brachol Napisano Piątek o 09:51 Udostępnij Napisano Piątek o 09:51 Cześć Jeszcze chwila i powstanie grupa posiadaczy sezonówki TMR... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano Piątek o 10:19 Udostępnij Napisano Piątek o 10:19 Godzinę temu, Lexi napisał: Popatrzyłem i ja - w moim wypadku opcja FLEX by sie sprawdziła bo watpię żebym wyjezdził więc zwrot (goX) byłby pożądany (no chyba że Maras by kupił sezonóewkę 😉 ).. jakbym lubił Szczyrk to bym się nie zastanawiał - mam blisko..70km - z drugiej strony nie byłem tam prawie 40 lat.. Opcja Flex jest naprawdę ciekawa - też mam zawsze obawy że nie wyjeżdżę i tu widzę naprawdę fajne rozwiązanie bo kasa nie przepadnie tylko się przeksięguje. Jedyny minus że trzeba by wyskoczyć z kasy do końca maja co mi akurat nie pasuje w tym momencie. Dajcie znać jak ewentualnie popełnicie czyn zakupowy 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano Piątek o 10:35 Udostępnij Napisano Piątek o 10:35 Opcja Flex naprawdę ciekawie wygląda a różnica w cenie niewielka, będę kombinował co kupić 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano Piątek o 11:16 Udostępnij Napisano Piątek o 11:16 Średnio za ile można było kupić karnet w Szczyrku? Jakieś 160 zł czy drożej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano Piątek o 11:53 Udostępnij Napisano Piątek o 11:53 23 minuty temu, brachol napisał: Średnio za ile można było kupić karnet w Szczyrku? Jakieś 160 zł czy drożej? Między 140 a 160 można liczyć średnio w zależności z jakim wyprzedzeniem się kupiło. Wieczorne 100 ...120 zł. U mnie chyba lepszą opcją jednak sezonówka bez limitów bo jeśli wybrał bym Flexi i pojechał np na Moltka to karnet na cztery dni spokojnie wyjdzie 250 eur lub więcej w sezonie i jak odliczą mi to z wpłaconych 2500 zeta to połowa Flexi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano Piątek o 11:56 Udostępnij Napisano Piątek o 11:56 Teraz, Mikoski napisał: Między 140 a 160 można liczyć średnio w zależności z jakim wyprzedzeniem się kupiło. Wieczorne 100 ...120 zł. U mnie chyba lepszą opcją jednak sezonówka bez limitów bo jeśli wybrał bym Flexi i pojechał np na Moltka to karnet na cztery dni spokojnie wyjdzie 250 eur lub więcej w sezonie i jak odliczą mi to z wpłaconych 2500 zeta to połowa Flexi. No i co z tego? Ze strony gopassa: "Z Gopass SKI FLEXI Sezonówką możesz jeździć na nartach, ile chcesz i kiedy chcesz. Za każdy dzień jazdy na nartach odliczymy od wartości Sezonówki najniższą cenę skipassu w danym dniu. Jeśli nie wyjeździsz wartości Sezonówki, nic nie szkodzi. Zwrócimy Ci różnicę w postaci cashbacku goX. Jeśli przekroczysz wartość Sezonówki, świetnie! Po wykorzystaniu pełnej wartości Sezonówki, do końca sezonu zimowego możesz jeździć na nartach za darmo." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano Piątek o 11:58 Udostępnij Napisano Piątek o 11:58 3 minuty temu, Mikoski napisał: Między 140 a 160 można liczyć średnio w zależności z jakim wyprzedzeniem się kupiło. Wieczorne 100 ...120 zł. U mnie chyba lepszą opcją jednak sezonówka bez limitów bo jeśli wybrał bym Flexi i pojechał np na Moltka to karnet na cztery dni spokojnie wyjdzie 250 eur lub więcej w sezonie i jak odliczą mi to z wpłaconych 2500 zeta to połowa Flexi. Na stronie jest info: "Za każdy dzień jazdy na nartach odliczymy od wartości Sezonówki najniższą cenę skipassu w danym dniu". Jak pojedziesz na Moltka to szybko się zwróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano Piątek o 11:58 Udostępnij Napisano Piątek o 11:58 1 minutę temu, zając napisał: No i co z tego? Ze strony gopassa: "Z Gopass SKI FLEXI