczali tylko instruktorów na free. Nas nie wpuścili do gondolki. Narty mieliśmy chujowe 😉. 1 dzień wszystko było zamknięte. 3 pozostałe dni w Santa Caterina spędziliśmy. Byłem tam pierwszy raz i tak naprawdę to nie wiem jak Bormio wygląda. Stelvio śmignąłem kilka/naście razy, ale nie z samej góry tylko od górnej stacji starej kanapy z Bormio 2000, albo od razu z Bormio 2000. Akurat te dni pogoda była dla koneserów. A ta czarna to chyba trasa F. pozdro Topograficznie łapię, szybkie krzesło fajne. Ja odbijałem też w lewo, ale na pola takie trochę porośnięte sosenkami, kosodrzewiną, dojeżdżało się do kanjpli La Roca. 8-15 marca, sypało mniej lub bardziej 5 dni na 6, ale dało się jeździć, Bormio 3000 było otwarte, chociaż czasem było i tak jak na fotce 🙂 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Środa o 11:48 Udostępnij Napisano Środa o 11:48 (edytowane) 38 minut temu, artie40 napisał: Topograficznie łapię, szybkie krzesło fajne. Ja odbijałem też w lewo, ale na pola takie trochę porośnięte sosenkami, kosodrzewiną, dojeżdżało się do kanjpli La Roca. 8-15 marca, sypało mniej lub bardziej 5 dni na 6, ale dało się jeździć, Bormio 3000 było otwarte, chociaż czasem było i tak jak na fotce 🙂 Cze Mam zdjęcie, gdzie coś widać 😉. Generalnie to z krzesła w lewo i troszkę w dół i w lewo powyżej tablicy, a poniżej płotków do górnej stacji krótszego krzesła. Prawym wyjeżdżaliśmy na górę. Jak na zdjęciu. Z prawej strony trasy przy krótkim krześle (nie widać na zdjęciu) też był off do samego dołu (tam syn zgubił nartę, której blisko h szukaliśmy 🙂), ale tylko pierwszy dzień, w drugi juz tam przejechali ratrakiem i był jakis trening lokalneych dzieciaków. Ale mgła tak goniła, że zwykle nie było nic widać. Szczytu nie widziałem jak wygląda, bo się ani razu nie pokazał. pozdro Edytowane Środa o 12:12 przez Marcos73 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano Środa o 12:13 Udostępnij Napisano Środa o 12:13 24 minuty temu, Marcos73 napisał: Cze Mam zdjęcie, gdzie coś widać 😉. Generalnie to z krzesła w lewo i troszkę w dół i w lewo powyżej tablicy, a poniżej płotków do górnej stacji krótszego krzesła. Prawym wyjeżdżaliśmy na górę. Jak na zdjęciu. Z prawej też był off do samego dołu (tam syn zgubił nartę, której blisko h szukaliśmy 🙂), ale tylko pierwszy dzień, w drugi juz tam przejechali ratrakiem i był jakis trening lokalneych dzieciaków. Ale mgła tak goniła, że zwykle nie było nic widać. Szczytu nie widziałem jak wygląda, bo się ani razu nie pokazał. pozdro Na tej fotce, to odbijałem z górnej stacji krzesła na prawo, w te krzaczory 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Środa o 12:19 Udostępnij Napisano Środa o 12:19 1 minutę temu, artie40 napisał: Na tej fotce, to odbijałem z górnej stacji krzesła na prawo, w te krzaczory 🙂 Tamtędy gdzieś z gondoli zjeżdżali instruktorzy/lokalsi - generalnie zajebiści narciarze, tych co oczywiście do gondoli wpuścili. Na zdjęciu coś widać, generalnie to coś było widać tylko na trasie przy starym krześle. Schodzac z dłuższej kanapy w mleku, to generalnie jechaliśmy trasą za słupkami. Wjeżdżaliśmy na zagrodzoną trasę, bo wiedzieliśmy tylko że mniej więcej powinna prowadzić do starego krzesła. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano Środa o 13:43 Udostępnij Napisano Środa o 13:43 Godzinę temu, Marcos73 napisał: Tamtędy gdzieś z gondoli zjeżdżali instruktorzy/lokalsi - generalnie zajebiści narciarze, tych co oczywiście do gondoli wpuścili. Na zdjęciu coś widać, generalnie to coś było widać tylko na trasie przy starym krześle. Schodzac z dłuższej kanapy w mleku, to generalnie jechaliśmy trasą za słupkami. Wjeżdżaliśmy na zagrodzoną trasę, bo wiedzieliśmy tylko że mniej więcej powinna prowadzić do starego krzesła. pozdro Zgadza się, ale nie tylko. Trafił mi się zjazd z czwórką deskarzy - młody instruktor i 3 smyków - 11 - 14 lat. No, szaleli tam, można było wpaść w kompleksy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu (edytowane) W Solden dopadało początkiem tygodnia około pół metra śniegu. Obecnie panują wspaniałe warunki, w środę na lodowcu był taki sztruks jakiego dawno nie było. W Ischgl nieco bardziej twardo, dziś od rana pełne słońce i warunki petarda. Opad śniegu był niezmiernie potrzebny, sądzę że do majówki ten śnieg w obu lokalizacjach przetrwa. Poniżej zdjęcia z Solden oraz obu Gurgli: Edytowane 14 godzin temu przez tomkly 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 19 minut temu, tomkly napisał: W Solden dopadało początkiem tygodnia około pół metra śniegu. Obecnie panują wspaniałe warunki, w środę na lodowcu był taki sztruks jakiego dawno nie było. W Ischgl nieco bardziej twardo, dziś od rana pełne słońce i warunki petarda. Opad śniegu był niezmiernie potrzebny, sądzę że do majówki ten śnieg w obu lokalizacjach przetrwa. Poniżej zdjęcia z Solden oraz obu Gurgli: Ja dziś takiego maila dostałem na zachętę 😉 i korci gdzieś pojechać oj bardzo 🤯 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Wodzu RP na Kasprowym śmiga ⛷️…. Maryna,Wodzu,golonka i coś do niej a Ty @Lexinic nie trzymasz ręki na pulsie - ta hala,domowy hotel i 💵 głowę Ci zaprzątały 🤦♂️ https://24tp.pl/n/128310 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 2 godziny temu, Victor napisał: Wodzu RP na Kasprowym śmiga ⛷️…. Maryna,Wodzu,golonka i coś do niej a Ty @Lexinic nie trzymasz ręki na pulsie - ta hala,domowy hotel i 💵 głowę Ci zaprzątały 🤦♂️ https://24tp.pl/n/128310 Post PRLowskie dziadki nie wymiękają tylko się szykują - sezon w pełni ... trzeba dechy przesmarować.. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 3 godziny temu, Victor napisał: Wodzu RP na Kasprowym śmiga cały naród niech przykład z NIEGO bierze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 6 minut temu, Jan napisał: cały naród niech przykład z NIEGO bierze No i jedz tu człowieku na Kasprowy .. jeszcze ktoś znajomy zobaczy.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi