Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Lexi napisał:

Pozdrawiamy Ciebie i Elę serdecznie z krainy nadciągającej wiosny.. !

Ładujcie Twój nowy nabytek - obsługa naziemna i miejsce parkingowe pod nosem

IMG_2240.thumb.jpeg.dc73e899a2d03ed1df48e0cbd6b0df83.jpeg

Jest niemiłosiernie doskonale, pełna rozpusta.

• Like 5

@Lexi i @mig dzięki za dzisiejszy dzień. Pogoda super - 16 stopni na plusie 🙂. Rano jednak delikatny mrozik. Pilsko robi wrażenie, Michał się o tym przekonał. Troszkę go przeraziło i musiał usiąść i pomyśleć. Jednak nie wyobrażam sobie jazdy na tym stoku w ferie. Armagedon. Trasa ciekawa - z kernel S na Walcowej, z rana na bombie można było tam wjechać, później już nie bo się tam przewracali na potęgę + skiturowcy drepczący pod prąd, a mega wąsko. Dół szybko puścił, ale i tak było dobrze. Góra trzymała świetnie. Super pogoda i widoki na Tatry i Babią. Szkoda że góra nie chodziła. Taki paradoks. Dzięki chłopaki za spotkanie - Michał mnie poratował odkupując karnet - za pół ceny, ale zawsze coś. Droga z Krakowa koszmarna. Z domu mam 91km i 2h jazdy zachowawczą jazdą 😉, Pieter by 3h jechał, ale On jeździ przepisowo. Kanapa fajna i dość szybka, chyba wyprzęgana. Nie zauważyłem tego. Natomiast stok dość długi, choć początkowo myślałem, ze jakoś taki krótki jest, bo szybko się kończył. Jednak ma 1700m - przyzwoicie jak na PL. Włączyłem apkę z ciekawości - tyle wyszło. Generalnie z 25x żeśmy zjechali (apka pokazała 21 zjazdów - ale włączyłem później) od 8.30 - ok 14.00 z przerwami, bo knajpkę w połowie stoku otwarli i było gdzie posiedzieć. Jedyną czynną. Było super - tylko ten dojazd ......

pozdro

• Like 3
  • Thanks 2

1 godzinę temu, Marcos73 napisał:

@Lexi i @mig dzięki za dzisiejszy dzień. Pogoda super - 16 stopni na plusie 🙂. Rano jednak delikatny mrozik. Pilsko robi wrażenie, Michał się o tym przekonał. Troszkę go przeraziło i musiał usiąść i pomyśleć. Jednak nie wyobrażam sobie jazdy na tym stoku w ferie. Armagedon. Trasa ciekawa - z kernel S na Walcowej, z rana na bombie można było tam wjechać, później już nie bo się tam przewracali na potęgę + skiturowcy drepczący pod prąd, a mega wąsko. Dół szybko puścił, ale i tak było dobrze. Góra trzymała świetnie. Super pogoda i widoki na Tatry i Babią. Szkoda że góra nie chodziła. Taki paradoks. Dzięki chłopaki za spotkanie - Michał mnie poratował odkupując karnet - za pół ceny, ale zawsze coś. Droga z Krakowa koszmarna. Z domu mam 91km i 2h jazdy zachowawczą jazdą 😉, Pieter by 3h jechał, ale On jeździ przepisowo. Kanapa fajna i dość szybka, chyba wyprzęgana. Nie zauważyłem tego. Natomiast stok dość długi, choć początkowo myślałem, ze jakoś taki krótki jest, bo szybko się kończył. Jednak ma 1700m - przyzwoicie jak na PL. Włączyłem apkę z ciekawości - tyle wyszło. Generalnie z 25x żeśmy zjechali (apka pokazała 21 zjazdów - ale włączyłem później) od 8.30 - ok 14.00 z przerwami, bo knajpkę w połowie stoku otwarli i było gdzie posiedzieć. Jedyną czynną. Było super - tylko ten dojazd ......

pozdro

Dlatego Maro, jak jechać gdzieś dalej, to tylko z Tobą jako kierowcą, ze mną to trzeba już wracać zanim się zaczęło jeździć. 

• Haha 4

20 minut temu, Chertan napisał:

Dlatego Maro, jak jechać gdzieś dalej, to tylko z Tobą jako kierowcą, ze mną to trzeba już wracać zanim się zaczęło jeździć. 

Bo Ty Pioter musisz odpowiednio wcześniej rozplanować.. 

• Haha 1

2 godziny temu, Marcos73 napisał:

pozdro

Teraz rozumiecie ,że spędzam tam każdy weekend i dobrze mi z tym ,a nawet się nie nudzi dorzucając Mosorny raz na jakiś czas. Mój młody już ciśnie na tym stoku pięknie, nachylenie w sam raz dla niego. W tej knajpie na polanie mogliby trochę poprawić asortyment. Wybredny nie jestem, ale miejsce jest piękne, a idą po najmniejszej linni.

• Like 3

55 minut temu, Lexi napisał:

To tak celowo ..klimat PRLu.. miał być wypas ale konserwator zabytków nie wyraził zgody..

IMG_5814.thumb.jpg.b3d9dec2920dc05a330b6c56b2d36754.jpg

Mowice,że dojazd kiepski, a na dole obok knajpy jest lądowisko, mógłbyś się dogadać, ale ostatnie weekendy jakiś czerwony helikopter tam lądował. Latał co chwila nad trasami.

3 godziny temu, zając napisał:

Ja tam lubię jak jest temperatura w minusie albo max. 0 😉

Jakbym moją żonę słyszał. Ja też uwielbiam wiosenne narty. Zwłaszcza jak góra Pilska jest otwarta. Można się wystawić na słońce i czerpać przyjemność wyjeżdżony po całym sezonie

• Like 1

22 minuty temu, bubol.T napisał:

Jakbym moją żonę słyszał. Ja też uwielbiam wiosenne narty. Zwłaszcza jak góra Pilska jest otwarta. Można się wystawić na słońce i czerpać przyjemność wyjeżdżony po całym sezonie

A jakby góra Pliska była otwarta - to można by rozmawiać 😉 ale na Buczynce ciut nudno. A poza tym niestety nie mam teraz możliwości się wyrwać zza biurka i tyle...

28 minutes ago, tomkly said:

To są te same narty które miałeś 2 lata temu w Austrii?

Te same, lubię je bo łatwe w głębszym śniegu lub brei ale po twardym już nimi nie jeżdżę, to w sumie bez sensu było 🙂 

• Like 2

19 minut temu, tomkly napisał:

Cud, że jeszcze da się jeździć. Dziś w Bielsku było 18 stopni, kolejne dni mają być identyczne. Przy tej temperaturze w kilka dni roztopi im śnieg do zera. 

Temperatura na parkingu o 18 to 8st C.

Warun srogi. Mix betonu na górze i odsypow na dole. Nie mam pojęcia jak ratrak był w stanie tak mocno ubić stok na górze, że jest mocno twardo (było ratrakowane przed nocnymi). 

Pod stosunkowo cienką warstwą betonu jest miękko, więc trzeba uważać.