Sezonówką możesz jeździć na nartach, ile chcesz i kiedy chcesz. Za każdy dzień jazdy na nartach odliczymy od wartości Sezonówki najniższą cenę skipassu w danym dniu. Jeśli nie wyjeździsz wartości Sezonówki, nic nie szkodzi. Zwrócimy Ci różnicę w postaci cashbacku goX. Jeśli przekroczysz wartość Sezonówki, świetnie! Po wykorzystaniu pełnej wartości Sezonówki, do końca sezonu zimowego możesz jeździć na nartach za darmo." Ok dzięki już wszystko jasne 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano Piątek o 12:03 Udostępnij Napisano Piątek o 12:03 4 minuty temu, zając napisał: No i co z tego? Ze strony gopassa: "Z Gopass SKI FLEXI Sezonówką możesz jeździć na nartach, ile chcesz i kiedy chcesz. Za każdy dzień jazdy na nartach odliczymy od wartości Sezonówki najniższą cenę skipassu w danym dniu. Jeśli nie wyjeździsz wartości Sezonówki, nic nie szkodzi. Zwrócimy Ci różnicę w postaci cashbacku goX. Jeśli przekroczysz wartość Sezonówki, świetnie! Po wykorzystaniu pełnej wartości Sezonówki, do końca sezonu zimowego możesz jeździć na nartach za darmo." To wychodzi na to że jak nie wyjeżdżę to kasa wraca i drugie nie mam gondoli latem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano Piątek o 12:04 Udostępnij Napisano Piątek o 12:04 Teraz, Mikoski napisał: To wychodzi na to że jak nie wyjeżdżę to kasa wraca i drugie nie mam gondoli latem. No ja też to tak rozumiem, ale na lecie mi nie zależy akurat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Piątek o 12:27 Udostępnij Napisano Piątek o 12:27 24 minuty temu, Mikoski napisał: To wychodzi na to że jak nie wyjeżdżę to kasa wraca i drugie nie mam gondoli latem. No i wieczornych. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano Piątek o 12:30 Udostępnij Napisano Piątek o 12:30 2 minuty temu, Marcos73 napisał: No i wieczornych. pozdro Wieczorna jest w Flexi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano Piątek o 12:49 Udostępnij Napisano Piątek o 12:49 Takie porównanie zamieścili - całkiem czytelne: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Piątek o 12:58 Udostępnij Napisano Piątek o 12:58 20 minut temu, Mikoski napisał: Wieczorna jest w Flexi Tak masz rację. Generalnie to spoko opcja, jeśli nie wyjeździsz - to Ci nie "przepadnie". Masz blisko, warte rozważenia, ale ja chyba osobiście nie chciałbym wiązać tylko z jednym dostawca usług. Moltek jest spoko, ale wiesz, że można fajną ofertę trafić. Zostaje Ci Chopok ewentualnie i okolice. A to już dość daleko. Niemniej jednak konstrukcja takiej sezonówki jest dobra. Nic na siłę nie musisz robić. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano Piątek o 13:03 Udostępnij Napisano Piątek o 13:03 (edytowane) 43 minuty temu, Mikoski napisał: Wieczorna jest w Flexi Ale z tej tabelki którą zamieściła @zającwynika, że przy flexi jazda wieczorna potrącana jest z puli jak karnet dzienny. Czyli teoretycznie, jeżeli skorzystasz z jazdy dziennej i zostaniesz na wieczorną, to za ten dzień skasowany zostaniesz dwa razy. Edytowane Piątek o 13:15 przez kordiankw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano Piątek o 13:21 Udostępnij Napisano Piątek o 13:21 17 minut temu, kordiankw napisał: Ale z tej tabelki którą zamieściła @zającwynika, że przy flexi jazda wieczorna potrącana jest z puli jak karnet dzienny. Czyli teoretycznie, jeżeli skorzystasz z jazdy dziennej i zostaniesz na wieczorną, to za ten dzień skasowany zostaniesz dwa razy. Warto czytać drobny druczek 😉 na to wygląda że jest tak jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano Piątek o 13:27 Udostępnij Napisano Piątek o 13:27 17 minut temu, kordiankw napisał: Ale z tej tabelki którą zamieściła @zającwynika, że przy flexi jazda wieczorna potrącana jest z puli jak karnet dzienny. Czyli teoretycznie, jeżeli skorzystasz z jazdy dziennej i zostaniesz na wieczorną, to za ten dzień skasowany zostaniesz dwa razy. Warto czytać drobny druczek 😉 na to wygląda że jest tak jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Piątek o 13:46 Udostępnij Napisano Piątek o 13:46 (edytowane) 19 minut temu, Mikoski napisał: Warto czytać drobny druczek 😉 na to wygląda że jest tak jak piszesz. Generalnie Słowaków omijałbym szerokim łukiem. Afrykańskie standardy prowadzenia biznesu oraz analogiczna jakość oferty narciarskiej oraz okołoturystycznej. Edytowane Piątek o 13:47 przez tomkly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano Piątek o 13:57 Udostępnij Napisano Piątek o 13:57 Federica po zabiegach skręcania kości czeka jeszcze na operację ACL ale to będzie później, na razie wygląda tak😕 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Piątek o 13:59 Udostępnij Napisano Piątek o 13:59 1 minutę temu, Mikoski napisał: Federica po zabiegach skręcania kości czeka jeszcze na operację ACL ale to będzie później, na razie wygląda tak😕 Ja pierdolę, co oni jej zrobili???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Piątek o 15:48 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 15:48 1 godzinę temu, tomkly napisał: Ja pierdolę, co oni jej zrobili???? Miała spiralne złamanie. Więc poskładali do kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Piątek o 16:11 Udostępnij Napisano Piątek o 16:11 (edytowane) W dniu 18.04.2025 o 15:59, tomkly napisał: Ja pierdolę, co oni jej zrobili???? Cześć Tomek, jeżeli operacja ma dać efekty w formie powrotu do sportu wyczynowego to nie robi się tego raczej technikami małoinwazyjnymi. Chciałbym zobaczyć Rtg po zabiegu. W każdym razie trochę bezsensowny start skończył się dla niej wyjątkowo słabo. Musi ją solidnie napieradalać...Współczuję. Pozdro Edytowane 8 godzin temu przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowane) Korzystając z pięknej pogody poszedłem wczoraj na Babią Górę. Śniegu już praktycznie nie ma, pozostały jakieś marne resztki przy podejściu pod przełęcz Brona od północnej strony w kosówce oraz w sosnowym zagajniku nad Sokolicą idąc w kierunku Krowiarek. Jak na 20.04 to ja czegoś takiego nie pamiętam, bardzo często na majówkę szło się na Babią po pas w śniegu. Tak mało śniegu zimą w Beskidach to jak sięgam pamięcią nie było. Edytowane 11 godzin temu przez tomkly 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 2 godziny temu, tomkly napisał: Korzystając z pięknej pogody poszedłem wczoraj na Babią Górę. Śniegu już praktycznie nie ma, pozostały jakieś marne resztki przy podejściu pod przełęcz Brona od północnej strony w kosówce oraz w sosnowym zagajniku nad Sokolicą idąc w kierunku Krowiarek. Jak na 20.04 to ja czegoś takiego nie pamiętam, bardzo często na majówkę szło się na Babią po pas w śniegu. Tak mało śniegu zimą w Beskidach to jak sięgam pamięcią nie było. Zauważyłem też (z Mosornego albo Pilska) że prawie cały czas Babia jest bez chmur ... niebywałe- dawniej trzeba było mieć kupę szczęścia żeby fotki porobić z Babiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, Lexi napisał: Zauważyłem też (z Mosornego albo Pilska) że prawie cały czas Babia jest bez chmur ... niebywałe- dawniej trzeba było mieć kupę szczęścia żeby fotki porobić z Babiej. Pewnie dlatego śniegu na niej nie ma, słońce roztopiło do spodu wszystko co wcześniej spadło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi