grimson Napisano 5 Marca Autor Udostępnij Napisano 5 Marca Na SO zostałem trafiony na kamerce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Środa o 23:00 Autor Udostępnij Napisano Środa o 23:00 Czas na podsumowanie. Dziś przeorane samochodem w totalu 575km: z domu do pracy, z pracy do Szczyrku, ze Szczyrku do okolic pracy, gdzie dziś nocuję. Na parkingu w Szczyrku stawiłem się o 18.00. Na miejscu sporo aut, natomiast kolejka do gondoli żadna. Karnet 3 godzinny z kaucją to 130zł wtf? Temperatura na parking +8st C, dlatego dzis zabrane zostały miękkie Kastle. Przebieramy się, i jazda gondolą do góry. Ładnie widać było z góry czerwoną "1", gdzie pusto i wyratrakowane jak należy. Więc pierwsze uderzenie na czerwoną. Tutaj o dziwo pusto, równo i...betonowo twardo. Ratrakowali po godz 16, ratrak na tyle ubił białe, że na górze warstwa 2-3cm twardego, a pod nim miekkie białe. Ciekawy warun, bo jak mocniej pojechać na krawędzi, to narta rozrywała beton i szła w miękkim. Więc trzeba było być ostrożnym. Zacnie się jechało, aż pod koniec niespodzianka. Asfaltowa droga przecinająca stok była...czarna, na niej śniegu brak. Trzeba było zdjąć narty, kilkanaście kroków z buta i ponowne wpięcie się w sprzęt. Więc do końca jazd śmigałem na niebieskiej "3". Na niebieskiej początkowo było zacnie, bo nawet twardo, pojawił się odcinek ok 200m, gdzie był pas litego betonu w górnej części trasy. Wraz z czasem stok zaczął się degradować i pojawiły się odsypy i miejsca, gdzie luźny śnieg mocno hamował. Więc jazda w trybie czuwania, a nie pełna dzida w dół, Na stoku brak tłumów, kolejek do gondoli brak. Sporo Słowaków i Czechów na miejscu. Nagrałem video z ręki na niebieskiej, wrzucę na YT. Pojeżdżone uczciwie, Sports Tracker wypluł czas total 2 godz 55min, 43,72km w totalu, prędkość średnia 14,9km/godz, Vmax w tym kartoflisku 69,9km/godz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Środa o 23:03 Autor Udostępnij Napisano Środa o 23:03 Statsy i foty: 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano Czwartek o 06:55 Udostępnij Napisano Czwartek o 06:55 Dzień dobry ! 😎 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Czwartek o 12:00 Udostępnij Napisano Czwartek o 12:00 5 godzin temu, .Beata. napisał: Dzień dobry ! 😎 Dobry dobry 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano Czwartek o 13:05 Udostępnij Napisano Czwartek o 13:05 Godzinę temu, Lexi napisał: Dobry dobry Mega dobry! 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Czwartek o 13:52 Udostępnij Napisano Czwartek o 13:52 44 minuty temu, .Beata. napisał: Mega dobry! Pozdrówki dla Ciebie i Eli. Żyjecie - bardzo mnie to cieszy 😉 pozdro ps. Nie nabawić się kontuzji, smarować się kremem min 30-ką. Bo to chyba jedyne zło, co może Wam się przytrafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano Czwartek o 16:03 Udostępnij Napisano Czwartek o 16:03 1 godzinę temu, Marcos73 napisał: Pozdrówki dla Ciebie i Eli. Żyjecie - bardzo mnie to cieszy 😉 pozdro ps. Nie nabawić się kontuzji, smarować się kremem min 30-ką. Bo to chyba jedyne zło, co może Wam się przytrafić. To late… mogę robić za Rudolfa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Czwartek o 17:45 Udostępnij Napisano Czwartek o 17:45 Odkrycie dnia na Jaworzynie trasa 4 po godzinie 15…👍 …wszędzie dzisiaj Dzień Dziecka.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano Piątek o 16:59 Udostępnij Napisano Piątek o 16:59 Pozdro ze Szpindla. Całkiem fajny ośrodek. I dodatkowo zdjęcie dla @Adam ..DUCH 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Piątek o 17:34 Udostępnij Napisano Piątek o 17:34 (edytowane) Pozdrowienia z Las Jaworzynas.. lato w pełni. Edytowane Piątek o 17:39 przez Lexi 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Piątek o 17:52 Udostępnij Napisano Piątek o 17:52 (edytowane) 55 minut temu, brachol napisał: Pozdro ze Szpindla. Całkiem fajny ośrodek. I dodatkowo zdjęcie dla @Adam ..DUCH Zawsze to powtarzam, że fajny😀 dla mnie nr 1 w Czechach,drugie Rokietnice. Edytowane Piątek o 17:55 przez Edwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano Piątek o 19:25 Udostępnij Napisano Piątek o 19:25 2 godziny temu, brachol napisał: Pozdro ze Szpindla. Całkiem fajny ośrodek. I dodatkowo zdjęcie dla @Adam ..DUCH Śliczne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano Piątek o 19:46 Udostępnij Napisano Piątek o 19:46 Dziś wiosenne nartowanie w Meander (ja je lubię ale u mnie narty to stan umysłu). Jak na temperaturę stok trzymał się dobrze. Śniegu jeszcze zostało całkiem, całkiem. Dotarliśmy późno. Na termach za ciepło w basenie pływackim, po 600 metrach miałem dość. Leżaki wystawione na jutro. Tak wyglądały stoki o 15:00 Tak też. Śniegu zostało całkiem, całkiem. Słoneczko. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Sobota o 11:07 Udostępnij Napisano Sobota o 11:07 Tłok na tej Jaworzynie jak diabli 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Sobota o 12:54 Udostępnij Napisano Sobota o 12:54 Cze Ja dzisiaj przypuściłem atak frontalny na …. Białkę 😀. Ryzyk, fizyk. Dzisiaj na fisach szkolenie kadry oficerskiej ( egzaminy na instruktorów) zasieki takie postawili, że nie zdołałem się przedrzeć. Wycof na czerwoną 6-kę ale tutaj niestety znowu kadra oficerska anektowała większość trasy pod zawody. Kruca bomba. Postanowiłem spróbować alternatywnych dróg ucieczki. Niestety z minuty na minutę napływał bezmiar bezkijkowego mięsa armatniego, zmuszony byłem do odwroty. Atak z zaskoczenia się nie udał. wycofałem się na z góry upatrzone pozycję. Pewniak to pewniak. Rusin po raz ostatni w tym sezonie. Beton do 13.00 - to jakieś jaja bo chyba ze 20 stopni na plusie, a stok twardy i równy. No prawie nikogo nie było. Na zakończenie upojony zwycięstwem biesiada. Może skromnie ale widok full wypas. Takie narciarstwo halowe to jest sztos😀 pozdro 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Sobota o 15:39 Udostępnij Napisano Sobota o 15:39 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Sobota o 16:02 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 16:02 3 godziny temu, Marcos73 napisał: Cze Ja dzisiaj przypuściłem atak frontalny na …. Białkę 😀. Ryzyk, fizyk. Dzisiaj na fisach szkolenie kadry oficerskiej ( egzaminy na instruktorów) zasieki takie postawili, że nie zdołałem się przedrzeć. Wycof na czerwoną 6-kę ale tutaj niestety znowu kadra oficerska anektowała większość trasy pod zawody. Kruca bomba. Postanowiłem spróbować alternatywnych dróg ucieczki. Niestety z minuty na minutę napływał bezmiar bezkijkowego mięsa armatniego, zmuszony byłem do odwroty. Atak z zaskoczenia się nie udał. wycofałem się na z góry upatrzone pozycję. Pewniak to pewniak. Rusin po raz ostatni w tym sezonie. Beton do 13.00 - to jakieś jaja bo chyba ze 20 stopni na plusie, a stok twardy i równy. No prawie nikogo nie było. Na zakończenie upojony zwycięstwem biesiada. Może skromnie ale widok full wypas. Takie narciarstwo halowe to jest sztos😀 pozdro Gorillus bezkijkovus krechus- w Sudetach tylko sporadycznie widziany. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano Sobota o 17:06 Udostępnij Napisano Sobota o 17:06 Godzinę temu, grimson napisał: Gorillus bezkijkovus krechus- w Sudetach tylko sporadycznie widziany. W jakich Sudetach jeździsz, że nie widziałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Sobota o 17:13 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 17:13 5 minut temu, brachol napisał: W jakich Sudetach jeździsz, że nie widziałeś? Zielu i CG w tym sezonie. Coś tam się pojawiało bez kijków, ale do tego na krechę- to rzadkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano Sobota o 17:16 Udostępnij Napisano Sobota o 17:16 Teraz, grimson napisał: Zielu i CG w tym sezonie. Coś tam się pojawiało bez kijków, ale do tego na krechę- to rzadkość. To ja mam inne doświadczenie z CG z tego sezonu. Byłem w jakiś poniedziałek podczas ferii i ilość bezkijkowców była spora, a i na krechę całkiem dużo. Teraz jestem w Czechach i generalnie bez kijków nie ma wiele osób (jak już to zazwyczaj Polacy - takich przynajmniej spotkałem), generalnie poziom jeżdżących dość wysoki, a warunki wymagające, bo miękko, odsypy i różne takie historie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Sobota o 17:23 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 17:23 5 minut temu, brachol napisał: To ja mam inne doświadczenie z CG z tego sezonu. Byłem w jakiś poniedziałek podczas ferii i ilość bezkijkowców była spora, a i na krechę całkiem dużo. Teraz jestem w Czechach i generalnie bez kijków nie ma wiele osób (jak już to zazwyczaj Polacy - takich przynajmniej spotkałem), generalnie poziom jeżdżących dość wysoki, a warunki wymagające, bo miękko, odsypy i różne takie historie. Widocznie ten gatunek był inwazyjny nie przez cały sezon po polskiej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano Sobota o 19:59 Udostępnij Napisano Sobota o 19:59 Dziś w nocy przymrozek. Do 11:00 było twardo, potem wiosna przechodząca w lato. Depozyty śniegu znikają w oczach. Było tak. Później tak. Mój faworyt. Trasa za lakiem, śladem talerzyka. Góra pod śmig, wąsko, stromo (do 4-5 metrów), później można było się puścić. Nawet w ferie śniegu tam nie było. A stok trzymał tak. I tak. Szwagier kupował karnet na 3 dni, Pani w kasie nie była jednak pewna czy w poniedziałek otworzą. 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano Sobota o 20:26 Udostępnij Napisano Sobota o 20:26 Specjalnie dla @Jan Krupówki 😉. Ludzi mało, warunki dobre 😉. Jeszcze jedno. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano Sobota o 20:27 Udostępnij Napisano Sobota o 20:27 Tu Witów Ski widziany z apartamentu. Nie jeździłem, jak podjechałem w piątek wieczorem (po 18:00) to zmykali. Tu UBOC w Witowie. Tu trochę śniegu jednak zostało. Chyba czas iść w góry 😉. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi