Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, Mikoski napisał:

A takie ładne czerwone najszybsze 😜 naostrzone i smarowane przed samym wyjazdem, zawsze je chwaliłeś a tu zonk. Za bardzo wkręciłeś się w Twoje dynastary SL fis które kręcą jak szalone, krawędzie wcinają się w stok jak brzytwy i na wyjściu z skrętu kopią jak koń 😁 bardzo zadowolony byłem z tej zamiany nart w przeciwieństwie do Ciebie 😉

Zajebista slalomka jest dobra na wszystko 😁pozdro

• Like 4

4 godziny temu, zając napisał:

Może biegówki na początek? Moja kumpela niezjazdowa, nienarciarska w ogóle, niełyżwowa (bojąca się ślizgania wręcz) dała radę na biegówkach - całkiem jej się spodobało.

Zabawne... człek wspomni temat i już rada sprzedaj jej narty, druga zmień na biegówki... na forum zawsze można liczyć... gdy równolegle trwa walka i to sroga sl vs gs, jak żyć? To ja może piosenkę...

• Haha 1

9 godzin temu, Chertan napisał:

Ja też skończony sezon, 24 dni na stoku, przejechane prawie 1100 km (choć w sumie to nie wiadomo po co ta liczba). Dużo czasu spędzonego z bandą nawiedzeńców, na wyjeździe z Szabirem i 4-dniówce ze skiforumowcami. Najbardziej szokujące odczucia miałem ostatniego dnia w Ischgl. Zajumałem @Mikoski ulubionego Stockli GS, którą zawsze bardzo lubiłem, i z jakiegoś powodu się okazało, że już nie umiem na niej jeździć. Nie ma wyjaśnienia dla mojej nieporadności, rzeźbiłem jak głupi, a narta robiła co chciała. 

Sezon jeszcze trwa, rusz się jeszcze. Jak chodzi o Stockli to nie było tak źle. Wytłumaczenie jest proste - po całym dniu na bardzo reaktywnej slalomce ciężko jest z marszu przejść na GS, szczególnie jak nogi już zmęczone. Wejście na GS robi się rano, na wypoczętym organizmie. Parę skrętów i człowiek wchodzi w rytm. Zmiana pod koniec dnia jest o wiele trudniejsza.

Edytowane przez tomkly
  • Like 4
  • Thanks 1

15 godzin temu, Chertan napisał:

, i z jakiegoś powodu się okazało, że już nie umiem na niej jeździć

10 godzin temu, Mikoski napisał:

bardzo zadowolony byłem z tej zamiany nart w przeciwieństwie do Ciebie 😉

Widzieliśmy te manewry z krzesła... zaiste Pieter strasznie cierpiał.. 😄

• Haha 2

W dniu 25.03.2025 o 19:33, star napisał:

Zabawne... człek wspomni temat i już rada sprzedaj jej narty, druga zmień na biegówki... na forum zawsze można liczyć... g

Ciśnij, np. Na jednej nodze biegówka a na drugiej skiturowa. Wtedy można robić świetny półpług z jedną nogą w torze. 🙂 

W Izerach jeszcze jest warun.

IMG_1611.thumb.jpeg.afcd7fd18e2ee511e525f0dfdb6be717.jpeg

IMG_1614.jpeg

Edytowane przez MarioJ
  • Like 5
  • Thanks 1

8 godzin temu, MarioJ napisał:

Ciśnij, np. Na jednej nodze biegówka a na drugiej skiturowa. Wtedy można robić świetny półpług z jedną nogą w torze. 🙂 

W Izerach jeszcze jest warun.

IMG_1611.thumb.jpeg.afcd7fd18e2ee511e525f0dfdb6be717.jpeg

IMG_1614.jpeg

Jak but miałem w serwisie to praktykowałem na jednej skiturowej a drugiej zjazdowej z Jakuszyc w stronę Szrenicy. But zjazdowy rozpięty na podejściu aby trochę luzu było.

• Like 2

Białka Tarzanska- mówię: sprawdzam.

Na płatnym parkingu pustki, na stoku też pusto. Pod butem (zwykłym) miękko, stok z dystansu wygląda na ok.

Ostatni raz tu byłem w 02.2019 (jak w górach spadło dużo białego i odpalili w Szklarskiej FIS-> co ja wtedy robiłem w Białce? wtf). Dużo się zmieniło na plus, pojawiły się nowe sklepy, wypożyczalnie i knajpy. ON mocno się rozwinął.spacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.png

• Like 6
  • Thanks 1

1 minutę temu, grimson napisał:

Białka Tarzanska- mówię: sprawdzam.

Na płatnym parkingu pustki, na stoku też pusto. Pod butem (zwykłym) miękko, stok z dystansu wygląda na ok.

Ostatni raz tu byłem w 02.2019 (jak w górach spadło dużo białego i odpalili w Szklarskiej FIS-> co ja wtedy robiłem w Białce? wtf). Dużo się zmieniło na plus, pojawiły się nowe sklepy, wypożyczalnie i knajpy. ON mocno się rozwinął.spacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.png

Coś nic nie pisał????

pozdro

10 minut temu, grimson napisał:

Jadę służbowo na jeden nocleg do Słowaków. Wbiłem do Bialki na coś na ząb po drodze. Jakbym się uparł, to jakieś 40min na stoku i nie więcej, bo trzeba jechać dalej.

A jutro? Jak coś to Ci jakieś dechy wezmę. Z butami gorzej - do 25,5 max 🙂. Ja się wybieram jutro. Miało być Rohace, ale w przyszłym tygodniu ma być pogoda petarda - w nocy mrozik i słonko z umiarkowanymi temperaturami. Białka może zamknąć się w weekend.

pozdro

Jutro wracam ze Słowacji, wyjazd ok godz 13 że Stary Smokovec. Możemy się umówić, że wpadnę na stok przywitac sie gdzieś około godz 14. Bo cisnę potem dalej do krainy ziemniaka. 

Btw Białka kręci do 6 kwietnia, potwierdzone z obsługą ON.

Edytowane przez grimson
  • Thanks 3

8 godzin temu, grimson napisał:

Jutro wracam ze Słowacji, wyjazd ok godz 13 że Stary Smokovec. Możemy się umówić, że wpadnę na stok przywitac sie gdzieś około godz 14. Bo cisnę potem dalej do krainy ziemniaka. 

Btw Białka kręci do 6 kwietnia, potwierdzone z obsługą ON.

To tylko Łomnica zostaje - przy ładnej pogodzie warto wjechać na szczyt. A ta godzina czy dwie, raczej Ci na powrocie do domu, nie zrobi różnicy. 

• Thanks 1